kettym 13.03.08, 09:58 I było suuuper... Ciepło, miło, hotel bardzo ok. Jedyna uwaga do hotelu to jedzenie, średnie ale całość super. Byłam tam z 2,5 letnim dzieckiem i wcale się nam nie nudziło :) Jakbyście mieli pytania, to pytajcie :) K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-32 Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 13.03.08, 10:26 Mam pytanie dotyczące restauracji z all. Jest jedna czy więcej. I jeszcze jedno. Czy pokoje z widokiem na morze są lepsze , warto brac je i dopłacać czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 13.03.08, 11:48 Leciałaś może z Katowic? Bo interesuje mnie, jak Itaka lata do Sharm. Chodzi mi o godzinę wylotu z Polski i potem z Sharm, no i oczywiście pytanie: czy były opóźnienia? Czy zostaliście np. już bez pokoi z 12 godzinami czasu do odlotu, czy jet to jakoś sprawnie zorganizowane? (Czy np. można sobie wykupić w hotelu przedłużenie doby?) Ja lecę 20 maja, (do hotelu Sunrise Island View) - w sumie mogę przedzwonic do biura i zapytać, ale może Ty mi coś odpowiesz, skoro przeżyłaś to na własnej skórze:) Odpowiedz Link Zgłoś
kettym Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 13.03.08, 16:40 bogna71, my lecieliśmy z Warszawy, więc mieliśmy inne godziny wylotu. Do Sharmu lecieliśmy o godzinie 9.00 (bez opóźnień) a z hotelu wyjeżdżaliśmy o godzinie 12.30, czyli zaraz po wymeldowaniu się, więc nie musieliśmy czekać na walizkach :) W Sharmie mieliśmy spóźnienie 30 minut, bo padł system komputerowy i nie mogli odprawiać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kettym Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 13.03.08, 16:37 Jest jedna taka ogólna i oprócz tego 2 restauracje, ale nie potrafię Ci powiedzieć czy tam też jest all. My jedliśmy w tej wspólnej, która jest pod recepcją. Nie wiem, jak wyglądają pokoje za które trzeba dopłacać, ponieważ my mielismy taki z widokiem pół od strony morza a pół od strony basenu. Nie dopłacaliśmy za niego nic tylko od razu taki nam się trafił. Ale był bardzo ładny, duży z dwoma dużymi łóżkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
braszczyki pokoje 13.03.08, 20:16 jak to jest z tymi pokojami w grand plaza? czy tylko hotelowe czy tez bungalowy? czy mozesz polecic w ktorej częsci hotelu brac pokoj a w ktorej unikac? lecę z sunfun w kwietniu z dwojka dzieci 5 i 9 lat Odpowiedz Link Zgłoś
kettym Re: pokoje 13.03.08, 21:05 najlepiej brać z daleka od budowanego obok hotelu, chciaż nam trafił się właśnie od tej strony i dało się wytrzymać. Nie polecam pokoi od strony ulicy. I jeżeli mogłabym coś polecić, to pokoje bliżej morza :) Twoje dzieci już są na tyle duże, że nie będą spać w dzień, więc codzienne animacje przy plaży i basenie nie będą Wam przeszkadzać. Jedyny ich minus to organizowana raz w tygodniu wieczorem dyskoteka przy basenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga-32 Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 13.03.08, 20:34 Mam pytanko jeszcze dotyczące miejsc przy basenie. Czy trzeba wcześniej rezerwować np. kładąc ręcznik czy nie ma problemu. Jadę na wekend majowy więc chyba trzeba wcześniej zajmować. A że jadę z dwójką dzieci to mnie to interesuje. I jeszcze czy są ręczniki plazowe? Odpowiedz Link Zgłoś
kettym Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 13.03.08, 21:00 hotel ma 3 baseny i teraz nie było ciasno. oczywiście najwięcej ludzi było przy basenie z ciepłą wodą, ale o każdej porze dnia można było znaleźć wolne miejsce... Pewnie w weekend majowy będzie więcej ludzi, więc będziecie musieli sobie rezerwować miejsca ręcznikiem, ale miejsc jest dużo i nawet w sezonie każdy znajdzie jakieś dla siebie. Baseny znajdują się bardzo blisko plaży, więc "obowiązują" te same ręczniki na wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
mati7373 Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 14.03.08, 15:37 Aga, A w jakim wieku masz dzieci. Bo wygląda na to że będziemy w tym samym hotelu i w tym samym czasie i może spotkamy się przy tym samym basenie :-) Ja jadę z dwoma chłopcami 3 i 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-32 Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 14.03.08, 20:34 Dwoje dzieci. Chłopak 10 lat dziewczyna 12 lat. Pewno się spotkamy. W tym czasie dużo polaków leci. Ja lecę z Katowic z Rainbow Tours. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Ha! A ja wróciłem 12.03 :) 13.03.08, 22:09 Też ten sam hotel i jakoś się nie spotkaliśmy przy basenie ;) Hotel rewelka, zaraz zamieszcze opinię na www.wakacje.pl Restauracje wszystkie poza Falafaya czy jakoś tak mają all inclusive. Wieczorem polecam tą z sisha-barem, bo takowa kosztuje tylko 3USD i klimacik fajny tworzy. Pogoda nawet ponad 30st, ale i tak podgrzewany basen to strzał w dziesiątkę. Rafa ładna, choć rok temu w Amphorasie widzieliśmy ładniejszą (za to tu rybek kolorowych więcej). Myśmy pokój mieli od strony budowy i jakoś nie przeszkadzało, ważne że blisko do basenów i morza Odpowiedz Link Zgłoś
annababic Re: Ha! A ja wróciłem 12.03 :) 18.03.08, 16:08 My wybieramy się 13 maja również z Itaki z dwójką małych dzieci 1,5 i 5 lat mam pytanie jak w tym hotelu wygląda sprawa czystości i jedzenia dla takich maluchów czy będę spokojnie mogła im dawać jedzenie czy dla malej lepiej wziąść z Polski? I druga sprawa basenów czy są czyste ? Czy brać ręczniki? Proszę doradzcie mi i podpowiedzcie co mam wziąść Czy mam się obawiać chorób (biegunki itp) głownie chodzi mi o dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Ha! A ja wróciłem 12.03 :) 18.03.08, 17:48 Biegunki trza się zawsze obawiać ;) Ręczniki dają, i w pokoju i na basenach. Baseny czyszczone codziennie, ale nie zwracałem uwagi na to czy dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agataszc Re: Ha! A ja wróciłem 12.03 :) 25.03.08, 15:02 my też wybieramy się 13 maja z 6 letnim synem, lecimy z sun&fun czytam twoje pytania i trochę mnie pociesza fakt że nie tylko ja mam podobne rozterki! Odpowiedz Link Zgłoś
lunamer Re: Ha! A ja wróciłem 12.03 :) 30.03.08, 18:27 Hej:) my też lecimy 13.05 z 5 letnim synkiem więc może dzieci się polubią i będą razem bawic:) Odpowiedz Link Zgłoś
annababic Re: 13 maj 2008 04.04.08, 00:17 Witajcie lunamer i jeszcze jedna osoba pisała że leci w tym terminie a skąd wylatujecie? Ja lecę z 1,5 miesięcy i 5 letnią córką z Warszawy Mam nadzieję, że nie będzie źle Odezwijcie się co bierzecie z sobą itp trochę mnie ten Egipt przeraza (byłam kilka lat temu w Tunezji porażka) Odpowiedz Link Zgłoś
lunamer Re: 13 maj 2008 05.04.08, 21:53 My lecimy z Poznania tzn mam taką nadzieje bo dopiero 7 idziemy złożyc wnioski o paszport:) Jeszcze się nie zastanawiałam co brac jedynie to leki dla małego nifuroksazyt, smecte lub coś podobnego i floridral nasza lekarka nam tak poleciła. Znajomi byli w Egipcie w zeszłym roku i są bardzo zadowoleni w tym roku też leca z dziecmi tyle ze w lipcu. Mnie przeraża raczej to,że tylko na tydzień możemy poleciec:( i mało zwiedzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
edi34ska biegunka 15.04.08, 20:56 pamiętajcie choróbska lpia głównie łasuchów , wystrzegajcie sie przez 3 pierwsze dni surowizny , owoce , warzywa , jadajcie jedynie duszone rarytasiki. Od 4 doby spokojnie . Pamietajcie NIE PIC WODY Z KRANU i myc mineralka zęby i bedzie gites to sie sprawdza jak bylismy w egipcie robili ankietę na 100 osób były 3 osoby chore i wlasnie przyznaly sie ,że 1 en pan zjadł od razu całego arbuza . drugi facet przyznał sie ,że pił wode z kranu a trzeci facet nie wiedział o myciu zebów mineralka i płukajac czesto połykał wodę . Bedzie dobrze najwazniejsze nie myslec o złym bo to sie wywołuje !!!!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
beaataa Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 14.03.08, 12:50 a ja mam pytanie o komary. Czy były już? Uciążliwe? a może marzec to nie pora na te "trutnie"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kettym Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 14.03.08, 16:59 Komarów nie było :) tylko muchy wszędzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 14.03.08, 20:59 Muchy chyba zwiazane były z tą burzą wietrzną od 10.03, bo wcześniej jakoś nie dało się ich zauważyć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
braszczyki Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 16.03.08, 09:54 my tez jedziemy na weekend majowey - dokladnie od 29 wkwietnia - chlopaki 5 i 9 lat. a jeszcze mam pytanie o "napiwki" dla obslugi. jak to jest w grand plaza. i czy o ten pokoj z widokiem na morze to trzeba zagadac w recepcji i czy wystarczy usmiech czy wkladka w paszporcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
annababic Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 04.04.08, 00:27 jeszcze jedno pytanie a czy ten hotel ma plażę łagodnie opadającą czy odrazu jest głęboko ? Odpowiedz Link Zgłoś
agart22 15.04.08 08.04.08, 11:24 Witam, 15.04 jedziemy rodzinką na 2 tyg., z 5 latkiem Mam nadzieję, że jedzie ktoś z dziećmi :) Wylatujemy z Warszawy. Do miłego zobaczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annkraj Re: 15.04.08 10.04.08, 14:59 to zarezerwujcie dobre miejsca przy basenie :)) Ja z mężem i znajomymi przylatujemy 22 kwietnia, wy już będziecie mieli wszystko obcykane - dacie znać jak się tam poruszać i z kim najlepiej gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
edi34ska kto leci 27maja o 13 ej z Warszawy ? 15.04.08, 20:59 ja lece z mężulkiem i 7-o letnim synkiem kto sie do nas dołączy ?????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
braszczyki internet w hotelu 22.04.08, 19:29 czy w hotelu mozna korzystac z internetu? czy brac laptopa, jest siec? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaprzybyla Re: internet w hotelu 23.04.08, 13:52 braszczyki- jedziecie odpoczac czy pracowac :)? Odpowiedz Link Zgłoś
annkraj Re: Grand Plaza Sharm z Itaką... 11.03 wróciłam 10.04.08, 14:54 Mam 100 pytań - jadę tam 22 kwietnia - 5 osób. Czytałam straszne opinie - że brudno, że głośno, że z iobsługą się nie da dogadać - czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś