Dodaj do ulubionych

Egipt z dzieckiem

IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.08.03, 15:29
Witam-mam zamiar w następnym roku wybrać się z moją 2-letnią córeczką do
Egiptu(Hurghada)Nastawiam się raczej na wypoczynek niż zwiedzanie(nie będę
jej męczył)Proszę poradzić czy dobrze robię.Czy ten kraj nadaje się na taki
wypoczynek z małym dzieckiem.DZIĘKUJĘ.

Obserwuj wątek
    • czytelnik22 Re: Egipt z dzieckiem 30.08.03, 17:10
      Byłem w tym roku z 4.5 letnim dzieckiem w sierpniu. Bardzo mu się podobało nie
      było żadnych kłopotów. Była masa ludzi z takimi dziećmi i z młodszymi też. ALe
      wybierz dobry hotel raczej 5* i najlepiej nie Hurghade tylko El Goune (albo
      sharm). W El Gounie jest czyściuteńko, woda jest inna niż w Hurghadzie - w El
      Gounie jest odsalana woda morska. Polecam hotel sheraton Miramare - szczegóły o
      hotelu kilkkanascie watków niżej w wątku sheraton Miramare z Eximem super.
      Będac sami zwiedziliśmy cały górny Egipt teraz z dzieckiem bylismy w Kairze i
      na Giftunie ale z 2 latkiem to do Kairu by, jednak nie radził jedzie się w 1
      strone 8 godzin i z powrotem 5-6.
      PZDR
      • Gość: Minius Re: Egipt z dzieckiem IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 30.08.03, 22:09
        Sądzę, że w wyprawie z dzieckiem barsdziej liczy się temperatura w danym
        miesiącu niż gwiazdki. W pięciogwiazdkowcach nawet częściej mogą zdarzać się
        awarie wody czy prądu, bo to kombajny do przerobu turystów. No i problem np. z
        mlekiem. Ogólnie letnie miesiące odradzam, choć w sierpniu widziałem rodziny z
        małymi dziećmi. Tyle, że na pobytówce. Podróże ze zwiedzaniem zabytków z tak
        małym dzieckiem to już graniczyłoby z nieodpowiedzialnością.

Dla przykładu w sierpniu w Dolinie Królów temperatura w cieniu ponad 50 st., w
        grobowcach nawet 70.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka