agusia101 18.04.08, 23:02 lecimy do egiptu w licu. Nasi wszysycy znajomi nas strasza ze nie bedzie nam sie podobalo bo bedzie strasznie gooraco. I bedziemy wiecznie zmeczeni pogoda. Myslisice ze maja racje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: egipt w lipcu 19.04.08, 10:42 Zdecydowanie nie mają racji. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
anetta70 Re: egipt w lipcu 19.04.08, 10:44 Też lecimy w lipcu - pierwszy raz. I też nas niektórzy straszą upałem. Ale przecież w końcu za tym słońcem i upałem tęskni się cały rok i tysiące ludzi z całego świata jadą do Egiptu w lipcu i sierpniu. Ale fakt, nie nastawiamy się na zwiedzanie, bo z dziećmi byłoby to dość uciążliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: egipt w lipcu 19.04.08, 10:54 I bardzo dobrze że nie nastawiasz się na zwiedzanie z dziećmi, rozsądna decyzja. Na zwiedzanie przyleć sobie na ferie zimowe i będzie elegancko, dzieciaki się nie umęczą a i Wam będzie komfortowo. Pewnie że można w lipcu zwiedzać tylko jaki to ma sens? Umordowac się? Upału się nie bój, najgorszy pierwszy dzień, potem czasem nawet jak wiaterek zawieje to po wyjściu z wody gęsia skórka czasem się przytrafi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anetta70 Re: egipt w lipcu 19.04.08, 12:55 A propos egipskich upałów: czy można je porównać do tych na Krecie? Wiem, że to jednak trochę inna szerokość geograficzna, ale przeżyliśmy Kretę w lipcu, pow.40'C i było OK. Nauczyłam się tam nie nadużywać klimy i drinków z lodem po tym jak przedobrzyłam i na kilka dni straciłam głos :) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: egipt w lipcu 19.04.08, 12:58 Zdecydowanie lepiej znosi się upały e Egipcie niż na Krecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: egipt w lipcu 19.04.08, 12:06 No wlasnie my tez jedziemy w lipcu i troszke obawiamy sie tych upalow bo nie wiemy jak to bedzie. A zobaczyc piramidy i doline krolow tez bym chciala. Nie nastawiamy sie na wielkie zwiedzanie bo wiadomo, ze w takie upaly bedzie ciezko. Ale chociaz zobaczyc to co najwazniejsze... mam tylko nadzieje, ze damy rade...Nastrajam sie optymistycznie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dawieczorekbreda Re: egipt w lipcu 19.04.08, 12:24 My lecimy 8 lipca z Amsterdamu do Dreams Vacation resort czy maja tam klime i jakie panuja tam warunki zabieramy dzieci 10 i 5 lat czy beda mialy gdzie sie bawic ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaiga502 Re: egipt w lipcu 21.04.08, 21:55 Możesz zobaczyć na stronce sharm-el-sheikh.ovh.org/mapa_lewa.html położenie twojego hotelu pisze że jest godny polecenia też jedziemy do egiptu 8 lipca i nawet niedaleko waszego hotelu ;-) a na stronce www.blizejslonca.pl/index.php? action=pokazoferte&oferta=27031822&termin=2006-12-02 masz co nieco o twoim hotelu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
quinnmallory Re: egipt w lipcu 19.04.08, 13:01 Zobaczysz, że zakochasz się w tych 40 stopniach. Jest gorąco, ale cuuuuuuuuuuudnie. A znajomym powiedz, żeby znaleźli sobie inne zajęcie, niż psucie humoru przed urlopem ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pillowbook Re: egipt w lipcu 21.04.08, 01:59 Zakochasz się, albo i nie, ale z reguły większość tam wraca. Zwiedzanie w lipcu nie jest straszne. Pamiętacie o zabraniu do autokaru: 1. Poduszek lub jaśków (zabieram równiez na pokład samolotu) 2. Ciepłą bluzę i długie spodnie - podróżuje się w nocy, a kierowcy sądzą, że przyjechaliśmy z Alaski i wieją lodem. 3. Dla dzieci ( 7 i 9 lat) mieliśmy również poduszki, lekkie polarowe koce, księżki, kredki itp. Podróż jest długa i dzieciaki się nudzą. Radzę również zaopatrzyć sie w ... wachlarze - mogą się przydać w dni kiedy nie wieje. Życzę cudownych wakacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: egipt w lipcu 21.04.08, 17:15 jest cudownie . upały do wytrzymania nawet podczas zwiedzania . A swoja drogą znajomi byli w tym czasie lub czy wogóle byli w Egipcie czy uslyszeli od innych znajomych . Jest super nie przejmuj się słonko pięknie grzeje a do ochłody jest morze ( z piekna rafą ) , basen i chłodne drinki i piwko lub jak wolisz woda . A na deser piekne zabytki Egiptu . Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaprzybyla Re: egipt w lipcu 23.04.08, 14:04 ja bylam w hurgadzie rok temu na przelomie czerwca i lipca. upaly w egpicie przy hotelu, na plazy, przy basenach wogole nie sa uciązliwe. Dzieki wilgotnosci powietrza nie odczuwa sie ze jest tam prawie 40 stopni. NAtomiast przy zwiedzaniu (Kair, Luxor) pogoda dala nam troche popalic. Mnie osobiscie bylo dosc słabo i bylam zmęczona tym upalem na pustyni. Mowiono ze temperatura byla bliska 50 stopni. Ale cóż, przezyłam, pijąc duuuzo wody. Jednak ciąganie dzieci na te wycieczki jest chyba średnim pomyslem (aczkolwiek u nas rodzice byli z dziećmi) Odpowiedz Link Zgłoś
junaa Re: egipt w lipcu 23.04.08, 17:22 nie polecam Egiptu od czerwca do wrzesnia, no chyba, że w grę wchodzi tylko odpoczynek nad Morzem. Wtedy świeża bryza łagodzi upał:) wróciłam tydzień temu ze zwiedzania i krótkiego odpoczynku. Temperatura w Dolinie Królów wynosiła 45 stopni, w Aswanie było jeszcze cieplej, a to temp. w cieniu!!! To był mój drugi pobyt, poprzednim razem byłam w listopadzie i to był optymalny wypoczynek. Jeżeli jednak komuś brak ciepła, niech jedzie, ale bardziej zmęczony wróci! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: egipt w lipcu 23.04.08, 17:47 zalezy jaka macie wytrzymalosc na wysokie temperatury.Sa osoby dla ktorych +40 to tak jak dla innego +25 stopni i czuja sie wysmienicie. Moi znajomi byli i...nie polecaja. Ja nie bylam w lipcu i nie pojade bo dla mnie upal to wiecej niz 25 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś