Dodaj do ulubionych

List z Triady

19.05.08, 13:41
Witam przyszedl dzisiaj listonosz z listem z Triady. Wiem, ze moge spodziewac
sie w nim doplat paliwowych, ale czy moze byc tam rowniez cos innego. Listu
nie odebralam. Czy odbierac? Do wycieczki pozostalo 30 dni. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: List z Triady 19.05.08, 13:48
      poszukaj na forum bo ktos tu ostatnio pisal, ze list poleceony
      nieodebrany awizowany jest traktowany jako wiadomosc doreczona....
    • janan2 Re: List z Triady 19.05.08, 15:57
      p.edyta14 napisała:

> Witam przyszedl dzisiaj listonosz z listem z Triady. Wiem, ze moge spodziewac
      > sie w nim doplat paliwowych, ale czy moze byc tam rowniez cos innego. Listu
      > nie odebralam. Czy odbierac? Do wycieczki pozostalo 30 dni. Pozdrawiam
      Mam identyczną sytuację.Ostrzeżony nie odbierałem pisma,znaczy nie istnieje.No
      chyba że istnieje bezprawie zwane prawem ale tylko w tym zaścianku.Działanie
      jest zsynchronizowane,to nie tylko list polecony ale także telefon.Moja
      piekielna awantura praktycznie nic nie dała poza stwierdzeniem oczywistego faktu
      że to działanie z zaskoczenia w celu obłupienia klienta przez potentata.Na dzień
      dzisiejszy kiedy jeszcze obowiązuje 20% od rezygnacji,umowę uważam za zerwaną po
      stronie biura.Nie dopłacę do wszelkiej maści darmozjadów,prawników i doradców od
      spraw niepotrzebnych w tym biurze.Bawiąc się moimi pieniędzmi od listopada
      powinni przewidzieć ci idioci w którym kierunku zmierzają ceny paliw a nie
      obciążać klienta swoją indolencją.Odpowiednie pisma procesowe poszły,ale to
      droga przez mękę minimum 3 lata.Chyba rezygnacja i proces pewne,to nic że
      portfel pozwala leciec choćby jutro,ale to dojmujące poczucie oszustwa i
      dyktatu. Ja powiedziałem raz dziś .Liberum veto.Nie ze mnz te numery,pożyjemy
      zobaczymy,raczej wyjdzie na moje.Już wiele takich spraw przegrali,znaczy koniec
      Triady.
      • p.edyta14 Re: List z Triady 19.05.08, 17:19
        W zupelności się z Toba zgadzam. Dostalam przed chwila mailem tabelke doplat i
        dotyczy ona akurat wylotow 16.06-22.06 (ja lece 20.06). Pewnie wszystkim tak
        pisza dopisujac odpowiedni dzien, tym bardziej, ze jesli chodzi o Egipt dzien
        20.06 jest ostatnim na doplaty wg tabeli, ktora kaze mi zaplacic 180zl/os.!!
        Pozdrawiam
        • jadokama Re: List z Triady 19.05.08, 17:31
          Na waszym miejscu bym zrezygnował,odebrał pieniądze a potem dopilnowując terminu własnego urlopu,wykupił lasta.:o)))Będzie taniej gwarant.:o)
          • janan2 Re: List z Triady 19.05.08, 17:44
            jadokama napisała:

> Na waszym miejscu bym zrezygnował,odebrał pieniądze a potem dopilnowując termin
            > u własnego urlopu,wykupił lasta.:o)))Będzie taniej gwarant.:o)
            Masz rację.Pod jednym warunkiem.Dziś zwracają jeszcze 20% a jutro tylko 50% (jak
            wiesz o co biega).No problem last choćby dziś,ale to uczucie bezsilności z
            potentatem(jemu tak się tylko wydaje)i postawieniu sytuacji bez wyjścia z
            ekonomicznego punktu widzenia.To powala.Chyba się pomylili w moim
            przypadku,podjąłem rękawicę i pies im mordę drapał.3000 nie majątek powalczymy
            zobaczymy co z tego wyniknie
            • cop.killer Re: List z Triady 19.05.08, 17:58
              A tak ich chwaliłeś podobnie jak wc-2007 :-))))
              A nie ostrzegaliśmy?
              • janan2 Re: List z Triady 19.05.08, 18:22
                cop.killer napisał:

> A tak ich chwaliłeś podobnie jak wc-2007 :-))))
                > A nie ostrzegaliśmy?
                Derdi spakojno nie nerwujsja.Maje budiet na wierchinie.Zeby ich cholera.Tu się
                zgadzam.Pomylic się nie można???Izwinitie to maje diengi.Pazdrawlaju.
                • wp-2007 Re: do janan2 19.05.08, 19:24
                  Wiesz janan2 - juz troszke udzielasz sie na tym forum i wiesz ,że
                  dopłata paliwowa pojawia sie rok rocznie U WSZYSTKICH TUROPERATORÓW
                  działających na naszym rynku.No chyba nie liczyles ,że akurat Triada
                  jako jedyna zrezygnuje z tej dopłaty. Inną sprawa jest tekst umowy.
                  Jeżeli miałeś niezmienność kwoty za zapłacone wczasy / coś takiego
                  chyba B.P. mają/ to powinienes walczyć. Co do poleconych - to sie
                  grubo mylisz - traktowanie nie odebranego awiza po drugim awizie za
                  odebrane to właśnie jest jak najbardziej prawny i logiczny sposob
                  działania. Inaczej nikt sprawy w sądach wogole by nie ryszyly
                  a ''cwaniaczki'' ktore weszły by w konszachty z listonoszami były by
                  nie do ruszenia.Pomysl tak na zdrowy rozum / nie emocjonalnie/ i
                  postaw sie po drugiej stronie barykady. wp2007
                  • kasiszcz Re: do janan2 19.05.08, 20:07
                    Zgodnie z Kodeksem postępowania administracyjnego pismo podwójnie awizowane i
                    nieodebrane jest traktowane jako doręczone. tak więc nieodebranie pisma przed
                    niczym nie chroni.
                    • janan2 Re: do janan2 19.05.08, 20:16
                      kasiszcz napisała:

> Zgodnie z Kodeksem postępowania administracyjnego pismo podwójnie awizowane i
                      > nieodebrane jest traktowane jako doręczone. tak więc nieodebranie pisma przed
                      > niczym nie chroni.
                      To było pierwsze awizo nawet jeszcze nie wyjęte.Mam chyba 7m dni na odebranie a
                      potem to już bardzo daleko na minus dla BP aby zachować termin 21.Ale to tylko
                      wspomaganie którego nie zamierzam zaniedbać.Niech próbują już po "ptokach"tak
                      czy tak.Policz nominalnie lecę 29.06.I co oni mogą zrobić zgodnie z KPA.Tylko
                      się podłożyć.Czekam,zobaczymy.
                      • janan2 Re: do janan2 19.05.08, 20:22

> czy tak.Policz nominalnie lecę 29.06.I co oni mogą zrobić zgodnie z KPA.
                        Miało być i jest 20.06 08.Pomyłka moja blisko 9 i 0 jakoś tak stuknęło.
                        • kasiszcz Re: do janan2 19.05.08, 21:12
                          Masz rację , że w sumie jest 14 dni na odebranie pisma: pierwsze awizo - 7 dni -
                          drugie awizo - 7 dni - zwrot do nadawcy. Ale wtedy termin liczy się od
                          pierwszego dnia. Więc jak widzisz zmieszczą się w terminie. Wiem, bo pracuję w
                          branży, gdzie kontakt z KPA jest bardzo częsty. Pamiętaj że TRIADA to cwaniaki
                          zaprawieniu w boju z oszukanymi klientami, i na pewno pilnują tak terminów byś
                          nie mógł tego wykorzystać
                          • janan2 Re: do janan2 19.05.08, 21:58
                            kasiszcz napisała:

> Masz rację , że w sumie jest 14 dni na odebranie pisma: pierwsze awizo - 7 dni
                            > -
                            > drugie awizo - 7 dni - zwrot do nadawcy. Ale wtedy termin liczy się od
                            > pierwszego dnia. Więc jak widzisz zmieszczą się w terminie.
                            Q..wa obyś nie miał racji.Ale chyba coś na tym się znasz a ja coś nie
                            doczytałem.Na pewno liczy się pierwsza data?Na razie leży w
                            skrzynce.Poczekam.Najwyżej jak takie obkute to coś im znajdę na
                            miejscu.Przynajmniej spróbuję ich ograć.Jak wyjdzie zobaczymy.Na razie jestem
                            bojowo nastawiony.Pzdr.
                    • miriam_73 Re: do janan2 20.05.08, 10:45
                      Po pierwsze biuro podróży nie jest organem administracyjnym, po drugie kpa w tym
                      przypadku nie stosujesz bo to sa relacje kontraktualne (cywilnoprawne).
                      • wp-2007 Re: do miriam 20.05.08, 12:07
                        Ale bzdury piszesz. Gdyby zwykłego śmiertelnika nie obowiazywały
                        ustawowe terminy to ŻDANA SPRWA NIE RUSZYŁA BY Z MIEJSCA. Np.
                        wezwanie do zaplaty za towar, usługę itd. Prawnicy ZAWSZE BIORA Z
                        GÓRY i może dlatego ten problem ich nie dotyczy. wp2007
                        • janan2 Re: do miriam 20.05.08, 12:37
                          Prawnicy ZAWSZE BIORA Z
                          > GÓRY i może dlatego ten problem ich nie dotyczy. wp2007
                          Trzeba docenić wypowiedz.Ostatecznie to osoba bardzo obyta i ciągle gdzieś ją
                          nosi,ma bakcyla.Ja wszystkim dziękuję za podpowiedzi.Skorzystam z reality.KPA
                          niestety obowiązuje.Tu niczego nie można zaniedbać.Na razie od wczoraj zrobiła
                          się gorąca linia między oszustami z BP w Wa-wie,regionalną siedzibą i mną.Maile
                          latają,nawet gołębi pocztowych nie trzeba.Prawnik jest u mnie na etacie więc
                          niech gryzie problem,od tego jest.A ja spakojno nie nerwujsja,czekam jednak do
                          powrotu.Jest pewne że się podłożą.To nie chodzi o pieniądze bo kwota tak jest
                          skalkulowana że potulnym wychodzi tylko płakać i płacić.Ja do potulnych nie
                          należę,obowiązują pewne logiczne zasady i to skodyfikowane.Nie zmuszony do
                          niczego nie jestem i nie byłem ani roszczeniowcem ani malkontentem.Ale teraz
                          mnie wyrażnie wqrw.Więc dla pewnych zasad spróbuję powalczyć.Pozdr.
                  • janan2 Re: do janan2 19.05.08, 20:10
                    wp-2007 napisał:

> Wiesz janan2 - juz troszke udzielasz sie na tym forum i wiesz ,że
                    > dopłata paliwowa pojawia sie rok rocznie U WSZYSTKICH TUROPERATORÓW
                    > działających na naszym rynku.No chyba nie liczyles ,że akurat Triada
                    > jako jedyna zrezygnuje z tej dopłaty. Inną sprawa jest tekst umowy.
                    > Jeżeli miałeś niezmienność kwoty za zapłacone wczasy / coś takiego
                    > chyba B.P. mają/ to powinienes walczyć. Co do poleconych - to sie
                    > grubo mylisz - traktowanie nie odebranego awiza po drugim awizie za
                    > odebrane to właśnie jest jak najbardziej prawny i logiczny sposob
                    > działania. Inaczej nikt sprawy w sądach wogole by nie ryszyly
                    > a ''cwaniaczki'' ktore weszły by w konszachty z listonoszami były by
                    > nie do ruszenia.Pomysl tak na zdrowy rozum / nie emocjonalnie/ i
                    > postaw sie po drugiej stronie barykady. wp2007
                    Nie broń.Chyba nie masz racji.Mam zawarte w umowie gwarancję niezmienności
                    ceny.Jest odpowiedni akapit.Kupowane w listopadzie w pierwszej edycji samo z
                    siebie uprawnia do takowego.Jednak gó..ane biuro i nie o kwoty tu idzie czy
                    dopłaty tylko o zaskakiwanie nagłą sytuacją.List to temat poboczny,w ogóle do
                    niego nie przywiązuję wagi,ale wykorzystam bo jest taka możliwość.Tym bardziej
                    że żadne biuro od kilku lat w tym systemie zakupu,płatności czy zaliczki nie
                    poważyło się na taki afront.Jest dwie możliwości.Zrezygnować co też uczyniłem z
                    zachowaniem prawnych terminów wypowiedzeń,czyli jaszcze mam czas na podjęcie
                    ostatecznej decyzji.Lub przeciąganie liny,dopłata,czyli nastawienie się na
                    roszczeniowy sposób rozumowania i złapanie na miejscu urlopu delikwenta(to nie
                    taka znowu sztuka) który sam się podkłada pod długotrwały proces.Pomyśl i zrobię
                    tak aby przede wszystkim portfel był nie naruszony.Czyli z góry wiesz że jeszcze
                    nie byłem a jednak moją opinie tą decyzją BP będą stronnicze bo biuro jeszcze
                    przed wyjazdem jest poczytane za wroga i oszusta.Wydaje mi się i obym się mylił
                    że nasz nieodżałowanej pamięci(oby Allach miał go w swojej pamięci) określony
                    nick miał rację.Cóż chyba tylko zostało pawie pióro z czapką i pokłonem.Ja
                    potrafię przyznać się do błędu i przeprosić jak się myliłem.Póki co to mi zwisa
                    i powiewa,ot znalazł się płatnik odszkodowań za powiedzmy dwa lata,tego jestem
                    pewien.
                    • wp-2007 Re: do janan2 19.05.08, 20:27
                      Nie wiem czy dobrze odczytaleś mój post - w którym napisałem -
                      JEŻELI MASZ W UMOWIE'' NIEZMIENNOSĆ CENY'' to w.g mnie JESTEŚ NA
                      PRWIE i WALCZ.Mam tylko nadzieję ,że niezmiennosc ceny nie dotyczy
                      TYLKO I WYŁĄCZNIE KOSZTOW np. zakwaterowanie i wyzywienia a moze
                      jest do ''podciągniecia '' w kosztach paliwa.Osobisci też dostałem
                      dopłatę x5 - ale ja kupowalem wczasy w lutym i płakałem ale
                      placilem . Ten moj post to takie gdybanie ..ale mysle ,że Twoje
                      jest na wierzchu. wp2007
                      • deoand Re: do janan2 19.05.08, 22:58
                        Janan drogi ty tu nie filozofuj tylko płać i nie waż mi się
                        wygrywac jakis procesów z Triadą bo .....
                        ... bo mi wycieczkę albo do Grecji albo znowu do Arabów
                        czyli Maroka PODROŻĄ przez Ciebie a nie zamierzam płacic
                        Triadzie nawet grosza więcej .. mnie tam dopłata paliwowa nie
                        obowiązuje ja zawsze na LASTA !!!

deoand

ty janan to uwazaj aby na tej wodzie lumbago ciebie nie
                        dopadły albo jaki krokodyl >>>>
                    • pillowbook Dopłaty 19.05.08, 22:53
                      Jest coś takiego jak "gwarancja stałej ceny".
                      Zawsze (od "niespodzianki z Triadą") wykupuję to ubezpieczenie.
                      W BP z którym latam również podniesiono opłaty paliwowe.
                      Ale przecież to przewoźnicy, a nie BP je podnoszą.
                      A ja mam stałą cenę i już, mimo iż wykupiłam właśnie to
                      ubezpieczenie jestem "do przodu..."
                      • deoand Re: Do janana 19.05.08, 23:24
                        Zanim mnie na dodatkowe koszty naciągniesz to juz kup sobie
                        janan dywanik i 5 razy głowa w posadzke za niegodziwosc
                        swoja bo jak nie to może byc tak za karę ...
                        cytuje
                        Witam my byliśmy w kwietniu na takiej imprezie i nie chcę
                        straszyć,ale dla nas to był koszmar z wymarzonego urlopu wróciliśmy
                        zmęczeni,źli i rozgoryczeni jak można w ten sposób postępować z
                        ludźmi. Potraktowano nas jak zwierzęta,ale od początku wylot w
                        piątek uprzejma pani Triady dzwoni w czwartek informując o nr lotu i
                        godzinie 8.20,przeprasza,że nie udało jej się ustalić nazwy
                        statku,ale już wie,że pierwszy będzie rejs. Okęcie odebranie
                        biletów,odprawa,będzie cudownie 8.50 wylatujemy małe opóźnienie,ale
                        kto by się przejmował 20 min. Na pokładzie brak cateringu,ale to
                        wyczytaliśmy na forum(jak się później okazało tylko lot z W-wy nie
                        dostaje posiłków). Na lotnisku w Egipcie czeka na nas rezydentka
                        Triady uśmiechnięta informuje nas,że jednak 1 dobę spędzimy w
                        hotelu,a potem dopiero rejs,na pytanie jakim kosztem jest ten jeden
                        dzień Pani rezydent odpowiada,że kosztem rejsu,to będzie 6 dni i tu
                        zaczynają się schody,ponieważ rejs to statek 4* wykupione 3
                        posiłki,a hotel który wykupiliśmy to 5* all inclusive,to nie
                        zdziwiło nas,że trafiamy do innego hotelu,że nie mamy opcji all,bo
                        przecież rezydent zapewnił nas ,że to kosztem resju(4* i3 posiłki)
                        Znika i jest nieosiągalny.W hotelu jesteśmy o 15.00 zakwaterowanie,a
                        o 12.00 następnego dnia wykwaterowanie,bez posiłku koczując w holu
                        czekamy do 16.00 na autokar,który dowiezie nas na rejs.ok.16 pojawia
                        się inny rezydent i wychodzi na jaw,ze ta doba to kosztem pobytu i
                        mamy gorszy hotel,nie skorzystaliśmy z przywilejów za które
                        zapłaciliśmy.ok. 22.00 jesteśmy na statku ŁAJBIE 4*,ale 3 miał pod
                        wodą,syf,smrud,mokra brudna pościel,robactwo,łazienki,aż strach
                        dotknąć,górny pokład połamane leżaki,nieprane ręczniki,restauracja
                        szare z brudu naczynia,"serwetki" to brudne,dziurawe
                        szmaty,napisaliśmy reklamację,ale to nic nie
                        pomogło,zdegustowani,schorowani,bo nie muszę dodawać ze w takim
                        brudzie szybko dopadła nas zemsta Faraona, przeżyliśmy wkońcu 7
                        dni,tylko widoki wynagradzały nam ten koszmar. Dodam,żeSprzątanie
                        ogranioczało się do układania zwierzatek z ręczników. po tygodniu
                        męczarni pełni optymizmu,jechaliśmy do wykupionego hotelu 5*
                        kompleks basenowy o pow.1600mkw,dostęp do morza opcja all itd.,
                        odrobina luksusu,po tym co było na statku,nie mogliśmy się wręcz
                        doczekać,jak się okazało zmieniono nam hotel na wiele gorszy jeden
                        malutki basenik,można powiedzieć brodzik,dostęp do moża :)
                        kawałeczek plaży,troszkę morskiej wody i odchody ludzkie w tym
                        pływające,połamane stare leżaki,w restauracjach ciasnych
                        poganianie,żeby szybciej zjeść,bo następni czekają,a rezydenka olała
                        sprawę totalnie nic nie zrobiła,żeby zapewnić nam takie warunki za
                        jakie zapłaciliśmy. Wdała się w potyczki słowne i w nerwach
                        powedziała jesteśmy po dwóch różnych stronach,co oznaczało,że ma
                        tylko dbać o interesy firmy a nie turystów którzy zafundowali sobie
                        wczasy w Triadzie. a ostatnia doba podobnie jak turyści pokazani w
                        Wydarzeniach, o 22,00 musieliśmy opuścić pokoje i koczować w
                        holu,ponieważ o 1 zabierano nas na lotnisko a o 4.00 wylot,a doba
                        opłacona do 12.00 w południe.okradli nas z kilkunastu godzin.Jedno
                        jest pewne nigdy więcej z Triadą,zamiast urlpopu mieliśmy
                        zafundowany koszmar za własne duże pieniądze.

i tylko iberia by osłodziła gorycz twoją ale biedna iberia
                        do Egiptu nie jedzie bo sie boi samolotów co to uszy jej
                        zatykaja ...

oj marny twój los janan ... sala malejku
                        • janan2 Re: Do janana 20.05.08, 11:12
                          deoand napisał:

> Zanim mnie na dodatkowe koszty naciągniesz to juz kup sobie
                          > janan dywanik i 5 razy głowa w posadzke za niegodziwosc
                          > swoja bo jak nie to może byc tak za karę ...
                          Nie będę się na nikogo oglądał,co tam dla Ciebie jakieś marne grosze,trzeba
                          wspomagać oszustów,co i ja prawdopodobnie uczynię.Na miejscu może mi się jeszcze
                          podłożą, będzie weselej.Już trzepię dywanik i ustalam kierunki bo nietaktem i
                          obrazą byłoby wypięcie się w niewłaściwą stronę.Z tym zawsze mam kłopoty taki
                          nieuk już jestem.A ma to jednak kolosalne znaczenie,bo przychylność trzeba
                          wyprosić.Taki ze mnie był optymista a tu masz.Jeszcze miesiąc do wylotu a ja
                          obmyślam plany potyczki z potentatem który próbuje podrzucić koszty własnej
                          indolencji na klienta.Cytat powala,ale ja do strachliwych nie należę.

> oj marny twój los janan ... sala malejku
                          Jak już wytrzepię ten dywanik to biorę jako kali matę gdyby mi przyszło
                          koczować gdzieś w okolicy HRG.Klimat może i przychylny ale z tym biurem
                          wszystkie zaskoczenia jak widać możliwe.Póki co chyba wymuszą na mnie tę
                          dopłatę,ale też mogą dostać po niej czkawki.Więc jednak w drogę i Allachkarusum.
    • jedyny-qwe1 Do janan2 20.05.08, 08:25
      Poszukaj pomocy na wakacje.pl zeszły rok.Był tam człowiek chyba
      P.Piotrowski, który wygrał z biurem ( nie pamiętam którym).Wszystko
      krok po kroku napisał i podał linki, jak to robić.Warto! A jeśli
      udowodnisz, że Ciebie w domu ani nikogo upoważnionego nie było, gdy
      przyszło awizo, nic Ci nie mogą zrobić.
      • janan2 Re: Do jedyny-qwel 20.05.08, 11:17
        jedyny-qwe1 napisała:

> Poszukaj pomocy na wakacje.pl zeszły rok.Był tam człowiek chyba
        > P.Piotrowski, który wygrał z biurem ( nie pamiętam którym).Wszystko
        > krok po kroku napisał i podał linki, jak to robić.Warto! A jeśli
        > udowodnisz, że Ciebie w domu ani nikogo upoważnionego nie było, gdy
        > przyszło awizo, nic Ci nie mogą zrobić.
        Dzięki poszperam ale po powrocie.Nie chcę dodatkowo psuć sobie humoru przed.Ja
        pracuje i nie może mnie ani nikogo z upoważnionych być o godz 10 w domu kiedy
        chodzi listonosz.Niepokoi tylko synchronizacja i dodatkowy telefon do pracy z
        biura.Pzdr.
        • janan2 Re: Do jedyny-qwel 20.05.08, 11:39
          A jednak mogą.Wymuszą tę dopłatę,co potem to całkiem inna kwestia.Ciężko by było
          siedzieć okrakiem gdzieś na silniku.Nie mam takiego wymiaru siodła,tudzież
          strzemion,stroju arktycznego i nie nawykłem do jazdy wierzchem na samolocie.Nie
          wiadomo też czy cugli pożyczył by pilot.Bo do samolotu nie wpuszczą.I to jest
          ten dobrowolny przymus i sytuacja dyktatu.Pzdr.
        • dawieczorekbreda Ludzie o co wam chodzi ? 20.05.08, 12:39
          Jak was niestać na dopłaty to lepiej siedzcie w domu a nie myślcie o
          jakiś wakacjach .
          • janan2 Re: Ludzie o co wam chodzi ? 20.05.08, 12:44
            dawieczorekbreda napisał:

> Jak was niestać na dopłaty to lepiej siedzcie w domu a nie myślcie o
            > jakiś wakacjach .
            Ot potulna się znalazła.Płać i płacz.To Twoja opcja.Tu nie chodzi o dopłaty ani
            o kwoty.Biega o zasady i oszustwo.Kiedyś ktoś musi powiedzieć.DOSC.
          • jadokama A o co Tobie o chodzi ? 20.05.08, 12:44

> Jak was niestać na dopłaty to lepiej siedzcie w domu a nie myślcie o
            > jakiś wakacjach .

Jak Cię nie stać na solidarność z "wyzyskiwanymi" to po prostu nie pisz.:o)
            • dawieczorekbreda Re: A o co Tobie o chodzi ? 20.05.08, 12:54
              nie ma czegos takiego jak solidarnośc tu kazdy dba o swoje interesy
              a jak trzeba dopłacic to dlaczego nie ? nieróbcie sie tacy biedni
              • jadokama Re: A o co Tobie o chodzi ? 20.05.08, 12:57

> nie ma czegos takiego jak solidarnośc tu kazdy dba o swoje interesy
                > a jak trzeba dopłacic to dlaczego nie ? nieróbcie sie tacy biedni

Wiesz dlaczego biedni są ubodzy? Dlatego że milczą i płacą,a bogaci są bogatsi?
                Dlatego że walczą o swoje.:o)Spróbuj zawsze to zysk dla Ciebie.:o)))
                • dawieczorekbreda Re: A o co Tobie o chodzi ? 20.05.08, 13:06
                  he he co raz zabawniej jest na tym forum dobrze ze ja niejade z
                  Polskich biur > MOje Biuro to Arke.nl uczciwe, solidne i nigdy mnie
                  niezawiodło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka