Gość: bas Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.09.03, 10:39 w jakim hotelu byles i z jakim biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 195.94.206.* 15.09.03, 11:26 jak szybko biega gepard? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramin Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 09:43 Dlaczego morze jest słone, a woda w kranie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nalecz Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 213.17.168.* 16.09.03, 09:46 czy afera rywina zostanie do konca wyjasniona?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 217.96.79.* 16.09.03, 10:15 Czy zupa z bobra jest dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 11:09 Co słonko widziało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.03, 20:00 Czy Beduini noszą japonki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydenci z HRG Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 217.29.140.* 16.09.03, 20:25 Ile dni dojrzewa kukurydza w Gornym Egipcie a ile w Dolnym? Czy woda w kranach byla chlorowana? Czy na wycieczce bylo wiecej Pan czy Panow? Ja Ci sie podobala nasza obsluga? Czy podobala Ci sie forma konwojowania wycieczek? Dlaczego w Egipcie jest tak cieplo? Czy duzo zarabiasz w Polsce? Dlaczego reczniki w lazience byly dziurawe? Czy Nil plynie przez Kair? Czemu na wycieczce do Luksoru nie ma piramid? Jak nazywa sie to czerwone drzewo po prawej stronie przy cornishu w Asuanie? Po co muzulmanie chodza do meczetow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 195.94.206.* 17.09.03, 10:56 jak Ty się załapałeś na rezydenta nie znając odpowiedzi na te pytania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 17.09.03, 11:21 na pewno na teście praktycznym umiał: wyłączyć komórkę, odpowiadac nie na temat, uzasadnić dlaczego lepiej zapłacić 50$ za wycieczkę wartą 30$, i do tego spóźnił się 3 godzinki na te rozmowe, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydenci z HRG Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 217.29.140.* 18.09.03, 19:47 oj tak dodatkowo kazdy z nas mial takiego manekina polskiego turysty w sandalach i skarpetkach i trzeba bylo mu z pustej kieszeni wyciagnac 25$ na oplacenie wczasow w Egipcie w all inclusive...To miala byc aluzja do idiotycznych pytan jakie zadaja nasi milusinscy!Roszczenoiwcy za grosze i nic nie pasuje."pani osmy raz jade z tym biurem i za kazdym razem taki sam burdel" albo "ci Niemcy z TUI to maja pokoje z widokiem na morze".Czemu wiec nie jezdzicie z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 217.96.79.* 19.09.03, 13:15 Drodzy "rezydenci z Hurghady". W momencie, jak piszecie te swoje "wypociny" to pewnie "jacyś roszczeniowcy za grosze" próbują się skontaktować z wami na podane przez was telefony komórkowe, które zapewne z premedytacją wyłączyliście, bo co to ktoś tam będzie wam zawracał głowę. Niestety, taka mentalność króluje wśród was i to - wiem już teraz - niezależnie z jakiego jesteście biura: BB, Triady, Eximu, Alfy Star (przepraszam innych, których nie wyróżniłem, ale właśnie te biura to top). Oczywiście - co podkreślam - poza nielicznymi wyjątkami. Ja poszedłem do BP Exim i nie sądziłem, że wykupując wycieczkę w tym biurze zyskuję miano "roszczeniowca za grosze", udając się zaś np. do TUI albo do Neckermanna ten zaszczytny tytuł by mnie ominął. Znalazłem w katalogu hotel, który mi się podobał, wybrałem termin i wykupiłem wycieczkę, ufając, że zapewnienia biura o "bardzo kompetentnych rezydentach w Egipcie" są prawdziwe. Ot cała filozofia. Problem tkwi w tym, że w opinii bardzo wielu turystów standard waszych usług jest na żenująco niskim poziomie, o elementarnej kulturze osobistej nie wspominając. Wasze słownictwo o tym świadczy. Czy sądzicie, że np. 4-osobowa rodzina, która jedzie za np. 8 tys. zł do egzotycznego dla wielu Egiptu nie ma prawa domagać się od was elementarnej pomocy tylko dlatego, że ta sama wycieczka w TUI kosztuje np. 12 tys.? Czy kilka tysięcy złotych to są grosze? Zgadzam się, że wielu Polaków odwala kichę, domagając się np. schabowych, ale to jest zupełnie, zupełnie inny temat. Pozdrawiam tych nielicznych rezydentów, którzy potrafią jeszcze odróżnić tysiące złotych od groszy. Natomiast reszcie rezydentów życzę, żeby prezesi biur podróży wsłuchali się wreszcie w głos klientów i wypier....li was z pracy. Ciekawe, co wtedy będziecie robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rez z HRG Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 62.139.15.* 19.09.03, 22:07 Echh jestes takim samym roszczeniowym turysta jak wiekszosc. Dobrze jednak ze chociaz zdajesz sobie z tego sprawe...Juz w tekscie zaznaczasz ze z Neckiem i Tui nie bedziesz podrozowal a nam pozostaje sie z Toba uzerac do czasu kiedy szef nie da podwyzki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 217.96.79.* 22.09.03, 09:07 Przepraszam, a co znaczy "roszczeniowy turysta jak większość"? Tutaj akurat nie trafiliście-jestem idealnym klientem dla was: sam wszystko załatwiałem po zorientowaniu się, jakie rezydent ma układy w hotelu(żadne). Na spotkaniu inauguracyjnym nie dowiedziałem się nic-oprócz banałów w stylu: Egipt leży w Afryce nad Morzem Czerwonym i jakie są ceny wycieczek do Kairu i Luxoru (akwizycja). Powiem więcej: wykupiłem wycieczki, bo nie chciało mi się chodzić po mieście (dałem wam zarobić te 10%)! Tak więc niestety, co do użerania się ze mną to niestety nietrafione, bo jestem klientem wymarzonym. Po prostu szkoda mi urlopu na "użeranie się" z wami. Co do podwyżki: gratuluję samopoczucia-tak, z pewnością wam się należy-za świetnie wykonywaną pracę, nowoczesne podejście do klienta (roszczeniowcy, użeranie się) itd. itd. Właściwie to można już mówić o funkcjonowaniu w światowej turystyce modelu "rezydenta po polsku", któremu przyświeca motto: "turysta to ja", a jedynym obowiązkiem jest przetransportowanie roszczeniowca z/na lotnisko i handel wycieczkami. Ciekawe, co będzie, jak wasi szefowie w Polsce wsłuchają się jednak w skargi turystów i uznają ich "roszczenia"? Ilu z was dostanie pracę, jak napisze w swoim CV: rezydent Eximu, Alfy Star ...? Na szczęście dla was, nie wszyscy jeżdżą za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 15:53 Czy wiesz coś o Sun Rise Select. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: 213.17.236.* 18.09.03, 10:02 niestety. wiem o golden 5, samace i princes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 18.09.03, 10:18 Poprosze więc jakiś komentarz dot. princess palace. ten hotel u nas sprzedaje tylko ecco, stronę internetową ten hotel ma mało atrakcyjną więc się wacham czy warto czy nie jechać do tego hotelu. będę wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: WROCIŁEM Z HURGHADY.PYTAJCIE O WSZYSTKO IP: *.acn.pl 18.09.03, 23:24 Witam! Piszę pracę licencjacką o Polakach w Egipcie. Jeżeli możesz odpowiedzieć na kilka pytań ankietowych to wyślij mi maila. W temacie wpisz "Egipt". Bardzo mi pomożesz! :) mój mail to: mada.yogi@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś