s.sad 02.06.08, 10:30 Czy ktoś się orientuje, czy np papierosy Salem'y lub Vogue można kupić u nich? i jaka ewentualnie jest cena? Bo nie wiem czy mam się zaopatrzyć w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 10:57 Tam masz tańsze o połowę ale... najlepiej rzuć palenie!! Odpowiedz Link Zgłoś
s.sad Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 12:43 dzięki za radę ale no cóż...może kiedyś rzucę.. Ktoś wie jakie marki papierosów tam sprzedają? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 14:27 s.sad napisała: > Czy ktoś się orientuje, czy np papierosy Salem'y lub Vogue można kupić u nich? > i jaka ewentualnie jest cena? Bo nie wiem czy mam się zaopatrzyć w Polsce... Byłam w maju i nie wzięłam za dużo papierosów bo w listopadzie za Vogue menthol płaciłam 9-10 funtów za 1 paczkę. Teraz niestety był problem z tymi papierosami, a jeśli już można je było spotkać to cena wahała się w granicach 15-25 LE za paczkę. Rozpiętość cenowa dość duża i nie bardzo chcieli zejść z ceny bo ogólnie był problem z dostępem do tej marki papierosów (nie tylko miętowych). Można tam dostać inne cienkie papierosy (nazwa chyba Karelia Slims i jeszcze jakieś), ale tak naprawdę nie da się tego palić za bardzo... Nałóg niestety wygrał ze mną kilkukrotnie i zmuszona byłam zakupić i takie papierosy...;-) Cena mniej więcej taka jak Vogue od 10-25 LE ale to wszystko zależy gdzie się kupuje i jak bardzo targuje...;-) Choć w przypadku cienkich papierosów nie byli za bardzo skłonni do targowania.. Sytuacja całkiem inna niż w listopadzie, czego się nie spodziewałam...;-) Ale teraz już wiem, że w lipcu muszę zabrać papierosy z Polski.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
s.sad Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 14:48 Dziękuję, przynajmniej wiem, że też się muszę zaopatrzyć w papieroski:) Odpowiedz Link Zgłoś
kadrom Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 18:47 Jeżeli palisz mentolowe cieniaski to sugeruję zabrać z Polski. Rzeczywiście Marlboro czy LMy są tanie, ale za Slim Kamelia płaciłem coś około 25-30 LE. Dlaczego sa droższe od innych ? - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 14:59 Totalne bzdury piszesz!! Na papierosy w markecie jest stała cena i nie ma żadnego targowania!!!! Np.moje LM-y kosztują 4,50LE czyli ok.2zł za paczkę!! Marlboro to 6.50!! Skąd ta cena 25Le za paczkę?? Gdzie Ty kupiłaś?? Na ulicy czy w Hard Rock Cafe?? Odpowiedz Link Zgłoś
tarnina42 Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 15:06 witam zgadazam się z przedmowca wrocilam w niedziele i jest tak dokladnie jak mówi zabierac papierosy z Polski to nieporozuminie Odpowiedz Link Zgłoś
s.sad Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 15:09 A czy mentholowe można kupić w sklepach? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 15:15 Można!! A w Duty Free to na 100%!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jadokama Papierosy w Hurgadzie(nieporozumienie!) 02.06.08, 15:32 Jak poczytałem te wpisy to praktycznie same sprzeczne info, nie mówiąc już o kompletnym nieporozumieniu pomiędzy wypowiedziami. Primo papierosy mentholowe tzw "slim size" bierz z Polski ( palę już od lat ten size) zawsze są z nimi problemy i to nie tylko w Hurghadzie.We wrześniu ub.r dla znajomych targowałem Marlboro na ulicy "rygiel" po 90 EP. A do tarniny42 i innych palaczy jak lubisz ten śmierdzący egipski tytoń to sobie go pal ale nie mów innym że nie mają brać papierosów. Bo nieporozumienie to palenie Egipskich papierochów ( no chyba że ktoś chce się odzwyczaić, po nich szybko odechce mu się palenia :o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Papierosy w Hurgadzie(nieporozumienie!) 02.06.08, 15:51 Nie pisałem o papierosach egipskich lecz o uznanych światowych markach. Wiem bo sam palę!! A rygiel Marlboro kosztuje w markecie Abu Ashara 55LE!!! Nie wiem ile na ulicy, ale na bazarze w Kairze z przemytu - 45LE. W Duty Free rygiel masz za 9 - 11$. I nie jest to śmierdzący egipski tytoń!! Ja Egipskich też bym nie palił!! Odpowiedz Link Zgłoś
tarnina42 Re: Papierosy w Hurgadzie(nieporozumienie!) 02.06.08, 15:55 tak się sklada że wogóle nie pale:o)) więc swoje złosliwosci zostaw dla kogos innego zresztą nie chodzi mi o to czy tobie czy komu innemu sie podoba co napisalam wiem co widziałam i co kupowali moi znajomi (bez odbioru ) Odpowiedz Link Zgłoś
jadokama Re: Papierosy w Hurgadzie(nieporozumienie!) 02.06.08, 16:07 tarnina42 napisała: > tak się sklada że wogóle nie pale:o)) więc swoje złosliwosci zostaw > dla kogos innego zresztą nie chodzi mi o to czy tobie czy komu > innemu sie podoba co napisalam wiem co widziałam i co kupowali moi > znajomi (bez odbioru ) I to jest właśnie problem nie tylko z Tobą ale też z takimi jak Ty.Nie znasz tematu to "po kiego grzyba zajmujesz zdanie"? Wszyscy wszystko wiedzą najlepiej w tym kraju ale po co? żeby zaistnieć :o))) A co do Twojej wypowiedzi Janusz to racja dopiero potem zobaczyłem co za cenę wysmoliłem :o))) 90 EP płaciłem za 2 rygle.:o)) Na opakowaniach napis : "Made in Swis" ale niestety tytoń śmierdzący. Moi koledzy których "obdarowałem" na pamiątkę tym nabytkiem wołają na nie( Marlboro) "Zemsta faraona". Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 18:52 janusz.amir napisał: > Totalne bzdury piszesz!! > Na papierosy w markecie jest stała cena i nie ma żadnego targowania!!!! > Np.moje LM-y kosztują 4,50LE czyli ok.2zł za paczkę!! > Marlboro to 6.50!! > Skąd ta cena 25Le za paczkę?? > Gdzie Ty kupiłaś?? Na ulicy czy w Hard Rock Cafe?? Mogłeś leciec z nami w maju to sam byś się przekonał... To po pierwsze... Po drugie, proszę Cię bardzo nie pisz mi tu o bzdurach bo chyba wiem ile płaciłam... Po trzecie, pytanie nie było o Marlboro czy LM, bo tu się zgadzam, kupisz je w każdym markecie ale mój drogi nie Vogue... tych akurat nie dostaniesz w żadnym... Po czwarte, przestań się proszę wymądrzac, skoro nie wiesz i nie byłeś a przede wszystkim nie kupowałeś papierosów o których mowa w zapytaniu.. A po piąte, nie bywa w knajpie o której mówisz bo to nie moje klimaty...;-) Pozdrawiam i życzę trochę dystansu i mniej przejmowania się rolą...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
quinnmallory Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 20:22 Polak potrafi - nawet o tak przyjemną rzecz, jak szlugi, się pokłócić ;) Ja, po 25 latach jarania, 1 października 2007 roku rozstałem się z moimi najwierniejszymi przyjaciółmi - przestałem palić. Nie rzucałem, bo przyjaciół się nie rzuca (Derdi - pozdrawiam) - po prostu zawiesiłem bliższe stosunki z L&M na czas nieokreślony. I problem z cenami fajeczek w Egipcie rozwiązał się sam ;P P.S. Nadal uważam, że palenie fajek jest ultraprzyjemne, ale każda przyjemność ma prawo się znudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_spike Re: Papierosy w Hurgadzie 02.06.08, 21:21 Nikt się tu nie kłóci...;-) Odpowiedziałam P. Januszowi tylko i wyłącznie dlatego, że czasem zachowuje się tak jakby wszystkie rozumy pozjadał i to co on mówi jest "święte"...;-) Ja może nie znam Hurghady tak dobrze jak on, ale troszkę ją znam... A najważniejsze jest to, że wiem ile za co płaciłam w ostatnim czasie, bo do tego to pamięc mam doskonałą...;-) Zazdroszczę Ci tego rozstania z wątpliwym przyjacielem jakim jest LM, bo ja jeszcze nie jestem na to gotowa...;-) Ale wierzę, że kiedyś będę...;-) P.S. Grzesiu ja też pozdrawiam, aczkolwiek to chyba nie na tym forum...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
s.sad Dziękuję za odpowiedzi 03.06.08, 10:28 Dzięki, przynajmniej wiem, że jednak będę musiała się zaopatrzyć w swoje "ulubione" fajki. A swoją drogą to zazdroszczę rozstania z "przyjacielem" L&M, też bym chciała.. Może kiedyś.. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś