Gość: Iza IP: 195.116.85.* 22.09.03, 21:22 Czy ktoś coś wie na temat Hotelu Holiday Inn Amphora lub Sharming Inn. Który wybrać pod względem plaży, wyżywienia i warunków. Jak spisuje się Alfa Star z tych hoteli. Pomóżcie, który hotel mam wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzysztof Re: Hotel Holiday Inn Amphora czy Sharming Inn IP: *.acn.pl 22.09.03, 22:50 Jeżeli chcesz kształt wybrzeża i położenie hoteli wejdź na stronę: www.sinaidivers.com/sd/deutsch/infos/hotels/index_hotels.htm Opis hoteli, wraz z dokładnym planem znajduje się na stronie: www.goredsea.com/ Tam znajdziesz opis każdego hotelu nad brzegu Morza Czerwonego. Z prawej strony u góry kliknij mapkę. Jest jeszcze rosyjska strona biura turystycznego elnet. Tam są dokładne opisy (niestety bukwami) ale jest też dużo zdjęć z każdego hotelu. www.eltatravel.ru/egypt/ Opisy i zdjęcia tych hoteli znajdziesz również na stronach polski biur podróży jak alfastar www.alfastar.com.pl/ scanholiday www.scanholiday.com.pl/index.html www.eximtours.com.pl/ www.orangeholidays.pl/ oraz dziesiątkach innych biur podróży. Co do wybrania to trudno Ci coś polecić. Będziesz musiała sama podjąć decyzję. Każde biuro miało tutaj swoje wpadki wynikające z olewania spraw przez różnych rezydentów, bałagan w biurze lub zmian decyzji przez kontrahentów egipskich. Ja wybrałem imprezę organizowaną przez ALFASTAR. Na tydzień przed wyjazdem zaproponowano mi zmianę hotelu. Po zapoznaniu się z warunkami (otrzymałem propozycję lepszego hotelu bez dopłaty) nie protestowałem tylko wyraziłem zgodę. Inni dowiadują się o zmianie hotelu już po przylocie na miejsce. Niestety tak robi każde biuro tylko w różnym stylu. Jeżeli chcesz mieć pewność co do hotelu to wybiesz ORBIS. Też organizuje tylko za trochę wyższą cenę. Znajomi polecieli do Egiptu załatwiając imprezę przez internet na stronie wakacjeonline.pl/cgi-bin/index.cgi. Z jakiego biura lecą dowiedzieli się dopiero po otrzymaniu dokumentów. Lecieli z orangeholidays. Cała impreza jak na razie przebiega bez problemu. Był tylko pewien zgrzyt na lotnisku (Wylot z W-wy 12.09.2003 ). Z biura poinformowali , że na lotnisku trzeba było być o godz. 8:00. Do godz. 9:25 nikogo z biura na lotnisku nie było. Zdenerwowany tłum nie był pewien czy impreza wogóle się odbędzie (odlot samolotu był planowany na 10:00) i czy nie stracili pieniędzy. O godz. 9:30 przedstawiciel biura zaczął wydawać dokumenty nie próbując przeprosić za opóźnienie. Samolot wystartował ok. 12:00. Przedstawiciel biura musiał wiedzieć wcześniej, że samolot startujący z Egiptu ma 2 godz. opóźnienie i w związku z tym i odlot z W-wy musi być opóźniony. Ja wiem co w takim przypadku biuro powinno zrobić a nie zrobiło. Ale to jest sprawa kultury i traktowania klienta. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Hotel Holiday Inn Amphora czy Sharming Inn 22.09.03, 22:57 Mam prośbę. Czy mógłbyś opisać hotel w którym byłeś (oczywiście obiektywnie jego plusy i minusy w dziale: Hotele w Egipcie www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938 Byłbym bardzo wdzięczny, a osoby szukające w przyszłości takich informacji nie musiałyby przekopywać całego forum w celu znalexienia takiego opisu. Z poważaniem: PC_M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Hotel Holiday Inn Amphora czy Sharming Inn IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 24.09.03, 14:07 Ja bylam w zszlym roku w Amphorze a Sharming Inn jest na przeciwko. Polecalabym jednak bardziej ten drugi mimo, ze nie jest bezposrednio przy plazy. Wyglada rewelacyjnie, fajniejszy basen i bardziej komfortowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hotel Holiday Inn Amphora czy Sharming Inn IP: 212.106.6.* 26.09.03, 13:28 Witam, mieszkalam w jednym i drugim hotelu, wole Amphore, bo ma wieksze pokoje (wlasciwie 2-pok. apartamenciki). Sharming jest bardziej kameralny, pokoje mniejsze , brak plazy, kuchnia taka sobie (strulam sie u nich, w Amphorze nie). Zycze milego urlopu, polecam nurkowanie. Amphora ma ladna rafke przy plazy, ale warto zrobioc kurs i plywac na lodziach w rozne fajne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Hotel Holiday Inn Amphora czy Sharming Inn 26.09.03, 19:38 Ponawiam prośbę. Czy mogłabyś opisać hotel w którym byłaś (oczywiście obiektywnie jego plusy i minusy w dziale: Hotele w Egipcie www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938 Byłbym bardzo wdzięczny, a osoby szukające w przyszłości takich informacji nie musiałyby przekopywać całego forum w celu znalezienia takiego opisu. Z poważaniem: PC_M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Hotel Holiday Inn Amphora czy Sharming Inn IP: *.unitron.lublin.pl / 192.168.11.* 27.09.03, 18:02 zdecydowanie Holiday INN. Lezy bezposrednio przy plazy a z Sharming Inn trzeba dochodzic kilkaset metrow przez plac budowy - ludzie, ktorzy mieszkali w tym hotelu bardzo narzekali na czystosc, jedzenie i pokoje. Sharming rzeczywiscie ma ladniejsze wejscie ale chyba nie jest to najwazniejsze. Mieszkalem osobiscie w Holiday Inn Amphora i jestem bardzo zadowolony pod kazdym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś