janka76 22.08.08, 10:47 Jeśli ktoś był tam w ostatnim czasie,proszę o jakieś informacje: jakie biuro, jak wygląda dojazd, jak wygląda sprawa hoteli i zaplecza i czy rzeczywiście to takie odludzie - i zupełnie coś nowego. Z góry dziękuję Janka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darrek4 Re: Marsa El Alam 22.08.08, 12:38 Czytałaś? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=79162022 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Marsa El Alam 23.08.08, 10:25 A byl tam ktos ze Scanem lub Tui??? Jesli tak to jakies opinie i rady?... Korci mnie, zeby wybrac sie tam w przyszlym roku....Ale chcialabym z dobrego biura i do porzadnego osrodka jakies 5 ewent. 4 gwiazdki.. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 Re: Marsa El Alam 24.08.08, 19:27 Przyłączam się do pytania, szczególnie o hotele w madinacie coraya z oferty scan holiday (sol y mar dar al madina) i iberotele szczególnie lamaya i samaya (z oferty tui). Czy przy tych hotelach jest już uruchomiony aquapark i ile kosztuje ??? Czy został już zaludniony port ghalib (sklepy, restauracje itp) bo to chyba jedyne miejsce w okolicy iberoteli gdzie możnaby pojechać bez wielkiej wyprawy. Jak jest z dostępem do rafy przy tych hotelach czy tylko z pomostu ? Czy są istotne różnice w temperaturach zimą na korzyść marsa alam w stosunku do hurghady i sharm bo z info w katalogach biur to nie wynika, a na stronach internetowych nie ma niestety historii temperatury dla tego regionu (marsa alam) ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ruta0759 Re: Marsa El Alam 22.11.08, 20:40 Wróciłem w październiku z Marsa Alam.Byłem z żoną w hotelu Fayrouz, który gorąco polecam. Hotel jest na najwyższym poziomie. Jeżeli chodzi o nurkowanie to odbywa się ono z pomostu. Rafa jest przepiękna. Jeżeli chodzi o Port Ghalib, to miateczko jest bardzo ładne ale całkowicie wymarłe, kilka sklepów czynnych i zupełnie puste restauracje.W hotelu byliśmy po rejsie na Nilu. Pobyt i wycieczkę organizowała Itaka. Nie było żadnych potknięć, wszystko odbywało się bardzo sprawnie i zgodnie z programem. Odpowiedz Link Zgłoś