Dodaj do ulubionych

ALFA STAR - UWAGA

IP: 217.96.79.* 07.10.03, 10:14
Dzwoniłem przed chwilą do centrali Alfa Star (0-48 384-55-00) i spytałem o
hotel Hostmark w Egipcie - w dniach 29.10-09.11 - na stronie internetowej
www.alfastar.com.pl ten termin jest w sprzedaży. I co? Oczywiście
jest. "Proszę wpłacić całość przelewem na podane w umowie konto"-powiedziała
miła pani.
Ostrzegam przed tym biurem, bo klienci Alfy Star nie mają wstępu do tego
hotelu. Hotel jest świetny, więc go sprzedają, choć wiedzą, że na pewno mi go
zmienią, powołując się na swoje warunki ogólne. Kasa będzie u nich, a nie u
konkurencji, a potem mądrale na tym forum będą gadać bzdury w stylu: "mają do
tego prawo-czytaj umowę", albo "polscy malkontenci, którym nic nie pasuje".
Mam nadzieję, że te BB-podobne biura popadają i przestaną robić ludzi w
balona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: ALFA STAR - UWAGA IP: *.alfastar.pl 07.10.03, 14:20
      Witam, turyści z Alfa Star maja wstęp do każdego hotelu w Egipcie, myślę, że
      problemy z tym hotelem się już skończyły. Tych turystów co mieli zmiany
      serdecznie tą drogą przepraszamy.Kris
      • Gość: PS Re: ALFA STAR - UWAGA IP: 217.96.79.* 07.10.03, 14:41
        Witam serdecznie przedstawiciela Alfy Star na forum. Czy jak się zdecyduję na
        Hostmark to będę go miał zagwarantowanego w umowie - bez możliwości zmiany na
        inny pod rygorem np. zwrotu pieniędzy, jeżeli zostanę zakwaterowany w innym
        hotelu? Czy Alfa Star zagwarantuje mi w umowie, że moim rezydentem nie będzie
        p. Baran? Czy jak wykupię wycieczki fakultatywne za pośrednictwem Alfa Star to
        nie zostanę z 8 letnim synem na rafie? Kiedy będzie na stronie
        www.alfastar.com.pl (świetna pod względem technicznym) prawdziwa informacja o
        standarcie oferowanych hoteli? Gdyby właściciel hotelu Mirette usłyszał, że ma
        oficjalną kategorię 4* to bardzo by się zdziwił, a np. właściciel bohatera tego
        wątku, czyli Hostmarka, zażądałby natychmiast przynajmniej 7*.
        Sukcesów w poprawie jakości usług życzę.
      • Gość: rudykot Re: ALFA STAR - UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 18:31
        mam pytanie,jak to problemy z wstępem do hotel się skończyły? Ja dzisiaj
        dostałam informacje, ze nie mam wstepu do holelu który wybrałam!!!
        Zaproponowali mi Państwo gorszy, jeżeli chodzi o kategoryzacje, daleko od morza
        ( turyści dowożeni są busikami)> Rozamawiałam dzisiaj z przedstawicielem biuro
        ponoc nie ma inne alternatywy, wieć proszę mi nie mówić ze mają Państwo duzo
        hoteli do wyboru.
      • Gość: sylwia Re: Do Kirsa IP: 217.96.36.* 08.10.03, 14:02
        To w takim razie Szanowny Kolego wytłumacz dlaczego tak wiele osób narzeka na
        Alfę, że zmieniają nagminnie hotele. Wydaje mi sie, że ta sytuacja jest trochę
        podejrzana. Ja osobiści nie mam zastrzeżeń do Alfy bo byłam w lipcu z Wami w
        Egipcie i wszystko było ok, ale nie wiem czy po przeczytaniu tych wszystkich
        opinii zdecydowałabym się po raz kolejny na wyjazd z Wami.
    • Gość: kris Re: ALFA STAR - UWAGA IP: *.alfastar.pl 07.10.03, 17:33
      Po kolei
      1.W tym hotelu na gwarancjach mamy tylko 20 pokoi, i trzeba się spieszyć, bo w
      tym okresie jeszcze hotele są przepełnione turystami.Są dużo lepsze hotele
      które mamy bez problemu np.Sun Rice Palacio, Selekt.Proszę pamiętać , że
      wysyłamy jeszcze po 8 samolotów tygodniowo do Egiptu /tj około 1100 turystów/ i
      wystarczy , że Egipcjanie zmienią paru osobom hotel /czego bardzo nie lubimy
      jak nam tak robią/ i na forum mamy tak jak mamy.
      2.Pani Baran zjeżdża 29.10 do Polski.
      3.Nie słyszałem o przypadku pozostawienia jakiegoś turysty na wycieczce
      fakultatywnej z firmy która nas obsługuje w Egipcie /ABANOUB/, ale wiem komu
      sie to przydarzyło.
      4.Zmienimy kategoryzacje na dniach, bo też nas to denerwuje, ale w kontraktach
      z Egipcjanami różnie to wygląda.
      Dzięki za info o stronie, pozdrawiam serdecznie, Kris
      • Gość: JP Re: ALFA STAR - UWAGA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 18:04
        Gość portalu: kris napisał(a):

> Po kolei
        > 1.W tym hotelu na gwarancjach mamy tylko 20 pokoi, i trzeba się spieszyć, bo
        w
        > tym okresie jeszcze hotele są przepełnione turystami.Są dużo lepsze hotele
        > które mamy bez problemu np.Sun Rice Palacio, Selekt.Proszę pamiętać , że
        > wysyłamy jeszcze po 8 samolotów tygodniowo do Egiptu /tj około 1100 turystów/
        i
        >
        > wystarczy , że Egipcjanie zmienią paru osobom hotel /czego bardzo nie lubimy
        > jak nam tak robią/ i na forum mamy tak jak mamy.
        > 2.Pani Baran zjeżdża 29.10 do Polski.
        > 3.Nie słyszałem o przypadku pozostawienia jakiegoś turysty na wycieczce
        > fakultatywnej z firmy która nas obsługuje w Egipcie /ABANOUB/, ale wiem komu
        > sie to przydarzyło.
        > 4.Zmienimy kategoryzacje na dniach, bo też nas to denerwuje, ale w
        kontraktach
        > z Egipcjanami różnie to wygląda.
        > Dzięki za info o stronie, pozdrawiam serdecznie, Kris

A czy Pani Barbara Pogoda, również opisywana na tym forum też wróci do Polski?

• pc_maniac Re: ALFA STAR - UWAGA 07.10.03, 18:28
        Gość portalu: kris napisał(a):

> Po kolei
        > 1.W tym hotelu na gwarancjach mamy tylko 20 pokoi, i trzeba się spieszyć, bo
        w
        > tym okresie jeszcze hotele są przepełnione turystami.Są dużo lepsze hotele
        > które mamy bez problemu np.Sun Rice Palacio, Selekt.Proszę pamiętać , że
        > wysyłamy jeszcze po 8 samolotów tygodniowo do Egiptu /tj około 1100
        turystów/ i
        >
        > wystarczy , że Egipcjanie zmienią paru osobom hotel /czego bardzo nie lubimy
        > jak nam tak robią/ i na forum mamy tak jak mamy.
        > 2.Pani Baran zjeżdża 29.10 do Polski.
        > 3.Nie słyszałem o przypadku pozostawienia jakiegoś turysty na wycieczce
        > fakultatywnej z firmy która nas obsługuje w Egipcie /ABANOUB/, ale wiem komu
        > sie to przydarzyło.
        > 4.Zmienimy kategoryzacje na dniach, bo też nas to denerwuje, ale w
        kontraktach
        > z Egipcjanami różnie to wygląda.
        > Dzięki za info o stronie, pozdrawiam serdecznie, Kris

Zwrócę tutaj Panu uwagę na pkt.

Ad 2. Pani Baran nie była jedyną niekompetentną rezydentką obsługującą
        turystów w drugiej połowie sierpnia. Choć może, że była sprawczynią bojkotu
        turystów przez rezydentów. Tego nie wiem. Po naszym powrocie z rejsu nasza
        sąsiadka miała pojechać wraz z rodziną (5 osób) na zapłąconą wycieczkę
        fakultatywną do Kairu. Autokar po nich nie przyjechał. Po dodzwonieniu się po
        3 godzinach do rezydentki usłyszała, że ma ona teraz wolne i nie jest służącą.
        Do reszty rezydentów nie można się było wcale dodzwonić. Na następny dzień
        przyjechałą do hotelu Ambassador grupa turystów na tygodniowy pobyt. Mieli po
        dopłaceniu (bodajrze 25$) zagwarantowaną wycieczkę do Kairu. Przez 5 dni
        próbowali się skontaktować z jakimkolwiek rezydentem. Bez skutku. W piątym
        dniu poradziliśmy im, że jeśli nie pojadą z lokalnego biura to nigdzie nie
        pojadą.
        Do końca pobytu nie udało im się nawiązać kontaktu z rezydentem.

Ad 3. Owszem nie spotkałem się z sytuacją, gdzie jacyś turyści byli
        pozostawieni na wycieczce fakultatywnej.
        Byłem zaś świadkem (i mam stały kontakt z osobą, która była zapomniana w
        hotelu (wraz z jeszcze 2 osobami) i nie zabrana na rejs po Nilu w drugiej
        ołowie sierpnia. Fak, że dogoniła ppo kilku godzinach grupę może zawzięczać
        wyłącznie obsłudze hotelu, która zorganizowała transport.

I dodam jeszcze jeden pkt. Rezydenci kntaktowali się z turystami w czasie
        mojego pobytu w Hurgadzie tylko 2 razy. Po przyjeździe by zaoferować wycieczki
        fakultatywne i już w autokarze, gdy odwożono nas na lotnisko. Oczywiście taka
        duperela jak zapomnienie wywieszenia informacji o wyjeździe, czy też (jak sami
        informujecie)otrzymaniu jakiegoś tam kwestionariusza na koniec wycieczki
        (dzięki któremu niby rozlosowujecie nagrody)to mało ważne sprawy.

Tknęła mnie zaś inna kwestia. Wielka przyjaźń i poklepywanie się rezydentów
        Triady i Alfa Staru, a następnie obydiwe te grupy rezydentów w tym samym dniu
        zapadają się pod ziemię.
        Nie jest to dziwne?!

Nie jestem pieniaczem. Nie narzekałem na swój hotel ponieważ sam staram się
        przystosowywać do sytuacjji, a nie odwrotnie. Anie jak zauważyło na tym forum
        kilka osób, jestem dość spostrzegawczą osobą i jeśli coś dziwnego dzieje się
        wokół mnie, to nawet jeśli nie dotyczy to mnie osobiście, to również takie
        fakty odnotowuję.
        Uważam, że wysyłając do danego kraju pewną grupę pracowników powinniście
        wyznaczyć z nich jedną osobę odpowiedzialną, która miałaby baczenie na resztę
        personelu i zdawała Wam relację z ich pracy. W innym wypadku będziecie sami
        tworzyć sytuację "świętych krów".
      • Gość: mboryc Do Krisa (Re: ALFA STAR - UWAGA) IP: *.acn.pl 10.10.03, 01:09
        Zarezerwowalem 2tyg*2osoby 17 pazdz z Alfa Star do Verdi Steigenberger w
        Hurghadzie. Mam potwierdzenie rezerwacji z Alfa Star.
        Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia ryzyka zmiany hotelu i zabezpieczenia sie
        przed zmianą hotelu w Alfa Star? Czy mozna jakoś sprawdzić czy te miejsca
        są "gwarantowane"?

mboryc
      • Gość: Ana Re: ALFA STAR - UWAGA IP: *.tkk.net.pl / *.tkk.net.pl 12.10.03, 23:37
        Witam. Skoro Pan nie słyszał, o pozostawieniu, kogoś na wycieczce
        fakultatywnej, to proszę słuchać. ZOSYTAŁAM POZOSTAWIONA W WODZIE na wycieczce
        na rafy - wycieczka była wykupiona u rezydenta AlfaStar!!!
    • Gość: g Re: ALFA STAR - UWAGA IP: 2.3.STABLE* / 213.17.236.* 07.10.03, 18:05
      Miło że Alfa Star śledzi forum, dobrze gdyby poczytała wcześniejsze wątki
      również, poruszano różne sprawy i tematy, które mogą pomóc w usprawnieiu pracy
      i eliminacji niedociąnięć.
      Byłam z wami w Hurghadzie w Aidzie. Wszystko w porządku, jesteśmy zadowoleni
      oprócz pracy p. Baran, która po przylocie nie miała nas na liście, telefon
      który wykonała ta pani też nie przyniósł rezultatu, skierowała nie do tego
      autokaru gdzie należało choć uwierzyła nam na słowo że skierowanie jest do
      Aidy. Poradziliśmy sobie sami, koniec języka za przewodnika. Nota bene to było
      jedyne spotkanie z rezydentką, której nie mieliśmy ochoty już spotkać i nie
      spotkaliśmy już. Godziny dyżurów wyznaczone przez rezydentów też w porach moim
      zdaniem nie odpowiedich np w czasie plażowania. Wiadomo że grupa zbiera się
      zazwyczaj w czasie posiłków rano i wieczorem. Myślę że w przyszłym sezonie
      nie spotkam osób pokroju p. Baran a chcę zaliczyć z wami rejs + parę dni
      pobytu. Pozdrawiam.
      • radioaktywny Re: ALFA STAR - UWAGA 07.10.03, 18:21
        Juz sama odpowiedz na post sformulowana przez p. Krisa wskazuje na to, ze
        firma powaznie i z szacunkiem podchodzi do klientow. Pozdrawiam Alfe Star i
        pewnie, gdy bedzie okazja skorzystam z jej oferty :-)
        • Gość: ninka Re: ALFA STAR - UWAGA IP: *.net.pl 08.10.03, 00:10
          Popieram.
      • zdzisek99 Re: ALFA STAR - UWAGA 09.10.03, 10:42
        A ja lubię p. Małgosię - "Proszę Państwa, że tak powiem" - Baran :) Jest - to
        fakt - lekko niedorobiona. Grupa, którą się p. Baran opiekuje - zawsze dostaje
        najgorsze autokary, najgorsze statki i ostatnia jest kwaterowana. Taki już
        urok p. Małgosi - ona po prostu nad tym nie panuje - reszta rezydentów po
        prostu ją kołuje. Ale za to jako przewodnik spisuje się bardzo dobrze (czego
        ostatnio już o p. Radku powiedzieć nie można - chyba się gość wypalił).
        Nie mam doświadczenia w kontaktach z p. Baran jako rezydentką w Hurgadzie ale
        na statku była ok.
    • Gość: togo Re: ALFA STAR - UWAGA IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 12:38
      A propos nie informowania ludzi przez AS - rano w dniu wyjazdu na tablicy
      ogloszen nie bylo godz zbiorki ani wylotu - wiec po kilku telefonach do p.
      Gorga i p.Lucyny w Sharm - bez efektu- odrazu zadzwonilismy do centrali w
      Radomiu tam podano nam tel do menagera w Hurgadzie. Pan podal zupelnie inne
      numery do rezydentow w Sharm - po ok godz na tablicy ogloszen wisiala info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka