Dodaj do ulubionych

zachowanie Polakow,wasze obserwacje

IP: 62.139.254.* 17.10.03, 00:02
chcialbym zebyscie podali kilka przykladow zlego zachowania polakow w
hurgadzie.moze kiedy przeczyta to pare osob nasz narod zmieni sie troszeczke
na lepszy.z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Agios Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 217.153.7.* 17.10.03, 07:55
      Przynoszenie własnych napojów na posiłki i kłótnie z obsługą na ten temat.
      Oczywiście kelnerzy w końcu ustepują, ale sytuacja beznadziejna. A drugie to
      wynoszenie jedzenia ze stołówki przy szwedzkim stole, robienie kanapeczek i
      zawijanie w serwetki. Jakie dno! A przecież można kupić w jakimś sklepiku bułki
      za grosze.
      • Gość: Tonic poprostu okropne IP: *.chello.pl 17.10.03, 21:10
        Wiecie co mnie najbardziej smieszylo z wyjazdu ogolnie?Jak Polacy bili brawo
        pilotowi, gdy wyladowal na lotnisku.Co za wies!!!
        • Gość: Coca-Cola Ze wsi to ty jestes.. IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.10.03, 21:20
          ....byles kiedys na zachodzie normalnym liniowym lotem? Pewnie nie, a
          powinienes - tez uslyszysz brawa. Tam tez jest wies?
          • Gość: Goś Re: Ze wsi to ty jestes.. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.10.03, 08:52
            jasne na całym świecie tak jest w samolotach to podziekowanie dla pilota za
            szcześliwy start i lądowanie.... no cóż proponuje abys jeżdził pks'em tam
            nigdy nie biją brawa... a i kolororyt tan sam co Ty....
            • pc_maniac Re: Ze wsi to ty jestes.. 18.10.03, 11:14
              Gość portalu: Goś napisał(a):

> jasne na całym świecie tak jest w samolotach to podziekowanie dla pilota za
              > szcześliwy start i lądowanie.... no cóż proponuje abys jeżdził pks'em tam
              > nigdy nie biją brawa... a i kolororyt tan sam co Ty....

Te brawa to również gratulacje za łagodne lądowanie (takie bez hopka), nie
              tylko za szczęśliwe.
            • Gość: Misiek Re: Ze wsi to ty jestes.. IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 11:22
              pc_maniac to jest kierowca pks-u -czrwony na twarzy, tlusty i wali mu spod
              pachy, chleje jak slon i jezdzi na komarku. "Koloryt" pc_maniaca to nie w pksie
              jak zasugerowales ale na bazarze odpustowym jest albo pod remiza w sobotnie
              wieczory bo taki zaczepny zawsze jak tam gdy sie sztachetami z jemu podobnymi
              Yntelektualistami naparzaja. Pozdrawiam. PC poplacz sobie do gumowej lalci w
              szyje teraz :P.
        • Gość: mm Re: poprostu okropne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 12:57
          mnie tez te brawa zawsze śmieszą. przecież taki pilot robi to pare razy
          dziennie i to dla niego normalka. ale jeśli założyć ze połowa samolotu leciała
          pierwsezy raz to mają prawo się cieszyć ze wylądowali i brawa są OK :-)
          Ale mnie bardzo drażni jak samolot już wyląduje, ale ciągle jedzie po pasie i
          są włączone znaki "zapiąć pasy" ale nasi rodacy juz wstają, wyładowują bagaże e
          schowków itp itd. nie wiadomo po co. i tak przeciez samolot już po zgaszeniu
          silników stoi jeszcze dłuższą chwilę zanim otworzy drzwi...
          zawsze kapitan prosi o pozostanie na miejscach do wyłączenia silników ale
          polacy i tak wstają zaraz po dotknięciu kołami ziemi...
          my wracaliśmy w piatek z Hurgady i dokładnie taka była sytuacja, samolot
          jeszcze kołował po pasie a ludzie już byli gotowi do wyjścia, wstawali, stali w
          przejsciu i otwierali lockery. Pilot zaczął ich przez mikrofon prosić aby
          usiedli, ze powinni pozostać z zapiętymi pasami do wyłączenia silników, ale
          nikt go nie słuchał. ludzie wyjmowali bagaże, butelki z Duty free itp. Aż
          wreszcie pilot zaczął ich błagać zeby usiedli!!! przez mikrofony powtarzał:
          "please sit down, please!!! polease !!! please sit down!!! sit down!!! please
          please!!!" przecież to żenada!!!
          ja sobie zawsze po cichu myslę ze dobrze by było gdyby taki kapitan dał mocniej
          po hamulcach i paru takich "śpieszących się" dostałoby nauczkę!
          • Gość: Iwona Re: poprostu okropne IP: 89.0.1.* 20.10.03, 13:07
            Jak widać z Twojego opisu lecieliśmy tym samym samolotem i zgadzam się to było
            okropne. Ponadto jeszcze przed lądowaniem słychac było pisk komórek (sms-Y0 i
            nawet jedna zadzwoniła. Dlaczego ludzie nie potrafią posiedzieć jeszcze te 5,
            10 minut? Przecież i tak póżniej czekali na bagaże jakieś 15 min.
            Czy ktos mi moze odpowiedzieć dlaczego tak jest?
            • Gość: Kaktus Re: poprostu okropne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 14:09
              Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Czy ktos mi moze odpowiedzieć dlaczego tak jest?

na to pytanie nawet najlepszy psycholog nie będzie znał odpowiedzi :-)))

co do zachowania to faktycznie zaobserwowałem to samo, niektórym pomylił się
              samolot z wiejskim PKSem :-( jeszcze smutniejsza prawda wyszła później jak duża
              grupa ludzi na hurrra popędziła do wyjścia deptając się wzajemnie, pewnie w
              obawie żeby pilot nie zamknął drzwi i nie poleciał dalej :-P
          • Gość: Paweł Z. Re: poprostu okropne IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.11.03, 10:08
            Mnie takie rzeczy jak wstawanie i wyciąganie toreb podczas kołowania wcale nie
            drażnią.
            To tak samo naturalne zachowanie jak zachowanie ludzi w pociągu, którzy na 15
            minut przed stacją wyciągają walizki i ustawiają się w przedsionku. Śmiedzy
            mnie to, ale cóż w tym irytującego? Po prostu wielu ludzi to paranoicy.
            • Gość: mm Re: poprostu okropne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:20
              a wiesz jaka jest różnica między samolotem a pociągiem?
              że pociąg często staje na stacji na parę minut i jedzie dalej a ludziska muszą
              się wytarabanić z torbami walizami diećmi a czasem psem pod pachą.
              Natomiast w samolocie po pierwsze i tak nic nie będzie szybciej, i tak wyjść
              można dopiero jak samolot na dobre stanie, wyłaczy silniki itp, i będzie tam
              stał nie tylko tak długo aż wszyscy wysiądą ale jeszcze dłużej :-) a bagaż i
              tak dostaniesz na taśmie po odprawie paszportowej.
              to nie tylko kwestia głupiego stania w przejściach ze zgiętą głową (a potem
              ludzie narzekają jaki to okropny był lot, jak im ścierpły szyje itp) ale przede
              wszystkim bezpieczeństwa! samolot może szarpnąć (bo nadal jedzie po pasie i
              podjeżdza do rękawa) a otwierani wtedy lockerów może grozić tym że jakiemuś
              innemu pasażerowi zleci na łeb butelka wyborowej :-( brr
              • rrychu Re: poprostu okropne 04.11.03, 12:15
                to proste bo większość rodaków nie zna języków i mozna ich 100razy prosić w 5
                jezykach zeby siedzieli spokojnie i jak grochem o ścianę, dopiero jak ten bagaz
                zwali sie ze schowka komus na głowę to sie opamietają
      • Gość: Mrówka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 80.51.254.* 01.11.03, 20:23
        Nasz pilot przynosil sobie do restauracji swoją wode mineralną i nam radził robić to samo...
    • Gość: Monika Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 09:33
      My właśnie wróciliśmy z Movenpick El Gouna. Na szczęście bylismy jedynymi
      Polakami w tym hotelu. Piszę na szczęście bo po wysłuchaniu kilku rozmów przy
      powrocie na lotnisku wstydziłam się strasznie za Polaków. A więc opowieści jak
      to przynosi się na kolację własne napoje, że trzeba na śniadania brać duże
      torby, żeby móc wynosić jedzenie, chwalenie się, że zostawiało się napiwki dla
      sprzątających w wysokosci 1 LE=65 groszy, o uzupełnianiu minibarku produktami
      ze sklepu i wiele w tym stylu, Naprawdę słuchałam tego z zazenowaniem:(
      Monika
      • Gość: Tomecki Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 157.25.43.* 17.10.03, 09:51
        Glupia jestes jak but z lewej nogi. Opowiadasz jak to sie wstydzisz za Polakow,
        taka z Ciebie swiatowa kobieta, a nie masz o niczym pojecia.
        Co do zachowania Polakow w Egipcie to niech sie te egipskie bambusy ucza i
        wiedza, ze Polacy nie sa glupi jak Niemcy i potrafia sie o siebie zatroszczyc.
        Nie popieram wynoszenia jedzenia ze stolowki, ale nie trawie zachowania
        bambusow, ktorzy zwracaja Polakom uwage. Zreszta bambusy czuja przed Polakami
        respekt. Kiedys jechalismy ze znajomymi do centrum Hurghady. Umowilismy sie z
        bambusem, ze placimy 8 funtow od czterech osob. Po dowiezieniu na miejsce
        bambus zazadal 15 funtow. Moj kolega nie zastanawiajac sie zbytnio walnal
        bambusa z otwartej w ryj. Ten wskoczyl do busa i odjechal nie zabierajac
        zadnych pieniedzy. Mielismy przejazd za darmo. Bylo nas 4 chlopa wiec bambusy w
        busie wiedzieli, ze nie maja szans. I w ten sposob uczy sie bambusow respektu.
        To jedyna metoda na nich.
        Dlatego nie pieprz mi, ze Polacy zle sie zachowuja w Egipcie. Tylko wtedy, gdy
        bambusy zaczyna to dostaja w pysk.
        • Gość: Piotrek Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 195.116.219.* 17.10.03, 09:54
          no tu to dales pokaz swojego prymitywizmu;-))

poporstu mega dno jestes.
          zalamac sie mozna
        • Gość: debo1 Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 213.17.165.* 17.10.03, 10:00
          Myśle że tak na prawdę prawdziwym bambusem jesteś ty (tu miałem zamiar ci
          naubliżać ale ty i tak tego nie zrozumiesz)
          • Gość: agat Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.crowley.pl 17.10.03, 10:03
            Tomecki nie powinien wypowiadać się na forum.Dla mnie jak i dla większośći
            forumowiczów jest totalnym dnem z Pcimia Dolnego!!!!!!!!!
        • Gość: Jerzy Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 10:56
          Tutaj mamy przykład wyjątkowego prymitywizmu. Człowieczek, który chba jest
          żołniezykiem w jakims gangu pojechał na wycieczkę do Egiptu a teraz próbuje
          narzucić swoje poglądy innym. Takich bydlaków jest niestety pełno w naszym
          kraju i zwykle mają pieniądze z"wiadomych źródeł". Z taką chołotą leciałem
          niedawno do Hurgady. Jedyne tematy jakie poruszali między sobą ( a byli
          kompletnie pijani, to gdzie się kto spił i kto komu dopieprzył.
          Tfuu jaka zgnilizna z tych tomciów
          • Gość: Tomecki Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 157.25.43.* 17.10.03, 11:07
            > Tutaj mamy przykład wyjątkowego prymitywizmu. Człowieczek, który chba jest
            > żołniezykiem w jakims gangu pojechał na wycieczkę do Egiptu a teraz próbuje

pisze sie "żołnieRZykiem"

> narzucić swoje poglądy innym. Takich bydlaków jest niestety pełno w naszym
            > kraju i zwykle mają pieniądze z"wiadomych źródeł". Z taką chołotą leciałem

pisze sie "Hołotą"

to tak gwoli wyjasnienia. I kto tu jest prymitywem Jerzy? Nawet zes podstawowki
            kretynie nie skonczyl. Bo ktos po podstawowce by nie robil takich bledow.

• Gość: Misiek Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 14:35
            Jerzy od cyt "rzołnieżyków" to ty sie odepnij bo musze ci powiedziec ze w
            swojej robocie mam stycznosc z takimi ludzmi i 1o zauwazylem - potrafia sie
            lepiej zachowac niz taki zniewiescialy chlopiec jak ty co to pozwoli sobie na
            leb wejsc i podskakiwac i nie przywali bo jest zaduza lala (znam ja takich jak
            ty - wiesz dobrze o czym mowie ;)), nigdy sie nie zdarzylo zeby sie nie
            przywitali czy tez zeby sie zachowywali jak jacys akwizytorzy co nimi w robocie
            pomiataja a potem gdzies ida sprawy zalatwiac i chca sie zaraz odgryzc na kims
            innym. Co do placenia, rozliczen tez nie ma NIGDY z nimi problemow w
            przeciwienstwie do takich przykladnych przecietnych obywateli jak Ty. Zrszta
            czym sie szokowac ze czarnucha strzelili bo chcial kase wyciagnac ?, mial farta
            ze na mnie z kumplem (jedziemy do hurgandy w lutym) nie trafil bo kumpel w MSW
            pracuje i by mu jesien sredniowiecza zrobil za to, Tomus daj namiar na niego to
            jak tam bedziemy to brudasa odwiedze i reportaz zrobie odrazu zeby czol respekt
            i powazanie :).
            • Gość: k2 Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 14:43
              kumpel w MSW pracuje? Wszyscy idziemy się bać. Gratuluję poziomu.
        • corrina_f1 Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 17.10.03, 11:02
          Brawo Tomecki, dałeś chyba najlepszy przykład...

Normalnie nóż się w kieszeni otwiera sam, jak słucham takich opowieści. Wstyd
          jak beret.. :(
        • Gość: P{iotr Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 11:06
          Takie muły nie zasługują nawet na wyjazd do Grójca na odpust a co dopiero za
          granicę. Dlatego tak często jest porządnym ludziom wstyd za to że jesteśmy
          Polakami. Skąd się biorą takie prymitywy ??????
        • Gość: hrg Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 14:42
          jesteś normalnym dupkiem, chamem i prostakiem
        • Gość: Monika Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.acn.waw.pl 19.10.03, 12:22
          Gość portalu: Tomecki napisał(a):

> Glupia jestes jak but z lewej nogi. Opowiadasz jak to sie wstydzisz za
          Polakow,
          >
          > taka z Ciebie swiatowa kobieta, a nie masz o niczym pojecia.

A skad Ty możesz wiedzieć o czym mam pojęcie a o czym nie, zaś co do głupoty
          butów nie wypowiem się nie mam zwyczaju z nimi konwersować.

> Co do zachowania Polakow w Egipcie to niech sie te egipskie bambusy > Nie
          popieram wynoszenia jedzenia ze stolowki, ale nie trawie zachowania
          > bambusow, ktorzy zwracaja Polakom uwage.

Nam nikt nie zwracał uwagi bo nie miał powodu, a Ciebie nawet nawet roślinność
          przesladowała, naprawde Ci współczuję.

> Dlatego nie pieprz mi, ze Polacy zle sie zachowuja w Egipcie.

Słuchaj kolego, ja nie pieprzę, ja piszę. Polacy (i pewnie inne nacje też) źle
          zachowują sie w Egipcie co miałam okazję obserwować. Zaś opinię o Polakach
          zawdzięczamy zapewne osobom takim jak Ty, rozmówcom butów i bambusów,
          wykłócajacym się o każdy grosz. Pewnie, nie chodzi o to by być frajerem i dać
          się wykiwać, ale istnieje coś takiego jak klasa człowieka, o której istnieniu
          Ty nie masz nawet mglistego pojęcia. Jesli starałeś się mnie obrazić, urazić
          czy cokolwiek innego to uwierz mi, że nie udało Ci się, ale proszę próbuj
          dalej;)
        • Gość: Mrówka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 80.51.254.* 01.11.03, 20:30
          To jakaś prowokacja czy piszesz serio? Żenada...
    • Gość: old.sailor Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 10:49
      ogolnie wiekszosc rodakow z ktorymi bylem w hotelu ( sultan beach - sierpien)
      byla z duza klasa , nie bylo zadnego buractwa
      jedyny zly przyklad : przyjechala grupka mlodych ludzi o wygladzie klasycznych
      dresiarzy (chyba z Radomia) i zaczeli chlac na umor
      skonczylo sie tym ,ze jeden z nich wyladowal w szpitalu (watroba nie
      wytrzymala) a reszta sie uspokoila i wszystko wrocilo do normy
    • Gość: agnienienia Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.dialup.supermedia.pl 17.10.03, 13:37
      Byłam w hotelu Hostmark w Hurghadzie i nie było w tym czasie innych rodaków(nie
      wiem, czy to dobrze, czy źle, moze źle, bo bylismy we dwoje i moze jakies fajne
      towarzystwo by sie przydało, ale i tak było SUPER!!). Natomiast, gdy byłam na
      wycieczce w Kairze, zaobserwowałamjedna ciekawostke. Przed wejsciem do muzeum
      kairskiego, był straszny tłum ludzi. Wszyscy musieli przejsc dosc szczegółowa
      kontrole(prześwietlane były plecaki, torby itp.). Jeden starszy Pan zrobił
      karczemna awanture PRZEWODNICZCE(!!!!), za to, ze przy kontroli połozył na
      tasmie swój aparat fotograficzny i pewnie mu sie klisza przeswietliła!!??
      Oczywiscie stwierdził, ze to wina przewodniczki i Eximu za to, ze takie wymogi
      ma muzeum kairskie i złozy skargę!!!! Prawde mowiac rece mi opadły!!!

A co do niejakiego "Tomeckiego"- prymitywów nie sieja sami sie rodza!!!!
      Tu dopiero rece opadają!!!!
    • Gość: Anna Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 15:30
      I mamy tutaj laboratoryjny przykład jakie prymitywy bywają (lub może by tylko
      chcieły pojechać) w Egipcie. O poziomie umysłowym ty dwóch buraków (misiek i
      tomecki) świadczą ich wypowiedzi. Tatuśko chlał wódę i tłukł, więc i oni mają
      takie wzorce. Są to te same wyrośniete trochę dzieciaki, które próbowały
      rozpocząć dyskusje o prostytutkach.
      • Gość: nero Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.autotest.com.pl 17.10.03, 16:05
        zabaranie 3 bułek ze stołówki żeby sobie przejeść w między czasie nie jest
        zbrodnią jeżeli się ma posiłki co 9 godzin i 25 km do Hurghady a chce się
        spokojnie poleżeć na plaży i odpocząć to sorry ale trudno wytrzymać tyle czasu
        bez jedzenia a nie każdemu pasuje jedzenie czegokolwiek z niewiadomego źródła
        pochodzenia. Osobiście widziałem na bazarze jak PAN egipcjanin rzeźnik moczył
        mięso w misce razem ze swiomi fantastycznymi brudnymi nogami i potem wedle
        tradycji pewnie wywiesił w/w mięso na hak przed swoim fantastycznym sklepikiem
        na 40 stopniwy upał. Może muchy to respektują ale wybaczcie ja bym tego do ust
        nie wziął, a jechać prawie 30 km do Hurghady żeby coś zjeść to lekka przesada.
        To jedzenie jest dla nas więc co za wstyd zrobić sobie kanapkę na plażę, może
        w danej chwili ktoś nie być głodny o 8 rano ale o 11 z chęcią zje tę kanapkę,
        dodatkowo turyści innych narodowości również sobie zabierają jedzenie z
        wyznaczonych posiłków i również zachowują się jak bydło widziałe francózów i
        niemców dużo gorzej zachowujących się podczas posiłków WIĘC SIĘ WALCIE I
        JEDZCIE EGIPSKIE KEBABY SMACZNEGO
        • pc_maniac Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 17.10.03, 16:14
          Praktycznie wszystkie hotele mają bary, cocktail bar, więc nie widze problemu,
          by tam dokupić coś do zjedzenia.

To samo tyczy się plaż. Piszesz, że nie będziesz kupował posiłku z nie
          wiadomego źródła. Przecież na plażach są oferowane dania z kuchni hotelowej.
          Więc w czym problem, by na plaży kupić coś za 3-10 LE czyli 2 x taniej niż w
          Polsce?!
          • Gość: NERO Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.autotest.com.pl 03.11.03, 12:16
            PIZZA - 36LE NIE SMACZNA
            JAKIEŚ KANAPKI NA ZASADZIE HAMBURGERÓW CHYBA PO 18 LE - NIE RYZYKOWAŁEM
            WODA 7LE

TO CAŁE MENU
            NO I WINO I SZAMPAN WIĘC NIE BYŁO ZBYTNIO W CZYM WYBIERAĆ
    • Gość: ewa Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 17.10.03, 16:09
      Niedawno wróciłam z Hurghady i niestety coś też ode mnie należy się Polakom!
      Nasi rodacy poprostu nie umieją się bawic, tylko ciągle narzekaja! U nas w
      hotelu były takie dwie pary , które ciagle narzekały aż uszy więdły, że
      monotonne jedenie (ciekawe czy w domu mają takie urozmaicenie) że pełno ruskich
      na ulicy, że pełno arabów, że brudno, że śmierdzi, że na ulicy biorą ich za
      ruskich i mówią do nich po rosyjsku, a zabili mnie mówiąc że za gorąco, bo oni
      wolą chłodne klimaty i sporty zimowe, to po co tam przyjechali?
    • Gość: W Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.10.03, 18:45
      Para prawników w Safadze ciągle pretensje o wszystko, szczyt pretensji
      cyt:"Dlaczego suchy prowiant jest pakowany w brzydkie pudełka? Wstyd nam było
      wyjąć to przy gościach z innych hoteli".....ręce opadają

Dwie blondynki na basenie leżąc cały czas komentowały poczynania animatorki i
      kwitowały wszystko słowami "bez sensu", "wszystko sztuczne" itp.....ale tyłków
      same nie ruszyły

Parka polska zrobiła awanturę rezydentce, że.....musieli dopłacić za dojazd
      autobusu z Hurgady do Safagi.......choć wycieczka była organizowana
      z ...Hurgady

Z opowiadań rezydentki: kiedyś miała reklamacje na to, że.....posiłki były
      przygotowywane pod Niemców.....:)))
    • Gość: Photon Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 19:39
      Ewidentnie widac ze buraki nawet na tym forum są, ja bym sie nie "pochwalił" ze
      uderzylem innego czlowieka a na dodatek ze oszukalem go i nie zaplacilem mu za
      usługe. Trzeba byc idiotą.

Na moim turnusie byla pani ktora orzyjechala z matką i córką. To byla
      komedia... w dolinie kroolów narzekala ze nikt jej nie powiedzial ze bedzie
      trzeba do grobowca wchodzic po schodach. Na statku podobnoz miala pretensje ze
      owy statek ma okna na wode a ona wody sie boi i niechce jej widziec przez okno.
      Takich sytuacji mozna by mnozyc. Był jeszcze jeden niezadowolony wiecznie
      dziadek. Wiekszosc niezadowolenia wyrazana byla przy kwaterunkach.
      Szczytem idiotyzmu byl jeden z pasazerów, mezczyzna kolo 40stki ktory wsiadl do
      samolotu kompletnie pijany z butelka woody. Przeszkadzał pasazerom, krzyczal ze
      szwarceneger wygral wybory w momencie kiedy stiuard pokazywal jak zapinac pasy
      przed lotem. Wkoncu doszlo do tego ze jeden ze stiuardów musiał stac przy nim
      przez pół lotu, w momentach kiedy ten sie budzil. Nie wspominając o spacerkach
      po samolocie w trakcie startu i londowania.

Na stołówce nie zauwazylem zlego zachowania, nie uwazam tez zeby wnoszenie
      wlasnych napojów do pokoju bylo czyms złym. Wiem ze oficjalnie nie mozna tego
      robic.

Pozdrawiam
    • radioaktywny Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 17.10.03, 20:20
      Byliśmy z mężem w Egipcie na przełomie 02/03. Jestem z natury odporna i mało
      co mnie rusza. Mam poczucie humoru niezbywalne, ale....Po pierwsze:
      uciekajcie przed polskimi turystami z małymi dziećmi. W poczuciu troski o
      swe bachory - tylko idiota zabiera w taką podróż małe dzieci- zatrują wam
      pobyt. Ich roszczenia i wymagania sugerują, że tylko oni zapłacili za
      wycieczkę.... W autokarze musisz ustąpić miejsce z przodu, przy oknie ,
      autokar ma jechać wolno- najlepiej poza konwojem-hihi. W samolocie jeśli
      siedzą za tobą skopią ci tyłek, ku zachwytowi swych rodziców. W grobowcach
      będą się ganiać i wrzeszczeć, wezmą w łapę kamień i skrobac będą bezmyślnie
      po rzeźbach i hieroglifach. W końcu jakiś Egipcjanin zwróci uwagę, to się
      obrażą, ale zlekceważą. Unikaj młodych par-pseudointeligentów- napotkasz
      problem pt. po co właściwie idziemy do tego muzeum ?????Chodziło o M.
      Kairskie. Zza pleców bedziesz słyszeć godzinami jedyny dostępny ich mózgom
      komentarz tj. ja pierdziuuuu....To był zachwyt, krytyka i co tylko chcesz.
      Przygotyj się na to, że jeśli spod twjego hotelu autokar odjezdza jako spod
      ostatniego to rodacy będący w parach zajmą po 2 miejsca dla 1 osoby aby spać
      i ty możesz z trudem szukać wolnego miejsca, będa udawali, że plecaki do
      nich nie należą- udaj że chcesz je wynieść z autokaru wtedy się przyznają do
      nich i może wywalczysz sobie miejsce.POza Polakami jest bosko .Zbieram
      właśnie na 2 wyjazd.
      • Gość: Mexx Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.03, 21:34
        No niestety w każdej grupie pojawiały się takie osobowości...

Podczas wyprawy na Jeep Safari musieliśmy słuchać wywodów Pana, że jest
        niezadowolony z pobytu, że zmienili mu hotel - fakt jedna gwiazdka wyżej, ale
        niestety brak basenu 50 m. Jak twierdził popsuło mu to dokumentnie urlop.
        Próbowaliśmy użyc argumentów, że przecież jest morze, że można robić nawroty w
        basanie (wg jego opinii zbyt męczące), lecz go to bardziej doprowadzało do
        furii.
        małżonka tego osobnika wybrała się w japonkach na pustynię.... fuj ten piasek
        między palcami :))

• meganee az tak zle byc z polski?? 17.10.03, 21:48
          tak tak polacy najgorsi, najglupsi, najbardziej niekulturalni i najbardziej
          chamscy i w ogole bleee
          natomiast inne narodowosci to wrecz wzorce do nasladowania, same idealy, nic
          tylko patrzec i sie zachwycac..
          proponuje zmienic obywatelstwo
          • neferet_iti Re: az tak zle byc z polski?? 17.10.03, 22:09
            Nie chodzi wcale o to, że Polacy są "najgorsi, najgłupsi, najbardziej
            niekulturalni i najbardziej chamscy i w ogole bleee natomiast inne narodowosci
            to wrecz wzorce do nasladowania (...)"
            Wszyscy wiemy, jak potrafia zachowywać sie turyści z innych krajów - np.
            Rosjanie, Niemcy czy Włosi (pamiętam ich wrzaski w Dolinie Królów podczas
            zwiedzania grobowca). Rzecz w tym, aby właśnie nie naśladować negatywnych
            zachowań przedstawicieli innych nacji a także obiektywnie spojrzeć na siebie i
            swoich rodaków - bo niestety, zachowanie niektórych osób wydaje złe świadectwo
            nie tylko im samym, ale też pozostałym turystom z Polski postrzeganym jako
            ogół. Mnie też denerwowało np. chamskie zachowanie Polaków, którzy w bardzo
            obraźliwy sposób zwracali się np. do obsługi hotelowej czy kelnerów w
            restauracji, uważając, że mogą sobie na to pozwolić, bo taki Egipcjanin i tak
            nie zrozumie, że nazywa się go "brudnym czarnuchem", "arabskim śmieciem" czy
            czymś w tym rodzaju. Co do wynoszenia jedzenia z restauracji, to sama pamiętam,
            jak bardzo było nam wstyd, kiedy w Hiszpanii obsługa poprosiła pewna panią z
            naszej wycieczki, aby opróżniła swoją torebkę z bułek i wędliny...
          • Gość: Photon Re: az tak zle byc z polski?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 15:40
            pragne zauwazyc ze temat postu traktuje o polakach a nie ogoolnie o ludziach...
            a swoja droga to mam zastrzezenia do rosjan i czechow :) ale mam nadzieje ze
            miejscowi odroozniaja nas od nich i maja lepsze o nas zdanie... pozatym ja
            przynajmniej niewiem co ci obcy mowia i kiedy narzekaja.... a polakow rozumiem
            ale nie mam dla nich zrozumienia.
            • meganee po co w ogole taki watek?? 18.10.03, 19:42
              a po co w ogole taki watek??? teraz bedziemy wytykac sobie wady i ganic sie
              wzajemnie??? az tak milo jest czytac o negatywnych zachowaniach???
              nie rozumiem...
              skad wiemy czy cudzoziemcy tez nie narzekaja bez powodu??? przeciez z nimi
              nie rozmawiamy!!! z kim ma polak wymienic uwagi o biurze, rezydentach, hotelu,
              jedzeniu etc. jak nie z innym polakiem. (i oni tez nie zwracaja uwagi na nas -
              z tej samej przyczyny).
              a czy tylko polacy zachowuja sie skandalicznie??? spojrzcie na np anglikow...
              jesli widzimy jak polacy zachowuja sie chamsko to przywiazujemy do tego
              szczegolna wage, dlatego tylko bo sami jestesmy z polski. a ekscesy innych
              splywaja po nas jak woda po kaczce...
              • Gość: Photon Re: po co w ogole taki watek?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 19:49
                racja !

meganee napisała:

> a po co w ogole taki watek??? teraz bedziemy wytykac sobie wady i ganic sie
                > wzajemnie??? az tak milo jest czytac o negatywnych zachowaniach???
                > nie rozumiem...
                > skad wiemy czy cudzoziemcy tez nie narzekaja bez powodu??? przeciez z nimi
                > nie rozmawiamy!!! z kim ma polak wymienic uwagi o biurze, rezydentach,
                hotelu,
                > jedzeniu etc. jak nie z innym polakiem. (i oni tez nie zwracaja uwagi na nas -

> z tej samej przyczyny).
                > a czy tylko polacy zachowuja sie skandalicznie??? spojrzcie na np anglikow...
                > jesli widzimy jak polacy zachowuja sie chamsko to przywiazujemy do tego
                > szczegolna wage, dlatego tylko bo sami jestesmy z polski. a ekscesy innych
                > splywaja po nas jak woda po kaczce...
                • meganee Re: po co w ogole taki watek?? 18.10.03, 20:35
                  Dzieki Photon za poparcie;)
                  do szalenstwa doprowadza mnie gdy polacy krytykuja innych polakow, nie
                  zwracajac uwagi na zachowanie innych.
                  • Gość: Kaktus Re: po co w ogole taki watek?? IP: *.knurowski.net 18.10.03, 21:07
                    Na plaży dnia pewnego była sobie gupa niemców, w której jedna niemra szczekała
                    wkurzająco głośno po swojemu, że tutaj (tzn. w Egipcie) to juz jest inaczej jak
                    kiedyś było bo najechało się polaków i ruskich i nawet tubylcy nie potrafią już
                    z niemcami porozmawiać dlatego, że przystosowali się do obsługi polaków i
                    rosjanów :-))) Pomimo iż miałem ochotę jej kilka słów dobitnie powiedzieć
                    ugryzłem się w język i grzecznie wytłumaczyłem, że nie będziemy do końca świata
                    siedzieć uwięzieni w swoim kraju bo czasy się zmieniły i to należy się nam za
                    ostatnie kilkadziesiąt lat niewoli :-))) a żeby było ciekawiej to
                    poinformowałem ją że na wakację zarobiłem sobie w jej kraju właśnie. I spotkała
                    mnie nagroda bo oczy miała jak stare pięc marek i z jej niezbyt uroczej buźki
                    tryskał straszny niesmak, a do końca plażowania tego dnia zapanowała błoga
                    cisza :-P
                    • Gość: Ewa Re: po co w ogole taki watek?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 00:06
                      I brawo Kaktus! Wreszcie cos mądrego w tym wątku. To Szwabusy(a scislej dedeery
                      i inne sztazi bo to oni glownie jezdza na tanie jak barszcz w niemczech
                      wycieczki do tunezji egiptu, czy majorke) , których nie cierpie są straszni i
                      rzygac sie chce na ich widok w hotelu czy na plazy, gdzie jestesmy skazani na
                      obrzydliwe tłuste dupska niemer albo musimy podziwiac ich paskudne obwisle cyce
                      bo a jakze opalaja sie topless nawet w krajach arabskich. ot co. ale niestety
                      dopoki polacy nie beda jako tako zarabiac to jestesmy skazani na wypoczynek w
                      ich "towarzystwie". niestety
                      • Gość: Olesia Re: po co w ogole taki watek?? IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 00:36
                        Moja poprzedniczka w postach Ewa ,pisze moze troche za dobitnie, ale zgadzam
                        sie z nia.Na ogol toplesuja sie Niemki,Wloszki a im grusza i brzydsza tym
                        bardziej rozneglizowana.Za figure czasem sie nie odpowiada, ale troche smaku i
                        troski o wspolplazowiczow by sie przydalo!Dlaczego mlode, ladne dziewczyny, z
                        pieknym cialem tak niechetnie sie rozbieraja na plazach?Bo po prostu znaja
                        swoja wartosc!!!I bez stroju topless faceci sie za nimi ogladaja.Ot i cala
                        prawda.proste no nie?
          • Gość: ronin Re: az tak zle byc z polski?? IP: *.246.56.207.tisdip.tiscali.de 01.11.03, 20:53
            Ludzie a ja dla odmiany bylem w tym roku i bylo super pelno nowych znajomych
            odlotowo!!!!!Pozatym popatrzcie jak super zarembisci sa niemcy bez wad!!!!!
            Nierozumiem czyzbyscie sie wstydzili byc polakami??
    • beduinka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 19.10.03, 11:59
      Gość portalu: obserwator napisał(a):

> chcialbym zebyscie podali kilka przykladow zlego zachowania polakow w
      > hurgadzie.moze kiedy przeczyta to pare osob nasz narod zmieni sie troszeczke
      > na lepszy.z gory dziekuje

mój znajomy pracujący w First Restaurant w Karnaku (jest to jedna z najlepszych
      tamtejszych restauracji) pytał mnie się, dlaczego Polacy wiecznie
      narzekają...cała obsługa stara się zawsze jak najlepiej wszystko przygotowac,
      wszystkich obsłużyć, na koniec po posiłku rozdają ankiety, w których można
      ocenić jakość usług, posiłku, wystrój sali itp. itd. Większość Polaków wybiera
      opcję "very poor"...
      wg niego Polacy oceniają ich najniżej...najwyżej są oceniani przez
      Skandynawów...mówił, że Finowie, Duńczucy, Szwedzi, Norwegowie - jeszcze nigdy
      nie zaznaczyli opcji "very poor", a przeważają "excellent" i "very good"

inna sprawa, o której wspominają mi znajomi to, że Polacy traktują ich z góry,
      jakby byli panami, a oni ich sługami...a to chyba nie jest tak...
      • Gość: Olesia Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 12:41
        Mysle, ze zachowanie, o ktorym piszesz wynika z prostej zasady.Duza czesc
        Polakow,ktorym udaje sie gdziekolwiek pojechac to tzw.nowobogaccy,w gruncie
        rzeczy sloma z butow wychodzi.Inna sprawa to ocena.Na polskiem rynku dziala
        sporo zagranicznych firm.Jezeli firmy te przeprowadzaja jakas ankiete,(nawet
        ankiete personalna),to z gory odrzucaja dwie odpowiedzi, te dajaca najwyzsza i
        najnizsza ocene.A kolejna sprawa to brak jakiejkolwiek znajomosci kraju, do
        ktorego sie wyjezdza,a kultura, wiadomo, jest rozna i nalezy ja zaakceptowac, a
        nie narzekac.A tak w ogole, niestety, jestesmy odwiecznymi
        malkontentami .Zadaj Polakowi pytanie:czy jestes szczesliwy?Ile zbierzesz
        odpowiedzi na tak?Pozdrawiam
        • beduinka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 19.10.03, 12:46
          Gość portalu: Olesia napisał(a):

> Mysle, ze zachowanie, o ktorym piszesz wynika z prostej zasady.Duza czesc
          > Polakow,ktorym udaje sie gdziekolwiek pojechac to tzw.nowobogaccy,w gruncie
          > rzeczy sloma z butow wychodzi.Inna sprawa to ocena.Na polskiem rynku dziala
          > sporo zagranicznych firm.Jezeli firmy te przeprowadzaja jakas ankiete,(nawet
          > ankiete personalna),to z gory odrzucaja dwie odpowiedzi, te dajaca najwyzsza
          i
          > najnizsza ocene.A kolejna sprawa to brak jakiejkolwiek znajomosci kraju, do
          > ktorego sie wyjezdza,a kultura, wiadomo, jest rozna i nalezy ja zaakceptowac,
          a
          >
          > nie narzekac.A tak w ogole, niestety, jestesmy odwiecznymi
          > malkontentami .

MASZ RACJĘ!!!!!!!

Zadaj Polakowi pytanie:czy jestes szczesliwy?

JA ODPOWIEM: TAAAAAAAAAAAAAK!!!
          A JEDNAK WIELU POLAKÓW: NIE, BO TO, BO TAMTO

PISAŁAM JUŻ NA TEN TEMAT:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=8553780
          Ile zbierzesz
          > odpowiedzi na tak?Pozdrawiam
          • Gość: Olesia Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 13:09
            Ja tez odpowiem TAAAAAAAAAAAAAAAAK.Nie mniej jak tak komus odpowiadam,to na
            ogol patrza sie na mnie jak na idiotke.I od razu pada odpowiedz.No tak,Pani to
            wyglada na szczesliwa,stale usmiechnieta,zadowolona.A czyz nie tak latwiej zyc?
            Kiedys moja mama wpisala mi sie do pamietnika takimi slowami:"nie wtedy smutek
            poznasz w obliczu, gdy sie lzy z rzes leja.Czasami w sercu lamie sie zycie a
            oczy jednak sie smieja".Nie wiedzialam ze ten wpis stanie sie moja zyciowa
            maksyma.Przepraszam wszystkich Forumowiczow, za te prywatne wynurzenia!
            • beduinka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 19.10.03, 13:46
              ja kocham swoje życie...takim jakie jest...gdy czegoś pragnę, nie pozostaje to
              jedynie w sferze moich marzeń, lecz staram się to spełnić...i dzięki temu
              jestem taka szczęśliwa, bo robię to, co lubię, co kocham...

wielokrotnie widziałam ludzi nie mających nic lub naprawdę niewiele...lecz
              umieli się cieszyć z własnego życia...piszę pracę na temat sytuacji w obozach
              dla uchodźców...warunki, w jakich oni żyją są straszne, lecz oni potrafią się
              śmiać...w takich właśnie miejscach obserwuję np. jak dzieci umieją - nie mając
              zabawek - albo je stworzyć albo wymyślać przeróżne zabawy, jak umieją się
              opiekować młodszym rodzeństwem...i są szczęśliwe...
              tam starsi ludzie opowiadają mi z pasją o swoim domu, z którego zostali
              wypędzeni pół wieku temu...powinni być załamani, nieszczęśliwi...lecz oni żyją
              nadzieją, że wrócą...przechowują dokumenty, klucze...głaszczą je, jak biorą je
              do rąk, ich twarze promieniują

> Ja tez odpowiem TAAAAAAAAAAAAAAAAK.Nie mniej jak tak komus odpowiadam,to na
              > ogol patrza sie na mnie jak na idiotke.I od razu pada odpowiedz.No tak,Pani
              to
              > wyglada na szczesliwa,stale usmiechnieta,zadowolona.A czyz nie tak latwiej
              zyc?
              > Kiedys moja mama wpisala mi sie do pamietnika takimi slowami:"nie wtedy
              smutek
              > poznasz w obliczu, gdy sie lzy z rzes leja.Czasami w sercu lamie sie zycie a
              > oczy jednak sie smieja".Nie wiedzialam ze ten wpis stanie sie moja zyciowa
              > maksyma.Przepraszam wszystkich Forumowiczow, za te prywatne wynurzenia!
              • Gość: Olesia Re: do beduinki IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 13:56
                I tak beduinko trzymaj!Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma!
                • beduinka Re: do beduinki 19.10.03, 14:01
                  trzymam...a jutro mam przedstawić referat na temat Libii...więc siedzę nad
                  jakimiś kserówkami, moimi notatkami, pamiętnikiem z podróży, zdjęciami i
                  próbuję sklecić jakieś expose

> I tak beduinko trzymaj!Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma!
                  • Gość: Olesia Re: do beduinki IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 14:20
                    Na pewno Ci sie uda i z pewnoscia referat bedzie ciekawy.Ale dla dodania Ci
                    animuszu,bede trzymala kciuki za Ciebie.Beduinko,mysle, ze zaraz ktos na nas
                    naskoczy, ze wykorzystujemy forum dla celow prywatnych Pa
                    • beduinka Re: do beduinki 19.10.03, 14:26
                      coś tam wymyślę...a zresztą na pewno i tak będę improwizować...muszę tylko
                      wymyślić jakiś ciekawy kospekt...w zeszłym roku akademickim referat na temat
                      zdetronizowania ojca przez syna przygotowałam w formie bajki z 1001 nocy...
                      polecam Ci odwiedzenie Libii...

> Na pewno Ci sie uda i z pewnoscia referat bedzie ciekawy.Ale dla dodania Ci
                      > animuszu,bede trzymala kciuki za Ciebie.Beduinko,mysle, ze zaraz ktos na nas
                      > naskoczy, ze wykorzystujemy forum dla celow prywatnych Pa
    • Gość: obserwator Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 62.139.254.* 20.10.03, 01:13
      kiedy nasi przylatuja juz z samolotu wychodzi pare osob mocno nachlanych,nie
      sa w stanie znalezc swojej walizki na tasmie czasem utrzymac sie na
      nogach.WSTYD.egipcjan nazywaja tubylcami.WSTYD. ja tak sie zastanawialem z
      czego to wynika ze niektorzy Polacy nie potrafia sie zachowac.doszedlem do
      wniosku ze: jestesmy narodem zakompleksionym(przyklad: dlaczego ja mam pokoj
      bez balkonu ,a inni maja) nawet wiem czemy o egipcjanach wypowiadaja sie
      tubylcy.poniewaz ten ''tubylec" zna przynajmniej jeden jezyk ,a wielkie
      panisko z Polski nie na pisze sobie przed przyjazdem na kartce kilku
      podstawowyvh zwrotow w jezyku ang. badz w niem. i wtedy to panisko z polski
      czyje sie glupsze od boya hotelowego. ostatnio slyszalem ze jakies czas temu
      jednej z rezydentek polak zlamal nos ,poniewaz byl zly ze samolot bedzie mial
      opoznienie(skoro bije dziewczyny pewnie jest impotentem).ilez to razy
      widzialem w busikach kiedy nasi kloca sie z kierowca o 50 piasters(30-groszy)
      lub nie placa wcale i wysiadaja.WSTYD. C.D.N.
      • Gość: Minius Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 20.10.03, 07:34
        W okresie kiedy ja przebywałem na szczęście nie widziałem szwendajacych się
        pijanych turystów. Bo faktycznie w muzułmańskim kraju to wstyd, nie tylko z
        resztą w muzułmańskim (pijesz siedź w czterech ścianach).
        Ale nazywanie Egipcjan tubylcami to nie jest wstyd. To słowo nie jest i nigdy
        nie było obraźliwe. Określa ono mieszkańca danego terenu. Np. w polskich
        górach tubylcami są górale, a w Łodzi tubylcem jestem ja. I na takie
        określenie nie można się obrazić.
        • Gość: maciek Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.net.autocom.pl 30.10.03, 18:15
          Zauwazylem, ze Polacy nie potrafia rozmawiac z Egipcjanami. Nie mowie tu o
          znajomosci np angielskiego ale sposobie rozmowy. Egipcjanie lubia sobie
          pozartowac, posmiac sie. Dlatego rozmawiajac z nimi trzeba zapytac o cos milego
          lub smiesznego. Rozpoczynajac dyskusje od pretensji "dlaczego mam taki pokoj"
          napewno nie szybko znajdziemy wspolny jezyk.
          Dla wielu naszych rodakow sam wyjazd za granice to nie lada wyczyn. Dlatego
          lezac przy basenie uwazaja ze sa mistrzami swiata bo dotarli az nad Morze
          Czerwone. I prawdopodobnie to zadufanie połaczone z wiecznym niezadowolenie
          sprawia, ze wole hotele bez Polakow.
      • Gość: Minius Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 20.10.03, 07:37
        ...za to obraźliwe może być pisanie Egipcjan z małej litery tym bardzie jako
        pierwsze słowo w zdaniu (ale bardziej dla zasad ortografii).
    • Gość: lahliq Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 81.210.121.* 31.10.03, 09:14
      Oczywiście słynne wynoszenie kanapek ze śniadania. Oczywiście odwieczne
      narzekanie na brud, upał, zachowanie Egipcjan. Oczywiście rzucanie się na
      alkohol w bezcłówkach. To wszystko może razić.
      Jednak i tak najbardziej powaliła mnie para Skandynawów wrzucających do
      papierowej torby po kilkanaście bułek, jajek ugotowanych na twardo i innych
      dodatków. Nie wiem czy obsługa machnęła na nich ręką już, bo trudno było tego
      nie zauważyć. Po rozmowach z innymi uczestnikami wycieczki byłam zdziwiona, że
      chyba jesteśmy jedynymi osobami, które nic nie wynoszą...
      Z czego to wynika (wynoszenie)? Chyba z tego, że bardzo się boją jeść poza
      restauracją (tak jakby święcie wierzyli, że restauracyjne posiłki są wolne od
      bakterii), nie znają języków i trudno im odgadnąć menu, boją się wyjść poza
      teren hotelu, oszczędzają. Tak próbuję ich wytłumaczyć.
      Mnóstwo osób jedzie do Egiptu by go zaliczyć (bo rodzina już była), wygrzać się
      na słońcu i przywieźć kolejny suwenir ze złota. Nie pokuszą się o przejrzenie
      przewodnika, poczytanie o kulturze. Nie są ciekawi innego świata, nie potrafią
      zrozumieć jego inności.
      Do tego jeszcze dochodzi to, że trzeba przed innymi pokazać, że na ogół są
      przyzwyczajeni do takich luksusów, że tydzień z widokiem na plac budowy jest
      dla nich zupełnie nie do przyjęcia. ;)
      Niestety zawsze tacy się trafią na wycieczce.
      ja nie mieszkałam w luksusach, miałam opcję 3*, ale było czysto a tylko to dla
      mnie było ważne. Trafił mi się pokój duży i z ładnym widokiem, ale spokojnie
      bym się zamieniła na znacznie gorszy. Na szczęście znajomi z którymi byliśmy
      mają podobne podejście i mam nadzieję, że należymy do tych Polaków, którzy
      zrównoważą opinię o nas. ;)
    • Gość: kornelki Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.11.03, 01:06
      przyklady zaobserwowane w Hurghadzie:
      1.
      Powrót z wycieczki do Kairu: kobieta (okolo 50 lat) krzyczy na cały sklep na
      stacji benzynmowej " Rysiu, chodź mi tu pomóż, bo te brudasy nawet koszyka nie
      mają " - no comment
      2.
      Dialog dwóch mężczyzn (okolo 25 lat) w hotelowym basenie (4*): " O, k***a ale
      puściłem bąka " - słychać było po drugiej stronie basenu. Wiele osób pozostało
      na brzegu....
      3.
      Facet pisze petycje oraz protokół ze skargą na temat płacenia (15 L.E. - okolo
      10pln) za lunch podczas nurkowania, tylko dlatego ze kiedy organizator
      tlumaczyl mu wszystko po angielsku on za kazdym razem odpowiadal OK - bo tyle
      umial w tym jezyku....
      Od tego wydarzenia do konca swojego wyjazdu chodzil po hotelu zniechecajac
      kazdego napotkanego Polaka do tej imprezy.
      Sami sprobowalismy tej imprezy - po prostu bajka.
      4.
      Robienie zdjec przemyconym aparatem w sali mumii w Muzeum Kairskim - bedzie
      sie czym pochwalic.... ;)
      5.
      12 w południe, basen hotelowy, 4 Polaków pije litr Bolsa z gwinta!!!
      6.
      Zabawa w basenie. Jeden z polskich turystow wlozyl do wody leżak (mial mu
      chyba sluzyc za materac). Kiedy przyszedl Egipcjanin z obslugi by zwrocic
      uwage, dostal sugestie by spierd**** za 100 dolarow.
      7.
      Nieustanne proby wlania Egipcjaninowi alkoholu do ust - brak zrozumienia i
      szacunku dla obcej religii...

Egipt - piekne miejsce, cudowne morze i rafy, bardzo przyjazni ludzie i jedna
      wada: nasi rodacy (na szczescie nie wszyscy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka