Gość: obserwator IP: 62.139.254.* 17.10.03, 00:02 chcialbym zebyscie podali kilka przykladow zlego zachowania polakow w hurgadzie.moze kiedy przeczyta to pare osob nasz narod zmieni sie troszeczke na lepszy.z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agios Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 217.153.7.* 17.10.03, 07:55 Przynoszenie własnych napojów na posiłki i kłótnie z obsługą na ten temat. Oczywiście kelnerzy w końcu ustepują, ale sytuacja beznadziejna. A drugie to wynoszenie jedzenia ze stołówki przy szwedzkim stole, robienie kanapeczek i zawijanie w serwetki. Jakie dno! A przecież można kupić w jakimś sklepiku bułki za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic poprostu okropne IP: *.chello.pl 17.10.03, 21:10 Wiecie co mnie najbardziej smieszylo z wyjazdu ogolnie?Jak Polacy bili brawo pilotowi, gdy wyladowal na lotnisku.Co za wies!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coca-Cola Ze wsi to ty jestes.. IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.10.03, 21:20 ....byles kiedys na zachodzie normalnym liniowym lotem? Pewnie nie, a powinienes - tez uslyszysz brawa. Tam tez jest wies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś Re: Ze wsi to ty jestes.. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.10.03, 08:52 jasne na całym świecie tak jest w samolotach to podziekowanie dla pilota za szcześliwy start i lądowanie.... no cóż proponuje abys jeżdził pks'em tam nigdy nie biją brawa... a i kolororyt tan sam co Ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Ze wsi to ty jestes.. 18.10.03, 11:14 Gość portalu: Goś napisał(a): > jasne na całym świecie tak jest w samolotach to podziekowanie dla pilota za > szcześliwy start i lądowanie.... no cóż proponuje abys jeżdził pks'em tam > nigdy nie biją brawa... a i kolororyt tan sam co Ty.... Te brawa to również gratulacje za łagodne lądowanie (takie bez hopka), nie tylko za szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Ze wsi to ty jestes.. IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 11:22 pc_maniac to jest kierowca pks-u -czrwony na twarzy, tlusty i wali mu spod pachy, chleje jak slon i jezdzi na komarku. "Koloryt" pc_maniaca to nie w pksie jak zasugerowales ale na bazarze odpustowym jest albo pod remiza w sobotnie wieczory bo taki zaczepny zawsze jak tam gdy sie sztachetami z jemu podobnymi Yntelektualistami naparzaja. Pozdrawiam. PC poplacz sobie do gumowej lalci w szyje teraz :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: poprostu okropne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 12:57 mnie tez te brawa zawsze śmieszą. przecież taki pilot robi to pare razy dziennie i to dla niego normalka. ale jeśli założyć ze połowa samolotu leciała pierwsezy raz to mają prawo się cieszyć ze wylądowali i brawa są OK :-) Ale mnie bardzo drażni jak samolot już wyląduje, ale ciągle jedzie po pasie i są włączone znaki "zapiąć pasy" ale nasi rodacy juz wstają, wyładowują bagaże e schowków itp itd. nie wiadomo po co. i tak przeciez samolot już po zgaszeniu silników stoi jeszcze dłuższą chwilę zanim otworzy drzwi... zawsze kapitan prosi o pozostanie na miejscach do wyłączenia silników ale polacy i tak wstają zaraz po dotknięciu kołami ziemi... my wracaliśmy w piatek z Hurgady i dokładnie taka była sytuacja, samolot jeszcze kołował po pasie a ludzie już byli gotowi do wyjścia, wstawali, stali w przejsciu i otwierali lockery. Pilot zaczął ich przez mikrofon prosić aby usiedli, ze powinni pozostać z zapiętymi pasami do wyłączenia silników, ale nikt go nie słuchał. ludzie wyjmowali bagaże, butelki z Duty free itp. Aż wreszcie pilot zaczął ich błagać zeby usiedli!!! przez mikrofony powtarzał: "please sit down, please!!! polease !!! please sit down!!! sit down!!! please please!!!" przecież to żenada!!! ja sobie zawsze po cichu myslę ze dobrze by było gdyby taki kapitan dał mocniej po hamulcach i paru takich "śpieszących się" dostałoby nauczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: poprostu okropne IP: 89.0.1.* 20.10.03, 13:07 Jak widać z Twojego opisu lecieliśmy tym samym samolotem i zgadzam się to było okropne. Ponadto jeszcze przed lądowaniem słychac było pisk komórek (sms-Y0 i nawet jedna zadzwoniła. Dlaczego ludzie nie potrafią posiedzieć jeszcze te 5, 10 minut? Przecież i tak póżniej czekali na bagaże jakieś 15 min. Czy ktos mi moze odpowiedzieć dlaczego tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaktus Re: poprostu okropne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 14:09 Gość portalu: Iwona napisał(a): > Czy ktos mi moze odpowiedzieć dlaczego tak jest? na to pytanie nawet najlepszy psycholog nie będzie znał odpowiedzi :-))) co do zachowania to faktycznie zaobserwowałem to samo, niektórym pomylił się samolot z wiejskim PKSem :-( jeszcze smutniejsza prawda wyszła później jak duża grupa ludzi na hurrra popędziła do wyjścia deptając się wzajemnie, pewnie w obawie żeby pilot nie zamknął drzwi i nie poleciał dalej :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: poprostu okropne IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.11.03, 10:08 Mnie takie rzeczy jak wstawanie i wyciąganie toreb podczas kołowania wcale nie drażnią. To tak samo naturalne zachowanie jak zachowanie ludzi w pociągu, którzy na 15 minut przed stacją wyciągają walizki i ustawiają się w przedsionku. Śmiedzy mnie to, ale cóż w tym irytującego? Po prostu wielu ludzi to paranoicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: poprostu okropne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:20 a wiesz jaka jest różnica między samolotem a pociągiem? że pociąg często staje na stacji na parę minut i jedzie dalej a ludziska muszą się wytarabanić z torbami walizami diećmi a czasem psem pod pachą. Natomiast w samolocie po pierwsze i tak nic nie będzie szybciej, i tak wyjść można dopiero jak samolot na dobre stanie, wyłaczy silniki itp, i będzie tam stał nie tylko tak długo aż wszyscy wysiądą ale jeszcze dłużej :-) a bagaż i tak dostaniesz na taśmie po odprawie paszportowej. to nie tylko kwestia głupiego stania w przejściach ze zgiętą głową (a potem ludzie narzekają jaki to okropny był lot, jak im ścierpły szyje itp) ale przede wszystkim bezpieczeństwa! samolot może szarpnąć (bo nadal jedzie po pasie i podjeżdza do rękawa) a otwierani wtedy lockerów może grozić tym że jakiemuś innemu pasażerowi zleci na łeb butelka wyborowej :-( brr Odpowiedz Link Zgłoś
rrychu Re: poprostu okropne 04.11.03, 12:15 to proste bo większość rodaków nie zna języków i mozna ich 100razy prosić w 5 jezykach zeby siedzieli spokojnie i jak grochem o ścianę, dopiero jak ten bagaz zwali sie ze schowka komus na głowę to sie opamietają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 80.51.254.* 01.11.03, 20:23 Nasz pilot przynosil sobie do restauracji swoją wode mineralną i nam radził robić to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 09:33 My właśnie wróciliśmy z Movenpick El Gouna. Na szczęście bylismy jedynymi Polakami w tym hotelu. Piszę na szczęście bo po wysłuchaniu kilku rozmów przy powrocie na lotnisku wstydziłam się strasznie za Polaków. A więc opowieści jak to przynosi się na kolację własne napoje, że trzeba na śniadania brać duże torby, żeby móc wynosić jedzenie, chwalenie się, że zostawiało się napiwki dla sprzątających w wysokosci 1 LE=65 groszy, o uzupełnianiu minibarku produktami ze sklepu i wiele w tym stylu, Naprawdę słuchałam tego z zazenowaniem:( Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomecki Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 157.25.43.* 17.10.03, 09:51 Glupia jestes jak but z lewej nogi. Opowiadasz jak to sie wstydzisz za Polakow, taka z Ciebie swiatowa kobieta, a nie masz o niczym pojecia. Co do zachowania Polakow w Egipcie to niech sie te egipskie bambusy ucza i wiedza, ze Polacy nie sa glupi jak Niemcy i potrafia sie o siebie zatroszczyc. Nie popieram wynoszenia jedzenia ze stolowki, ale nie trawie zachowania bambusow, ktorzy zwracaja Polakom uwage. Zreszta bambusy czuja przed Polakami respekt. Kiedys jechalismy ze znajomymi do centrum Hurghady. Umowilismy sie z bambusem, ze placimy 8 funtow od czterech osob. Po dowiezieniu na miejsce bambus zazadal 15 funtow. Moj kolega nie zastanawiajac sie zbytnio walnal bambusa z otwartej w ryj. Ten wskoczyl do busa i odjechal nie zabierajac zadnych pieniedzy. Mielismy przejazd za darmo. Bylo nas 4 chlopa wiec bambusy w busie wiedzieli, ze nie maja szans. I w ten sposob uczy sie bambusow respektu. To jedyna metoda na nich. Dlatego nie pieprz mi, ze Polacy zle sie zachowuja w Egipcie. Tylko wtedy, gdy bambusy zaczyna to dostaja w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 195.116.219.* 17.10.03, 09:54 no tu to dales pokaz swojego prymitywizmu;-)) poporstu mega dno jestes. zalamac sie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debo1 Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 213.17.165.* 17.10.03, 10:00 Myśle że tak na prawdę prawdziwym bambusem jesteś ty (tu miałem zamiar ci naubliżać ale ty i tak tego nie zrozumiesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.crowley.pl 17.10.03, 10:03 Tomecki nie powinien wypowiadać się na forum.Dla mnie jak i dla większośći forumowiczów jest totalnym dnem z Pcimia Dolnego!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 10:56 Tutaj mamy przykład wyjątkowego prymitywizmu. Człowieczek, który chba jest żołniezykiem w jakims gangu pojechał na wycieczkę do Egiptu a teraz próbuje narzucić swoje poglądy innym. Takich bydlaków jest niestety pełno w naszym kraju i zwykle mają pieniądze z"wiadomych źródeł". Z taką chołotą leciałem niedawno do Hurgady. Jedyne tematy jakie poruszali między sobą ( a byli kompletnie pijani, to gdzie się kto spił i kto komu dopieprzył. Tfuu jaka zgnilizna z tych tomciów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomecki Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 157.25.43.* 17.10.03, 11:07 > Tutaj mamy przykład wyjątkowego prymitywizmu. Człowieczek, który chba jest > żołniezykiem w jakims gangu pojechał na wycieczkę do Egiptu a teraz próbuje pisze sie "żołnieRZykiem" > narzucić swoje poglądy innym. Takich bydlaków jest niestety pełno w naszym > kraju i zwykle mają pieniądze z"wiadomych źródeł". Z taką chołotą leciałem pisze sie "Hołotą" to tak gwoli wyjasnienia. I kto tu jest prymitywem Jerzy? Nawet zes podstawowki kretynie nie skonczyl. Bo ktos po podstawowce by nie robil takich bledow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 14:35 Jerzy od cyt "rzołnieżyków" to ty sie odepnij bo musze ci powiedziec ze w swojej robocie mam stycznosc z takimi ludzmi i 1o zauwazylem - potrafia sie lepiej zachowac niz taki zniewiescialy chlopiec jak ty co to pozwoli sobie na leb wejsc i podskakiwac i nie przywali bo jest zaduza lala (znam ja takich jak ty - wiesz dobrze o czym mowie ;)), nigdy sie nie zdarzylo zeby sie nie przywitali czy tez zeby sie zachowywali jak jacys akwizytorzy co nimi w robocie pomiataja a potem gdzies ida sprawy zalatwiac i chca sie zaraz odgryzc na kims innym. Co do placenia, rozliczen tez nie ma NIGDY z nimi problemow w przeciwienstwie do takich przykladnych przecietnych obywateli jak Ty. Zrszta czym sie szokowac ze czarnucha strzelili bo chcial kase wyciagnac ?, mial farta ze na mnie z kumplem (jedziemy do hurgandy w lutym) nie trafil bo kumpel w MSW pracuje i by mu jesien sredniowiecza zrobil za to, Tomus daj namiar na niego to jak tam bedziemy to brudasa odwiedze i reportaz zrobie odrazu zeby czol respekt i powazanie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 14:43 kumpel w MSW pracuje? Wszyscy idziemy się bać. Gratuluję poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 17.10.03, 11:02 Brawo Tomecki, dałeś chyba najlepszy przykład... Normalnie nóż się w kieszeni otwiera sam, jak słucham takich opowieści. Wstyd jak beret.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P{iotr Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.acn.waw.pl 17.10.03, 11:06 Takie muły nie zasługują nawet na wyjazd do Grójca na odpust a co dopiero za granicę. Dlatego tak często jest porządnym ludziom wstyd za to że jesteśmy Polakami. Skąd się biorą takie prymitywy ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrg Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 14:42 jesteś normalnym dupkiem, chamem i prostakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.acn.waw.pl 19.10.03, 12:22 Gość portalu: Tomecki napisał(a): > Glupia jestes jak but z lewej nogi. Opowiadasz jak to sie wstydzisz za Polakow, > > taka z Ciebie swiatowa kobieta, a nie masz o niczym pojecia. A skad Ty możesz wiedzieć o czym mam pojęcie a o czym nie, zaś co do głupoty butów nie wypowiem się nie mam zwyczaju z nimi konwersować. > Co do zachowania Polakow w Egipcie to niech sie te egipskie bambusy > Nie popieram wynoszenia jedzenia ze stolowki, ale nie trawie zachowania > bambusow, ktorzy zwracaja Polakom uwage. Nam nikt nie zwracał uwagi bo nie miał powodu, a Ciebie nawet nawet roślinność przesladowała, naprawde Ci współczuję. > Dlatego nie pieprz mi, ze Polacy zle sie zachowuja w Egipcie. Słuchaj kolego, ja nie pieprzę, ja piszę. Polacy (i pewnie inne nacje też) źle zachowują sie w Egipcie co miałam okazję obserwować. Zaś opinię o Polakach zawdzięczamy zapewne osobom takim jak Ty, rozmówcom butów i bambusów, wykłócajacym się o każdy grosz. Pewnie, nie chodzi o to by być frajerem i dać się wykiwać, ale istnieje coś takiego jak klasa człowieka, o której istnieniu Ty nie masz nawet mglistego pojęcia. Jesli starałeś się mnie obrazić, urazić czy cokolwiek innego to uwierz mi, że nie udało Ci się, ale proszę próbuj dalej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 80.51.254.* 01.11.03, 20:30 To jakaś prowokacja czy piszesz serio? Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old.sailor Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 10:49 ogolnie wiekszosc rodakow z ktorymi bylem w hotelu ( sultan beach - sierpien) byla z duza klasa , nie bylo zadnego buractwa jedyny zly przyklad : przyjechala grupka mlodych ludzi o wygladzie klasycznych dresiarzy (chyba z Radomia) i zaczeli chlac na umor skonczylo sie tym ,ze jeden z nich wyladowal w szpitalu (watroba nie wytrzymala) a reszta sie uspokoila i wszystko wrocilo do normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnienienia Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.dialup.supermedia.pl 17.10.03, 13:37 Byłam w hotelu Hostmark w Hurghadzie i nie było w tym czasie innych rodaków(nie wiem, czy to dobrze, czy źle, moze źle, bo bylismy we dwoje i moze jakies fajne towarzystwo by sie przydało, ale i tak było SUPER!!). Natomiast, gdy byłam na wycieczce w Kairze, zaobserwowałamjedna ciekawostke. Przed wejsciem do muzeum kairskiego, był straszny tłum ludzi. Wszyscy musieli przejsc dosc szczegółowa kontrole(prześwietlane były plecaki, torby itp.). Jeden starszy Pan zrobił karczemna awanture PRZEWODNICZCE(!!!!), za to, ze przy kontroli połozył na tasmie swój aparat fotograficzny i pewnie mu sie klisza przeswietliła!!?? Oczywiscie stwierdził, ze to wina przewodniczki i Eximu za to, ze takie wymogi ma muzeum kairskie i złozy skargę!!!! Prawde mowiac rece mi opadły!!! A co do niejakiego "Tomeckiego"- prymitywów nie sieja sami sie rodza!!!! Tu dopiero rece opadają!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.10.03, 15:30 I mamy tutaj laboratoryjny przykład jakie prymitywy bywają (lub może by tylko chcieły pojechać) w Egipcie. O poziomie umysłowym ty dwóch buraków (misiek i tomecki) świadczą ich wypowiedzi. Tatuśko chlał wódę i tłukł, więc i oni mają takie wzorce. Są to te same wyrośniete trochę dzieciaki, które próbowały rozpocząć dyskusje o prostytutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nero Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.autotest.com.pl 17.10.03, 16:05 zabaranie 3 bułek ze stołówki żeby sobie przejeść w między czasie nie jest zbrodnią jeżeli się ma posiłki co 9 godzin i 25 km do Hurghady a chce się spokojnie poleżeć na plaży i odpocząć to sorry ale trudno wytrzymać tyle czasu bez jedzenia a nie każdemu pasuje jedzenie czegokolwiek z niewiadomego źródła pochodzenia. Osobiście widziałem na bazarze jak PAN egipcjanin rzeźnik moczył mięso w misce razem ze swiomi fantastycznymi brudnymi nogami i potem wedle tradycji pewnie wywiesił w/w mięso na hak przed swoim fantastycznym sklepikiem na 40 stopniwy upał. Może muchy to respektują ale wybaczcie ja bym tego do ust nie wziął, a jechać prawie 30 km do Hurghady żeby coś zjeść to lekka przesada. To jedzenie jest dla nas więc co za wstyd zrobić sobie kanapkę na plażę, może w danej chwili ktoś nie być głodny o 8 rano ale o 11 z chęcią zje tę kanapkę, dodatkowo turyści innych narodowości również sobie zabierają jedzenie z wyznaczonych posiłków i również zachowują się jak bydło widziałe francózów i niemców dużo gorzej zachowujących się podczas posiłków WIĘC SIĘ WALCIE I JEDZCIE EGIPSKIE KEBABY SMACZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 17.10.03, 16:14 Praktycznie wszystkie hotele mają bary, cocktail bar, więc nie widze problemu, by tam dokupić coś do zjedzenia. To samo tyczy się plaż. Piszesz, że nie będziesz kupował posiłku z nie wiadomego źródła. Przecież na plażach są oferowane dania z kuchni hotelowej. Więc w czym problem, by na plaży kupić coś za 3-10 LE czyli 2 x taniej niż w Polsce?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NERO Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.autotest.com.pl 03.11.03, 12:16 PIZZA - 36LE NIE SMACZNA JAKIEŚ KANAPKI NA ZASADZIE HAMBURGERÓW CHYBA PO 18 LE - NIE RYZYKOWAŁEM WODA 7LE TO CAŁE MENU NO I WINO I SZAMPAN WIĘC NIE BYŁO ZBYTNIO W CZYM WYBIERAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 17.10.03, 16:09 Niedawno wróciłam z Hurghady i niestety coś też ode mnie należy się Polakom! Nasi rodacy poprostu nie umieją się bawic, tylko ciągle narzekaja! U nas w hotelu były takie dwie pary , które ciagle narzekały aż uszy więdły, że monotonne jedenie (ciekawe czy w domu mają takie urozmaicenie) że pełno ruskich na ulicy, że pełno arabów, że brudno, że śmierdzi, że na ulicy biorą ich za ruskich i mówią do nich po rosyjsku, a zabili mnie mówiąc że za gorąco, bo oni wolą chłodne klimaty i sporty zimowe, to po co tam przyjechali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.10.03, 18:45 Para prawników w Safadze ciągle pretensje o wszystko, szczyt pretensji cyt:"Dlaczego suchy prowiant jest pakowany w brzydkie pudełka? Wstyd nam było wyjąć to przy gościach z innych hoteli".....ręce opadają Dwie blondynki na basenie leżąc cały czas komentowały poczynania animatorki i kwitowały wszystko słowami "bez sensu", "wszystko sztuczne" itp.....ale tyłków same nie ruszyły Parka polska zrobiła awanturę rezydentce, że.....musieli dopłacić za dojazd autobusu z Hurgady do Safagi.......choć wycieczka była organizowana z ...Hurgady Z opowiadań rezydentki: kiedyś miała reklamacje na to, że.....posiłki były przygotowywane pod Niemców.....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Photon Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 19:39 Ewidentnie widac ze buraki nawet na tym forum są, ja bym sie nie "pochwalił" ze uderzylem innego czlowieka a na dodatek ze oszukalem go i nie zaplacilem mu za usługe. Trzeba byc idiotą. Na moim turnusie byla pani ktora orzyjechala z matką i córką. To byla komedia... w dolinie kroolów narzekala ze nikt jej nie powiedzial ze bedzie trzeba do grobowca wchodzic po schodach. Na statku podobnoz miala pretensje ze owy statek ma okna na wode a ona wody sie boi i niechce jej widziec przez okno. Takich sytuacji mozna by mnozyc. Był jeszcze jeden niezadowolony wiecznie dziadek. Wiekszosc niezadowolenia wyrazana byla przy kwaterunkach. Szczytem idiotyzmu byl jeden z pasazerów, mezczyzna kolo 40stki ktory wsiadl do samolotu kompletnie pijany z butelka woody. Przeszkadzał pasazerom, krzyczal ze szwarceneger wygral wybory w momencie kiedy stiuard pokazywal jak zapinac pasy przed lotem. Wkoncu doszlo do tego ze jeden ze stiuardów musiał stac przy nim przez pół lotu, w momentach kiedy ten sie budzil. Nie wspominając o spacerkach po samolocie w trakcie startu i londowania. Na stołówce nie zauwazylem zlego zachowania, nie uwazam tez zeby wnoszenie wlasnych napojów do pokoju bylo czyms złym. Wiem ze oficjalnie nie mozna tego robic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 17.10.03, 20:20 Byliśmy z mężem w Egipcie na przełomie 02/03. Jestem z natury odporna i mało co mnie rusza. Mam poczucie humoru niezbywalne, ale....Po pierwsze: uciekajcie przed polskimi turystami z małymi dziećmi. W poczuciu troski o swe bachory - tylko idiota zabiera w taką podróż małe dzieci- zatrują wam pobyt. Ich roszczenia i wymagania sugerują, że tylko oni zapłacili za wycieczkę.... W autokarze musisz ustąpić miejsce z przodu, przy oknie , autokar ma jechać wolno- najlepiej poza konwojem-hihi. W samolocie jeśli siedzą za tobą skopią ci tyłek, ku zachwytowi swych rodziców. W grobowcach będą się ganiać i wrzeszczeć, wezmą w łapę kamień i skrobac będą bezmyślnie po rzeźbach i hieroglifach. W końcu jakiś Egipcjanin zwróci uwagę, to się obrażą, ale zlekceważą. Unikaj młodych par-pseudointeligentów- napotkasz problem pt. po co właściwie idziemy do tego muzeum ?????Chodziło o M. Kairskie. Zza pleców bedziesz słyszeć godzinami jedyny dostępny ich mózgom komentarz tj. ja pierdziuuuu....To był zachwyt, krytyka i co tylko chcesz. Przygotyj się na to, że jeśli spod twjego hotelu autokar odjezdza jako spod ostatniego to rodacy będący w parach zajmą po 2 miejsca dla 1 osoby aby spać i ty możesz z trudem szukać wolnego miejsca, będa udawali, że plecaki do nich nie należą- udaj że chcesz je wynieść z autokaru wtedy się przyznają do nich i może wywalczysz sobie miejsce.POza Polakami jest bosko .Zbieram właśnie na 2 wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mexx Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.03, 21:34 No niestety w każdej grupie pojawiały się takie osobowości... Podczas wyprawy na Jeep Safari musieliśmy słuchać wywodów Pana, że jest niezadowolony z pobytu, że zmienili mu hotel - fakt jedna gwiazdka wyżej, ale niestety brak basenu 50 m. Jak twierdził popsuło mu to dokumentnie urlop. Próbowaliśmy użyc argumentów, że przecież jest morze, że można robić nawroty w basanie (wg jego opinii zbyt męczące), lecz go to bardziej doprowadzało do furii. małżonka tego osobnika wybrała się w japonkach na pustynię.... fuj ten piasek między palcami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
meganee az tak zle byc z polski?? 17.10.03, 21:48 tak tak polacy najgorsi, najglupsi, najbardziej niekulturalni i najbardziej chamscy i w ogole bleee natomiast inne narodowosci to wrecz wzorce do nasladowania, same idealy, nic tylko patrzec i sie zachwycac.. proponuje zmienic obywatelstwo Odpowiedz Link Zgłoś
neferet_iti Re: az tak zle byc z polski?? 17.10.03, 22:09 Nie chodzi wcale o to, że Polacy są "najgorsi, najgłupsi, najbardziej niekulturalni i najbardziej chamscy i w ogole bleee natomiast inne narodowosci to wrecz wzorce do nasladowania (...)" Wszyscy wiemy, jak potrafia zachowywać sie turyści z innych krajów - np. Rosjanie, Niemcy czy Włosi (pamiętam ich wrzaski w Dolinie Królów podczas zwiedzania grobowca). Rzecz w tym, aby właśnie nie naśladować negatywnych zachowań przedstawicieli innych nacji a także obiektywnie spojrzeć na siebie i swoich rodaków - bo niestety, zachowanie niektórych osób wydaje złe świadectwo nie tylko im samym, ale też pozostałym turystom z Polski postrzeganym jako ogół. Mnie też denerwowało np. chamskie zachowanie Polaków, którzy w bardzo obraźliwy sposób zwracali się np. do obsługi hotelowej czy kelnerów w restauracji, uważając, że mogą sobie na to pozwolić, bo taki Egipcjanin i tak nie zrozumie, że nazywa się go "brudnym czarnuchem", "arabskim śmieciem" czy czymś w tym rodzaju. Co do wynoszenia jedzenia z restauracji, to sama pamiętam, jak bardzo było nam wstyd, kiedy w Hiszpanii obsługa poprosiła pewna panią z naszej wycieczki, aby opróżniła swoją torebkę z bułek i wędliny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Photon Re: az tak zle byc z polski?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 15:40 pragne zauwazyc ze temat postu traktuje o polakach a nie ogoolnie o ludziach... a swoja droga to mam zastrzezenia do rosjan i czechow :) ale mam nadzieje ze miejscowi odroozniaja nas od nich i maja lepsze o nas zdanie... pozatym ja przynajmniej niewiem co ci obcy mowia i kiedy narzekaja.... a polakow rozumiem ale nie mam dla nich zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
meganee po co w ogole taki watek?? 18.10.03, 19:42 a po co w ogole taki watek??? teraz bedziemy wytykac sobie wady i ganic sie wzajemnie??? az tak milo jest czytac o negatywnych zachowaniach??? nie rozumiem... skad wiemy czy cudzoziemcy tez nie narzekaja bez powodu??? przeciez z nimi nie rozmawiamy!!! z kim ma polak wymienic uwagi o biurze, rezydentach, hotelu, jedzeniu etc. jak nie z innym polakiem. (i oni tez nie zwracaja uwagi na nas - z tej samej przyczyny). a czy tylko polacy zachowuja sie skandalicznie??? spojrzcie na np anglikow... jesli widzimy jak polacy zachowuja sie chamsko to przywiazujemy do tego szczegolna wage, dlatego tylko bo sami jestesmy z polski. a ekscesy innych splywaja po nas jak woda po kaczce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Photon Re: po co w ogole taki watek?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 19:49 racja ! meganee napisała: > a po co w ogole taki watek??? teraz bedziemy wytykac sobie wady i ganic sie > wzajemnie??? az tak milo jest czytac o negatywnych zachowaniach??? > nie rozumiem... > skad wiemy czy cudzoziemcy tez nie narzekaja bez powodu??? przeciez z nimi > nie rozmawiamy!!! z kim ma polak wymienic uwagi o biurze, rezydentach, hotelu, > jedzeniu etc. jak nie z innym polakiem. (i oni tez nie zwracaja uwagi na nas - > z tej samej przyczyny). > a czy tylko polacy zachowuja sie skandalicznie??? spojrzcie na np anglikow... > jesli widzimy jak polacy zachowuja sie chamsko to przywiazujemy do tego > szczegolna wage, dlatego tylko bo sami jestesmy z polski. a ekscesy innych > splywaja po nas jak woda po kaczce... Odpowiedz Link Zgłoś
meganee Re: po co w ogole taki watek?? 18.10.03, 20:35 Dzieki Photon za poparcie;) do szalenstwa doprowadza mnie gdy polacy krytykuja innych polakow, nie zwracajac uwagi na zachowanie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaktus Re: po co w ogole taki watek?? IP: *.knurowski.net 18.10.03, 21:07 Na plaży dnia pewnego była sobie gupa niemców, w której jedna niemra szczekała wkurzająco głośno po swojemu, że tutaj (tzn. w Egipcie) to juz jest inaczej jak kiedyś było bo najechało się polaków i ruskich i nawet tubylcy nie potrafią już z niemcami porozmawiać dlatego, że przystosowali się do obsługi polaków i rosjanów :-))) Pomimo iż miałem ochotę jej kilka słów dobitnie powiedzieć ugryzłem się w język i grzecznie wytłumaczyłem, że nie będziemy do końca świata siedzieć uwięzieni w swoim kraju bo czasy się zmieniły i to należy się nam za ostatnie kilkadziesiąt lat niewoli :-))) a żeby było ciekawiej to poinformowałem ją że na wakację zarobiłem sobie w jej kraju właśnie. I spotkała mnie nagroda bo oczy miała jak stare pięc marek i z jej niezbyt uroczej buźki tryskał straszny niesmak, a do końca plażowania tego dnia zapanowała błoga cisza :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: po co w ogole taki watek?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 00:06 I brawo Kaktus! Wreszcie cos mądrego w tym wątku. To Szwabusy(a scislej dedeery i inne sztazi bo to oni glownie jezdza na tanie jak barszcz w niemczech wycieczki do tunezji egiptu, czy majorke) , których nie cierpie są straszni i rzygac sie chce na ich widok w hotelu czy na plazy, gdzie jestesmy skazani na obrzydliwe tłuste dupska niemer albo musimy podziwiac ich paskudne obwisle cyce bo a jakze opalaja sie topless nawet w krajach arabskich. ot co. ale niestety dopoki polacy nie beda jako tako zarabiac to jestesmy skazani na wypoczynek w ich "towarzystwie". niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olesia Re: po co w ogole taki watek?? IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 00:36 Moja poprzedniczka w postach Ewa ,pisze moze troche za dobitnie, ale zgadzam sie z nia.Na ogol toplesuja sie Niemki,Wloszki a im grusza i brzydsza tym bardziej rozneglizowana.Za figure czasem sie nie odpowiada, ale troche smaku i troski o wspolplazowiczow by sie przydalo!Dlaczego mlode, ladne dziewczyny, z pieknym cialem tak niechetnie sie rozbieraja na plazach?Bo po prostu znaja swoja wartosc!!!I bez stroju topless faceci sie za nimi ogladaja.Ot i cala prawda.proste no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: az tak zle byc z polski?? IP: *.246.56.207.tisdip.tiscali.de 01.11.03, 20:53 Ludzie a ja dla odmiany bylem w tym roku i bylo super pelno nowych znajomych odlotowo!!!!!Pozatym popatrzcie jak super zarembisci sa niemcy bez wad!!!!! Nierozumiem czyzbyscie sie wstydzili byc polakami?? Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 19.10.03, 11:59 Gość portalu: obserwator napisał(a): > chcialbym zebyscie podali kilka przykladow zlego zachowania polakow w > hurgadzie.moze kiedy przeczyta to pare osob nasz narod zmieni sie troszeczke > na lepszy.z gory dziekuje mój znajomy pracujący w First Restaurant w Karnaku (jest to jedna z najlepszych tamtejszych restauracji) pytał mnie się, dlaczego Polacy wiecznie narzekają...cała obsługa stara się zawsze jak najlepiej wszystko przygotowac, wszystkich obsłużyć, na koniec po posiłku rozdają ankiety, w których można ocenić jakość usług, posiłku, wystrój sali itp. itd. Większość Polaków wybiera opcję "very poor"... wg niego Polacy oceniają ich najniżej...najwyżej są oceniani przez Skandynawów...mówił, że Finowie, Duńczucy, Szwedzi, Norwegowie - jeszcze nigdy nie zaznaczyli opcji "very poor", a przeważają "excellent" i "very good" inna sprawa, o której wspominają mi znajomi to, że Polacy traktują ich z góry, jakby byli panami, a oni ich sługami...a to chyba nie jest tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olesia Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 12:41 Mysle, ze zachowanie, o ktorym piszesz wynika z prostej zasady.Duza czesc Polakow,ktorym udaje sie gdziekolwiek pojechac to tzw.nowobogaccy,w gruncie rzeczy sloma z butow wychodzi.Inna sprawa to ocena.Na polskiem rynku dziala sporo zagranicznych firm.Jezeli firmy te przeprowadzaja jakas ankiete,(nawet ankiete personalna),to z gory odrzucaja dwie odpowiedzi, te dajaca najwyzsza i najnizsza ocene.A kolejna sprawa to brak jakiejkolwiek znajomosci kraju, do ktorego sie wyjezdza,a kultura, wiadomo, jest rozna i nalezy ja zaakceptowac, a nie narzekac.A tak w ogole, niestety, jestesmy odwiecznymi malkontentami .Zadaj Polakowi pytanie:czy jestes szczesliwy?Ile zbierzesz odpowiedzi na tak?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 19.10.03, 12:46 Gość portalu: Olesia napisał(a): > Mysle, ze zachowanie, o ktorym piszesz wynika z prostej zasady.Duza czesc > Polakow,ktorym udaje sie gdziekolwiek pojechac to tzw.nowobogaccy,w gruncie > rzeczy sloma z butow wychodzi.Inna sprawa to ocena.Na polskiem rynku dziala > sporo zagranicznych firm.Jezeli firmy te przeprowadzaja jakas ankiete,(nawet > ankiete personalna),to z gory odrzucaja dwie odpowiedzi, te dajaca najwyzsza i > najnizsza ocene.A kolejna sprawa to brak jakiejkolwiek znajomosci kraju, do > ktorego sie wyjezdza,a kultura, wiadomo, jest rozna i nalezy ja zaakceptowac, a > > nie narzekac.A tak w ogole, niestety, jestesmy odwiecznymi > malkontentami . MASZ RACJĘ!!!!!!! Zadaj Polakowi pytanie:czy jestes szczesliwy? JA ODPOWIEM: TAAAAAAAAAAAAAK!!! A JEDNAK WIELU POLAKÓW: NIE, BO TO, BO TAMTO PISAŁAM JUŻ NA TEN TEMAT: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=8553780 Ile zbierzesz > odpowiedzi na tak?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olesia Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 13:09 Ja tez odpowiem TAAAAAAAAAAAAAAAAK.Nie mniej jak tak komus odpowiadam,to na ogol patrza sie na mnie jak na idiotke.I od razu pada odpowiedz.No tak,Pani to wyglada na szczesliwa,stale usmiechnieta,zadowolona.A czyz nie tak latwiej zyc? Kiedys moja mama wpisala mi sie do pamietnika takimi slowami:"nie wtedy smutek poznasz w obliczu, gdy sie lzy z rzes leja.Czasami w sercu lamie sie zycie a oczy jednak sie smieja".Nie wiedzialam ze ten wpis stanie sie moja zyciowa maksyma.Przepraszam wszystkich Forumowiczow, za te prywatne wynurzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje 19.10.03, 13:46 ja kocham swoje życie...takim jakie jest...gdy czegoś pragnę, nie pozostaje to jedynie w sferze moich marzeń, lecz staram się to spełnić...i dzięki temu jestem taka szczęśliwa, bo robię to, co lubię, co kocham... wielokrotnie widziałam ludzi nie mających nic lub naprawdę niewiele...lecz umieli się cieszyć z własnego życia...piszę pracę na temat sytuacji w obozach dla uchodźców...warunki, w jakich oni żyją są straszne, lecz oni potrafią się śmiać...w takich właśnie miejscach obserwuję np. jak dzieci umieją - nie mając zabawek - albo je stworzyć albo wymyślać przeróżne zabawy, jak umieją się opiekować młodszym rodzeństwem...i są szczęśliwe... tam starsi ludzie opowiadają mi z pasją o swoim domu, z którego zostali wypędzeni pół wieku temu...powinni być załamani, nieszczęśliwi...lecz oni żyją nadzieją, że wrócą...przechowują dokumenty, klucze...głaszczą je, jak biorą je do rąk, ich twarze promieniują Gość portalu: Olesia napisał(a): > Ja tez odpowiem TAAAAAAAAAAAAAAAAK.Nie mniej jak tak komus odpowiadam,to na > ogol patrza sie na mnie jak na idiotke.I od razu pada odpowiedz.No tak,Pani to > wyglada na szczesliwa,stale usmiechnieta,zadowolona.A czyz nie tak latwiej zyc? > Kiedys moja mama wpisala mi sie do pamietnika takimi slowami:"nie wtedy smutek > poznasz w obliczu, gdy sie lzy z rzes leja.Czasami w sercu lamie sie zycie a > oczy jednak sie smieja".Nie wiedzialam ze ten wpis stanie sie moja zyciowa > maksyma.Przepraszam wszystkich Forumowiczow, za te prywatne wynurzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olesia Re: do beduinki IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 13:56 I tak beduinko trzymaj!Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: do beduinki 19.10.03, 14:01 trzymam...a jutro mam przedstawić referat na temat Libii...więc siedzę nad jakimiś kserówkami, moimi notatkami, pamiętnikiem z podróży, zdjęciami i próbuję sklecić jakieś expose Gość portalu: Olesia napisał(a): > I tak beduinko trzymaj!Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olesia Re: do beduinki IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 19.10.03, 14:20 Na pewno Ci sie uda i z pewnoscia referat bedzie ciekawy.Ale dla dodania Ci animuszu,bede trzymala kciuki za Ciebie.Beduinko,mysle, ze zaraz ktos na nas naskoczy, ze wykorzystujemy forum dla celow prywatnych Pa Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: do beduinki 19.10.03, 14:26 coś tam wymyślę...a zresztą na pewno i tak będę improwizować...muszę tylko wymyślić jakiś ciekawy kospekt...w zeszłym roku akademickim referat na temat zdetronizowania ojca przez syna przygotowałam w formie bajki z 1001 nocy... polecam Ci odwiedzenie Libii... Gość portalu: Olesia napisał(a): > Na pewno Ci sie uda i z pewnoscia referat bedzie ciekawy.Ale dla dodania Ci > animuszu,bede trzymala kciuki za Ciebie.Beduinko,mysle, ze zaraz ktos na nas > naskoczy, ze wykorzystujemy forum dla celow prywatnych Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 62.139.254.* 20.10.03, 01:13 kiedy nasi przylatuja juz z samolotu wychodzi pare osob mocno nachlanych,nie sa w stanie znalezc swojej walizki na tasmie czasem utrzymac sie na nogach.WSTYD.egipcjan nazywaja tubylcami.WSTYD. ja tak sie zastanawialem z czego to wynika ze niektorzy Polacy nie potrafia sie zachowac.doszedlem do wniosku ze: jestesmy narodem zakompleksionym(przyklad: dlaczego ja mam pokoj bez balkonu ,a inni maja) nawet wiem czemy o egipcjanach wypowiadaja sie tubylcy.poniewaz ten ''tubylec" zna przynajmniej jeden jezyk ,a wielkie panisko z Polski nie na pisze sobie przed przyjazdem na kartce kilku podstawowyvh zwrotow w jezyku ang. badz w niem. i wtedy to panisko z polski czyje sie glupsze od boya hotelowego. ostatnio slyszalem ze jakies czas temu jednej z rezydentek polak zlamal nos ,poniewaz byl zly ze samolot bedzie mial opoznienie(skoro bije dziewczyny pewnie jest impotentem).ilez to razy widzialem w busikach kiedy nasi kloca sie z kierowca o 50 piasters(30-groszy) lub nie placa wcale i wysiadaja.WSTYD. C.D.N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minius Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 20.10.03, 07:34 W okresie kiedy ja przebywałem na szczęście nie widziałem szwendajacych się pijanych turystów. Bo faktycznie w muzułmańskim kraju to wstyd, nie tylko z resztą w muzułmańskim (pijesz siedź w czterech ścianach). Ale nazywanie Egipcjan tubylcami to nie jest wstyd. To słowo nie jest i nigdy nie było obraźliwe. Określa ono mieszkańca danego terenu. Np. w polskich górach tubylcami są górale, a w Łodzi tubylcem jestem ja. I na takie określenie nie można się obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.net.autocom.pl 30.10.03, 18:15 Zauwazylem, ze Polacy nie potrafia rozmawiac z Egipcjanami. Nie mowie tu o znajomosci np angielskiego ale sposobie rozmowy. Egipcjanie lubia sobie pozartowac, posmiac sie. Dlatego rozmawiajac z nimi trzeba zapytac o cos milego lub smiesznego. Rozpoczynajac dyskusje od pretensji "dlaczego mam taki pokoj" napewno nie szybko znajdziemy wspolny jezyk. Dla wielu naszych rodakow sam wyjazd za granice to nie lada wyczyn. Dlatego lezac przy basenie uwazaja ze sa mistrzami swiata bo dotarli az nad Morze Czerwone. I prawdopodobnie to zadufanie połaczone z wiecznym niezadowolenie sprawia, ze wole hotele bez Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minius Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 20.10.03, 07:37 ...za to obraźliwe może być pisanie Egipcjan z małej litery tym bardzie jako pierwsze słowo w zdaniu (ale bardziej dla zasad ortografii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lahliq Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: 81.210.121.* 31.10.03, 09:14 Oczywiście słynne wynoszenie kanapek ze śniadania. Oczywiście odwieczne narzekanie na brud, upał, zachowanie Egipcjan. Oczywiście rzucanie się na alkohol w bezcłówkach. To wszystko może razić. Jednak i tak najbardziej powaliła mnie para Skandynawów wrzucających do papierowej torby po kilkanaście bułek, jajek ugotowanych na twardo i innych dodatków. Nie wiem czy obsługa machnęła na nich ręką już, bo trudno było tego nie zauważyć. Po rozmowach z innymi uczestnikami wycieczki byłam zdziwiona, że chyba jesteśmy jedynymi osobami, które nic nie wynoszą... Z czego to wynika (wynoszenie)? Chyba z tego, że bardzo się boją jeść poza restauracją (tak jakby święcie wierzyli, że restauracyjne posiłki są wolne od bakterii), nie znają języków i trudno im odgadnąć menu, boją się wyjść poza teren hotelu, oszczędzają. Tak próbuję ich wytłumaczyć. Mnóstwo osób jedzie do Egiptu by go zaliczyć (bo rodzina już była), wygrzać się na słońcu i przywieźć kolejny suwenir ze złota. Nie pokuszą się o przejrzenie przewodnika, poczytanie o kulturze. Nie są ciekawi innego świata, nie potrafią zrozumieć jego inności. Do tego jeszcze dochodzi to, że trzeba przed innymi pokazać, że na ogół są przyzwyczajeni do takich luksusów, że tydzień z widokiem na plac budowy jest dla nich zupełnie nie do przyjęcia. ;) Niestety zawsze tacy się trafią na wycieczce. ja nie mieszkałam w luksusach, miałam opcję 3*, ale było czysto a tylko to dla mnie było ważne. Trafił mi się pokój duży i z ładnym widokiem, ale spokojnie bym się zamieniła na znacznie gorszy. Na szczęście znajomi z którymi byliśmy mają podobne podejście i mam nadzieję, że należymy do tych Polaków, którzy zrównoważą opinię o nas. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornelki Re: zachowanie Polakow,wasze obserwacje IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.11.03, 01:06 przyklady zaobserwowane w Hurghadzie: 1. Powrót z wycieczki do Kairu: kobieta (okolo 50 lat) krzyczy na cały sklep na stacji benzynmowej " Rysiu, chodź mi tu pomóż, bo te brudasy nawet koszyka nie mają " - no comment 2. Dialog dwóch mężczyzn (okolo 25 lat) w hotelowym basenie (4*): " O, k***a ale puściłem bąka " - słychać było po drugiej stronie basenu. Wiele osób pozostało na brzegu.... 3. Facet pisze petycje oraz protokół ze skargą na temat płacenia (15 L.E. - okolo 10pln) za lunch podczas nurkowania, tylko dlatego ze kiedy organizator tlumaczyl mu wszystko po angielsku on za kazdym razem odpowiadal OK - bo tyle umial w tym jezyku.... Od tego wydarzenia do konca swojego wyjazdu chodzil po hotelu zniechecajac kazdego napotkanego Polaka do tej imprezy. Sami sprobowalismy tej imprezy - po prostu bajka. 4. Robienie zdjec przemyconym aparatem w sali mumii w Muzeum Kairskim - bedzie sie czym pochwalic.... ;) 5. 12 w południe, basen hotelowy, 4 Polaków pije litr Bolsa z gwinta!!! 6. Zabawa w basenie. Jeden z polskich turystow wlozyl do wody leżak (mial mu chyba sluzyc za materac). Kiedy przyszedl Egipcjanin z obslugi by zwrocic uwage, dostal sugestie by spierd**** za 100 dolarow. 7. Nieustanne proby wlania Egipcjaninowi alkoholu do ust - brak zrozumienia i szacunku dla obcej religii... Egipt - piekne miejsce, cudowne morze i rafy, bardzo przyjazni ludzie i jedna wada: nasi rodacy (na szczescie nie wszyscy) Odpowiedz Link Zgłoś