darek2213 19.01.09, 19:03 Chciałbym dowiedzieć się jaka jest pogoda w lutym, jaka temp. wody i powietrza w Sharm El Sheikh chciałbym wybrać się tam z dziećmi podczas ferii zimowych z góry dziękuję za podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 19.01.09, 19:08 jest ok.20-25 stopni ale wieje, czasem dosc mocno. Jesli jestescie bardzo cieplolubni to moze Wam byc za zimno. Kapiel tylko w basenie z podgrzewana woda (nie w kazdym hotelu takie sa), w morzu tez sie da kapac pod warunkiem, ze ktos nie potrzebuje wody w temp.powietrza :-). Odpowiedz Link Zgłoś
mpapi Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 06.02.09, 11:34 WITAM WSZYSTKICH MAM PYTANKO CZY KTOŚ LECI 10.02.09 DO CHOTELU Hotel Reef Oasis Blue Bay 5* I CZY KTOŚ BYŁ JUŻ W TYM HOTELU ? Odpowiedz Link Zgłoś
majagor Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 21.01.09, 17:40 Wczoraj wróciliśmy z Sharm. Pogoda była wyśmienita. Tylko w jeden dzień silny wiatr uniemożliwił nam kąpiel w morzu, ale nie leżakowanie na plaży. W hotelu był basen podgrzewany (woda ok) i niepodgrzewany (tylko dla morsów). Jeśli kiedykolwiek będę tam wracać, to tylko zimą - Jest ciepło, nie jest upalnie, na plaży nie ma mega tłoku.. I tylko zimą czuję prawdziwy smak tropików;P Jak to miło pomyśleć, popatrzeć na zdjęcia.. że jeszcze wczoraj chodziłam w sandałach, jeszcze wczoraj leżałam na plaży.. Latem ta różnica nie jest aż tak "drastyczna" - Przynajmniej dla mnie:) Woda w morzu cieplejsza niż w Bałtyku latem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
souve Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 22.01.09, 12:52 A w jakim hotelu byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
majagor Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 24.01.09, 12:52 Byliśmy w Creative Mexicana Resort z Scan Holiday. Jesteśmy naprawdę zadowoleni. Zarówno z pogody, z hotelu jak i biura podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
ymolah05 Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 22.01.09, 10:11 W zeszłym roku byliśmy w zimę ,teraz też jedziemy w lutym.Przecież o to właśnie chodzi w tym cała frajda ,żeby w środku zimy wyjechać do kraju ,gdzie można się kąpać w morzu, jak w dużym akwarium ze ślicznymi rybkami.Woda ciepła,słońce mocno grzeje, ale wieczorem trzeba założyć ciepłe ubranko.Nie mogę się doczekać wyjazdu 17.02.JECHAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
asteriasa Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 22.01.09, 11:17 Ja lece 10.02 już nie mogę się doczekać :) Bardzo fajnie jest opisana temperatura na onecie :) pogoda.onet.pl/2,10683,1234,1,1,2,miasto_klimat.html Odpowiedz Link Zgłoś
honorata_26 Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 24.01.09, 12:59 My też lecimy 10.02 z Poznania do Milenium a Ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 24.01.09, 20:03 do ktorej mniej wiecej mozna sie opalac w lutym ? o ktorej zapada zmrok i czy woda w nieogrzewanym basenie nadaje sie do kąpieli ? ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asteriasa Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 26.01.09, 14:06 honorata_26 napisała: > My też lecimy 10.02 z Poznania do Milenium a Ty?? Ja lecę 10.02 z Katowic Hotel Tropicana Grand Azure Resort w Sharm el Sheikh. Znajomy który właśnie wrócił z Egiptu mówił że w dzień było nawet 30*C w słońcu. Kąpał się w morzu i w basenie i nie było mu zimno:) Ciemno robi się ok. 16. Na wieczór warto zabrać coś ciepłego do ubrania. Mam nadzieje że nie zmarzniemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
honorata_26 Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 26.01.09, 20:35 A czy planujesz jakieś wycieczki fakultatywne?? bo my sie wahamy czy brać wycieczki od naszego biura czy może wykupić na miejscu w tamtejszym biurze?? Odpowiedz Link Zgłoś
asteriasa Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 27.01.09, 15:03 Planuje na jakąś wycieczkę się wybrać może na górę Mojżesza choć podobno żadna rewelacja :/ ale napewno na ras mohamed czyli na nurkowanie :) Tzn jeśli chodzi o ceny wycieczek to zawsze te z naszych biur podróży są droższe niż te wykupione na miejscu a niczym się nie różniłą. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka9 Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 22.01.09, 21:31 Ja tez 17.02 ...juz przebieram nogami, tym bardziej że u nas taka brzydka pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
majagor Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 25.01.09, 13:45 Opalać można się do 16, my czasami do 17 siedzieliśmy na plaży i było bardzo miło. Baseny niepodgrzewane nadają się do kąpieli - ale chyba tylko dla morsów:)) Woda jest okrutnie zimna Odpowiedz Link Zgłoś
airwoman Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 28.01.09, 14:56 Witam, dzisiaj rano wróciłam, hotel Grand Plaza w Sharm. W słońcu do 30C, od 8 rano można spokojnie leżeć na plaży czy basenie. Chłodno robi się ok. 16 czyli godzinę przed zachodem. Po zmroku, ok 17.30 15C. Woda w morzu ok. 20C, basen podgrzewany do ok 35C-zupa...ale pływanie w nocy...rewelacja. Wiatr w ciągu dnia, nawet ten bardziej porywisty przyjemnie chłodzi. Tak było przez ostatni tydzień. Dwa lata temu, w lutym mieliśmy po 15C w dzień...trzeba być przygotowanym na różne temperatury. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
darek2213 Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 28.01.09, 20:14 Dzięki bardzo za odpowiedzi. Właśnie tego się obawiam że pojade w połowie lutego i zamiast się wygrzać w słońcu będe bardzo niemile rozczarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
matzk Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 28.01.09, 22:48 czyli bedzie ciepło , ale bez upałow. Mi to odpowiada ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 29.01.09, 11:45 Wróciłam wczoraj. Temperatura przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Dla mnie to był upał jak w lato w Chorwacji, woda w morzu w podobnej temperaturze. Były dni gdy temteratura mierzona w cieniu po godz. 17 pokazywała 26-28 stopni. Były momenty, że miałam dośc słońca. Kremy z filtrami 12 i 10 za słabe (mam jasną karnację ale miałam resztki wakacyjnej opalenizny więc nie byłam całkiem biała;-)))))) Wiaterek owszem czasami wiał ale nie było to uciążliwe a wręcz przeciwnie przyjemnie chłodził. Chłodniej rano i po zmroku ale też nie mroźno. plaża w sharks bay bardzo przyjazna dla dzieci długo płytko, fragmenty "wypiaszczone" więc duzo dzieciaków "taplało" się tych miejscach. Dla mnie pobyt rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka_kb Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 29.01.09, 21:02 do smaja: my wylatujemy w sobote, wiec dzieki za tak wspaniale newsy a propos pogody. a ja sie zastanawialam czy bikini mi sie przyda :) a tu taka niespodzianka!!! dzieki! a gdzie bylas dokladnie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 30.01.09, 08:56 Bikini Ci sie przyda jak najbardziej bo praktycznie 3/4 dnia chodzisz w bikini ;-)))))) Ja byłam w Egipcie 1 raz i nie wiem czy tak jest zawsze w styczniu ale dla mnie po prostu rewelacja jesli chodzi o pogode i tak sie nawet zastanawiałam jak tam jest w lato jak w zimie juz takie ciepełko. byłam w hotelu Three Corners Palmyra Resort. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka_kb Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 30.01.09, 18:00 To super! My tez pierwszy raz lecimy, takze balismy sie troche pogody, ale widze ze nie jest zle :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: do smaja 07.02.09, 15:56 woda w małym basenie chyba jest podgzrewana, ktoś mówił o jakiś 28 stopniach. W dużych basenach chłodna (chyba, ja się nie kapałam)ale byli tacy co sie w nich zanurzali. Ja spędzałam dni na plazy (woda w morzu naprawdę ciepła) a przy basenie to tylko po południu tak od 15,30 do zachodu słonca. Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: do smaja 07.02.09, 16:43 smaja mozesz powiedziec cos wiecej o palmyra w styczniu? bylem tam w maju i sie zastanawiam czy duzo ludzi jest w styczniu? czy animatorzy - sasha i tito byli ?czy shawky nadal stal za barem (ten grubasek) :) Odpowiedz Link Zgłoś
smaja do piterpodroz 07.02.09, 22:05 Witaj, No ludzi musze powiedziec, że trochę było.Nie wiem jakie było obłożenie ale praktycznie kazdego dnia ktoś przyjeżdzał i ktos wyjeżdzał. jak był wyjazd do Old market to jechało 4lub 5 mikrobusów (w kazdym jakieś 30 osób) a trochę ludzi zostało w hotelu. Śniadania i lunch ok.Ale na kolacje to jak się chciało pojechac do naama bay (o 20)to trzeba było pójśc o 18,30 bo później to już pozajmowane stoliki i trzeba było czekać. Przy basenie tez w zasadzie ludzie zajmowali lezaki z samego rana. Do Naama bay też w zasadzie trzeba było sie zapisywac z samego rana (raz chciałam się zapisac ok 10 to juz nie było wolnych miejsc). Po kolacji w lobby tez czasami cięzko było o jakiś wolny stolik. Ale generalnie nie miałam wrażenia, że ktos mi depcze po pietach i nie było tak, że hotel straszył pustką. Animatorzy byli + 2 Angielki (Tina imienia drugiej nie zapamiętałam) Oni sa niezmordowani co godzina chyba jakieś atrakcje + wieczorki + dyskoteki + pamietanie imion gosci i wywoływanie o 16 (chyba) po imieniu do gry w siatkówkę ;-)))) A co do baru to niestety nie wiem kto stał ja niepijąca jestem ;-)))) Na plazy generalnie luz choc czasami o 9 jechały 2 mikrobusy (lub mikrobus i zamówiona taksówka)a juz na plazy byli ludzie (zastanawiałam się jak docierają tam przed 9). Jesli chodzi o jakosc obsługi to moim zdaniem sprawnie naprawdę, w restauracji starali się sprzatać stoliki w miare na bieząco, jedzenie też donoszone na bieżacą (nie było sytuacji, że jakiegos dania brakowało) transport hotelowy też ok, bez opóźnień, jak brakowało miejsc w mikrobusie to za pare minut była taksówka lub drugi mikrobus. ja naprawdę jestem pełna podziwu dla zaangażowania obsługi (raz w restauracji przy barze tam gdzie dystrybutory było zalana podłoga i lekko się poślizgnęłam i juz szef sali kazał dzownic barmanowi po kogoś z mopem, innym razem nie zapaliła się lampka w lobby i kelner zawezwał elektryka, który w ciagu 5 minut wymienił żarówkę). A towarzystwo to wiesz jak się trafi, byli ludzie co fajnie sie bawili ale czasami na dyskotece były "puchy", na animacje przy basenie niewiele osób reagowało. Był to mój pierwszy wyjazd do Egiptu, troche niefortunny bo wyjeżdżałam z grypą ale jestem naprawdę zadowolona i mile zaskoczona, naczytałam się tyle o bakszyszach, olewaniu a tu miła niespodzianka duża troska, autentyczny usmiech na twarzy. Wiesz może w innych hotelach jest fajniej ale ja za cenę, która zapłaciłam uważam, że dostałam naprawdę więcej niz oczekiwałam. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
mimik5 Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 07.02.09, 16:57 bylam w Sharmie do 03.02 i temp byla 30-32 stopnie w dzien ,okolo 16 w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: Sharm El Sheikh LUTY jaka pogoda 08.02.09, 09:59 smaja zgadzam sie - jesli chodzi o ludzie pracujacych w palmyra to nas rowniez bardzo zdziwilo to ze sa wiecznie usmiechnieci i zyczliwi i naprawde bardzo ale to bardzo zapracowani. Ja wiem ze to ich praca i niejako musza byc uprzejmi,ale w Polsce nawet jak ktos jest w pracy i musi byc uprzejmy to nie jest.u nas wiecznie niezadowoleni i zmkeczeni, a tam? tam wieczny usmiech, wieczne zarty i niewyczerpalne poklady energii.animatorzy - slyszalem ich juz jak sie budzilem jak krzycza i namawiaja ludzi do aktywnosci, caly dzien rozne rozgrywki,dialogi,tance,a potem dyskoteka i wystepy i chodzilem spac gdy oni jeszcze pracowali! wstawali przede mna (czyli przed 8) i chodzili spac po mnie czyli po 2 w nocy a mimo wszystko byli WIECZNIE usmiechnieci !! nie wiem skad biora sile...to chyba taka mentalnosc tamtych ludzi...po prostu cieszyc sie zyciem:) jesli chodzi o barmana to on nie tylko podawal alkohol:) i chodzi wlasnie o tego barmana ktory obslugiwal obok dystrybutora z woda:) Powiem szczerze ze troche zaskoczony jestem tym co piszesz o ilosci ludzi w hotelu. w maju wystarczyl jeden autobusik na 30 min na plaze i wszyscy sie miescili:) ale zapisy na wyjazd do naama bay byly rowniez z rana najpozniej po sniadaniu:) zaluj ze nie mialas do czynienia z tito i sasha...nie dali by Ci za dlugo lezec na slonku:) Odpowiedz Link Zgłoś
smaja do piterpodroz 09.02.09, 21:50 Jak ja byłam busik na plaże odjeżdżał co godzina, więc może dlatego było więcej chętnych. Przed wyjazdem czytałam recenzje na tripadvisor i myślę, że nie było tak mało ludzi bo hotel ma jednak dobre opinie i turyści tam wracają Sa tam wpisy osób co spędzają w tym hotelu po 3 tygodnie w zimie. Doba ze strony hotelu w terminie mojego pobytu za pokoj 2osobowy All wynosiła tylko 56 Euro więc to naprawdę nie tak drogo dla Europejczyków pragnących trochę wygrzać "kosteczki". Widywałam ludzi z niebieskimi opaskami więc musieli być tam conajmniej 3 raz. Nie wiem jak jest w innych terminach ale w styczniu towarzystwo było mocno mieszane i Polacy byli (tak mi sie wydaje)w mniejszości. Było dużo Anglików, Niemców, Skandynawów, Rosjan. Przekrój wiekowy też urozmaicony młodzież, rodziny z dziećmi, emeryci. A Sasha i Tito uparcie do ostatniego dnia usiłowali miec coś z nami do czynienia ;-))))) Wystawiałysmy zastępstwo ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś