Dodaj do ulubionych

EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy)

17.11.03, 15:09
Oddaję w Wasze ręce (choć jeszcze nie dokończony) serwis w którym możecie
znaleźć:

1. Adresy internetowe biur podróży, organizujących wycieczki do Egiptu
2. Linki do opinii turystów o egipskich hotelach
3. Encyklopedię Egiptu (choć jeszcze w trakcie budowy)
4. Mapy (na razie Egiptu i Hurghady, ale w niedługim czasie uzupełnię o
Sharm, Kair, Luksor, Zachodni Brzeg, Aleksandrię itd.)
5. Informacje o Egipcie.
6. Aktualną temperaturę i godzinę w Egipcie (pod znaczkiem link do
szczegółowej pogody w Egipcie)

W najbliższym czasie dodam Informacje dla turystów.
W późniejszym okresie znajdzie się również obszerna Historia Egiptu.

Pomimo, że serwis jest jeszcze w budowie, to sądzę, że już zawarte w nim
informacje mogą się komuś z Was przydać, dlatego postanowiłem udostępnić ten
adres (choć z mieszanymi uczuciami, bo nie wiem czy nie trzeba było jeszcze
poczekać z miesiąc na rozbudowę?! :o/ , zobaczymy).

A oto adres:
EGIPT - wszystko o ...
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) IP: *.vera.net.pl / 192.168.20.* 17.11.03, 15:22
      oj chyba pdoałes zły link
      o jedno "w" za dużo ;)

a tak apropo to zimno dzisiaj tam
      tylko 26C ...............

• pc_maniac Link do serwisu !!! 17.11.03, 15:27
        Faktycznie, w adresie poprzednim znalazła się o jedna litera "w" za dużo.
        Przepraszam wszystkich.

A oto poprawny link:
        EGIPT - wszystko o ...
        • magedha13 Re: Link do serwisu !!! 27.11.03, 22:48
          Podaje wam jeszcze jedna link ale w angielski, niemiecki ewntualne arabski
          język! Enjoy!
          Pozdrawiam
          www.tourism.egnet.net
    • pc_maniac Wielka prośba 17.11.03, 15:24
      Jeszcze jedno. Mam do Was wielką prośbę.
      Jeśli w serwisie znajdziecie jakieś nieścisłości, błędy lub nie działające
      elementy powiadomcie mnie o tym drogą mailową.

Jeśli zaś posiadacie jakieś materiały dotyczące Egiptu (mapy, fotki,
      informacje, wycinki z prasy, ciekawostki, opisy obiektów/miast), to również
      proszę o podesłanie mailem. Oczywiście nie gwarantuję, że wszystkie materiały
      uda mi się wykorzystać, ale każdy, który zostanie zamieszczony będzie z
      adnotacją od kogo pochodzi (no chyba, że ktoś zastrzeże sobie anonimowość).

Niestety nie będę publikował materiałów z "trzeciej ręki", chyba, że będą to
      opracowania własne na podstawie materiału czyjegoś. Tak robię z artykułami,
      które opracowuję własnoręcznie w oparciu o inny materiał, więc wycinki z
      prasy, przewodników, książek również będą mi pomocne.
    • agneshrg Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) 17.11.03, 18:29
      szalu nie ma poza tym duzo niescislosci, zeby poznac ten kraj i o nim pisac to
      trzeba tam pomieszkac,
      czytam toi mam wrazenie ze bladzenie we mgle- mapa hurgady- tragedia -papas
      beach przesunall sie o jakis 1,5 km. nazwy hoteli nieaktualne- tak sie sklada
      ze w hrg nazwy hoteli i przynaleznosc do sieci zmienia sie srednio raz na
      sezon....
      • pc_maniac Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) 17.11.03, 18:56
        Mapy mam w wektorówkach, więc żaden problem aktualizować je w ciągu kilku
        minut. Co do odległości, to niestety, tak jak pisałem w innym watku, opierałem
        się na materiałach zasięgniętych z innych map, a praktycznie każda jest inna.
        Na szczęście z pomocą przyszła Agnieszka Pikulska i co nieco skorygowała te
        informacje. Kiedy dostanę mapę porządną, to na pewno stowrzę mapkę bardziej
        dokładną.
        • pc_maniac Dodalem materiały do nowego działu 19.11.03, 03:24
          Właśnie dodałem materiały do działu: Porady dla turystów.
          Zdaję sobie sprawę, że pewnie nie wszystko tam ująłem, ale liczę, że
          podpowiecie mi co tam jeszcze powinienem dopisać lub o jakie punkty go
          rozbudować.
    • chaladia Przyrost naturalny w Egipcie... 19.11.03, 10:22
      Popraw 17,5% na 1,75% albo 17,5 promila w "Informacjach o Egipcie".
      • pc_maniac Re: Przyrost naturalny w Egipcie... 19.11.03, 11:26
        Poprawione!
    • cyklistka Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) 19.11.03, 13:20
      bardzo fajne to twoje dzielko,nawet jak są tam błędy to nie wypada
      krytykować,bo sporo serca w to włozyles
      pozdrawiam
      • pc_maniac Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) 19.11.03, 13:29
        Krytykować zawsze trzeba, bo tylko ten się nie myli co nic nie robi.
        A zawsze można coś poprawić, dodać usprawnić. To nie jest serwis dla mnie lecz
        dla internautów i chciałbym aby był jak najwygodniejszy w obsłudze, no i
        zwierał informacje, które turystom się przydadzą.
      • Gość: plażowicz Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) IP: *.kghm.pl 19.11.03, 13:31
        Witam! Na wstepie chwała Ci za to, że stworzyłeś taką stronę! Proponuję poza
        info o zabytkach, wycieczkach itp. pomyśleć o tzw. biernych turystach i tych,
        którzy ze wzg. na małe dzieci nie zwiedzają; czyli: stwórz coś w rodzaju
        rankingu plaż hotelowych (uwzględniającego wielkość,dostępność,
        podłoże,leżaki,przystosowanie dla dzieci itp.)Pozdrawiam
        • pc_maniac Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) 19.11.03, 13:51
          Przydatne informacje dla osób wyjeżdżających z dziećmi będą juz w tym
          tygodniu. Niestety co do rankingu plaż dla mnie jest to niewykonalne. W
          Egipcie polskie biura podróży oferują turystom ok. 200 hoteli (niektóre
          sporadycznie), więc gdybym miał opisywać każdy z osobna (lub zbierać o nich
          informacje), to zanim bym taką wiedzę skompletował byłaby ona już nieaktualna.

W tym przypadku bardziej skłanałbym się by turyści w dziale
          EGIPT-HOTELE (opinie turystów) po prostu opisywali plaże.

Ranking miałby tylko wtedy sens, gdyby można było ustalić jakiś pukt
          odniesienia, to znaczy osoba która twierdziłaby, że plaża w jej hotelu jest
          lepsza od pozostałych musiałaby również obejrzeć te pozostałe by wyrobić sobie
          opinię o tym, czy naprawdę plaża jej hotelu jest najlepsza.
          -
          • chaladia Jeśli można jeszcze jedno... 19.11.03, 14:05
            ... skoro pozwalasz coś dodać lub doradzić - jeśli podajesz namiar na Logos-
            Tour, to podaj też Nil-pol Tour, gdyż te dwa biura są chyba najlepszymi w
            organizowaniu dwutygodniowych wyjazdów objazdowych (Sigma Travel jeszcze się
            tym zajmuje), które w porówaniu z pobytowtą rekreacją w Hurghadzie lub Sharmie
            są zupełnie innym rodzajem turystyki.
            Może należałoby te rodzaje turystyki rozdzielić według charakteru, a nie
            alfabetycznie:
            - wyjazdy rekreacyjne do ośrodków nad Morzem Czerwonym,
            - turystyka objazdowa,
            - nurkowanie.
            Jak na razie jest tam "groch z kapustą"
            • pc_maniac Do Chaladia 19.11.03, 23:52
              Jeśli chodzi o linki (w menu) do biur podróży to nie da się ich w jakikolwiek
              seensowny sposób usystematyzować, jak jedynie alfabetycznie.

Ale sądzę, że coś wiecej o różnych rodzajach turystyki można by napisać w
              dziale "Turystyka".

Chętnie dodam linki do innych biur podróży, musiałbym jedynie je znać. A
              choćby już przy opracowywaniu materiału tego, który zgromadziłem mam pracy na
              co najmniej rok.
              Więc jeśli posiadasz takowe adresy to podeślij mi je, a ja w tym samym dniu je
              dodam. Tutaj mała prośba - miałem mały zgrzyt z biurem Tu i Tam, które
              podesłało mi linka jako TUI, a potem TUI narobiło rabanu, że to nie ich link,
              więc zanim podasz upewnij się, że jest poprawny.

A tak wogóle, to chętnie dodałbym jakieś opracowanie do działu Turystyka. Może
              w wolnej chwili coś byś nabazgrał? Ja naprawdę dwoję się i troję by materiały
              zamieszczane miały ręce i nogi, ale moja doba ma jedynie 24h i za cholerę nie
              potrafię jej zmusić by się nieco rozciągnęła ;o)

A niestety licząc na forumowiczów (poza wymienionymi na dole osobami)z
              tekstami i poradami do serwisu przeliczyłem się całkowicie. Nikt nie
              odpowiedział na mój apel.

Tutaj muszę podziękować za pomoc:
              Agnieszce Pikulskiej (mobilizowanie mnie i korekta materiałów)
              Corrinie (relacja, fotki, wiara we mnie)
              Photonowi (fotki)
              Radioaktywnemu (podtrzymywanie na duchu, papirus, zgromadzenie porad)
              i kilku moim kolegom, którzy wspamagali mnie od strony technicznej (szkoda, ze
              mieli mnie już dosyć :o/ ).

A szczególnie żonie, że jeszcze się ze mną, przez ten serwis nie rozwiodła ;o)
              • chaladia No tm masz: 21.11.03, 10:28
                pc_maniac napisał:

> Chętnie dodam linki do innych biur podróży, musiałbym jedynie je znać.
                www.nilpol.com.pl/
                Jeszcze jedno - spróbuj jakoś może dodać do części turystycznej i
                archeologiczną, część expatriacką. W Egipcie jest wciąż sporo Polaków
                pracujących dla różnych firm - może nie tylu, co w latach '80, ale zawsze...
                • pc_maniac Re: No to masz: 30.11.03, 08:43
                  OK, dodałem to biuro do listy.

Zaś co do pomysłu opsiu działań archeologicznych w Egipcie to myślę, że
                  bardziej ten temat pasowałby do działu "HISTORIA". Mam jedynie obawy, że nie
                  będę miał za bardzo skąd brać wiarygodnych i aktualnych materiałów do tego
                  tematu.
                  am archeologiem nie jestem, mógłbym co prawda pisać na podstawie wyczytanych
                  na innych forach informacji, ale bez wspomożenia mnie ze strony jakiegoś
                  archeologa, będzie to jedynie automatyczne przepisywanie. No chyba, ze w
                  trakcie prac nad serwisem jakaś kompetentna w tej dziedzinie osoba okaże swą
                  pomoc. Cuda się zdarzają -przykłądem może tu być odzew na mój apel o sprawy
                  związane z nurkowaniem ;o). Więc jestem dobrej myśli.
                  Ale wszystko w swoim czasie. Dział "HISTORIA" to naprawdę wyzwanie i minie
                  jeszcze troszkę czasu zanim ruszy. Ale na pewno nie potraktuję go po łebkach
                  (to mój "konik").
                • Gość: beata rejsy po Nilu z archeologami IP: 62.139.254.* 16.04.04, 01:09
                  jak o rejsach mowa to trudno nie wspomniec o stronie www.eximegipt.com
                  dokladne opisy rejsow. Wiekszosc przewodnikow jest po archeologii i naprawde
                  robia kawal dobrej roboty na tych rejsach. Pozdrowionka :)
    • pc_maniac Kurs FUNTA EGIPSKIEGO (zawsze aktualny!!!) 21.11.03, 02:01
      Dodałem dzisiaj narzędzie (zawsze aktualne) do wyliczania kursów walut.
      • pc_maniac Re: Kurs FUNTA EGIPSKIEGO (zawsze aktualny!!!) 21.11.03, 02:04
        Acha, zapomniałem.

Dodałem również sporo map (choć nie mojej produkcji, ale za to macie
        wybór ;o) )
        • radioaktywny Re: Kurs FUNTA EGIPSKIEGO (zawsze aktualny!!!) 21.11.03, 10:38
          Doskonały pomysł, gratuluję... to jest szalenie przydatne dla osób
          przygotowujących odpowienią kwotę na wyjazd.
          Pozdrawiam serdecznie :-)))
          • pc_maniac Ceny wycieczek fakultatywnych i towarów 22.11.03, 19:02
            Dodałem dzisiaj do serwisu ceny przykładowych towarów oraz imprez i wycieczek
            fakultatywnych lokalnych biur podróży.
            ---------------
            EGIPT - wszystko o ...
            • pc_maniac Porady dla wyjeżdżających z dziećmi i oszustwa 22.11.03, 19:04
              Od dzisiaj znalazły się w serwisie również porady dla osób wyjeżdżających z
              dziećmi.

Dodałem również do porad dla turystów dział Oszustwa Egipcjan oraz rezydentów.
              • pc_maniac WIADOMOŚCI z Egiptu i o Egipcie 24.11.03, 17:23
                Z przyjemnością pragnę zakomunikować, ze od dzisiaj ruszyły w serwisie
                WIADOMOŚCI z Egiptu i o Egipcie

Oczywiście nie będzie ich zbyt wiele. Cóż, tam życie biegnie w innym rytmie,
                ale w miarę możliwości będę dodawał tam wszystko co warte jest uwagi.
    • pc_maniac Ruszyła GALERIA (zapraszam do odwiedzania) 26.11.03, 23:37
      Dzisiaj ruszyła kolejna strona serwisu - GALERIA.
      Coraz mniej białych plam w serwisie :o)

Jeśli macie jakieś kolekcje zdjęć z Egiptu to przyślijcie adres (dodam do
      GALERII). Jeśli nigdzie nie zamieściliście, chętnie pomogę.
      • Gość: Małgorzata Re: Ruszyła GALERIA (zapraszam do odwiedzania) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.11.03, 21:42
        stronka super juz to pisalam choc o moim papirusie cisza....
        pozdrawiam i zycze dalszej wytrwalosci
        kolorywch snow....
        M
        • pc_maniac Re: Ruszyła GALERIA (zapraszam do odwiedzania) 27.11.03, 23:24
          Przeprasza Małgosiu.

Dostałem Twój papirus. Może zapomniałem odpisać z podziękowaniami. Dostaję
          obecnie sporo maili. No i chciałbym zrobić jak najwięcej na serwisie. Więc
          może zapomniałem odpisać, a co do wykorzystania papirusu jako grafiki
          startowej, to na razie zarzuciłem ten pomysł z braku czasu. Jak wyrobię się
          nieco z tymi działami, to napewno powrócę do tego pomysłu.

Po prostu doszedłęm do wniosku, że internautom bardziej na razie zależy na
          informacjach niż stronie wizualnej.
          Jeszcze raz przepraszam i dziękuję.

PC_M.
          • Gość: Małgorzata Re: Ruszyła GALERIA (zapraszam do odwiedzania) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.11.03, 11:20
            spoko!
            nie masz mnie za co przepraszac
            pomyslalam tylko ze moge sie przydac na cos...
            mam sporo fotek z Egiptu i nawet kilka filmow

jeszcze raz BARDZO DUZE DZIEKI ZA STRONKE
            JEST SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam i zycze dalszej wytrwalosci
            Malgorzta
            • Gość: ONA Re: Ruszyła GALERIA (zapraszam do odwiedzania) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.11.03, 17:08
              a moze tak na powaznie potrakotwac KORAN jako przestroge dla
              polskch dziewczat????
              polecam: www.geocities.com/koranpl/
              a zwlaszcza SURY 4 KOBIETY:
              www.geocities.com/koranpl/004.html
              cos wiem o tym....

ONA
    • chaladia Jeszcze taka prośba... 29.11.03, 17:31
      Fajnie ta Twoja strona się rozwija, ale gdybyś tak jeszcze dodał do "Map" plany:
      - centrum Kairu,
      - Greater Cairo aż do Gizy
      - Pyramid Route od Gizy co najmniej do Sakkary
      - szczegółowy plan Sakkary,
      - Luxor i Teby
      - Assuan
      to by się dużo łatwiej dyskutowało o zwiedzaniu i o Galeriach.

Póki co, środek ciężkości strony przesuwa się ku kompleksom hotelowym nad
      Morzem Czerwonym, a zgodzisz się chyba, że to na dobrą sprawę nie jest Egipt...

Tak czy inaczej - gratuluję już tego, co jest zrobione, bo jest czego
      gratulować.
      • pc_maniac Plany miast i zwiedzania 29.11.03, 22:56
        He,he. Tak się składa, że plany o których piszesz miałem zamiar dodać na 100%
        Ale w wersji interaktywnej z linkami do encyklopedii. Takie zaś mapy muszę
        jednak opracować sam. Z mapą interaktywną Egiptu nieco się pospieszyłem, bo
        pomimo, że już jest na serwisie, to linki z niej w większości kierują w
        próżnię. Po prostu nie uończyłem opisów miast i zabytków z tej mapy.
        Plany takie będą na pewno i będą na nich zaznaczone obiekty oraz trasy jakimi
        mógłby się kierować na włąsną rękę turysta. Myślę, że czegoś takiego jeszcze w
        polskim internecie nie ma i może się to kumuś przyda. Sam jestem zwolennikiem
        biegania na włąsną rękę, a nie w stadzie, poganiany przez przewodnika.

Kiedy zaczynałem robić encyklopedię nie miałem pojęcia z jakim materiałem
        przyjdzie mi się zmierzyć. Samych haseł związanych z Kairem jest ponad sto!!!
        A każdy opis muszę tworzyć od podstaw. Przecież nie będę odwalał plagiatu?!

Na szczęście Kair już kończę. Aleksandrię mam ukończoną. Niestety przede mną
        Luksor i Zachodnie Teby, a to również kolosalny materiał. Weź choćby pod uwagę
        ilość grobowców w Dolinie Królów. Uważam, ze jeśli ma to być encyklopedia, to
        powinny być opisane w niej wszystkie grobowce z tej doliny.
        No ale po Kairze, Zachodnich Tebach i Luksorze będzie z górki. Na szczęście
        nie ma już w Egipcie takiego nagromadzenia obiektów w jednym miejscu.

W jednym z postó zwróciłeś mi uwagę, że kwestia biur podróży nie ma
        konkretnego opisu lub podziału na różne rodzaje wycieczek. Na to
        zaproponowałem Ci czy mógłbyś coś takiego napisać. Niestety nie otrzymałem
        odpowiedzi.
        • chaladia Apologies... 30.11.03, 09:26
          Niestety, ja nie bardzo dysponuję czasem. Mam "na głowie" budowę 40
          kondygnacyjnego wieżowca i to trochę mnie absorbuje. Przez najbliższe dwa lata
          nie będę więc mógł wiele pomóc. Co gorsza, ja w Egipcie byłem długo, ale 10 lat
          temu i sporo od tego czasu się zmieniło.
          Z biurami podrózy to jest tak: są takie od czystych objazdów z ewentualnym
          krótkim pobytem nad Morzem Czerwonym (Nil-Pol Tour, Logos Tour, Sigma Travel -
          problem w tym, że nie wiem, czy to jest lista kompletna) i są takie, które
          wysyłają tylko nad Morze Czerwone i "przy okazji" organizują wycieczki mniej
          lub bardziej fakultatywne. Tych jest dziesiątki, jeśli nie setki w skali
          Polski. Na koniec są biura "nurkowe", które organizują wyjazdy do Dahab dla
          profesjonalistów.
          • pc_maniac Ruszył nowy dział :o) 02.12.03, 16:12
            W serwisie EGIPT - wszystko o ...
            ruszył kolejny dział "NURKOWANIE".

Jest on prowadzony przez osoby profesjonalnie parające się tym jakże
            interesującym sportem, więc znajdziecie w nim porady, informacje i
            ciekawostki, które każdemu mogą się przydać - bądź co bądź nigdy nie wiadomo
            czy nie złapiecie nowego bakcyla i sami nie zaczniecie nurkować?!

W dziale TURYSTYKA ukazały się opinie turystów o Safadze i Sharm.

Na bierząco jest również aktualizowane menu Opinii turystów o hotelach w
            Egipcie.
            • chaladia Re: Ruszył nowy dział :o) 02.12.03, 21:14
              Podziwiam Twój zapał i gratuluję jego rezultatów.
              • pc_maniac Przewodniki po Egipcie 03.12.03, 18:02
                Dodałem wczoraj do działu TURYSTYKA listę dostępnych w Polsce przewodników i
                przewdników kieszonkowych, jakie możecie nabyć w księgrniach oraz ich ranking
                (subiektywny oczywiście).

Jeśli byłoby z Waszej strony zainteresowanie, to mogłaby ruszyć również
                sprzedaż internetowa tych pozycji. Ale to tylko sonadaż zainteresowania tą
                sprawą.
                ----
                EGIPT - wszystko o ...
                • pc_maniac NOWE PRZEPIĘKNE GALERIE 04.12.03, 18:58
                  Polecam zajrzeć na serwis:
                  EGIPT - wszystko o ...
                  do działu galerie i sycić oczy przepięknymi zdjęciami z raf koralowych.
                  • pc_maniac Nowy baner i nowe informacje o NURKOWANIU 10.12.03, 19:10
                    Dzisiaj dodałem nowy baner serwisu.
                    Ciekawe czy będzie się Wam podobał?!

Ukazała się w serwisie nowa relacja z Egiptu (rafy) w dziale "WSPOMNIENIA",
                    oraz WAŻNE INFORMACJE dla chcących nurkować w Egipcie w dziale "NURKOWANIE".
                    • pc_maniac Re: Nowy baner i nowe informacje o NURKOWANIU 18.12.03, 16:54
                      Up
                      ---
                      "EGIPT - wszystko o ..." -znajdziesz tu wszystkie informacje jakie poszukujesz by spędzić urlop w Egipcie
                      • imonate Re: Nowy baner i nowe informacje o NURKOWANIU 28.12.03, 10:42
                        ^up^
                        • pc_maniac Re: Nowy baner i nowe informacje o NURKOWANIU 30.12.03, 23:57
                          Dzisiaj dodałem do serwisu mapę Luksoru i nieco powiększyłem informację jak
                          ustrzec się przed "Zemstą Faraona".

No i powoli szykuję się na wyprawę do Egiptu, więc na pewien czas na serwisie
                          będzie zastój.
                          Za to po powrocie ... (hehe, tego Wam nie zdradzę, ale bvędzie sporo zmian -
                          na lepsze).
                          • pc_maniac Nowe mapy miast i ciekawych miejsc 02.01.04, 02:08
                            Dodałem do serwisu już 20 map miast i co ciekawszych miejsc, które przyjdzie
                            Wam zwiedzać.
                            Możecie wydrukować daną mapę, dzięki temu będziecie mogli cały czas na
                            bierząco śledzić, gdzie się znajdujecie.
                            • Gość: egyptian Re: Nowe mapy miast i ciekawych miejsc IP: 62.114.154.* 28.01.04, 15:42
                              podnoszę wątek, strona jest super!
                              • pc_maniac Nowe kolekcje zdjęć z wojaży na własną rękę 28.01.04, 16:30
                                Zacząłem dodawać nowe kolekcje zdjęć z wojaży na własną rękę po Egipcie.
                                Prawdopodobnie zauważycie również pierwszą zmianę, otóż na pierwszej stronie,
                                w wiadomościach ukazywać się będą informacje dotyczące turystyki, turystów
                                oraz ciekawych ofert.

Reszta zmian po moim powrocie do zdrowia.
                                • pc_maniac Nowe wspomnienia 04.02.04, 12:32
                                  W serwisie ukazały się nowe wspomnienia z Egiptu, jak również kolekcja fotek z
                                  Wioski Budowniczych Grobowców.

Tutaj prztyczek do wydawców (autorów) przewodnika National Geographic - EGIPT:
                                  patrzcie jakie dajecie fotki w przewodniku!
                                  • pc_maniac Nowa kolekcja zdjęć z Egiptu Radioaktywnego 12.02.04, 20:20
                                    Ukazały się 2 nowe kolekcje zdjęć naszego kolegi forumowego - Radioaktywnego.
                                    Zamieściłem również bardzo ciekawe wspomnienia Corriny_f1 z jej wojaży po
                                    Egipcie.
                                    Polecam wszystkim forumowiczom.

• pc_maniac Nowe kolekcje zdjęć Miriam 1973 18.02.04, 23:25
                                      Serwis powiększył się o nowe kolekcje fotek.
                                      Polecam je szczególnie ze względu na miejsca do których Polacy nie docierają,
                                      np. Aleksandrii, Suezu.
                                      • atamanek Aleksandria, Suez na zdjeciach? 18.02.04, 23:30
                                        Witam :)

Docieraja, dawno tam dotarli :)
                                        Chcesz zdjec?;)
                                        • Gość: corrina_f1 Re: Aleksandria, Suez na zdjeciach? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.02.04, 14:57
                                          Aga, masz zdjęcia z Alexandrii ???
                                          Chcę w każdej ilości !!

Kasia
                                          • atamanek zdjecia Aleksandrii 22.02.04, 15:46
                                            Gość portalu: corrina_f1 napisał(a):

> Aga, masz zdjęcia z Alexandrii ???
                                            > Chcę w każdej ilości !!
                                            >
                                            Mam z pierwszego wyjazdu do Egiptu, 7 lat temu :)
                                            Slabe jakosciowo, niestety.
                                            Sa na jak zwykle na pbase
                                            Mam wiecej na video, ale analogowym.
    • Gość: . Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) IP: 81.219.125.* 15.02.04, 21:09
      ^up^
      • pc_maniac Ukazała się dalsza część wspomnień Corriny 06.03.04, 17:02
        Jak w tytule.
        Świetnie się czyta, a i dla oczu uczta, ponieważ tekst okraszony jest masą
        zdjęć.
    • Gość: mamapitunia Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) IP: *.nettelinwestycje.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 22:38
      podnosimy
    • Gość: mamapitunia Re: EGIPT - wszystko o ... (serwis internetowy) IP: *.nettelinwestycje.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 14:32
      podnoszę ,jest tu sporo ciekawych informacji i dobre rady
      pozdrowienia dla Pc-maniaka
      Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka