jedyny-qwe1 06.03.09, 09:31 Macie sprawdzone biuro w Hurgadzie organizujące wycieczkę do Luksoru 2 dniową?Jak zorganizować dla 3 osób z przewodnikiem ew. taki wyjazd?Podobno nocując w Luksorze można o świcie polecieć balonem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heniek40 Re: Luksor 2 dniowy 06.03.09, 11:13 Podczepiam się do Twojego pustu,też jestem zainteresowany takim wypadem:-)W roku ubiegłym byłem na wycieczce jednodniowej ale jak dla mnie to za szybko i za mało czasu wiec w tym roku chciałbym pojechać na dwa dni,tylko że nieznalazłem u żadnego touroperatera organizującego wyjazdy do Egitu takiej wycieczki.Licze wiec tak jak Ty na pomoc egiptomaniaków:-)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ka_ja1 Re: Luksor 2 dniowy 07.03.09, 09:21 Niestety u rezydentów 2 dniowej wycieczki nie znajdziesz, może w biurach miejscowych ale wątpie.A może tak na własną rękę..... polecam szczerze dopiero wtedy tak naprawdę jestes panem swojego czasu i poznajesz prawdziwy Egipt nie w opakowaniu dla turysty. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Luksor 2 dniowy 07.03.09, 11:56 Ja ze taką wycieczkę dla siebie i zony organizowałem , ale juz jakis czas temu . Załatwialiśmy wszystko przez internet jeszcze w Polsce przez Hanego Alibabe . Pierwszy dzień nie odbiegał od normy tzw. jednodniowej wycieczki do godz. ok 17.00 , później zostaliśmy indywidualnie przetransportowani do hotelu Lotus , tam mieliśmy kolację i śniadanie . O ok. 4.00 była zbiórka transport przez Nil i ok 1h lotu balonem , placiliśmy ok 80$ za osobę , było super atrakcja warta każdego wydanego centa . Następnie odstawiono nas do hotelu , póżniej ok. 9.30 byliśmy umówieni z angielsko języcznym przewodnikiem i zwiedziliśmy światynie luksorską , mimo jezyka angeilskiego było to dużo bardziej pouczające niż zwiedzanie Karnaku dnia poprzedniego w "stadzie" , przewodnik prywatny był naprawdę fajny , zaproponował nam nawet swoje usługi do końca dnia za niewygórowane pieniądze , wtedy propozycji nie przyjeliśmy , ale muszę stwierdzić po fakcie , że chyba źle zrobiliśmy , jednak zwiedzanie ze zorientowanym tubulcem , mogło być ciekawsze . Po swiątyni Luksorkiej zrobiliśmy muzeum Luksorkie , muzeum mumifikacji , przepłyneliśmy sie feluką po nilu , kazaliśmy się zawieść na wyspę na Nilu jest ślicznie położony hotel Movenpick , na którego tarasiku z pięknym widokiem na rzekę zjedliśmy lunch , a lunch był wart grzechu . Drugi dzień zakończyliśmy ok godziny 16.30 przybywając na miejsce zbiórki , po jakiejś godzinie odjechaliśmy do Hurghady autobusem . Jedno co mnie ta wycieczka nauczyła to tego , że nie dawajcie sobie wmówić , że polacy i niemcy są traktowani w ten sam sposób na fakultetach przez firmy miejscowe , My oszczedzamy na wszystkim targujemy najniższą cenę dlatego do Luksoru jechaliśmy autokarem ciasnym i starym , wracaliśmy jako jedyni polacy następnego dnia i zostaliśmy zapakowani do powrotu niemców z Luksoru , róznica w komforcie transportu była rażąca , autokar niestarszy niż 2 lata , wszystko działało , co najmniej dwa rzedy siedzeń mniej , przez co odstępy miedzy rzedami olbrzymie , można było prawie leżeć i nie przeszkadzac osobom siedzącymi za Tobą . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
ka_ja1 Re: Luksor 2 dniowy 07.03.09, 12:22 Hany Alibaba nie organizuje juz wycieczek fakultatywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Luksor 2 dniowy 07.03.09, 16:11 To zorganizuje ją kto inny , w czym problem ? Hany organizował , transport i tak zapewniał Orbit Tour . Teraz jest zamieszanie z lokalnymi fakultetami do Luksoru , ale można przecież samemu załatwić przejazd rejsowym autobusem , wszystkie atrakcje załatwić indywidualnie . Odpowiedz Link Zgłoś