aga_sek 13.04.09, 22:59 Czy Ktoś z Was odczuł tzw. "chorobę morską" w czasie rejsu po Nilu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nehti Re: bujanie na nilu :-) 14.04.09, 07:32 Nie musisz się martwić. Na statku, który pływa po Nilu nie odczuwa się "bujania" i w związku z tym nie ma się choroby morskiej. Kłopoty miałam tylko w samolocie (niesamowicie wariował mi błędnik musiałam korzystać z tabletek) i na promie gdy przepływałam Morze Czerwone ( ale tam to wszyscy mieli kłopoty z chorobą morską ;-)) Pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
imka.allegro Re: bujanie na nilu :-) 14.04.09, 09:12 Potwierdzam - zero 'bujania'. A jak dobry statek, to czasami ciężko się zorientować że się w ogóle płynie - jedyne objawy to minimalne drżenie pokładu i zmieniający się krajobraz :) Imka Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sek Re: bujanie na nilu :-) 14.04.09, 12:50 Uffffffffffffffffffff............. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szaga33 Re: bujanie na nilu :-) 14.04.09, 20:28 Statki na Nilu maja paskie dno, wic nie buja, poyatzm co ma tam buja, jak nie ma fali_ Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: bujanie na nilu :-) 14.04.09, 21:26 szaga33 napisała: > Statki na Nilu maja paskie dno, wic nie buja, poyatzm co ma tam > buja, jak nie ma fali_ A co ma dno w paski do bujania. Odpowiedz Link Zgłoś
heheheeee Re: bujanie na nilu :-) 14.04.09, 23:30 > Statki na Nilu maja paskie dno, wic nie buja, poyatzm co ma tam > buja, jak nie ma fali Nie pomyliło Ci się coś ? Nie dlatego nie buja, ze mają płaskie dno, tylko po prostu są zbudowane na Nil, który nie buja, gdyby bujało miałyby kil. I część pewnie ma, w dokach tych statków nie widzieliśmy, więc diabli wiedzą jak są zbudowane, i jakie mają dno Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: bujanie na nilu :-) 27.04.09, 08:48 szaga33 napisała: > Statki na Nilu maja paskie dno, wic nie buja, poyatzm co ma tam > buja, jak nie ma fali_ Toś dowaliła z grubej rury :D Płaskie dno w statkach zwiększą bujanie zawsze! Ale żeby było bujanie muszą być i fale. Problem w tym, że na Nilu nie ma żadnych fal, więc rodzaj dna nie ma tutaj żadnego wpływu na komfort. Odpowiedz Link Zgłoś
2rd Re: bujanie na nilu :-) 15.04.09, 20:41 Mali egipcjanie jak jest potrzeba to bujają a jak nie to nie.he he he Odpowiedz Link Zgłoś