turystka2009 14.04.09, 22:16 w hotelu w którym powinniście mieszka? Liczne informacje,zastanawiają mnie czy 8 maja naprawdę zostaniemy zakwaterowani w Aqua BLUE czy na holu czy może w innym hotelu....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 14.04.09, 23:25 Pewna to jestem tylko tego,że lecę...Ale czy dolecę...czy do naszego hotelu...Któż to wie! A jakież to liczne informacje cię tak zaniepokoiły? Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 08:13 W zeszłym roku nam zrobili taki numer z hotelem .Na lotnisku odebraliśmy wouchery gdzie wpisany był Aqua Blu ,nawet nie myśleliśmy że można wylądować w innym hotelu. Byliśmy na przełomie czerwca i lipca.Spędziliśmy z dziećmi 5 godzin w holu nad ranem , a było z nami kilka rodzin wkurzonych na maxa. Rezydent poinformował nas ,że Kopernik ma w hotelu wykupione 20 pokoi na lato i wszystkie są zajęte.Ja wykupiłam w listopadzie na lato, do dzisiaj się dziwię jak oni funkcjonują robiąc takie hity. Dla mnie ten KOPERNIK to dziadostwo pierwszj klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 09:47 A ja własnie zdecydowałam sie na to biuro,bo znjomi od kilku lat z nimi "wczasują" i nie mieli nigdy takowych niespodzianek.W tym roku tez z nimi lecą.Chyba maja szczęście poprostu?!Mam nadzieję że my trafimy tam gdzie chcemy i za co zapłaciliśmy!Bo chyba sie wścieknę.Zwłaszcza że to nasz pierwszy raz do Egiptu.Zdam relację po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiak7775 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 09:58 Ja równiez miałam rezerwacje z Kopernia w Aqua Blu w Hurghadzie na 25 czerca i zmienili mi datę wylotu więc zrezygnowałam, poniewaz wyznaczony termin mi nie odpowiada i tu zaczęły się schody, poniewaz w umowie jest napisane że nie ponosze zadnych kosztów jezeli rezygnuję poniewż organizator zmienił datę ,jednak Kopernik chciał mnie obciążyć kosztami 100 zł od osoby. Po 2 tygodniach udało się uzyskać jak narazie obietnicę że jednak "zrobią mi przysługę" jak to nazwali i zwrócą całość. Niestety nadal czekam na pieniądze i ciągle słyszę,że wkrótce przeleją na moje konto, ale kiedy to nastąpi....??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 12:13 A jak dużo ci przesunęli wylot? Bo o jeden dzień jeszcze w pracy da sie jakoś wybłagać,ale wiecej nie zawsze...większość ma też swoje plany urlopowe i nie zawsze da się "ugadać" :( Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 13:00 Kopernik przesunął wylot z Katowic z czwartku z 22:50 na piątek 07:00, a powrót z czwartku po południu na sobotę 01:10 w rano Nie wiem jak z innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
prehnit Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 13:50 jesteś w małym błędzie.Powrót jest 5.20 w piątek rano. Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: do turystki 2009 15.04.09, 13:55 Kobieto, ciesz się wyjazdem, myśl pozytywnie, bądź przygotowana na przygodę! Takie rozmyślania popsuja ci zabawę już przed wyjazdem, a w trakcie zapewne też znajdziesz powody do marudzenia, tylko po co psuć sobie urlop? Nawet jeśli los zsyła ci cytryny, zrób z nich lemoniadę! - tego się trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 Re: do nene2000 od turystki2009 15.04.09, 20:28 kobieto łatwo oceniasz ludzi choć ich nie znasz ,nie jestem typem marudy jak się pofatygujesz i zajrzysz na inne wątki dotyczące Kopernika zrozumiesz moje obawy-tym bardziej że Kopernik zmienił już nam dwa razy datę wylotu i raz proponował zmianę hotelu ................ Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 13:58 Ciekawe dlaczego Kopernik daje gwarancję niezmienności hotelu i ceny na kilka wybranych hoteli.Aqua Blu tam nie ma. Domagajcie się wszystkich zapisów w umowie bo was wykiwają Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda-naj do teklia72 15.04.09, 14:52 A gdzie tak pisze,ze Kopernik daje gwarancję niezmienności hotelu i ceny na kilka wybranych hoteli/i podobno nie ma wśród nich agua blu//???Ja jadę za miesiąc do Agua blu w Sharm i jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: do teklia72 15.04.09, 16:00 Myśle że to nie wina BP ale hotelu Aqua Blue ,z którym większość BP ma problem ze względu na podwójne rezerwacje i przenoszenie ludzi do Aqua Vista.A z drugiej strony zastanawiam się co Wy widzicie w tym hotelu ?? Jak dla mnie jeden z najgorszych w Hurghadzie -daleko od morza,kiepska plaża,przy ruchliwej ulicy,kiepskie jedzenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
golmal ciekawe gdzie nas wywiozą??????? 15.04.09, 17:00 Ja z moimi przyjaciółmi lecimy 8-ego maja, właśnie się zastanawiamy gdzie nas wywiozą? Mam nadzieję, że nie na "wysypisko śmieci", jak niektórzy mówią?!!!Ale wszystko na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 18:48 nie, to noc z piatku na sobote, bo przy godz wylotu jest *, a wcześniej pisało że znaczy następnego dnia. Zresztą tym samym nr lotu leci exim i mają podany powrót na sobotę: www.eximtours.pl/index.php?pid=1081&step=results&search%5Bofferid%5D=&search%5Bbookingid%5D=&search%5Btype%5D=arrival&search% 5Bsearchnodeid%5D=9&search%5Bmonthid%5D=4-2009&search%5Bstartnodeid% 5D%5B%5D=11&x=49&y=15 Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 18:49 1:10 wylot z Hurghady, 5:20 przylot do Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
kalfaktor Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 21:48 ludzie nie pijcie juz alkoholu,po tych wypowiedziach mozna to stwierdzic ze to czynicie.Bylem z Kopernikiem trzy razy,w tym dwa w aqua blue,nigdy nie bylo problemow.15.05 znowu z nimi lece,mnie tez zmienili wylot-wyobrazcie sobie az o 9 godz.-ale porazka!!!!!!!!! wszystkie biura zmienily wyloty z czwartku na piatek,a jesli chodzi o zmiane hoteli czy latal ktos z Alfa lub z Triada?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
golmal Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 22:11 Mnie nie interesują "inni"i inne BP, mnie interesuje moja osoba i moi bliscy oraz to jak BP K.postąpi, bo ja wybrałam sobie hotel pół roku temu!!! I to właśnie w tym kompleksie chce się dobrze bawić.Lubię przeżywać wszystko na trzeźwo ;-6 Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 16.04.09, 07:36 Promocja z gwarancją u Kopernika nazywa się "Słoneczna okazja" i tam jest wymienione które hotele obejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 16.04.09, 10:44 kalfaktor napisał: > wszystkie biura zmienily wyloty z czwartku na piatek poważnie wszystkie? skad wiesz? pytam bo ja tez mam wylot w czwartek ze Scana o 22:15, tylko odrobine pozniej niz Ty, bo we wrzesniu i bardzo mnie ta godzina mierzila ;) Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 16.04.09, 14:28 Przecież to nie BP zmieniają godziny wylotów tylko linie lotnicze i nie ma znaczenia czy lecisz z Kopernika,Tui czy Alfy . Odpowiedz Link Zgłoś
golmal Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 19.04.09, 23:26 Koperik ma 25 pokoi zarezerwowanych i opłaconych na 8-ego maja w Aqua BLU. ---------------------------------------------------------------------- Człowiek jest tak długo mądry, dopóki szuka mądrości. Jeżeli mniema, że ją już znalazł, wówczas staje się błaznem. Odpowiedz Link Zgłoś
prehnit Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 20.04.09, 07:22 golmal napisała: > Koperik ma 25 pokoi zarezerwowanych i opłaconych na 8-ego maja w Aqua BLU. > jak to sprawdzić ? chodzi mi o ten sam termin lecz o hotel położony po drugiej stronie ulicy. > > ---------------------------------------------------------------------- > > Człowiek jest tak długo mądry, dopóki szuka mądrości. Jeżeli mniema, że ją już > znalazł, wówczas staje się błaznem. Odpowiedz Link Zgłoś
teklia72 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 20.04.09, 08:04 W zeszłym roku na przełomie czerwca i lipca mieli 20 pokoi informacja rezydenta.To była paranoja ,a co kilka dni przybywali nowi klienci do Aqua Blu i kwaterowani byli w hotelach jak popadło.Chcieliśmy dać kasę rezydentowi czy w recepcji zrzuta kilku rodzin, ale nie było mowy jak nie chcieli 300 dolców to ja niewiem co o tym myśleć.Chyba naprawdę nie mieli pokoi. Z tej grupy która wykupiła u Kopernika wakacje w hotelu jaki sobie wybrali, to było kilka osób którzy wybrali sobie hotel Rymawera. Ale ten hotel z zewnątrz wygląda okropnie i w środku też podobno byle jaki.Mało kto bierze go świadomie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 04.05.09, 17:51 Wlasnie zadzwonili z Kopernika,i z 7.V zmienili wylot na 8.V. o 13- tej.Mi to akurat pasuje :)Zmienili nam też hotel...Z Sea Gull-na LTI Titanic Beach.Z opcji all inclusiv na ultra all inclusiv.Dopiero zaczęłam oglądać zdjęcia hotelu.Dzieciaki sie cieszą bo aquapark jest :)Ale ogólnie wyglad Sea Gull mi osobiście bardziej sie podoba.No,ale opcja ultra...Ale i tak sie cieszymy! Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 04.05.09, 19:59 !proszę nie szokuj mnie!!! lecimy też w piątek 8 a nie 7Z WARSZAWY -ale o zmianie z 7 na8 poinformowano nas 3tygodnie wcześniej JEDNAK WYLOT DO HURGHADY DO HOTELU AQUA BLUE MAMY MIEĆ O 11 RANO -DZISIAJ POTWIERDZONO MI W KOPERNIKU DATĘ I GODZINĘ 11 I MAM NADZIEJĘ ŻE NIC SIĘ NIE ZMIENI............... więc o co chodzi??????? Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 do wiolabbeauty 04.05.09, 20:40 proszę napisz skąd lecisz (8go )jestem, zaniepokojona zmianami o których nic nie wiem............. a też lecimy 8 maja -może nie lecisz z Warszawy i stąd zmiana godziny odlotu........... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolabbeauty Re: do wiolabbeauty 04.05.09, 23:13 Hej turystka,my lecimy z Wrocławia.Jak do tej pory nie zadzwonili i nie zmienili hotelu,to chyba możesz byc spokojna?Ja się cieszę ze powiedzieli mi teraz a nie na miejscu! To bylby szok!Przynajmniej psychicznie się prygotowalismy na zmianę. ***No,chyba to już ostateczna zmiana???!!!Bo następnej tak spokojnie nie zniosę! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek-gosia do turystka2009 05.05.09, 07:58 Witam, my lecimy 8 maja (ze Scana) z Warszawy do Hurghady, mamy blety w ręku i podaną godzinę 10.30 linie AMV czyli egipskie. I teraz pytanie kto ma podaną prawidłową godzinę? Odpowiedz Link Zgłoś
buziaczek27 Re: do turystka2009 05.05.09, 12:04 A mnie smiesza a nawet wkurzają takie promocje jak słyszę na Kopernik "Gwarancja niezmienności hotelu" i to na niektóre hotele. Przeciez to jest smieszna i zarazem ktos powinien (federacja konsumentów) się tym zająć. No jak tak może być - czyli BP zakłada, że może robić podmianki hoteli!!!!!!!!!! I to za wiedzą i pełną świadomością klienta!!!!! Jak ja idę do sklepu mięsnego i prosze o kurczaka to mam dostać kuraczaka a nie schab. Odpowiedz Link Zgłoś
ampha Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 05.05.09, 12:38 Mam prośbę o wysłanie po powrocie krótkiej wiadomości czy spedziliście urlop w wybranym prze siebie hotelu. My ruszamy 19 czerwca po raz pierwszy z Kopernikiem i jestem pełen obaw. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buziaczek27 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 05.05.09, 20:03 Z tego co ja wiem to są dwa loty do Hurgady z Warszawy w piątki jeden ok 10.30 a drugi ok 11.30. Pierwszego maja był o 11.00 linie CO a o 12.00 linie AMV Odpowiedz Link Zgłoś
wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 07.05.09, 21:34 Jeszcze raz ja...Nie no to już chore!!!Miałam leciec 08.V o 13...No i dzwonili że z Wrocka o 22.30!!! Boże,czy to sie w końcu zmieni? Więc mamy jutro jeszcze pół dnia.Zwariować można :(( """A jutro zadzwonią że jednak o 13-tej i szybkooooo!!!!Pakoować sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
turystka2009 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 07.05.09, 22:55 oooo ,przykro mi że tak wyszło-my jutro z Warszawy mamy potwierdzony lot o 11 -więc o 17będziemy już brykać po plaży...... może się spotkamy papa Odpowiedz Link Zgłoś