Dodaj do ulubionych

jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was

14.04.09, 22:16
w hotelu w którym powinniście mieszka? Liczne informacje,zastanawiają mnie czy
8 maja naprawdę zostaniemy zakwaterowani w Aqua BLUE czy na holu czy może w
innym hotelu.......
Obserwuj wątek
    • wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 14.04.09, 23:25
      Pewna to jestem tylko tego,że lecę...Ale czy dolecę...czy do naszego
      hotelu...Któż to wie! A jakież to liczne informacje cię tak
      zaniepokoiły?
      • teklia72 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 08:13
        W zeszłym roku nam zrobili taki numer z hotelem .Na lotnisku
        odebraliśmy wouchery gdzie wpisany był Aqua Blu ,nawet nie
        myśleliśmy że można wylądować w innym hotelu.
        Byliśmy na przełomie czerwca i lipca.Spędziliśmy z dziećmi 5 godzin
        w holu nad ranem , a było z nami kilka rodzin wkurzonych na maxa.
        Rezydent poinformował nas ,że Kopernik ma w hotelu wykupione 20
        pokoi na lato i wszystkie są zajęte.Ja wykupiłam w listopadzie na
        lato, do dzisiaj się dziwię jak oni funkcjonują robiąc takie hity.
        Dla mnie ten KOPERNIK to dziadostwo pierwszj klasy.
        • wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 09:47
          A ja własnie zdecydowałam sie na to biuro,bo znjomi od kilku lat z
          nimi "wczasują" i nie mieli nigdy takowych niespodzianek.W tym roku
          tez z nimi lecą.Chyba maja szczęście poprostu?!Mam nadzieję że my
          trafimy tam gdzie chcemy i za co zapłaciliśmy!Bo chyba sie
          wścieknę.Zwłaszcza że to nasz pierwszy raz do Egiptu.Zdam relację po
          powrocie.
          • dosiak7775 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 09:58
            Ja równiez miałam rezerwacje z Kopernia w Aqua Blu w Hurghadzie na
            25 czerca i zmienili mi datę wylotu więc zrezygnowałam, poniewaz
            wyznaczony termin mi nie odpowiada i tu zaczęły się schody, poniewaz
            w umowie jest napisane że nie ponosze zadnych kosztów jezeli
            rezygnuję poniewż organizator zmienił datę ,jednak Kopernik chciał
            mnie obciążyć kosztami 100 zł od osoby. Po 2 tygodniach udało się
            uzyskać jak narazie obietnicę że jednak "zrobią mi przysługę" jak to
            nazwali i zwrócą całość. Niestety nadal czekam na pieniądze i ciągle
            słyszę,że wkrótce przeleją na moje konto, ale kiedy to
            nastąpi....???
            • wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 12:13
              A jak dużo ci przesunęli wylot? Bo o jeden dzień jeszcze w pracy da
              sie jakoś wybłagać,ale wiecej nie zawsze...większość ma też swoje
              plany urlopowe i nie zawsze da się "ugadać" :(
              • 100krocia Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 13:00
                Kopernik przesunął wylot z Katowic z czwartku z 22:50 na piątek
                07:00, a powrót z czwartku po południu na sobotę 01:10 w rano

Nie wiem jak z innych miast.
                • prehnit Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 13:50
                  jesteś w małym błędzie.Powrót jest 5.20 w piątek rano.
                  • nene2000 Re: do turystki 2009 15.04.09, 13:55

Kobieto, ciesz się wyjazdem, myśl pozytywnie, bądź przygotowana na przygodę!
                    Takie rozmyślania popsuja ci zabawę już przed wyjazdem, a w trakcie zapewne też
                    znajdziesz powody do marudzenia, tylko po co psuć sobie urlop?
                    Nawet jeśli los zsyła ci cytryny, zrób z nich lemoniadę! - tego się trzymaj!
                    • turystka2009 Re: do nene2000 od turystki2009 15.04.09, 20:28
                      kobieto łatwo oceniasz ludzi choć ich nie znasz ,nie jestem typem marudy jak się
                      pofatygujesz i zajrzysz na inne wątki dotyczące Kopernika zrozumiesz moje
                      obawy-tym bardziej że Kopernik zmienił już nam dwa razy datę wylotu i raz
                      proponował zmianę hotelu ................
                  • teklia72 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 13:58
                    Ciekawe dlaczego Kopernik daje gwarancję niezmienności hotelu i ceny
                    na kilka wybranych hoteli.Aqua Blu tam nie ma.
                    Domagajcie się wszystkich zapisów w umowie bo was wykiwają
                    • jagoda-naj do teklia72 15.04.09, 14:52
                      A gdzie tak pisze,ze Kopernik daje gwarancję niezmienności hotelu i ceny na
                      kilka wybranych hoteli/i podobno nie ma wśród nich agua blu//???Ja jadę za
                      miesiąc do Agua blu w Sharm i jestem ciekawa.
                      • colin1974 Re: do teklia72 15.04.09, 16:00
                        Myśle że to nie wina BP ale hotelu Aqua Blue ,z którym większość BP
                        ma problem ze względu na podwójne rezerwacje i przenoszenie ludzi do
                        Aqua Vista.A z drugiej strony zastanawiam się co Wy widzicie w tym
                        hotelu ?? Jak dla mnie jeden z najgorszych w Hurghadzie -daleko od
                        morza,kiepska plaża,przy ruchliwej ulicy,kiepskie jedzenie itp.
                        • jagoda-naj Re: do teklia72 15.04.09, 16:35
                          Ja jade do agua blu ale w SHARM!!!
                          • golmal ciekawe gdzie nas wywiozą??????? 15.04.09, 17:00
                            Ja z moimi przyjaciółmi lecimy 8-ego maja, właśnie się zastanawiamy gdzie nas
                            wywiozą? Mam nadzieję, że nie na "wysypisko śmieci", jak niektórzy mówią?!!!Ale
                            wszystko na to wskazuje.
                  • 100krocia Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 18:48
                    nie, to noc z piatku na sobote, bo przy godz wylotu jest *, a
                    wcześniej pisało że znaczy następnego dnia. Zresztą tym samym nr
                    lotu leci exim i mają podany powrót na sobotę:
                    www.eximtours.pl/index.php?pid=1081&step=results&search%5Bofferid%5D=&search%5Bbookingid%5D=&search%5Btype%5D=arrival&search%
                    5Bsearchnodeid%5D=9&search%5Bmonthid%5D=4-2009&search%5Bstartnodeid%
                    5D%5B%5D=11&x=49&y=15
                    • 100krocia Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 18:49
                      1:10 wylot z Hurghady, 5:20 przylot do Katowic
                      • kalfaktor Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 21:48
                        ludzie nie pijcie juz alkoholu,po tych wypowiedziach mozna to
                        stwierdzic ze to czynicie.Bylem z Kopernikiem trzy razy,w tym dwa w
                        aqua blue,nigdy nie bylo problemow.15.05 znowu z nimi lece,mnie tez
                        zmienili wylot-wyobrazcie sobie az o 9 godz.-ale porazka!!!!!!!!!
                        wszystkie biura zmienily wyloty z czwartku na piatek,a jesli chodzi
                        o zmiane hoteli czy latal ktos z Alfa lub z Triada??????????????

• golmal Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 15.04.09, 22:11
                          Mnie nie interesują "inni"i inne BP, mnie interesuje moja osoba i moi bliscy
                          oraz to jak BP K.postąpi, bo ja wybrałam sobie hotel pół roku temu!!! I to
                          właśnie w tym kompleksie chce się dobrze bawić.Lubię przeżywać wszystko na
                          trzeźwo ;-6
                        • teklia72 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 16.04.09, 07:36
                          Promocja z gwarancją u Kopernika nazywa się "Słoneczna okazja" i tam
                          jest wymienione które hotele obejmuje.
                        • kr_ka_11 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 16.04.09, 10:44
                          kalfaktor napisał:
                          > wszystkie biura zmienily wyloty z czwartku na piatek

poważnie wszystkie? skad wiesz? pytam bo ja tez mam wylot w czwartek ze Scana o
                          22:15, tylko odrobine pozniej niz Ty, bo we wrzesniu i bardzo mnie ta godzina
                          mierzila ;)
                          • colin1974 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 16.04.09, 14:28
                            Przecież to nie BP zmieniają godziny wylotów tylko linie lotnicze i
                            nie ma znaczenia czy lecisz z Kopernika,Tui czy Alfy .
                            • golmal Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 19.04.09, 23:26
                              Koperik ma 25 pokoi zarezerwowanych i opłaconych na 8-ego maja w Aqua BLU.

----------------------------------------------------------------------

Człowiek jest tak długo mądry, dopóki szuka mądrości. Jeżeli mniema, że ją już
                              znalazł, wówczas staje się błaznem.
                              • prehnit Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 20.04.09, 07:22
                                golmal napisała:

> Koperik ma 25 pokoi zarezerwowanych i opłaconych na 8-ego maja w Aqua BLU.

> jak to sprawdzić ? chodzi mi o ten sam termin lecz o hotel położony po drugiej
                                stronie ulicy.
                                >
                                > ----------------------------------------------------------------------
                                >
                                > Człowiek jest tak długo mądry, dopóki szuka mądrości. Jeżeli mniema, że ją już
                                > znalazł, wówczas staje się błaznem.
                                • teklia72 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 20.04.09, 08:04
                                  W zeszłym roku na przełomie czerwca i lipca mieli 20 pokoi
                                  informacja rezydenta.To była paranoja ,a co kilka dni przybywali
                                  nowi klienci do Aqua Blu i kwaterowani byli w hotelach jak
                                  popadło.Chcieliśmy dać kasę rezydentowi czy w recepcji zrzuta kilku
                                  rodzin, ale nie było mowy jak nie chcieli 300 dolców to ja niewiem
                                  co o tym myśleć.Chyba naprawdę nie mieli pokoi.
                                  Z tej grupy która wykupiła u Kopernika wakacje w hotelu jaki sobie
                                  wybrali, to było kilka osób którzy wybrali sobie hotel Rymawera.
                                  Ale ten hotel z zewnątrz wygląda okropnie i w środku też podobno
                                  byle jaki.Mało kto bierze go świadomie.
                                  • wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 04.05.09, 17:51
                                    Wlasnie zadzwonili z Kopernika,i z 7.V zmienili wylot na 8.V. o 13-
                                    tej.Mi to akurat pasuje :)Zmienili nam też hotel...Z Sea Gull-na LTI
                                    Titanic Beach.Z opcji all inclusiv na ultra all inclusiv.Dopiero
                                    zaczęłam oglądać zdjęcia hotelu.Dzieciaki sie cieszą bo aquapark
                                    jest :)Ale ogólnie wyglad Sea Gull mi osobiście bardziej sie
                                    podoba.No,ale opcja ultra...Ale i tak sie cieszymy!
                                    • turystka2009 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 04.05.09, 19:59
                                      !proszę nie szokuj mnie!!! lecimy też w piątek 8 a nie 7Z WARSZAWY -ale o
                                      zmianie z 7 na8 poinformowano nas 3tygodnie wcześniej JEDNAK WYLOT DO HURGHADY
                                      DO HOTELU AQUA BLUE MAMY MIEĆ O 11 RANO -DZISIAJ POTWIERDZONO MI W KOPERNIKU
                                      DATĘ I GODZINĘ 11 I MAM NADZIEJĘ ŻE NIC SIĘ NIE ZMIENI............... więc o co
                                      chodzi???????
                                    • turystka2009 do wiolabbeauty 04.05.09, 20:40
                                      proszę napisz skąd lecisz (8go )jestem, zaniepokojona zmianami o których nic nie
                                      wiem............. a też lecimy 8 maja -może nie lecisz z Warszawy i stąd zmiana
                                      godziny odlotu...........
                                      • wiolabbeauty Re: do wiolabbeauty 04.05.09, 23:13
                                        Hej turystka,my lecimy z Wrocławia.Jak do tej pory nie zadzwonili i
                                        nie zmienili hotelu,to chyba możesz byc spokojna?Ja się cieszę ze
                                        powiedzieli mi teraz a nie na miejscu! To bylby szok!Przynajmniej
                                        psychicznie się prygotowalismy na zmianę.
                                        ***No,chyba to już ostateczna zmiana???!!!Bo następnej tak spokojnie
                                        nie zniosę!
                                        • gosiaczek-gosia do turystka2009 05.05.09, 07:58
                                          Witam, my lecimy 8 maja (ze Scana) z Warszawy do Hurghady, mamy
                                          blety w ręku i podaną godzinę 10.30 linie AMV czyli egipskie. I
                                          teraz pytanie kto ma podaną prawidłową godzinę?
                                          • buziaczek27 Re: do turystka2009 05.05.09, 12:04
                                            A mnie smiesza a nawet wkurzają takie promocje jak słyszę na
                                            Kopernik "Gwarancja niezmienności hotelu" i to na niektóre hotele. Przeciez to
                                            jest smieszna i zarazem ktos powinien (federacja konsumentów) się tym zająć.
                                            No jak tak może być - czyli BP zakłada, że może robić podmianki
                                            hoteli!!!!!!!!!! I to za wiedzą i pełną świadomością klienta!!!!!
                                            Jak ja idę do sklepu mięsnego i prosze o kurczaka to mam dostać kuraczaka a nie
                                            schab.
      • ampha Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 05.05.09, 12:38
        Mam prośbę o wysłanie po powrocie krótkiej wiadomości czy
        spedziliście urlop w wybranym prze siebie hotelu. My ruszamy 19
        czerwca po raz pierwszy z Kopernikiem i jestem pełen obaw.
        Pozdrawiam
        • buziaczek27 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 05.05.09, 20:03
          Z tego co ja wiem to są dwa loty do Hurgady z Warszawy w piątki jeden
          ok 10.30 a drugi ok 11.30. Pierwszego maja był o 11.00 linie CO a o
          12.00 linie AMV
          • wiolabbeauty Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 07.05.09, 21:34
            Jeszcze raz ja...Nie no to już chore!!!Miałam leciec 08.V o 13...No
            i dzwonili że z Wrocka o 22.30!!! Boże,czy to sie w końcu zmieni?
            Więc mamy jutro jeszcze pół dnia.Zwariować można :((
            """A jutro zadzwonią że jednak o 13-tej i szybkooooo!!!!Pakoować
            sie!!!
            • turystka2009 Re: jesteście pewni że Kopernik zakwateruje was 07.05.09, 22:55
              oooo ,przykro mi że tak wyszło-my jutro z Warszawy mamy potwierdzony lot o 11
              -więc o 17będziemy już brykać po plaży...... może się spotkamy papa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka