mariuszxxxx 20.04.09, 12:28 Prosze o najnowsze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ocb92 Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 20.04.09, 15:58 Podbijam wątek,wybieramy się do tego hotelu w czerwcu.Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
michas1979 Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 22.04.09, 23:23 Bardzo fajny hotel, coś więcej napisze Wam jutro, byłem w nim we wrześniu zeszłego roku, na pewno nie będziecie żałować. Aha co dokładnie chcielibyście wiedzieć to będzie szybciej :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek-gosia Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 23.04.09, 07:49 Z jakim byłeś biurem? Czy przy hotelowej plaży jest po co snurkować? Czy trzeba zajmować wcześniej leżaki? Jakie jest jedzonko? Jakie sa pokoje? Jaki koszt dojazdu do Hurghady? Czy dopadła Cię "zemsta"? Jeśli nie to jaki miałeś sposób? Czy w hotelu jest lekarz? Czy z Tobą byli Polacy? Jakie narodowości w hotelu? O której miałeś wykwaterowanie i wylot? Czy 11-latka bedzie miała co robić? Z jakich wycieczek korzystałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
michas1979 Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 24.04.09, 20:49 Z jakim byłeś biurem? Ze Scanem Czy przy hotelowej plaży jest po co snurkować? Nie ma żadnej rafy, jest pomost dla jachtów i jest tam dosyć głeboko więc można sobie potrenować nurkowanie i pływanie :) Czy trzeba zajmować wcześniej leżaki? Najlepiej wstawać przed 9, albo zostawić wieczorem ręcznik, powiecie osobom wydającym ręczniki żeby go nie zabierała i wtedy zawsze macie pole position :)) Jakie jest jedzonko? Bardzo smaczne, bardzo duży wybór, dużo rzeczy robią na Twoich oczach, tzn spaghetti, jajecznice i takie tam, generalnie duży wybór są nasze ziemniaczki i mnóstwo europejskiego jedzenia Jakie sa pokoje? Duże i czyste, najlepiej weźcie sobie między 490 a 520, będziecie w bungalowach tuż przy basenie, bardzo blisko do baru i do basenu , ja miałem jakieś 10 m, blisko do plaży i mało ludzi się szwęda, minus że jak czasem grają nażywo przy barze to w pokoju jest dosyć głośno i plus taki że wychodzisz tarasem i nie trzeba nosić klucza a dzieki temu klima cały czas jest włączona, generalnie bierzcie pokoje w bungalowach i na parterze z takich względów jak pisałem Jaki koszt dojazdu do Hurghady? Nie pamiętam ale śmieszny :) Czy dopadła Cię "zemsta"? Jeśli nie to jaki miałeś sposób? Czy w hotelu jest lekarz? Lekarza nie ma ale zemsta nikogo nie dopadła, a jadłem wszystko, saąłtki, ciasta i inne rzeczy które zawsze odradzają, napoje mozna pić z lodem bo robią go z wody butelkowanej Czy z Tobą byli Polacy? Jakie narodowości w hotelu? Byli :) Pozdrowienia :) Sporo niemców, mało rosjan a to plus O której miałeś wykwaterowanie i wylot? wykwaterowanie o 12 a wylot o 18, w sam raz żeby jeszcze zjeść obiad i zdążyć na lotnisko Czy 11-latka bedzie miała co robić? Na 100% :) Z jakich wycieczek korzystałeś? Luksor, hurghada, a giftun (z polskiego biura w hrg) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 24.08.09, 11:02 Ja kwróciłeś to napisz kilka najnowszych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
ocb92 Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 23.04.09, 17:22 Czy warto włożyć dolary w paszport celem lepszego pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 23.04.09, 17:58 Nie warto.Na recepcji nie przyjmują.Nie wolno im. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlin do mariuszaxxxx 23.04.09, 19:18 Byłam w Palm Beach na przelomie stycznia i lutego w tym roku,zreszta juz drugi raz.Co konkretnie Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ocb92 Re: do mariuszaxxxx 23.04.09, 21:22 Interesuje mnie jak z wyżywieniem(czy nie jest monotonne),czy nie ma kolejek w restauracji,jak z animacją i rozrywkami dla dzieci tzn.czy jest miniclub czy sa wieczorne zabawy w minidisco.Ogólnie proszę o opinie bo na forum już trochę stare. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx To jest mój post! 23.04.09, 21:41 Jesli ktos chce uzyskac informacje o tym hotelu, to niech sobie załozy swoj post, albo czeka na udzielone odpowiedzi a nie zasmieca mi posta.............. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: do mariuszaxxxx 23.04.09, 21:46 Ja bylem w XI 2007 i było super.Interesuje mnie czy był remont w pokojach(jak bylem to przymierzano sie do niego)Skoro byles 2 raz to powiedz jakie masz wrazenia po tym 2 razach?Czy wszystko było ok?W tym roku jak byłem w SSH to spotkałem animatora ktory byl w palm i powiedział mi ze duzo sie zmienilo na gorsze w tym hotelu co do okresu w ktorym ja bylem. Pytam dlatego, poniewaz chce tam jechachac w pazdzierniku. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: do ajlin 23.04.09, 21:48 Ja bylem w XI 2007 i było super.Interesuje mnie czy był remont w pokojach(jak bylem to przymierzano sie do niego)Skoro bylas 2 raz to powiedz jakie masz wrazenia po tym 2 razach?Czy wszystko było ok?W tym roku jak byłem w SSH to spotkałem animatora ktory byl w palm i powiedział mi ze duzo sie zmienilo na gorsze w tym hotelu co do okresu w ktorym ja bylem. Pytam dlatego, poniewaz chce tam jechachac w pazdzierniku. Z jakim biurem byłas? Odpowiedz Link Zgłoś
ajlin Re: do ajlin 24.04.09, 07:31 Bylam w Palm Beach dwa razy,za kazdym razem ze Scanem,pierwszy raz w styczniu 2008,drugi raz w tym roku na przelomie stycznia i lutego.W hotelu w skrzydle po prawej stronie trwal remont, ktory polegal na tym,że kilka pokoi najblizej plazy bylo pozasłaniane jakimiś płóciennymi płachtami i kilka razy w ciagu dnia ktoś stuknął mlotkiem.Ot,i cały "remont".Dla nas zupelnie nieuciążliwy bo mieszkałysmy w głównym budynku.Obsługa jak zawsze przemiła, nam tylko brakowało barmana Mohammeda z baru Laguna.Podobno obecnie pracuje w SSH.W porównaniu z rokiem 2008 o wiele mniej Rosjan, przeważnie Niemcy i Holendrzy.Zreszta generalnie ludzi w hotelu mniej niż w roku ubiegłym-Sara z recepcji mówiła nam,że hotele w Hurghadzie zaczynają świecic pustkami i ludzie boja sie o pracę.Może to tylko tak wyglądało w zimie....Dla nas-turystów-bylo o tyle fajnie,że dbali o nas niesamowicie,byli na każde zawołanie, pamietali jakie kto drinki pije...Jedzenie w hotelu bez zmian.Najbardziej zmieniły się animacje i to może o tych zmianach mówił Ci animator...a swoją drogą kto to był? Sabri? Helmi? I w jakim hotelu go spotkałes? Były poprostu beznadziejne.W ciągu dwóch tygodni wyleciało z pracy dwóch animatorów a na ich miejsce przyjęto dwie dziewczyny, które chyba wzieli prosto z ulicy...Podobno szef animatorów, taki wiecznie zadwolony z siebie facecik,tak tam mieszał...kto mu nie pasował to leciał...Rozmawialam z animatorką, była bardzo rozżalona... Poza tym wszystko po staremu czyli super.Jakby jeszcze jakies info to sluże pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: do ajlin 24.04.09, 14:50 Ja byłem z Eximem,mieszkałem w budynku po prawej stronie obok duzego basenu.Z Eximem było ok!Miałas pokój rodzinny? Ten animator to Tunezyjczyk nie pamietam jego imienia.Spotkalem go w SSH w hotelu Royal Albatros Moderna, a rezydenta z Eximu z HRG widzialem na lotnisku w SSh jak czekal na swoja grupe. Ja planuje wyjazd do Palm Beach w pazdzierniku lub listopadzie. To jest jednak klasa hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlin Re: do ajlin 24.04.09, 17:52 Masz rację,że to hotel z klasą.Ja mieszkałam w budynku głównym na pierwszym piętrze.Widok z balkonu mialam jak w katalogu:)Nie był to pokój rodzinny ale sa tam takie połączone wewnetrznymi drzwiami.Pokoje w budynku głównym ale tylko na pierwszym pietrze mają fajowe wieeeelkie balkony.W zeszłym roku miałysmy też ten sam pokój:)Wystarczył ładny usmiech i odrobina starych zeszłorocznych znajomości...Pozdrawiam serdecznie.Jakbys mógł zabrać ze soba trochę babskich gazet, moga być stare...dla Sary,tej Polki która jest w recepcji i odpowiada za kontakty z goścmi...zobaczysz będzie Ci bardzo wdzięczna i napewno dostaniesz fajny pokój...Zresztą tam wszystkie pokoje są fajne..Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: Palm Beach Resort. 24.04.09, 18:39 Potwierdzam,że to hotel z klasą,z wielką dbałością o klientów. Ja zawsze mieszkam w ostatnim budynku.Zawsze ten sam pokój z jednej strony z widokiem na "mały" basen,a z drugiej na posiadłość prywatną. Mariusz,potwierdzam,że Sara ucieszy się z czasopism przywiezionych z Polski.Z resztą zawsze możesz do niej napisać na maila hotelowego.Pozdrawiam. M.) Odpowiedz Link Zgłoś
areq1971 wróciłem 26.04 12.05.09, 11:44 Wróciłem 26.04.09 Hotel bajka. Na plaże czy na basen,lepiej wstać po ręczniki przed 8.00 bo 10minut po 8.00 lepsze miejsca były już zajęte.My siedzieliśmy na małej plaży po prawej stronie,blisko baru:). Animacje standardowe guli-guli itp...:) Rosjanie tak na oko zajmowali 70% miejsc,ale to było w okresie ICH świąt wielkanocnych,teraz już może być mniej.Niemieckich emerytów pełno,węgrów,chorwatów trochę...Polaków z nami było 8:) Jedzenie bardzo dobre,zemsty faraona BRAK.Z tego co się orientowałem /także na forum/,to rzadko który gość chorował. Snurkować można,ale oprócz szczątków rafy na końcu molo przy którym cumują statki-rafy brak. Ja natomiast popływałem sobie na płyciźnie na lewo od hotelu,tam trochę rybek i stworów jest. Na małej plazy,przy murze/pomoście posiadłości obok,przy kamieniach dużo różnych rybek ale i jeżowców. Warto się dogadać i wycieczki na snurkowanie/nurkowanie kupować bezpośrednio w hotelu unikając dojazdu do centrum Hurghady.Chcą 20Eu od osoby za snurkowanie 9.00-16.00,z jedzeniem /drinki płatne/ ale za 20$ też popłyną/wielce się nie targowałem,może i taniej też dało by radę/,podobnie jest z nurkowaniem /40$ zamiast 40Eu/. Obsługa przemiła,uwaga na Ricco i kompanów naciągających na masaż- jak się nie ma na niego ochoty,bo są dość namolni... Piwo beczkowe w barach ma chyba z pół procenta alkoholu bo można w pełnym słońcu wypić z 10 i nic nie czuć więc jest bezpieczne dla pływających... Meduz było sporo-zasada jest prosta-duże fioletowo-niebieskawe nie parzą.Na mniejsze trzeba już uważać.Zwłaszcza jak się zaobserwuje takie brązowe parzydełka od spodu:):)Mnie jedna taka wielkości 5złotówki poparzyła w rękę.Boli jak po pokrzywie... Wydaje mi się,że najczęściej polaków lokują w pokojach nr450- 500,wiele dolary na recepcji nie pomogą,zwłaszcza przy dużym obłożeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_3 Re: wróciłem 26.04 13.05.09, 20:27 Hej, a my mamy pytanie jak naprawdę wyglądają animacje w hotelu? Można potańczyć (jakieś salsy, latino itp?),może jakaś dyskoteka (uczęszczana!), czy raczej hotel dla emerytów ...? Czy zabierać ze sobą ręczniki, czy sobie darować? Odpowiedz Link Zgłoś
areq1971 Re: wróciłem 26.04 14.05.09, 12:19 wyglądają animacje w hotelu? Jest scena przy "małym" basenie.Prawie codziennie są animacje.Standardowe bym powiedział.Te same piosenki,te same teksty DJ'a:) raz był jakiś wieczór komediowy:(. Dzieciaki 2-12lat wchodziły na scenę i bawiły się razem z ekipą animatorów /kółko graniaste,klaszczemy jak u rubika itp:)/. Można potańczyć (jakieś salsy, latino) Heh.Można.W knajpie przy lobby hotelowym.Miejsca do tańczenia 4*4metry ale od biedy ujdzie. może jakaś dyskoteka (uczęszczana!) Jak zbierzesz ekipę to będzie uczęszczana:):)Ja nie chodziłem,bo nie lubię.Ktoś tam podskakiwał,ale baletów jak w Mielnie nie oczekuj:) raczej tak jak napisałaś klimaty emeryckie:). > Czy zabierać ze sobą ręczniki, czy sobie darować?< Niby nie było można zabierać białych ręczników łazienkowych na plażę,ale nikt mi nie zwrócił uwagi.Niebieskie ręczniki "leżakowe"{ służą dobrze,białe pokojowe również.My mieliśmy trzy małe ręczniczki "do twarzy" na wszelki wypadek,ani razu nie wypakowane z walichy.Drugi raz bym już nie brał.Szkoda miejsca w walizce. Natomiast weź koniecznie jakieś mydełko w płynie.Mydła w płynie nie uzupełniano:( Generalnie hotel raczej dla ceniących spokój i ciszę niż aktywny wypoczynek z wieczornymi imprezami.O 23.00 było już cicho jak makiem zasiał.Troszkę ludu siedziało w knajpie przy dużym basenie i pare osób w budynku głównym "na baletach:)" Odpowiedz Link Zgłoś
areq1971 Re: wróciłem 26.04 14.05.09, 12:08 > Miałeś pokoj rodzinny? < Zwykły z dostawką,która nie była potrzebna bo młody wyspał się na jednym a na drugim spałem z żoną,było wystarczająco szerokie:)..zresztą i tak przebywaliśmy tam tylko chwilę przed snem i rano... Jak liczyli mi "wyprawę" to pokój rodzinny kosztowałby mnie prawie 1000zł więcej...moim zdaniem nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: wróciłem 26.04 14.05.09, 16:52 Mój wieczny problem, a więc pytanie o morze:) Czy jest wystarczająco głęboko ( co najmniej 3-4 m) aby sobie popływać (nie myślę o snurkowaniu)? czy potrzebne są buty do wody? Odpowiedz Link Zgłoś
areq1971 Re: wróciłem 26.04 15.05.09, 08:59 Czy jest wystarczająco głęboko ( co najmniej 3-4 m) Na "małej" plaży 30metrów od brzegu jest już około 4-5metrów głębokości.Tyle,że pod wodą walają się wory po cemencie jakieś folie więc frajdy nie ma za dużo.ja popływałem z płetwami przez pół dnia a potem przerzuciłem się na snurkowanie z powierzchni,bo głębiej nie było nic ciekawego..itp itd...gąbek i korali jak na lekarstwo:) czy potrzebne są buty do wody? Ja się kąpałem w butach do wody po lewej stronie przystani dla statków /tam gdzie jest szczątek rafy oraz duża platforma płycizny- tam warto bo zwierzątek trochę jest/. Acha i ważna rzecz.UWAGA NA PLAMKI ROPY-3-5cm plamy są małowidoczne a potrafią uprzykrzyć plażowanie.Żona wdepnęła:) ze trzy razy... Buty do wody skutecznie chronią,bo jak się wdepnie /a jest tego niemało/ to pół godziny szorowania jak się nie ma akurat masła pod ręką...Masełkiem najlepiej doczyścić plamy po takich "przygodach"...:) Odpowiedz Link Zgłoś
dosko10 Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 24.08.09, 21:48 Czt w hoteliku mozna wymienić w razie w dolary na funty egipskie czy jaką walute prefowaliście ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 25.08.09, 09:05 Jak byłem 2 lata temu to wymieniałem w recepcji bez problemu.Jak mi zostały funty to wymieniłem też na USD. Odpowiedz Link Zgłoś
dosko10 Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 25.08.09, 10:23 a jak wyglada tam opcja all inclusiv ?? Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 29.08.09, 16:26 Wróciłam dwa dni temu,było super jak zawsze.Hotel utrzymuje dobry poziom.Na pewno wrócę tam znowu.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 29.08.09, 17:31 Z jakim biurem byłaś?Napisz cos więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 29.08.09, 19:27 Czesc Mariusz,juz pisze co i jak.Bylam ze Scan Holiday(jak zawsze).Mieszkalam w ostatniej szeregowce,tej sasiadujacej z prywatna posiadloscia szejka z Arabii Saudyjskiej.W hotelu,oprocz animation team,bez zmian.Zycie toczy sie codziennym Palm Beach'owskim zyciem.Lezaki rezerwowac trzeba przed 8-mą.Trzeba sobie usiasc na rezerwowanym lezaku i poczekac ,az zaczna wydawac reczniki.Reczniki prywatne,czy inne rzeczy polozone na lezakach, przed czasem wydawania recznikow, sa zabierane przez "porzadkowych".Trafilismy na poczatek Ramadanu i w zwiazku z tym jedynie kolacje byly przesuniete z 18:30 na 19-ta.W jeden dzien byla anomalia pogodowa-geste chmury zaslonily slonce.Ogolnie strasznych upalow nie bylo.Nie bylo tego uderzenia goraca,kiedy wychodzi sie z klimatyzowanego pomieszczenia. Bardzo duzo gosci.Oblozenie hotelu 100%.Duzo Wegrow,Holendrow,Niemcow (tradycyjnie) oraz Rosjan-b.sympatycznych.W ogole b. sympatyczne towarzystwo bylo.Polakow baaaardzo malo.Jedzenie,wydaje mi sie, bez zmian.Sniadanka boskie.Obiady i kolacje tez w porzadku. Nie wiem co jeszcze Cie interesuje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 29.08.09, 19:46 Ja lece z Eximem w pazdzierniku.Ciesze sie ze nie ma duzych zmian........ chociaz mam pozno wylot z hrg bo o 21 i nie mam all do konca, konczymy pobyt sniadaniem w dniu wylotu, a transfer na lotnisko ok 17.To chyba jedyne zmiany ktore tam mialy miejsce.Mozna zaplacic za obiad ok 70 LE i kolacja 90 LE, napoje sa free do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 30.08.09, 08:26 A przedłużenie doby hotelowej nie wchodzi w rachubę?Znajomi,którzy byli z eximem tak zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 30.08.09, 09:48 Aha,WI-FI jest dostepne w Lagoona bar i w lobby. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 30.08.09, 09:58 Mozna przedłużyć tylko do 17(ok 30USD) ale nie ma all. Bede tam max długo, bo przylatuje przed rozpoczeciem doby hotelowej (ok 10 rano w hotelu,doba od 14) i w dzien wylotu tez,,koczowanie" na walizkach.Jak bedzie pokoj wolny to dobe przedluze, ale poinformuja mnie o tym dopiero dzien przed koncem pobytu.Exim zmienil godziny podrozy tak beznadziejnie ze szok. Lecimy w 6 osob i Scan kosztował ok 2300 wiecej.Bylem 2 razy ze Scanem i jest super...ale troche przesadzili z cena...... Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 30.08.09, 16:11 Tak zgadza sie,ze do 17-tej,ale znajomi obiad zjedli bez problemu.All mieli nadal w przedluzeniu doby hotelowej.Co do Scan Holiday,zgadzam sie,ze ceny zaczynaja byc przesadzone.Sama rozwazam zmiane BP. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 31.08.09, 18:20 Nie jestem zadowolony z godzin przylotu/wylotu.Na miejscu sproboje cos zorganizowac aby nie było to zbyt uciązliwe. Zawsze wole przed zakonczeniem doby miec wylot. Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: Palm Beach w HRG-wrócił ktoś ostatnio? 01.09.09, 13:32 Już wiem,że nie miałam racji.:/ Mariusz z jakiego lotniska wylatujesz? Odpowiedz Link Zgłoś