Dodaj do ulubionych

WYCIECZKI FAKULTATYWNE

23.12.03, 20:01
Witam serdecznie z Hurghady...
Pragne zaoferowac wycieczki z lokalnego biura podrozy, zajmujacego sie tego
typu imprezami juz kilka lat. Biuro jest ubezpieczone i posiada licencje.
Program przedstawiam ponizej. Pragne zwrocic uwage na atrakcyjne ceny
pakietow. Gwarantujemy polskiego przewodnika, lunche, bilety wstepu w cenie.
Kair+Luxor+Safari Jeep 65$
Kair+Luxor+Safari+Giftun 80$
KONTAKT: 0103745885 w Hurghadzie lub nija@poczta.onet.pl

SAFARI
Wycieczka zaczyna sie wczesnym popoludniem, kiedy to klienci wyruszaja w
podroz na pustynie. Po dojechaniu na miejsce zwane „Beduinska Wioska”,
oddalone o 15 km od Hurghady, mozna bedzie poznac codzienne zycie Beduinow
ze wszystkimi jego aspektami. Nastepnie przejazdzka na wielbladach (ok. 20
min.), wspinaczka na wzgorze skad mozna podziwiac przepiekny zachod slonca.
Kolacja z barbecue powrot do hotelu okolo godz. 20.30.

KAIR 1 dzien
Wycieczka do Kairu - kipiacej zyciem metropolii, harmonijnie laczacej slady
najstarszej cywilizacji ze zdobyczami nowoczesnej kultury, uwazanego za
jedno z najbardziej imponujacych miejsc, stanowi od setek lat glowna
atrakcje dla przybywajacych do Egiptu turystow. Podczas tej wycieczki
zobacza Panstwo, Piramidy i Sfinksa w Gizie, Muzeum Egipskie. W trakcie
wycieczki lunch w restauracji.

LUXOR 1 dzien
W programie tej calodniowej wycieczki beda Panstwo mieli okazje zwiedzic
swiatynie Luksor i Karnak, Doline Krolow, swiatynie Krolowej Hatszepsut,
Kolosy Memnona a takze przeplynac przez Nil, feluka. W trakcie wycieczki
lunch w restauracji.

REJS STATKIEM - wyspa Giftun
Statek wyrusza z portu w Hurghadzie rano ok 08:30, po dotarciu do miejsca
oddalonego o ok. 200 m od wyspy Giftun, turysci beda mieli mozliwosc
sprobowania swoich sil w nurkowaniu i podziwiania wspanialych raf
koralowych. Obiad na pokladzie przygotowany zostanie przez pokladowych
kucharzy. po przybiciu na wyspe Giftun czas wolny na kapiel w morzu i
wypoczynek. O godz. 14.00 wejscie na poklad i powrot do Hurghady. W drodze
powrotnej jeszcze jeden przystanek na nurkowanie. Przyjazd do hotelu okolo
18:30.

Obserwuj wątek
    • Gość: agusha7 Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: 62.114.154.* 27.12.03, 16:26
      Kontakt do wszystkich biur lokalnych - wiecej info na stronie:
      www.hurghada.pl
    • devilki Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE 27.12.03, 18:00
      CZESC NIJA, bardzo chetnie skorzystam z twoich "uslug". jade do Hurghady 1
      stycnia a wracam do Warszawy 15. bede miala 2 tygodnieczasu bypoznac
      HurhadeiEgipt. oferta, ktora przedstawilas jest swietna, ale mam maly problem, a
      mianowicie,np KAIR.
      z tego co wiem, to sie w Egicie robi wczesnie ciemno, to znaczy, ze skorona
      przyklad jedziemy na jeden dzien do Kairu, to bedziemy musielizwiedzac Kair w
      "nocy" lub po ciemku. a wolalbym skorzystac z Kairu w dzien i w nocy, wiec moje
      pytanie ejst, czy organizujecie rowniez wyciesczki do Kairu nadwa dni po
      rozsadnej cenie?????? PILNE
      a druga zasadnicza sprawa, to jak ja ciebie znajde w tej Hurghadzie. masz jakis
      adres lokalny pod ktorym cie bede mogla zastac? czy jedynie komorka?
      • Gość: nija Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: 217.29.140.* 27.12.03, 18:45
        witam...
        oczywiscie jest Kair na dwa dni (70$), ale wycieczka 1-dniowa zaczyna sie ok
        godz 13 w Kairze, zdazysz wszystko zobaczyc o jasnosci, choc nie ukrywam to
        meczaca wyprawa...
        mam adres lokalny, ale pewnie nic on Tobie nie powie,wiec mozemy sie umoiwc
        sms-em np przed Mc Donalds'em lub jak Tobie pasuje, nasze biuro jest niedaleko
        Mc Donalds'a
        Pozdrawiam
        • devilki Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE 28.12.03, 13:06
          to super. te 70 dolarow to tez jakis pakiet roznych wycieczek, czy tylko sam Kair?
          moj numer komorki to> 0607 676 100.
          ja bede tak jak juz mowilam 1 stycznia w HurghaDZIE okolo 14 ladujemy (chyba),
          wiec zanim dojedziemy do hotelu itd. to to wszystko potrwa. wiec sie do ciebie
          odezwe SMSem albo jeszcze pierwszego albo dopiero drugiego, jak bede juz
          wiedziala co i jak.
          mam jeszcze jedno pytanie. kupilam sobie te rufiroscazym (nie wiem jak sie to
          pisze) bo to podobno pomaga na te biegunke. teraz mam pytanie, czy ja to mam
          dopiero zarzyc kiedy bede miala tabiegunke, czy juz na przyklad w samolocie, aby
          zapobiec tej biegunce????
          Nie moge sie doczekac tego Egiptu i tych wszystkich tajemniczych urokow.
          • Gość: Egipcjanin Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 13:35
            jakich tajemniczych urokow? tam wszystko jest odkryte dawno i zadziwiajacych
            widokow nie ma. Brudne plaze bez ladnych roslinek. Turystyka to przemysl.
            Wszystkie wycieczki jednakowe. Popychaja Cie byle szybciej zwiedzic. Czy ktos
            mi powie gdzie na swiecie jest naprawde pieknie?
            • Gość: aga Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-do Egipcjanina IP: *.crowley.pl 06.01.04, 09:35
              Gdzie naprawdę jest pieknie?Jak masz trochę odłozonych funduszy to proponuję
              Skandynawię.I to bardzo na półnoć.Warto też wybrać sie do Laponii.
              A jeżeli chodzi o ciepłe kraje:Malediwy i Kenia.
              Ale ja osobiście polecam chłodną i bajecznie piękną SKANDYNAWIĘ!!!!!!
          • Gość: nija Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: 217.29.140.* 31.12.03, 20:20
            70 dolarow to za wszystkie wycieczki
            ten lek raczej nie pomoze
            musisz kupic na miejscu lek, przystosowany do tutejszej floey bakteryjnej
            nazywa sie antinal i nie jest drogi
            czekam na odzew
            pozdrawiam
    • Gość: xyz Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.04, 17:15
      czy organizujecie 2-dniowy Kair??? jeżeli tak, to jaka cena i co zawiera
      program?
      • Gość: aga Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: 62.114.154.* 03.01.04, 17:39
        oferta 2-dniowego Kairu - wiecej na str. www.hurghada.pl
        • Gość: nija Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: 217.29.140.* 03.01.04, 23:56
          witaj...

Witam serdecznie z Hurghady...
          Pragne zaoferowac wycieczki z lokalnego biura podrozy, zajmujacego sie tego
          typu imprezami juz kilka lat. Biuro jest ubezpieczone i posiada licencje.
          Program przedstawiam ponizej. Pragne zwrocic uwage na atrakcyjne ceny pakietow.
          Gwarantujemy polskiego przewodnika, lunche, bilety wstepu w cenie.
          Kair+Luxor+Safari Jeep 65$
          Kair+Luxor+Safari+Giftun 80$

KONTAKT: 0103745885 w Hurghadzie lub nija@poczta.onet.pl

SAFARI
          Wycieczka zaczyna sie wczesnym popoludniem, kiedy to klienci wyruszaja w podroz
          na pustynie. Po dojechaniu na miejsce zwane „Beduinska Wioska", oddalone o 15
          km od Hurghady, mozna bedzie poznac codzienne zycie Beduinow ze wszystkimi jego
          aspektami. Nastepnie przejazdzka na wielbladach (ok. 20 min.), wspinaczka na
          wzgorze skad mozna podziwiac przepiekny zachod slonca. Kolacja z barbecue
          powrot do hotelu okolo godz. 20.30.

KAIR 1 dzien
          Wycieczka do Kairu - kipiacej zyciem metropolii, harmonijnie laczacej slady
          najstarszej cywilizacji ze zdobyczami nowoczesnej kultury, uwazanego za jedno z
          najbardziej imponujacych miejsc, stanowi od setek lat glowna atrakcje dla
          przybywajacych do Egiptu turystow. Podczas tej wycieczki zobacza Panstwo,
          Piramidy i Sfinksa w Gizie, Muzeum Egipskie. W trakcie wycieczki lunch w
          restauracji.

KAIR 2 dni
          jw. plus Cytadela i Meczet Alabastrowy oraz Kair noca...

LUXOR 1 dzien
          W programie tej calodniowej wycieczki beda Panstwo mieli okazje zwiedzic
          swiatynie Luksor i Karnak, Doline Krolow, swiatynie Krolowej Hatszepsut, Kolosy
          Memnona a takze przeplynac przez Nil, feluka. W trakcie wycieczki lunch w
          restauracji.

REJS STATKIEM - wyspa Giftun
          Statek wyrusza z portu w Hurghadzie rano ok 08:30, po dotarciu do miejsca
          oddalonego o ok. 200 m od wyspy Giftun, turysci beda mieli mozliwosc
          sprobowania swoich sil w nurkowaniu i podziwiania wspanialych raf koralowych.
          Obiad na pokladzie przygotowany zostanie przez pokladowych kucharzy. po
          przybiciu na wyspe Giftun czas wolny na kapiel w morzu i wypoczynek. O godz.
          14.00 wejscie na poklad i powrot do Hurghady. W drodze powrotnej jeszcze jeden
          przystanek na nurkowanie. Przyjazd do hotelu okolo 18:30.

• atamanek Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE 04.01.04, 00:04
            Witaj :)

Bede w Hurghadzie od 30 stycznia. Mamm kilka pytan do Ciebie:
            - jaka cene placi sie za dziecko, 12 lat?
            - mozna zamiast wyspy Giftun cos innego podobnego?
            - tak samo z safari, cos zamiennie?
            -czy tylko te imprezy sa w programie tego biura?
            - z racji tego, ze jade z dzieckiem, wazny jest jezyk polski na takich
            wypadach, czy to jest Polak, czy ktos znajacy jezyk polski?
            To chyba tyle na szybko, zapisalam sobie Twoj adres emailowy, pewnie bede
            jeszcze miala kilak pytan :)

aaaaaaa... czy nie ma problemu w tamtejszych bankomatach z kartami visa, ale
            electron? :)
            • Gość: nija Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: 62.135.62.* 06.01.04, 03:40
              zamiast Giftunu mozna wybrac 4 wyspy lub Sharm El Naga, Zamiast Safari..hmm
              moze wieczor folklorystyczny 1001 nocy, mamy tez nurkowanie, Assuan 3 dni, w
              tym Luxor,lodz podwodna, cena za dziecko wynoci 50% ceny normalnej,
              przewodnik w zaleznosci od rozkladu pracy bedzie albo Polakiem, albo bedzie to
              Egipcjanin mowiacy po polsku...

Karty visa electron dzialaja w tutejszych bankomatach
              Pozdrawiam
              • atamanek Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE 09.01.04, 19:48
                Aniu :)

Na GG jestes ciagle zajeta, mzoesz mi napisac tu, czy macie w swojej ofercie
                Abu Simbel? No i ceny. Kair 1( lub2 dniowy, nie wiem jeszcze), Assuan 3 dniowy(
                z wyspa Filae i swiatlem i dzwiekiem tamze), zolta lodz podwodna, Gora
                Mojzesza, wyspy i moze Aleksandria?
                • Gość: nija Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: 217.29.140.* 13.01.04, 01:12
                  rejs po Nilu 4 dni/3 noce: Swiatynia Philae w Assuanie, niedokonczony obelisk,
                  Komo Ombo-swiatynia Sobka, swiatynia Horusa w Edfu, Luxor-Dolina Krolow,
                  kolosy Memnona, swiatynia boga Amona w Karnaku, swiatynia Hatszepsut to koszt
                  140$
                  Zolta lodz podwodna to koszt 50$
                  Wycieczka na Synaj(Gora Mojzesza, Klasztor Sw. Katarzyny) to koszt 140$
                  Aleksandria w polaczeniu z Kairem 3 dni/2 noce to koszt 100$
                  Pozdrawiam
                  • atamanek Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE 13.01.04, 08:14
                    Aniu :)) Jeszcze Cie jednym pytaniem pomecze :)))

A Abu Simbel, macie w ktorejs opcji?
                  • Gość: marek Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.04, 15:50
                    Jaki jest program 3-dniowej wycieczki do Kairu i Aleksandrii???
                  • kreseczka1 Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE 16.01.04, 12:35
                    Czesc
                    Bede 7 lutego w Egipcie. Hotel Empire. Prosze powiedz mi czy trudno dostac sie
                    do waszego biura?
                    Pozdrawiam
                    Ania
    • Gość: Jurek Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 22:53
      Dzisiaj wróciłem z Egiptu i mam kilka wskazówek dla Was co do wycieczek:
      1/ Kair - 1 dzień to nieporozumienie. Tempo zwiedzania jest takie, że przy
      Piramidach jest przystanek w 3 miejscach po 15 minut (trudno złapać nawet
      dobre ujęcie, nie mówiąc już o obejściu piramidy...), a w Muzeum Egipskim
      biegaliśmy tak, że nawet nie wiem kiedy przeoczyłem największą dla mnie tam
      atrakcję, czyli Maskę Tutenchamona...
      2/ Giftun - polecam, ale oczywiście tylko przy murowanej pogodzie -
      wypływaliśmy przy pełnym zachmurzeniu, było wietrzyście i chłodno, po 2
      godzinach zrobiło się słonecznie i było fantastycznie - nurkowanie na otwartym
      morzu i oglądanie rafy, na lunch smażona rybka (świeżo łowione przed
      wypłynięciem), a potem opalanie się na sympatycznej wysepce.
      3/ Safari na quadach (4-kołowe autka buggy dla mniej obeznanych) -
      sympatyczne, ale nie dla amatorów mocnych wrażeń. Jedzie się w konwoju jeden
      za drugim i nie można za bardzo zaszaleć, powychylać się etc. etc. Do tego
      sypie strasznie piachem w oczy, więc okulary słoneczne obowiązkowe.
      4/ Luxor - b. ciekawa wycieczka, sporo zwiedzania, choć Dolina Królów trochę
      rozczarowująca... Polecam przewodniczkę Gosię, b. rzeczowa i podająca sporo
      ciekawych informacji...

powodzenia
      Jurek
      • Gość: nija kreseczka IP: 217.29.140.* 17.01.04, 22:06
        z empire to kawalek, ale moge przyjechac, zrerszta bedzie tam moja siosttra,
        wiec na bank sie zjawie, jakby co podaje numer :0103745885, mozesz zadzwonic z
        recepcji, koszt ok 2 funty
        poozdrawiam
        • Gość: nija Re: kreseczka IP: 62.135.62.* 20.01.04, 10:19
          oczywiscie autokar podjedzie pod hotel, nie ma jakiejs innej zbiorki, zawsze
          bedzie podjezdzal transfer pod hotel
          pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia niedlugo...
    • Gość: Ika_24 Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: *.aster.pl 23.01.04, 13:29
      My z wycieczkami mamy następujące doświadczenia: będąc jeszcze w Polsce
      nawiązaliśmy kontakt z dziewczyną, Anią, która mieszka w Hurghadzie na stałe i
      organizuje wycieczki po konkurencyjnych cenach w stosunku do rezydentów biur
      podróży. Nas osobiście najbardziej interesowało nurkowanie więc może o tym się
      rozpiszę...
      Po przyjeździe na miejsce napisaliśmy Ani sms-a, że chcielibyśmy się spotkać i
      umówiliśmy się, że podjedzie do nas do hotelu. Przyjechała punktualnie i
      przedstawiła nam swoją ofertę czyli: nurkowanie 40$ i ewentualnie osoba
      towarzysząca na łodzi - 15$, pozostałe wycieczki to Luxor - 25 $; Kair - 30$;
      wyspa Giftun - 15$ analogiczne wycieczki u rezydentki kosztowały: Luxor - 45$,
      Kair dostaliśmy gratis do wycieczki (teoretycznie), w praktyce musieliśmy
      zapłacić za niego po 25$ od osoby; a nurkowanie 50$ + osoba towarzysząca 25$.
      Z nurkowaniem mieliśmy taką przygodę: następnego dnia po spotkaniu z Anią
      umówiliśmy się na nurkowanie. Rano (około 8.00) przyjechał po nas Seid (mąż
      Ani) samochodem i zabrał nas do bazy nurkowej skąd miał wypłynąć statek do
      miejsc nurkowych. W bazie tej ku naszemu zaskoczeniu spotkaliśmy naszych
      znajomych z hotelu, którzy wykupowali nurkowanie u rezydentki Exim za 50$ dla
      osoby nurkującej i 25 $ dla osoby towarzyszącej. W chwilę później okazało się,
      że płyniemy razem, na tej samej łodzi. Nieopisana była ich wściekłość gdy na
      łodzi dowiedzieli się że nie dość że przepłacili za nurkowanie po 10 $ za
      osobę to jeszcze nie mają lunchu w cenie i muszą go sobie dokupić.
      Jeśli chodzi o ogólne wrażenia to jak najbardziej pozytywne, na łódź wszedł z
      nami polski instruktor - Krzysztof, objaśnił wszystko szczegółowo i zapoznał
      nas z podstawami nurkowania. Pod wodę ze wszystkimi schodzą arabscy
      przewodnicy, ale nie stanowi to żadnego problemu bo jak wiadomo pod wodą
      porozumiewa się za pomocą symboli.
      Nasi znajomi wybrali się jeszcze z Anią i Seidem na wycieczkę quad safari i
      byli naprawdę zachwyceni.
      Jeśli chcecie to podam nr tel. Ani w Egipcie, możecie napisać sms-a i nawet z
      Polski uzgodnić szczegółowy plan wycieczeki i ich ceny.
      +20106148037 lub adres e-mail: pumatiger@op.pl
      Naprawdę polecam wyjazd do Hurghady, wrażenia są niezapomniane.
    • Gość: Ania Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE IP: 213.212.203.* 24.01.04, 17:01
      Agnieszko!!!
      Tutaj Ania.Nija to jest druga dziewczyna i ma na ime Marysia.
      Podaje Ci gg do mnie 11 80 447. Jestem zawsze wieczorem po 20.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka