Dodaj do ulubionych

Jak zostaje się VIP-em w hotelu?

08.08.09, 15:14
To, co napisze może przyda się komuś, jako wskazówka, że można sprawdzić czy Wasza rezerwacja istnieje w wybranym przez Was hotelu i czy traficie do niego oraz, że można poprosić o spełnienie własnych oczekiwań odnośnie pokoju – nie licząc na biuro podróży.

Moja korespondencja z hotelem SUNRISE Select Garden Beach Resort & Spa zaczęła się od prośby o przesłanie dokładnego opisu Ultra All. Opis dostałem od Front Office Manager’a w pliku PDF.

Później napisałem do hotelu z pytaniem, czy biuro podróży (jego lokalny agent) zrobiło rezerwację na nasze nazwisko. Jak się okazało to było jeszcze za wcześnie i dostałem odpowiedź: „Regarding your request, kindly note that, we have not got the final arrival lists from travel agents for this month, so please when the local travel agent sends to us your reservation, please email us all the details in order to look after any requests you might wish”

Ponownie napisałem do hotelu w czerwcu i dostał odpowiedź: „Kindly be informed that, we have on our system a reservation for two double rooms from 24.07.2009 till 07.08.2009 under the name .... care of Regency Travel (local agency for Alfa Star)”
I już było dobrze – są szanse, że trafimy do wybranego hotelu.

Zależało nam na dwóch sąsiadujących pokojach, nie na parterze i o takie poprosiłem. Na tydzień przed wyjazdem dostałem odpowiedź: „Kindly be informed for your request the hotel is glad to confirm your request by dedicating two connected rooms to enjoy your stay in”.

No i polecieliśmy. Jakież było zdziwienie rezydenta i recepcjonisty, kiedy w recepcji pokazałem ostatniego mail’a od Front Office Manager’a. Od razu przeszli na wymianę zdań po arabsku a po chwili recepcjonista stwierdził, że ma dla nas wspaniałe pokoje i to w dodatku na parterze, aż do momentu, kiedy wpisał nasze nazwiska do systemu rezerwacji. Wtedy zobaczył, że na nas nie zarobi $, bo tam są wpisane już nr pokoi: 10209 i 10210 (na pierwszym piętrze).

Idziemy do pokoi, a tam: listy powitalne od Manager’a, kosze owoców i wina. Później jeszcze były dwa razy zaproszenia na „VIP party” i co drugi dzień, przez dwa tygodnie świeży kosz owoców - chcieli nas dobić tymi owocami ;-)

A dzisiaj po powrocie dostałem mail’a: „We would like to thank you for choosing SUNRISE Select Garden Beach Resort & Spa to spend your holidays. We hope that you had a pleasant time with our team and that you enjoyed your stay in our hotel. We are looking forward to welcoming you again at SUNRISE Select Garden Beach Resort & Spa”

Może z tymi VIP-ami to opowieść na wyrost, ale warto napisać do hotelu dosłownie jedno zdanie, żeby jechać i wiedzieć, że Wasza rezerwacja w nim istnieje.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 08.08.09, 15:18
      sprawdze przy nastepnym wyjezdzie :-)
      • junkers0 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 21.08.09, 23:07
        ja też ....
    • jadokama Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 08.08.09, 16:44
      No cóż trzeba pogratulować raz odwagi,dwa pomysłowości :)
      • iberia.pl Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 09.08.09, 16:58
        odwagi?? Pomyslowosci owszem, ale odwagi?WHY?
        • jadokama Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 09.08.09, 18:17
          iberia.pl napisała:

> odwagi?? Pomyslowosci owszem, ale odwagi?WHY?

Because it is necessary to have the courage and the impudence in order to cheat, iberia :P
          • sebcioo Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 09.08.09, 18:25
            To cheat? Who cheated?
          • woktjek Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 09.08.09, 19:05
            A co to zdanie ma wspólnego z moją wypowiedzią?
            Impudence - WHY?
            Cheat - WHY?
            • dana_n Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 10.08.09, 00:48
              Skoro tak w dwóch jezykach na polskim forum, to ok , żeby nie było, ze sobie nie
              radze...
              Dear woktjek,
              The historia you wrote here was very zabawna for me.Nie znalazłam neither
              impudence nor cheat w niej.Only a good idea how to spedzic fajne wakacje.I wish
              I had been tam with you and your rodzina.
              Sincerely, Twoja friend Dana
              • brace Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 10.08.09, 19:20
                świetny pomysł,.. również przesłałam zapytanie o rezerwację i prośbę
                o pokój na ostatnim piętrze i z widokiem na morze i dziś otrzymałam
                potwierdzenie rezerwacji :))) lecimy w sobote- po powrocie napisze
                co i jak!
                • kameelperd Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 11.08.09, 10:45
                  Pytanie natury technicznej - wybaczcie jeśli pytam o "oczywistą
                  oczywistość" - skąd mieliście adres e-mail do konkretnego hotelu?
                  Nigdzie nie mogę doszukać się bezpośredniego namiaru e-mail do
                  menadzera hotelu lub biura obsługi klienta.
                  Za każdym razem wyszukiwarka pokazuje mi tysiące wyników ale
                  niestety zawsze powiązanych z biurem podróży. Nigdzie nie znalazłam
                  oficjalnej strony samego hotelu ...
                  • jarecki946 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 11.08.09, 17:03
                    a ja sie chce to wyguglać mozna wszystko...
                    • kameelperd Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 12.08.09, 07:37
                      jarecki946 napisał:

> a ja sie chce to wyguglać mozna wszystko...

Dzięki za rzeczową i wyjątkowo jasną odpowiedź :)
                      • sebcioo Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 12.08.09, 08:09
                        Odpowiedzial ci prosto i konkretnie.
                        Czego oczekujesz? Listy adresow mejlowych wszystkich hoteli?
                        • kameelperd Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 12.08.09, 08:42
                          jarecki946 napisał:

> a ja sie chce to wyguglać mozna wszystko...

Sebcioo - przeczytaj sobie zdanie powyżej :)

(zwracam uwagę na zamieszczony przeze mnie emotikon - Ludzie, trochę
                          dystansu)
    • jarecki946 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 11.08.09, 17:02
      no ja mogę potwierdzic to w 100%. Testowałem na sobie tez w
      Sunrise'ie tyle ze w Makadi. Pobyt był wykupiony na kwiecien juz w
      grudniu. W lutym napisałem maila do managera (adres jakby kogoś
      interesowało na pw) z prośbą o 2 pokoje obok siebie (znajomi mieli
      oddzielna rezerwacje kupowana miesiąc wczesniej) na pietrze, w
      budynku nr 15 lub 16 (imo najlepsza lokalizacja) i o łóżeczka dla
      dzieci. Manadzer odpisał, ze postarają sie zrobic wszystko zeby
      spełnic nasze oczekiwania i ze nasza rezerwacja jest na opcje All
      Inclusive i być moze chcielibyśmy rozszerzyc ją na opcje ultra (a
      wiec rezerwacja juz była w systemie), ew dokupic 'royal breakfast
      meal', etc. Po przyjeździe, boy zaprowadził nas do .. budynku nr 15
      na pietro, gdzie pokoje były oczywiscie obok siebie z widokiem na
      baseny, morze i restauracje główną, w środku oczywiscie łózeczka dla
      dzieci, był tez kosz owoców... ale wina nie dali łobuzy:)
      Jednym słowem dokładnie spełnili moją prośbe.
    • aziza_kama Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 11.08.09, 17:32
      woktjek napisał:
      . Później jeszcze były dwa razy zaproszenia na „VIP party” i co dr
      > ugi dzień, przez dwa tygodnie świeży kosz owoców - chcieli nas
      dobić tymi owoca
      > mi ;-)

Jeśli chodzi o te kosze owoców i zaproszenia raz w tygodniu na "VIP
      party" tudzież życzenia urodzinowe plus tort jeśli ktoś akurat
      obchodził urodziny podczas pobytu to chyba jest to normalna praktyka
      niektórych hoteli i nie ma związku z tym czy ktoś wcześniej
      kontaktował się mailowo z hotelem. Przynajmniej w sieci Sunrise
      zawsze tak mieliśmy:)
      • woktjek Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 11.08.09, 18:04
        W całej mojej wypowiedzi kosz z owocami i party są najmniej istotne, głównie chodziło o sprawdzenie rezerwacji na miejscu w hotelu i ewentualne prośby do hotelu o pokój, tak aby było coraz mniej przypadków, że płacisz za hotel A trafiasz do hotelu B, bo uszczęśliwiło cię nasze biuro podróży.

Mailowy kontakt z hotelem spowodował, że przestaliśmy byś anonimowymi klientami biura "AS", może stąd te gratisy, które zwyczajowo otrzymują klienci biura "N" a nie otrzymywali inni klienci biura "AS"

A tort może dostać każdy tylko trzeba dzień wcześniej zgłosić w recepcji, że ma się następnego dnia urodziny.
        • aziza_kama Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 11.08.09, 19:25
          woktjek napisał:

> W całej mojej wypowiedzi kosz z owocami i party są najmniej
          istotne, głównie ch
          > odziło o sprawdzenie rezerwacji na miejscu w hotelu i ewentualne
          prośby do hote
          > lu o pokój, tak aby było coraz mniej przypadków, że płacisz za
          hotel A trafiasz
          > do hotelu B, bo uszczęśliwiło cię nasze biuro podróży.
          >

Dokładnie tak, bo "gratisy" dostajesz niezależnie od tego:)

> Mailowy kontakt z hotelem spowodował, że przestaliśmy byś
          anonimowymi klientami
          > biura "AS", może stąd te gratisy, które zwyczajowo otrzymują
          klienci biura "N"
          > a nie otrzymywali inni klienci biura "AS"

"gratisy" otrzymują nie tylko klienci biura na "N";)

> A tort może dostać każdy tylko trzeba dzień wcześniej zgłosić w
          recepcji, że ma
          > się następnego dnia urodziny.

Nie trzeba zgłaszać. Sami pamiętają - mają dane w swoim systemie:)
          • renata3 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 11.08.09, 21:40
            Ja też się pochwalę że też bylismy VIP-ami w hotelu. Hotel byl rezerwowany z
            Niemiec, w hotelu sami Niemcy. Byliśmy taka "małą odmianą". Mieliśmy super pokój
            rodzinny z widokiem na morze. Dostaliśmy prezenty na przyjazd i wyjazd. Na dzień
            przed wyjazdem dostaliśmy zaproszenie na drinka z dyrekcja hotelu.
            Dodatkowo powiem Wam, że Niemieckie TUI funduje darmowe bilety pierwszej klasy
            na szybka kolej niemiecka ICE - na dojazd do lotniska z miejsca zamieszkania.
            Jak dla nas mieszkających w Polsce niestety tylko od granicy na terenie Niemiec.
            • inezzz83 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 12.08.09, 19:28
              do woktjek:
              a czy moglbys mi przeslac na maila (amenka@poczta.fm) te maile co
              wysylales do hotelu, bo moj angielski nie jest niestety za dobry a
              chcialabym sie upewnic co do mojej rezerwacji i w miare mozliwosci
              poprosic o fajny pokoj
              z gory dzieki
              • streamers Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 12.08.09, 19:49
                Również bym prosił o przesłanie na email streamers@wp.pl. wysłałem do hotelu i
                dostałem dziwną odpowiedź:
                "I would like to confirm a reservation from xxx to xxx of the
                one double room to the xxx surname. Booking by the xxx.
                i hotel odpisał
                with pleasure
                Chyba zrozumieli że ja chcę sam zarezerwować. :)
                • madzia1416 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 12.08.09, 22:17
                  Witam
                  Ja również bardzo bym prosiła o przesłanie m.witak@op.pl
                  Bardzo dziękuję!!!!
                  pozdrawiam.
                  • jedyny-qwe1 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 13.08.09, 07:42
                    Również proszę o przesłanie, wylatujemy we wrześniu:
                    magg123456@wp.pl
                    • kr_ka_11 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 13.08.09, 08:02
                      ja tez bardzo proszę :) na gazetowego
                      • nerudo Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 13.08.09, 09:50
                        O co wy kogos prosicie..
                        chyba potraficie napisać 2 zdania zadajac pytanie.
                        Jeśli nie znacie Angielskiego to mozna zskorzystać z elektronicznego
                        tłumacza w googlach wpiszcie "tłumacz google" i macie fajnego
                        tłumacza.
                        • jadokama Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 13.08.09, 11:15
                          Wychodzi na to że po tym wątku,większośc hoteli w Sharm i nie tylko zostanie "zasypana" email z prośbą o potwierdzenie Itp.Czyżby autor wątku "sprzedał" nieopatrznie patent, którego już nie wykorzysta? Raczej w przyszłym roku się nie uda, bo w tym towarzystwo "zaleje" hotelowe skrzynki pocztowe. :))
                          • woktjek Do jadokama 13.08.09, 14:17
                            Z tych, co jadą do Egiptowa pewnie tylko niewielka część czyta to forum, z tych osób niewielka część trafiła na ten wątek i pewnie niewielka część napisze do hotelu - NIE BĘDZIE TAK ŹLE ;-)

A z resztą - niech ludzie piszą - nasze prawo! A ile z tych mail'i będzie zignorowane?

Mam jeszcze inne patenty na udane wakacje i już niekoniecznie w Egipcie :-)
                            • jadokama woktjek 13.08.09, 14:34
                              Nie powiem że się tym martwię, wręcz przeciwnie , dlaczego nasza nacja ma być traktowana gorzej np. w Egipcie.Dzieki temu co napisałeś wiele osób "ucywilizuje" swoje podejście we właściwy sposób, a nie przekazując sobie nawzajem rady "ile trzeba dać , żeby dostać lepszy pokój" Ten chwyt już się tak oklepał,że nie ma hotelu w którym na dzień dobry dadzą Ci dobry pokój,jakby podświadomie oczekując łapówki.
                            • kr_ka_11 Wojtku 01.09.09, 08:45
                              nie dostalam maila :( bylbys tak uprzejmy wyslac mi taki przykladowy tekst? bede
                              bardzo wdzieczna.
                          • jarecki946 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 13.08.09, 15:17
                            Czyżby autor wątku "sprzedał" nieop
                            > atrznie patent, którego już nie wykorzysta? Raczej w przyszłym
                            roku się nie uda
                            > , bo w tym towarzystwo "zaleje" hotelowe skrzynki pocztowe. :))
                            ee nie sądze, ja ten patenet 'kupilem' na forum tripadisor.com,
                            gdzie Brytole od dłuższego czasu juz sie nim wymieniali (takze
                            adresami email managera) - oni od dawna zalewają mailami hotele i
                            nic sie nie zmieniło póki co przez to...
            • cairo7 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 13.08.09, 23:08
              Renata3 prosze podaj mi nazwe tego hotelu ,w ktorym sa sami
              Niemcy....no tzn.tego w ktorym byliście.
              • renata3 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 14.08.09, 13:05
                Marsa Alam hotel
                www.holidaycheck.de/hotel-Reiseinformationen_Hotel+Iberotel+Samaya-hid_86381.html
    • your-beta Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 14.08.09, 01:34
      A ja nie rozumiem o co tyle zachodu? Czy to nie jest normalne, ze sprawdza sie rezerwacje? No, moze przy rezerwacji przez biuro podrozy nie jest to az tak oczywiste ale jak sie samemu organizuje wypad to jest to "oczywista oczywistosc".

Poza tym, umiejetnosc napisac maila to nie rocket science.
      Przynajmniej dla mnie.

A z wlasnego doswiadczenia wiem, ze usmiech tam dziala tak samo jak napiwek.
    • julka04-to-ja Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 14.08.09, 13:29
      mam prośbę o przesłanie wzoru takiego listu agawojcik@interia.eu. pozdrawiam i z
      góry dziękuję
      • res.man Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 14.08.09, 14:12
        tak więc hotele zostaną zalane mailami wg wzoru :)
        byle nie zapomnijcie zmienic danych
        żałosne
        i co myślicie, że zakwaterują was w lepszych pokojach a tych, którzy
        więcej zapłacili/dali konkretny bakszysz np.100 usd w suterenach???
        • meggiiw Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 14.08.09, 21:31
          a ja napisałam do Hotelu, nie wg wzoru, tylko wg własnego widzi mi się i ....
          cisza. Hotel nie odpowiada. Chodzi mi o Sunny days el Palacio. Mail ogólny,
          informacyjny zaczynający się na "info" jest nie poprawny, albo zapchana
          skrzynka. mail wraca. Natomiast ten na rezerwację jest... głuchy. Macie może
          adres mailowy do tego hotelu? Ja tam uważam , że warto sprobować:)
          • zyzyryx Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 15.08.09, 12:06
            A ten? Wysylalam w czerwcu prosbe o pewne info i dostalam odp.

reservation.elpalacio@sunnydaysegypt.com

• gosiak.am Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 17.08.09, 09:02
              Zachęcona tym wątkiem wysłałam kilka dni temu maila do hotelu, żeby sprawdzić
              swoją rezerwację i dzisiaj otrzymałam odpowiedź. Niestety nie była ona taka,
              jakiej się spodziewałam. A mianowicie hotel nie posiada rezerwacji na moje
              nazwisko. Wylot 10 września - myślicie, że to po prostu jeszcze za wcześnie czy
              biuro coś kombinuje?
    • piautre1 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 18.08.09, 12:03
      dobry pomysł, jade za miesiąc z hakiem, wiec zaraz po uregulowaniu spraw z moim
      biurem napiszę.
      ciekaw jestem efektów.

jako ciekawostkę podam zdarzenie- jak (bezwiednie) zostac VIPem w Tunezji.

przy zakwaterowaniu trzeba było wypełnic formularze w hotelu. większość naszych
      rodaków to (sorry) niemoty wiec rezydentka miała pełne ręce (z długopisem)
      roboty. My z żona mielismy tylko jeden długopis, toteż aby nie siedziec
      bezczynnie zapytałem stojącego nad głową pomocnika recepcjonisty: handyk stylo?-
      w obowiązującym tam slangu franko- arabskim znaczy to: czy masz pióro?
      szczęka mu ze zdumienia opadła, a następnego dnia z olbrzymimi przeprosinami za
      pomyłke, zamienili nam standardowy (marny) pokój na innej klasy z balkonem i
      widokiem.
      życze wszystkim zostania VIPami
      pi-autre
    • darwish Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 30.08.09, 13:18
      Tak jest to możliwe !
      Sierpień 2009.
      Nie podam jaki hotel !
      E-mailowo uzgodniony pokój(pokoje które by nam odpowiadały)i kiedy będziemy na miejscu.
      Niespodzianka, po przylocie (środek nocy)przeszliśmy do autokarów rozwożących do hoteli, po chwili proszą nas o opuszczenie busa ponieważ przyjechał po nas firmowy bus z naszego hotelu (facet z biura podróży pytał sie nas czy mamy tam znajomych), w busiku podano mam zimne napoje.
      Recepcja szybko i sprawnie, pokój w miejscu i z widokiem lepszym niż chciałem w mailach.
      Zaproszenie na Coktail z Menagerem hotelu ( owoce morza, orginalne alkohole) spotkanie dla 7 rodzin, w innej restauracji niż hotelowa.
      Bezpłatne przedłużenie pobytu w hotelu do godziny opuszczenia hotelu.

Jednak to wszystko dlatego, że wybraliśmy ten hotel po raz drugi.

Pozdrawiam innych "vipów :))"

• karola_19 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 30.08.09, 15:32
        Fajnie, aż miło:)
        A ja napisałam 2 tygodnie temu i nie odpisali:(
        • brace Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 31.08.09, 21:08
          a w Festival le jardin w Hurgadzie co prawda rezerwację
          potwierdzili, pokój dali jaki chcieliśmy ale niestety ani kosza z
          owocami ani busik na lotnisko ani żadne tam vipowskie party z
          managerem... i gość na recepcji z lekka zdziwiony wydrukiem maila z
          potw. rezerwacji przez ichniejszego menago...
          • lelex Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 31.08.09, 22:00
            ani kosza z
            > owocami ani busik na lotnisko ani żadne tam vipowskie party z
            > managerem... i gość na recepcji z lekka zdziwiony wydrukiem maila
            z
            > potw. rezerwacji przez ichniejszego menago...

A to świnie!
            :))
            • asha1967 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 03.09.09, 15:40
              Witam
              Poszłam za Waszą radą i wysłałam maila do sieci
              Pickalbatros,ponieważ nie mogłam znaleźć adresu bezpośrednio do
              hotelu. Po dwóch dniach dostałam odpis od menagera hotelu z
              potwierdzeniem,że przygotuje dla nas pokój o jaki prosimy. Jutro
              lecimy,więc po powrocie napiszę czy się wywiązli.
              • adams12116 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 03.09.09, 20:34
                pojechałem i wróciłem, vipy nie viby bez przesady hehe podlazłem do i
                poprosiłem o pokoj koło znajomych i dostałem bez przesady z vipowaniem ludzie co
                wy na wakacje jedziecie a nie vipować!!!!!!!!!!!! nie byłem vipem i było ok!!
    • hanukkah Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 26.10.09, 19:32
      Osobiście napisalam 2 emaile do hotelu. Jeden z prosba o potwierdzenie czy
      rezerwacja dokonana przez BP faktycznie istnieje a drugiego w odpowiedzi na
      pytanie jaki chcialabym pokój. Nie jestem wybredna wiec napisalam ze jest to moj
      drugi pobyt w hotelu i wierze ze pokoj bedzie super.

Na miejscu okazalo sie ze pokoj z widokiem nad morze, sejf na ktorym tak mi
      zalezalo dwa razy wiekszy niz przed rokiem. A w trakcie pobytu znalazlam
      zaproszenie wsuniete pod drzwi, napisane na firmowym papierze:

Dear Mrs...
      The Sunrise Select Mamlouk Palace Resort&Spa Management has the pleasure to
      welcome you in our resort.
      Therefore you are warmly invited to attend our VIP party....with the Resident
      Manager and all Management members of our staff....

Czasami wystarczy zwyczajnie nie byc anonimowym i zwrocic na siebie uwage.

p.s

Nie lecialam z Neckermanna ktory figuruje jako biuro partnerskie tego hotelu i
      nie czulam zeby traktowano mnie gorzej z tego powodu.
      • matahari25 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 26.10.09, 22:46
        Ja tez grzecznie napisałam do "pewnego hotelu" maila z pytaniem o potwierdzenie rezerwacji. interesował mnie konkretny pokój z tarasem. nie liczyłam na odpowiedz. po ok 2 tygodniach przyszła odpowiedz, że bardzo dziękują za wybór ich hotelu na spędzenie wakacji i oczywiscie bedzie im miło zarezerwować dla mnie pokoj z tarasem w cichszej części hotelu.

Z przymrużeniem oka na to patrzyłam, ale gdy przyjechaliśmy do hotelu- jako jedna z 3 par- zostaliśmy obsłużeni jako pierwsi, dostaliśmy pokoj w głownej części hotelu, z tarasem wielkości pokoju, z łożem małżeńskim. Pozostałe pary(również te kwaterowane z innych miast Polski) dostawały mniej interesujące pokoje...
        Może to czysty przypadek. W każdym razie nie dawałam nic w paszport, a pokój mieliśmy pierwsza klasa:)

• whiskas-on-line Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 27.10.09, 07:13
        hanukkah, czy możesz podać mi na maila gazetowego adres mailowy do
        Mamlouka? Wybieramy się tam i też chcialbym spróbować napisać, w
        necie znalazłem tylko adres do siedziby sieci Sunrise w Kairze a
        wolałbym napisać bezposrednio do hotelu. pozdrawiam:)
        • hanukkah Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 27.10.09, 20:52
          Maila kierowałam na adres mamloukpalacehotel@sunrisehotels-egypt.com a mail
          zwrotny przyszedl od Pana Shoukry.moried@sunrisehotels-egypt.com>

W razie pytan pisz:) Ludzie pracujący na miejscu w recepcji sa cennym zrodlem
          informacji, darmowej dodam. Sporo jezdzilam po okolicy i glownie pracownikow
          hotelu pytalam o porade.
          • whiskas-on-line Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 28.10.09, 14:37
            Dzięki wielkie za adres:) Z tego co piszesz wynika, że hotel miał
            rezerwację dokonaną przez biuro na twoje nazwisko? Czy można
            wiedzieć, z jakim biurem byłaś?
            • e-karol2 Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 28.10.09, 18:41
              Byłem w Turcji z Tui z wylotem z niemiec.Do lotniska jechałem od
              granicy 1 klasą ICE.Po dojechaniu do hotelu w recepcji powiedziano
              nam , że jest mały problem , gdyż nasz pokój będzie wolny za dwa dni
              i czy byśmy się zgodzili dwie noce pomieszkać w dwukokojowym
              apartamencie (zamawiałem zwykłą dwujkę z dostawką z bocznym widokiem
              na morze).Pomysł nam sie spodobał ale zagraliśmy mały TEATRZYK że
              nie zabardzo nam to pasuje bo morza nie będziemy widzieli z
              pokoju.Podwyższono nam opcję na ultra all incll,raz na pobyt domek
              na plaży ,po jednym wybranym masażu na pobyt,wyciskane soki do
              śniadanka.Tych apartamentów było w hotelu osiem . Po dwuch dniach
              mieli nas przekwaterować ,lecz nam się w nim podobało a hotel
              zgodził się byśmy mieszkaliśmy w nim do końca pobytu.Płaciłem
              niecałe 2650Euro a gdy wrócliśmy sprawdziłem że nasz pobyt powinien
              kosztować ok 4500 euro.Było super , nadmienię , że podpisałem
              oświadczenie niemieckiej rezydentce , że dobrowolnie zgodziłem się
              na zamianę.Vipem absolutnie się nie czułem ale urlop był wyśmienity.
            • hanukkah Re: Jak zostaje się VIP-em w hotelu? 29.10.09, 19:41
              Z biurem exim tours i szczerze to zadnych akcji nie bylo. Wszystko o czasie co
              do minuty, rezydent do niczego nie byl mi potrzebny bo czas z wycieczkami
              wlacznie organizowalam sama.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka