kris1956 04.09.09, 21:21 Kto był w tym hotelu bardzo proszę o wszelkie informacje.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kris1956 Re: Opcja "szukaj" nie gryzie 04.09.09, 23:23 Rzeczywiście nie zapoznałem się z opcją szukaj rozpocząłem wątek bez przeczytania wcześniej zamieszczonych informacji przepraszam ale mimo to będę wdzięczny za informacje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adas.rs Re: Tropicana Grand Azur Szarm 05.09.09, 06:41 Witam hotel jest OK jedynym minusem tego hotelu to brak morza, jedyna perspektywa popływania w morzu czerwonym to spacer przez molo ok 1 kilometra,a w upały do przyjemnych nie należy. A tak to sama płycizna sięgająca kostek u nogi :) Jak masz jakieś pytania to pisz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
123cathy Re: Tropicana Grand Azur Szarm 06.09.09, 23:11 wróciłam 3 dni temu hotel moloch, łazienki, meble, telewizor lata świetności maja dawno za sobą ( moim zdaniem nie zaslugują na 5*) mimo wykupienia pokoju rodzinnego" superior" zostaliśmy zakwaterowani w 2 dwojkach z widokiem na ścianę restauracji rafa- dlugi spacer po molo a potem zejście na głęboką wodę po śliskich kamieniach z ostrymi koralami na wysokości ud i kolan- latwo stracić równowagę i się pokaleczyć (ryb dużo) jedzenie -bez zarzutu Polecam -rodzinom z malymi dziećmi(hustawki, zjezdzalnie, mili animatorzy), nie polecam młodym i ze starszymi, snorkującymi dziecmi odpowiem na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakos1 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 08.09.09, 12:47 Podobna opinia jak 123 cathy. Wrócilismy 3 dni temu. Znajmo także wykupili superior i był problem. Kiepskie wieczorne animacje, wieczorami można się wynudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: Tropicana Grand Azur Szarm 08.09.09, 13:17 Hej Zdradź proszę z jakiego Biura Podróży klienci kwaterowani są w pokojach z tak 'pięknym widokiem' Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 09.09.09, 11:06 Czy rzeczywiście z tymi pokojami jest aż tak źle. Wszyscy na to narzekają. O jaki nr się ubiegać? Jak wygląda all inclusiv czy napoje są w szklanych naczyniach? Jadę z WEZYRA czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakos1 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 09.09.09, 12:26 My byliśmy z Eximem, pokoje aż tak straszne nie są, jest czysto a to najważniejsze. My i kilku Polaków mieszkaliśmy w bloku 21( z widokiem na parkan hotelu coral sea, chociaż zupełnie mi to nie przeszkadzalo) niedaleko recepcji więc do "restauracji głównej" nie mówiąc o plaży mieliśmy daleko. Napoje w barach przy basenie i na plaży są w plastikowych kubeczkach, w restauracji i lobby w szklanych.Woda pitna butelkowana i z dystrubutora. Wg mnie słabo z przekąskami w ciągu dnia. Acha, podczas naszego pobytu 29.08-05.09 trzeba było rano rezerwować leżaki lub dać napiwek obsłudze to rezerwowała. Odpowiedz Link Zgłoś
tejsza Re: Tropicana Grand Azur Szarm 09.09.09, 14:41 Leżaki przy basenie, jak rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakos1 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 09.09.09, 15:54 Oczywiście przy basnach, przepraszam za nieścisłość. Na plaży duuzo wolnych, my nie skorzystalismy ani razu. Odpowiedz Link Zgłoś
123cathy Re: Tropicana Grand Azur Szarm 09.09.09, 15:59 byliśmy z eximem leżaki przy basenie od 8 zajęte, przy molo- dostatek co do czystości w pokojach - to zależy od sprzątającego, nasz (dostawał bakszysz)był jakiś taki niemrawy i jego porządki głównie polegały na wymianie wszystkich(nierzuconych na podłogę)ręczników i wymianie pościeli... jedzenie przy plaży- jeżeli nie miało się ochoty na przebranie i spacerek(ok4min) do restauracji głównej, to rzeczywiście pozostawała "jedynie" pizza, pasta, hamburgery,ryba z frytkami,kebab -mnie jednak bardziej" doskwierał" brak...szumu fal, bo morze szumi tam sobie kilometr od brzegu... Zeby być jeszcze fair ,to dodam,ze zieleń ładnie utrzymana i...ze nie wróciłabym do tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
res.man Re: Tropicana Grand Azur Szarm 09.09.09, 21:30 jeśli masz pokój standard to kwaterują w bloku zwanym alcatraz przeznaczonym dla Polaków i Rosjan, z widokiem na mur innego hotelu ale jeśli dasz przy meldowaniu napiwek (ale nie dziadowski 10-20 tylko 50-100$) to masz dużą szansę na budynek przeznaczony dla anglików z ładną zielenią dookoła widok na baseny mają tylko superiory ale znów tak jak wyżej - dla Polaków, którzy nie dadzą napiwku są "z teoretycznym" widokiem na basen a dokładnie na jadalnie i jej mur Odpowiedz Link Zgłoś
tejsza Re: Tropicana Grand Azur Szarm 10.09.09, 15:56 A powiedz jeszcze, jakie numery mają pokoje w tym Alcatraz :). Odpowiedz Link Zgłoś
123cathy Re: Tropicana Grand Azur Szarm 10.09.09, 21:42 mój- 6118- czeka tam na turystę ; obdrapana wanna, ruszająca się deska klozetowa,pleśń na fugach, niedomykające się drzwi do łazienki, burczący telewizor, meble dębowe żywcem z "salonu" mebli holenderskich, widok na mur jadalni i zapach stęchlizny. Poza tymi drobiazgami wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
123cathy Re: Tropicana Grand Azur Szarm 10.09.09, 22:03 Masz rację,z jednym się tylko nie zgodzę; na recepcji musisz wręczyć łapówkę (i to w wysokości miesięcznego egipskiego zarobku!) a nie- napiwek. Z wręczaniem napiwków nie mam problemu , ale wręczanie łapówek mnie mierzi. Wykupilam usługę w Eximie, któremu widocznie nie zależy na tym, by klient wracał i ponownie wydawał u nich pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakos1 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 11.09.09, 11:06 My mieliśmy pokój 21214 w budynku 21 i był ok ( tylko, ze wszedzie daleko). Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 13.09.09, 11:14 jakie są atrakcje (dyskoteka, zakupy) w pobliżu hotelu i jakie są mozliwości dojazdu do Szarm i Nama Bay, jakie nr pokoji są blisko głównego lobby. Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 16.09.09, 20:58 proszę o informacje o wycieczkach fakultatywnych Odpowiedz Link Zgłoś
karineczka5 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 16.09.09, 22:33 Witam! Ja również lecę z rodzinką do tego hotelu(w terminie 14-21.10) Na jaką wycieczkę fakultatywną warto byłoby się wybrac z dziecmi(6 i 8 lat), żeby nie było to dla nich zbyt męczące ? Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 16.09.09, 23:41 Jeśli z małymi dziecmi to wydaje się ciekawa wycieczka autokarowa do parku Ras Muhamed z możliwością snurkowania i obejrzenia lasów namorzynowych ale to tylko moja sugestia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 16.09.09, 23:43 byłem w Szarm dwa lata temu w Baron Resort i pojechałem na wycieczkę do Jerozolimy więc jesli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
karineczka5 Re: Tropicana Grand Azur Szarm 17.09.09, 22:36 oke, dzięki, słyszałam coś o delfinarium w Szarm, warto tam pojechac z dziecmi ? Odpowiedz Link Zgłoś
maoko Re: Tropicana Grand Azur Szarm 19.09.09, 14:17 Wg mnie warto. Tym bardziej z dziećmi. Wycieczka krótka czasowo, dojazd + godzina w Delfinarium Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: Tropicana Grand Azur Szarm 21.09.09, 12:50 wróciłam z TGA 8 września i chetnie bym się pakowała i znowu tam wrcała. Hotel w porządku. Miałam pokój typu junior suite nr 15203 z pięknym wyglądem na basem Laguna, wszystko zgodnie z ofertą . Byłam z eximem - bez zastrzeżeń. Korzystałam z wycieczki do delfinarium i z łodzi tzw. podwodnej. Moja 3 letnia córcia dobrze się na nich bawiła a i my mieliśmy dużą przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś