Dodaj do ulubionych

WIZA DO ROSJI??

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 21:36
Czy ktoś się interesuje jak sprawa wjazdu do Rosji wygląda w chwili obecnej?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcinc3 Re: WIZA DO ROSJI?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.01.04, 20:22
      jest wiza na 100% dla zamieszkalych do 50 km od granicy bezplatna dla reszty
      nie wiem ile ale nie duzo chyba 50 pln
      • lacietis Re: WIZA DO ROSJI?? 20.01.04, 13:38
        Gość portalu: marcinc3 napisał(a):

> jest wiza na 100% dla zamieszkalych do 50 km od granicy bezplatna dla reszty
        > nie wiem ile ale nie duzo chyba 50 pln

Chłopie ! Pieniądze to nie wszystko!!!!!
        A jak ktoś ma daleko do konsulatu, nie cierpi załatwiania papierków i nie ma
        od kogo wydębić zaproszenia - a ty, że kosztuje 50zł i cały problem z głowy!
        • Gość: marcinc3 Re: WIZA DO ROSJI?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.01.04, 16:07
          o co walczysz to podjedz do pierwszego biura i za 50 pln ci zalatwia zadnych
          zaproszen nie potrzeba a jak komus sie nie chce dupy ruszyc i wypelnic
          papierka to niech siedzi w domu
        • Gość: marcinc3 Re: WIZA DO ROSJI?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.01.04, 16:11
          pozatym pytanie bylo inne i odpowiedz tez
    • lusiazet Re: WIZA DO ROSJI?? 24.01.04, 07:18
      Obecnie wizy do Rosji sa obowiazkowe dla wszystkich. Co gorsza wydawane sa
      tylko na podstawie a) zaproszen b) voucherow. Jesli chodzi o vouchery to nie
      oplaca sie. Minely czasy kiedy kupowalo sie na granicy fikcyjny papierek za
      kilka zlotych. Teraz trzeba zglosic sie do jakiegos biura podrozy i wykupic
      miejsca w konkretnym hotelu. Lepiej starac sie o zaproszenie. W Moskwie
      kwitnie handel zaproszeniami i obowiazkowymi meldunkami (tzw. registracja),
      ktorym trzeba sie pochwalic przy wyjezdzie z Federacji Rosyjskiej. Zaproszenie
      tzw. turystyczne, miesieczne mozna kupic za 50$. Mozna znalezc cos tanszego.
      Sprzedaza zaproszen zajmuja sie specjalne biura.
      Wize wydaja w konsulacie na podstawie zaproszenia, trzeba jeszcze przyniesc
      zdjecie i wypelniona ankiete. Jesli wiza jest dluzsza niz na 3 miesiace, to
      rowniez nalezy zrobic badania na HIV. Cena wizy zalezy od jej dlugosci i
      szybkosci zalatwiania. Mamy 4 konsulaty rosyjskie - w Warszawie, Krakowie,
      Poznaniu i Gdansku.
      I to by bylo na tyle smile
      • Gość: Lacietis Re: WIZA DO ROSJI?? IP: 62.244.139.* 26.01.04, 10:46
        lusiazet napisała:
        Mamy 4 konsulaty rosyjskie - w Warszawie, Krakowie,
        > Poznaniu i Gdansku.

Ale obowiązuje rejonizacja - więc najpierw trzeba sie dowiedzieć pod który się
        podpada (nie koniecznie najbliższy), a nie jechać do Krakowa przy okazji wizyty
        w Zakopanem...
      • podroznik.net Re: WIZA DO ROSJI?? 11.02.04, 10:41
        a odnosnie adresow dodam, ze na mojej stronie znajdziecie ich troche:

podroznik.net
        Ja mam takie pytanie:

Jesli wykupie voucher do Moskwy a znajde sie we Wladywostoku, to czy milicja w
        Matuszce Rassiji bedzie kontrolowala tylko moja wize, czy tez poprosi o
        okazanie zaproszenia z wpisana Moskwa.
        Czy na wizie jest ukazane, dokad delikwent jedzie?
        Bo jesli tak, to trudno bedzie sie zarejestrowac w nadprogramowym miejscu...

Tak w ogole, to ile kosztuje voucher do Rosji?

Chodzi mi o najtanszy, i na 3 miesiace. Jade w kolejna podroz. Dotychczas
        wszystko bylo na AB, teraz tylko placz i plac!

Odpowiadajcie!,

RADZCIE, szto dzielat'
      • Gość: luko Re: WIZA DO ROSJI?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 11:31
        czy mogłabyś podać jakieś namiary na takie biuro potrzebuję zaproszenie na 2
        miesiące czy dwa miesiące to 100$
    • Gość: nastia Re: WIZA DO ROSJI?? IP: 195.42.90.* 27.01.04, 13:36
      Mieszkam obecnie w Moskwie, wiec jesli ktos sie wybiera do Rosji, moge pomoc w
      zalatwieniu zaproszenia, ktore jest konieczne do otrzymania wizy. Moj adres:
      nastiaa@interia.pl
    • Gość: madas Re: WIZA DO ROSJI?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 23:04
      Czyli biorąc pod uwage koszty wypadu do RO
    • Gość: madas Re: WIZA DO ROSJI?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 23:06
      Czyli biorąc pod uwage koszty wypadu do Rosji liczy sie koszt wizy ok 50 złp
      odobno + koszt zaproszenia 50$?
      • Gość: madas Re: WIZA DO ROSJI?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 21:48
        I co?Byłktos moze ostatnio w ambasadzie Rosji i załatwił sobie magiczny
        papierek.Prosza o relacje.I skad wziąć mam to zaproszenie, bo chce na dłuzej
        niz miesiac?
    • Gość: madas Re: WIZA DO ROSJI?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 00:13
      hello?is anybody out there??
    • Gość: xxx Re: WIZA DO ROSJI?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 14:16
      ja jestem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka