Gość: kasia IP: *.pomorzany.v.pl 22 lata temu Moje wlosy sa suche,a ich konce sie rozdwajaja,macie moze drogie forumowiczki jakies domowe miksturki na moje problemy,bede wdzieczna:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrja Re: domowe maseczki do wlosow 22 lata temu Gość portalu: kasia napisał(a): > Moje wlosy sa suche,a ich konce sie rozdwajaja,macie moze drogie forumowiczki > jakies domowe miksturki na moje problemy,bede wdzieczna:) Tak,np: oliwa z oliwek +zoltko+troszke olejku rycynowego +mozna dodac kilka kropel soku z cytryny -proporcje "na oko" Bardzo polecam gotowa odzywke Henna Treatment Wax-odzywczy wosk /konsystencja odzywki/ do intensywnej kuracji wlosow i skory glowy, do kupienia w aptece; Po nalozeniu maski naloz torebke foliowa,a nastepnie "cieply" recznik /np:ogrzany na kaloryferze/ potrzymaj do godzinki na glowie. pozdrawiam adrja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radka Re: domowe maseczki do wlosow IP: *.24.112.177.Dial1.Chicago1.Level3.net 22 lata temu do skladnikow wymienionych przez Adrje ja jeszcze dodaje pare kropli wit. A i pare kropli wit. E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksiak Re: domowe maseczki do wlosow IP: *.acn.waw.pl 22 lata temu Ostatnio koleżanka poleciła mi położenie na włosy zwykłą oliwkę dla dzieci, a to z kolei poleciła jej znajoma fryzjerka.Oliwkę nałożyć na włosy suche.Ja sam jutro to zastosuję bo również mam bardzo suche włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: domowe maseczki do wlosow IP: *.we.client2.attbi.com 22 lata temu domowy majonez ( czyli nie kupny bo z musztarda), moze byc samo zoltko , sama oliwalub roztarte avocado Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: domowe maseczki do wlosow 22 lata temu Od 4 miesięcy stosuje regularnie raz w tygodniu wymienioną wyżej maseczkę: żółtko, oliwa, olej rycynowy (prawie po łyżce stołowej, sporo wychodzi, mam włosy do ramion) + parę kropel cytryny. Nakładam to na wilgotne włosy, przykrywam czepkiem, zawijam ręcznikiem, czekam 40 minut i myję głowę. Efekt? Moje włosy stały się niesamowite... piękne, błyszczące, wypada mi zaledwie KILKA dziennie, nie rozdwajają się, nie plączą... Polecam, choć na efekty trzeba poczekać ze 3 miesiące, ale za to są bardzo trwałe i naprawdę niesamowite - żadna odżywka ze sklepu Ci tego nie da! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: domowe maseczki do wlosow IP: *.pomorzany.v.pl 22 lata temu super,mam nadzieje,ze i w moim przypadku bedzie tak samo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maseczka Re: domowe maseczki do wlosow IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22 lata temu Ja po takiej rycynowej maseczce włosy ludwikiem zmywałam. Smalec się z nich zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: domowe maseczki do wlosow 22 lata temu najprosciej jest podobno zaczac myc tylko zöltkiem, zamiast szamponem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kathrin Re: domowe maseczki do wlosow IP: *.arcor-ip.net 22 lata temu Najlepszy sposob: Ziarka lnu namoczyc przez noc w letniej wodzie, odcedzic, dodac pare kropli cytryny, pare kropli oleju, wymieszac. Nakladac na suche wlosy,wmasowac lekko w skore, nastepnie okryc folia i recznikiem - cieplym na pare godzin. Potem myc normalnie. Z tego samego namoczonego lnu mozna robic i wspaniala maseczke na twarz na noc nastepujaco: namoczony i odcedzony len dodac pare kropli cytryny nalozyc na wymyta sucha twarz nie wycierac recznikiem, pozwolic wsiaknac. Ta czynnosc powtorzyc pare razy (do woli) na koniec pozwolic znowu wsiaknac az powstanie sucha twarz, nalozyc krem na noc. Efekt widzi sie na nastepny dzien wspaniala skora. W taki sam sposob pielegnuje moje rece, ktore niszcza sie od prac domowych. Te sposoby sa moje, wyprubowane przez mnie. Zycze powodzenia, ladnych wypielegnowanych wlosow, twarzy i rak. PS. Jesli znajdziecie jakies bledy, przymknijcie oko, internet jest moim spotkaniem z j. polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askaz Re: domowe maseczki do wlosow IP: *.rzeszow.mm.pl 22 lata temu calkiem dobrze piszesz w j.polskim tylko tak dalej . Znasz moze jakąś odżywke z aloesem i czy mozna go łączyć z żółtkiem? Odpowiedz Link Zgłoś