Dodaj do ulubionych

odświeżanie butów

IP: *.com.pl 22 lata temu
mam niemiły problem.... pocą nmi się stopy i po paru tygodniach chodzenia w
butach(mam na zmianę w pracy) zaczynają cuchnąć !! czy znacie sposoby na
odświeżanie butów. O ile z problemem nóg już się trochę uporałam (używam
specjalnej soli do moczenia)to musiała bym wywalić wszystkie buty!!!!!!
Błagam pomocy
Obserwuj wątek
    • izalil Re: odświeżanie butów 22 lata temu
      Scholl produkuje dezodoranty do butów, dla pań i panów oddzielnie. Polecam -
      skuteczne.
      • Gość: quin26 Re: odświeżanie butów IP: *.com.pl 22 lata temu
        dzięki a może znasz koszt???
        • Gość: mumek Re: odświeżanie butów IP: *.piasta.pl 22 lata temu
          Szybkim i tanim sposobem na usunięcie brzydkiego zapachu, jest wsypanie sody
          oczyszczonej do butów. Soda oczyszczona ma tę fajną właściwość, że pochłania
          zapach potu. Preparaty Schola są bardzo dobre, ale niestety tylko maskują
          aromaty i powstaje dość ciężka mieszanka zapachów, natomiast, przynajmniej
          częściowo "mordują" grzyby i bakterie.
          • izalil Re: odświeżanie butów 22 lata temu
            Mumek jak zwykle masz rację. Problem śmierdzących butów to tak naprawdę
            problem śmierdzących stóp. I trzeba najpierw coś zrobić z nogami, co już autor
            wątku uczynił. Trudno jednak zrobić porządek z butami. Póki co nie ma u nas
            pralni obuwia, więc trzeba się ratować takimi chociażby Schollami. Koszt ok.
            15 zł. Soda też jest dobra. A tak przy okazji zapytam co z esejem o sodzie?
            Już jest nas całkiem spora gromadka :-)

pozdr
            izalil
            • Gość: mumek Re: odświeżanie butów IP: *.piasta.pl 22 lata temu
              Już go rozpocząłem. Problem polega na objętości, bo wyjdzie z tego kilka
              postów i muszę to jakoś logicznie pogrupować.
              pzdr
              mumek
    • jadwiga_r Re: odświeżanie butów 22 lata temu
      Może problemem zapachu z butów jest problem zapachu skóry z której je
      wykonano.Jednego roku kupiłam letnie buty na koturnie. Kontakt ludzkiej skóry z
      butem wytwarzał tak niemiły zapach,że myślałam,aby się wcześniej zwolnic z
      pracy i pójść do domu, aby zmienić obuwie. W nastepny dzień założyłam inne buty
      i nie było problemu z niemiłym zapachem.Jednak nie była to wina przepoconych
      nóg,tylko źle wyprawionej skóry. Tak też orzekł szewc /ekspert od reklamacji
      butów./
      W pracy moi koledzy mundurowi, po zakupie półbutów do munduru w jednym
      sklepie, z tej samej produkcji,wszyscy narzekali na brzydki zapach stóp.Po
      zamianie tych nowych butów na stare, nie czuć było zapachu potu.Z powodu
      brzydkiego zapachu obuwia,te nowe buty wylądowały w koszu na śmieci.
      • Gość: lu Re: odświeżanie butów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22 lata temu
        Rzeczywiscie, jesli jedna para butow smierdzi a pozostale nie, to jest wina zle
        wyprawionej skory (lub tego, ze skora jest sztuczna).
        Ale jesli wszystkie buty smierdza, trzeba wleczyc przyczyne (stopy) a nie
        skutki (scholl, itp).
        • Gość: Lidka z USA Re: odświeżanie butów IP: *.roc.choiceone.net 22 lata temu
          Trzeba miec dwie pary butow i nosic je na zmiane. Jedna para jednedo dnia,
          druga nastepnego, gdy pierwsza wietrzy sie. Nogi nalezy moczyc w wodzie z soda,
          sola czy innym srodkiem. Dobrze jest nosic rajstopy lub skarpetki z bawelny.
          Lidka z USA.
    • Gość: X Re: odświeżanie butów IP: *.kabel.telenet.be 22 lata temu
      Ja mialam kiedys sandaly (gumowa podeszwa i gora z materialu cos jak elastic )
      Sandaly otwarte a noga sie pocila i slizgala po bucie plus zapach

W ogole to znajoma miala problemy ze stopami i stwierdzila , ze stosowala
      rozne srodki i lekarstwa ale nie ma nic lepszego jak moczyc nogi w chlorku -
      to stosuja na basenach bo zapobiega grzybicom , podobno zabija grzybice -
      cos w tym musi byc
    • Gość: tekla Re: odświeżanie butów IP: 82.177.98.* 22 lata temu
      Witam,
      Mam ogromny problem z pocącymi sie stopami, zwłaszcza w okresie jesnienno-
      zimowym, kiedy nosze rajstopy. Podobno można stopy moczyc w specjalnych solach.
      Czy moge prosic o więcej informacji na ten temat?
      • Gość: CZAREK11 Re: odświeżanie butów IP: *.uz.zgora.pl 22 lata temu
        JA SYPAŁAM SODĘ DO BUTÓW ALE TO MI NIC NIE DAŁO JAK SMIERDZIAŁY PRZED TAK
        ŚMIERDZĄ I TERAZ.DOSŁOWNIE NIC.
        • pia.ed Re: odświeżanie butów 22 lata temu
          Sprobuj Czarku codziennie zmieniac skarpetki i tak jak radzono, miec 2 pary
          butow na zmiane.
          Ja z powodu bolu stop niemal z niczego, uzywam kilka par butow, nawet
          zmieniam je tego samego dnia. Buty sa roznej formy i roznej wysokosci.
          Bardzo zdrowa dla stop tak odmiana.
      • Gość: kizia - mizia Re: odświeżanie butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        rajstopy są sztuczne, nie przepuszczają powietrza - i stopa maceruje się we
        własnym sosie - to moje zdanie, chociaż rajstop nie noszę, ale wystarczą
        " sztuczne skarpetki " - i mam ten sam efekt. Chodzę tylko w bawełnianych
        i mam święty spokój.
    • Gość: Aga Re: odświeżanie butów IP: *.wp3.ptc.pl 22 lata temu
      O higienie codziennej nie wspominam, bo nie trzeba - mycie stóp i zmienianie
      skarpet/ rajstor to norma. No, chyba że jesteśmy szczęściarzami, którzy pocą
      się bezwonnie.
      Do rzeczy: razem z butami przeważnie kupuję wkładki z naturalnej skóry, a dla
      moich mężczyzn, do obuwia sportowego - specjalne wkładki pochłaniające pot.
      Stopy traktuję dezodorantem, przy nadmiernym poceniu polecam antidral (w aptece
      ok 14 zł). Jeśli już coś nie tak z butami wietrzę je na balkonie, zmieniam
      wkładki, ewentualni do środka wkładam kawałek ręcznika papierowego z zawiniętą
      wewnątrz mieloną kawą - naprawdę wyciąga zapach.
      • Gość: kinga Re: odświeżanie butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        świetny jest olejek - odświeżacz do butów, wystarczy jedna aplikacja na tydzień;
        www.kdc.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=725200&p_op=1010&session=6d28c014a5ded4af
        Pozdr.
    • Gość: Ona Re: odświeżanie butów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Spróbuj przemyc buty mocno zwilzona OCTEM sciereczka/wacikiem, potem zostaw do
      wyschniecia, na pewien czas pomaga. A Ci od zmiany skarpet i mycia nog nie
      wiedza co mowia, bo to nie na higienie problem polega, ale po prostu na takim
      zapachu stop szczegolnie przy zamknietym obuwiu.
      pozdrawiam,
    • magdalenamargarita Re: odświeżanie butów 8 lat temu
      Śwoetn8e sprawdza się spray shoes te szczegoĺnie jesli sie go uzywa od nowych butow. Ma tez działanie bakteriobojcze i grzybobojcze. Sprawdzilam osobiscie. A kupiłam go przypadkiem kupujac m9oe wkładki do nowych butow footwave, bo miałam problem z halluxami a footwave ma w ofercie nowosc na halluxy. Wiec mam jednoczesnie wkladki i czyste i pachnace buty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka