Gość: kobra IP: 213.17.144.* 16 lat temu kupuję zmywarkę , jeszcze nie wybrałam konkretnie ale... już się zastanawiam, jakiej marki najlepiej stosować preparaty...? -calgonit -somat -W5 -dreft? pomocy ... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yulka Re: środki do zmywarek IP: *.elblag.vectranet.pl 16 lat temu domol (rossmann) Odpowiedz Link Zgłoś
ola_pozytywna Re: środki do zmywarek 16 lat temu Domol Rossmann Tabletki z Lidla (ale te 5składnikowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vica7 Re: środki do zmywarek IP: *.lan-177.netconnect.pl 16 lat temu A ja używam W-5 z Lidla,ale te dwuskładnikowe i na inne nie zamienię :) Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: środki do zmywarek 16 lat temu Te dwuskładnikowe nie domywają naczyń. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vica7 Re: środki do zmywarek IP: *.lan-177.netconnect.pl 16 lat temu Nie mam problemu z niedomyciem naczyń.A nastawiam zmywarkę co drugi dzień.Wszystkie czyste i błyszczące.Myję przeważnie na programie eco czyli 50st. Można jeszcze wypróbować tabletki wieloskładnikowe Akuta (niemieckie,kupisz na jakimś targu) lub Apta. Anie Akuta ani Apta jednak nie spełniły moich oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: środki do zmywarek IP: *.ip.netia.com.pl 16 lat temu do lidla mam daleko, zostaje rossman albo poszukac na allegro. jak te lidlowe dokladnie się nazywają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra czy same tabletki wystarczą? IP: *.ip.netia.com.pl 16 lat temu czy same tabletki wystarczą? czy dodatkowo trzeba kupic jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola_p Re: czy same tabletki wystarczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Tak, i sól i nabłyszczacz jednak są polecane Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Re: środki do zmywarek 16 lat temu Zdecydowanie W-5 z Lidla, chyba te dwuskłanikowe (ok. 7 zł za opakowanie). Na razie mam jeszcze sól i nabłyszczacz, ale jak się skończy sól to już nie dosypię, bo mam stację zmiękczania wody, bo kamień u mnie straszny był. A tak przynajmniej jeszcze pralkę uchronię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysiaczek1 Re: środki do zmywarek IP: *.warszawa.mm.pl 16 lat temu Ja używam na zmianę i to co jest w promocji: Domol z Rossmanna, W5 z Lidla, jak jest promocja do Calgonit czy Somat, Uzywałam tez tabletek z TESCO( byłam raczej średnio z nich zadowolona)Nie wiem jakie jeszcze są na rynku ale jak bedzie cos jeszcze nowego to z pewnością je przetestuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: środki do zmywarek IP: 89.229.101.* 16 lat temu W5 niestety nie polecam , okazały się bardzo "skuteczne" poniszczyły mi szkło - literatki przestały byc błyszczące , zostały jakby "posiekane", to samo ze spodkami . Dobrze,że zastawę mam kremową bez wzorków i kilkukrotne mycie jeszcze jej nie zaszkodziło. Jednak ryzykować nie będę.Umyłam kika razy i więcej tego błędu nie popełnię , wróciłam do Calgonitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Ania Re: środki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Gość portalu: ania napisał(a): > W5 niestety nie polecam , okazały się bardzo "skuteczne" poniszczyły > mi szkło - literatki przestały byc błyszczące , zostały > jakby "posiekane", to samo ze spodkami . Dobrze,że zastawę mam > kremową bez wzorków i kilkukrotne mycie jeszcze jej nie zaszkodziło. > Jednak ryzykować nie będę.Umyłam kika razy i więcej tego błędu nie > popełnię , wróciłam do Calgonitu a używałaś dodatkowo soli i nabłyszczacza? Odpowiedz Link Zgłoś
vica7 Re: środki do zmywarek 16 lat temu Dziwne,bo mi lidlowe tabletki nic nie poniszczyły,a używam ich już dość długo.Oczywiście do tego sól i nabłyszczacz. Kupiłam wczoraj tabletki "biedronkowe" 100szt. za 19,99zł i dwa razy nimi umyłam.muszę powiedzieć,że są całkiem dobre.nie widzę(przynajmniej na razie) różnicy pomiędzy nimi,a W-5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: środki do zmywarek IP: *.pabianice.msk.pl 16 lat temu CLEAR dostępny w sieci Carrefour. Jest to proszek, tabletek nie widziałem. Tani jak barszcz a zmywa nie gorzej od tych "najlepszych" Odpowiedz Link Zgłoś
nikoru Re: środki do zmywarek 16 lat temu Zmywarkę użytkuję niecałe półtora roku, więc zbyt wiele tabletek nie przetestowałam. Z każdego rodzaju zużyłam po jednym opakowaniu (od 28 do chyba 80szt.). Stosowałam: - Somat Perfect - są ok, ale na sztućcach (łyżkach) i kubkach zostawał czasami nalot po herbacie - Finish all in one - j.w. - Ludwik - podobnie - W5 Eco - jak na razie najlepsze. Domywają bardzo dobrze a sztućce tak błyszczą, że można się przeglądać :-) Zwracam uwagę na dopisek Eco. W moim Lidlu nie ma tych tabletek na co dzień (są inne, których jeszcze nie testowałam). Te zakupiłam kiedyś, gdy były w gazetce. Niezależnie od składu tabletek dodatkowo stosuję sól i nabłyszczacz (też różne). Nie stwierdziłam wpływu tabletek na stan naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
finka9 Re: środki do zmywarek 16 lat temu Ja zdecydowanie od tabletek wolę żele np.calgonit lub somat.Tabletki nie zawsze się rozpuszczają i zostawiają niekiedy osad. Odpowiedz Link Zgłoś