gunia007 22 lata temu Jak wyczyścić jasno beżowe zamszowe buty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tajemnicaa Re: zamszowe buty 22 lata temu Polecam czerstwą skórkę chleba ale nie suchą. Czyścimy buty chlebem, działa na wszelkie buty zamszowe idealnie sie czyszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: zamszowe buty 22 lata temu Buty zamszowe czyści sie szczotką gumową lub gumką szkolną lub solą kuchenną lub miąższem świeżego białego chleba lub gąbką zanurzoną w ciepym mleku. łuste plamy benzyną lub talkiem (posypać, po kilku godzinach strzepać i wyczyścić gumową szczotką). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zamszowe buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Spróbuje z tym mlekiem bo inne sposoby nie pomagaja , ani chleb, ani szczotka gumowa, ani gumka. Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: zamszowe buty 22 lata temu Sposób czyszczenia - gąbka zanurzona w ciepłym mleku. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: zamszowe buty 22 lata temu a mi się wciąż w głowie nie mieści jak można buty chlebem czyścić... Odpowiedz Link Zgłoś
saphira Re: zamszowe buty 22 lata temu Miałam również ten sam problem, bo niestety na jasnym zamszu widać każde najdrobniejsze zabrudzenie. Wyżej proponowane sposoby w przypadku moich butów zawiodły. W końcu wyczyściłam je ciepłą wodą z szamponem. Zanurzałam w niej szczoteczkę i szorowałam. Później opłukałam pod kranem (ostrożnie, żeby nie zmoczyć w środku) i wytarłam suchą szmatką. Suszyły się 1 dzień i wreszczcie są czyste. Wiem, że to profanacja, czyścić zamsz wodą, ale byłam zdesperowana. Było warto. Odpowiedz Link Zgłoś