Dodaj do ulubionych

Twój przyjaciel puder

IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu
Ja mam problem z dobraniem odpowiedniego koloru pudru. Mam cerę z przebarwieniami i niedoskonałościami do tego jasną karnację (niby oliwkowa ale raczej jak się opalę). Jak mam zbyt ciemny puder to muszę go nakładać wszędzie więc na szyję i dekolt też, a to jest czasochłonne, pudrochłonne i nie wygląda zbyt dobrze. Natomiast wszystkie jasne pudry mają różowy odcień i się źle komponują z moją jasną aczkolwiek żółtawą cerą ;/ Jeszcze nie znalazłam odpowiedniego dla siebie koloru. Zawsze jest za jasny albo za ciemny.
Mogłybyście coś polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: małż Twój przyjaciel puder IP: 83.2.106.* 16 lat temu
      mam ten puder z rimmela, polecam :)
    • Gość: aqua Re: Twój przyjaciel puder IP: 77.236.26.* 16 lat temu
      Spróbuj pudru transparentnego. Mam podobny problem z bardzo jasnym zielonkawym odcieniem cery i taki kolor zwłaszcza zimą do nieopalonej cery jest najlepszy.
    • mikiqu Twój przyjaciel puder 16 lat temu
      Sama używam Stay Matte Rimmela. Chyba najlepszy puder, jaki miałam. Zwłaszcza że nie zawiera wszechobecnego talku, który masakruje mi cerę. Jedyna wada to brak gąbeczki :( ale rewelacyjnie się trzyma przez cały dzień, więc mu to wybaczam...
      trocina.wordpress.com/2010/08/28/konserwanty-w-kosmetykach/
    • pantera2000 Re: Twój przyjaciel puder 16 lat temu
      Ja osobiście próbowałam już kilkunastu pudrów. Na dzień dzisiejszy jestem wierna pudrom firmy MAC oraz Make Up Forever (używam ich na zmianę, aby się cera nie przyzwyczaiła, jak szamponu w przypadku włosów). Są to pudry już z górnej półki, nieco droższe niż przeciętne, ale naprawdę polecam, są wydajne, ładnie się rozprowadzają, tuszują niedoskonałości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka