rommoc39 15 lat temu Świetne przepisy, bo urozmicają nam jedzenie. Do tego polecam darmowy program komputerowy "Kalkulator dietetyczny" poprzez moją stronę: www.cukrzycaseniora.szablon.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc vegeta = glutaminian IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 15 lat temu Od kiedy glutaminian uszlachetnia mieso ? Tak przyrzadzone mieso nie zaserwujemy nawet na obiad codzienny. Szkoda zdrowia. Pani autorce - do kompletu kurczaka doprawionego vegeta - proponujemy : herbate poslodzona aspartamem , wode wzbogacna fluorem i moze topowy ostatnio MOM. Poprosimy jeszcze o przepis na zagospodarowanie soi modyfikowanej , a co tam, jak szalec to szalec ! Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Farsz uszlachetnia mięso 15 lat temu Czy te przepisy są specjalnie tak pomyślane, by normalny człowiek nie podjął próby ich realizacji. A to masło ghee w Polsce praktycznie nieznane. Jak ktoś wrócił z Francji, czy Indii i polubił, to się bawi i klaruje duże porcje i stosuje systematycznie. Sklarowane na prędce jest doo niczego. W innym miejscu "szynka cielęca" (nie świeży udziec, a wędlina). Kurczę, przed laty czasami widziałem szynkę wołową. Cielęcej nigdy. Może gdzieś w delikatesach sprzedają, ale szukać by zrobić AKURAT taki farsz? Snobizm to, czy głupota, czy tłumaczenie z jakiejś książki z innego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Farsz uszlachetnia mięso IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15 lat temu Pleciesz. Ghee jest świetne znane w polskiej kuchni pod nazwą "klarowane masło". Zapewniam, że można klarować na bieżąco, jednak wymaga to odrobiny wprawy i dobrego masła. A jak ktoś nie umie bądź nie chce, może sobie kupić takie masło już sklarowane - od niedawna w naszych sklepach ogólnodostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczka Farsz uszlachetnia mięso IP: *.217-10-115.netatonce.net 15 lat temu Troche ten farsz przekombinowany. Ja natomiast często nadziewam kaczkę jabłami wg takiego przepisu kaczka z jabłkami. Pracy jest z tym o wiele mniej niz wg przepisu autorki (no i wszystkie składniki pod ręką) a efekt jest rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanpajonk Farsz uszlachetnia mięso 15 lat temu jak zwykle pierdoły, nikt nie ma czasu na takie zabawy z frykasami, dajcie jakieś badziewie, lepiej dajcie coś normalnego - > Np. ciekawe śniadania z jajkiem na miękko. Przeciętny Polak je na śniadanie parówkę lub kiełbasę na gorąco, a może by tak podać jakiś ciekawy pomysł na urozmaicenie takiej parówki czy kiełbasy, cokolwiek byle normalne. W skrócie zamiast pisać pierdoły, dawajcie przepisy takie aby składniki były w mojej lodówce, ewentualnie do kupienia w biedronce. Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Farsz uszlachetnia mięso 15 lat temu Oj tam przestańcie narzekać, marudy jedne. Ja na bank zrobię sobie kurczaka nadziewanego szpinakiem, może to nic odkrywczego, ale mniam, mniam... Odpowiedz Link Zgłoś