Dodaj do ulubionych

PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE

22 lata temu
KOchani!
Chciałabym otwierając szafę, aby unosił się w niej świeży piękny zapach. Jak
to zrobić? Mając wyprane ubrania nie mam takiego efektu, nawet mam powieszone
pot pourri, niestety też nie jest tak, jakbym chciała.
Czy macie jakieś rady, pomysły, doświadczenia?
DZIEKUJĘ!!!!
oLGA
Obserwuj wątek
    • basia553 Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE 22 lata temu
      Lenor, znany Ci zapewne "zmiekczacz" do prania, ma röwniez rolki, ktöre
      mozna wkladac kawalkami do suszarki. Ja odrywam kilka kawalköw z tej rolki
      i umieszczam w "dziale" reczniköw i poscieli. Pachnie dlugo, swiezo, przyjemnie!
    • Gość: Ona Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Pranie w Persil Gelu zielonym, bardzo dlugo slicznie pachnie, nie wiem jak z
      niebieskim, ale zielony jest superrrr.
    • Gość: Ulka Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Można powkładać pachnące mydełka pomiędzy ubrania,nadmienię,że odstrasza to też
      mole.
      • Gość: Anja Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22 lata temu
        ja stosuje swieczki zapachowe wkladam do szafy badz tez kulki do kapieli pachnie
        cudnie i dlugo
        • Gość: zaniepokojona Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
          A nie pala sie pani ubrania?
    • Gość: rosanne Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: *.cst.tpsa.pl 22 lata temu
      Nasącz pot pourii kilkoma kroplami naturalnego olejku (np.cytrynowego,
      sosnowego) 3-4 w zupełności wystarczy. Powtarzać co 2 miesiące.
      :-)
    • Gość: Edward Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: 193.0.117.* 22 lata temu
      Ja przed wkładaniem skarpetek do szafy najpierw je piorę i suszę.
      • Gość: dc Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: *.waw.pl 22 lata temu
        Nie jestem pewien, czy takie rzeczy sa dostepne
        w Polsce. We Wloszech (supermarkety) sa dostepne specjalne
        zapachy do szaf, w roznych postaciach.
        Bardzo przyjemne i trwale...
        • Gość: tea Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: *.dsl.pipex.com 22 lata temu
          A jak sie nazywaja i wygladaja?
          • Gość: lipu Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22 lata temu
            Listki antymolowe Bref. Najlepsze sa lawendowe - dostepne w
            kazdym "hipersklepie".
          • Gość: lipu Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22 lata temu
            Albo Brise.
    • Gość: Laura Re: PIĘKNY ZAPACH W SZAFIE IP: 212.244.161.* 22 lata temu
      Wszystko na tym świecie przemija, zapachy też się ulatniają...Czego używam ja:
      otóż wkładam do szafek i szuflad wszystko to, co pachnie,przede wszystkim są tam
      trzymane kadzidełka (opakowane), następnie opakowania po herbatach ziolowych
      (spłaszczone, na dnie szuflad czy półek), puste flakony po perfumach (bez
      korków), skórki od cytrusów (wkładane do kieszeni, ale wcześniej zawinięte w
      szmatkę). Co pewien czas ściany wewnętrzne szafy przecieram tamponem zwilżonym
      terpentyną wymieszaną z olejkiem zapachowym - najlepiej paczulowym), wieszam też
      kule zapachowe z pomarańcz, tzn. z wbitymi w nie goździkami i obsypane cynamonem
      - tak to sobie później wisi w szafowej ciemnosci i pachnie... Jako ciekawostkę
      dodam (nie wypróbowałam tego sposobu ;-), że czytałam w jakimś daaaawnym, retro
      poradniku, że dobrym skutkiem jest włożenie do opróżnionej szafy gorącej bardzo
      cegły (cegła jest w wiaderku metalowym, pod nią jakiś tam ruszt), i na tę
      rozgrzaną na max cegłę sypie się ziarna kawy, bądź inne utłuczone pachnące
      nasiona - po czym zamyka szafę). Podobno ten dym się wbija dość skutecznie w
      ściany szafy. Ale pewnie później trzeba zmyć osad? Autorka dodawała, to
      pamiętam, że taki zabieg "zabija wszelkie szkodliwe miazmaty" :-))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka