tamaryszek44
14 lat temu
Jestem przed kupnem firan do stołowego. Oglądałam już wiele, ale nie były takie jak chcę i tylko jedne o mało co kupiłam, ale ekspedientka, a właściwie właścicielka zakładu szycia i sprzedaży firan powiedziała że na początku lutego dostanie nową dostawę, więc jeśli mi nie śpieszno........
Nie kupiłam puki co żadnych i czekam co tam dostanie nowego. Ale chodzi mi o pewną kwestię - cena a gatunek materiału. Niby kresz, ale w jednym sklepie 27 zł za m. a w drugim 35, a w jeszcze innym 45 zł za m. Ja ten co ewentualnie kupię, jeśli nic lepszego nie będzie po dostawie to kresz kremowy w delikatne białe prążki po 35 zł za m. 2, 70 długie. Ekspedientka zapewniała mi że po praniu nie trzeba tego prasować, a ja właśnie taki materiał chcę, bo tego będzie 10-12 m. i prasowanie nie wchodzi w grę. Jak dojdę do końca to początek już byłby wygnieciony. Muszę kupić coś czego się nie prasuje i prosto z pralki wiesza. Co to ma być ? kresz? o którym zapewniała ekspedientka.
Dziś znajoma mojej teściowej opowiedziała jej, że jej synowa kupiła coś czego niby prasować nie trzeba, nie wie co, ale sprzedający zapewniali ze prasować tego nie trzeba. Płaciła po 45 zł za m. i po praniu zrobiła się z tego pognieciona szmata. Podobno prasowały to z synową na kocach na podłodze a syn zwijał to na deskę by się nie pogniotło i jak powiesili te firanę to i tak jakieś brzuszki wypchane na niej były i jeszcze z tym walczyły naciągając i prostując parą itp. zabiegi stosowały, a efekt fatalny. Szmata po prostu.
Co mam kupić aby tego uniknąć. Może macie sprawdzone w praktyce firany i wiecie z czego i co gwarantuje ich łatwą obsługę. Ile trzeba zapłacić za spełniającą te warunki firankę i z czego powinna być.?
Dziękuje z góry za podpowiedzi.