Dodaj do ulubionych

Pralnia Perfect Clean

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14 lat temu
Ostrzegam przed pralniami Perfect Clean. W jednej z nich - Tesco, Warszawa, ul. Górczewska przyjęli do prania na sucho marynarkę bez żadnych uwag. Oddali "upraną" tyle, że zafarbowaną. Odrzucają (centrala) całkowicie reklamację pisząc, że to wina materiału. To jest gangsterstwo w biały dzień. Nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za zniszczenie odzieży. Nie pomogła interwencja Inspekcji Handlowej, odrzucili możliwość stanięcia przed sądem konsumenckim. Radzę omijać te pralnie szerokim łukiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Justyna Re: Pralnia Perfect Clean IP: *.mlyniec.gda.pl 14 lat temu
      mi właśnie zniszczyli marynarkę- jest cała powycierana i ma dwie dziury- nie odpuszczę będe walczyć choćby w sądzie. Odradzam pralnię, skusiłam sie bo cenna trochę niższa ale teraz żałuję-marynarka do wyrzucenia.
      • Gość: Dominik Re: Pralnia Perfect Clean IP: *.pwx-net.pl 13 lat temu
        Analogiczna sytuacja. Zniszczona koszula, niby uznaja reklamacje, ale zwracaja koszt ... "używanej". Odliczają sobie jakieś upusty na zużycie, powoluja sie na nieistniejace zapisy w Kodeksie Cywilnym... Brak kontaktu z Centrala. Pelne hamstwo. Zycze im szybkiej plajty.
        • Gość: maciek Re: Pralnia Perfect Clean IP: *.pwx-net.pl 12 lat temu
          Ja dosłownie mam to samo. Nawet biedne Panie za ladą wiedzą że reklamacje w tej firmie są dno dna.
          Zniszczona koszula, potrącenia powołując się na "niezależnych ekspertów z zakresu włókiennictwa", podają nieistniejące paragrafy KC. Czekają kiedy klient się zmęczy i odpuści.
          Ja robię wezwanie przedsądowe.
          Nie dla koszuli. Dla wszystkich nas, klientów.
          Życzę im plajty przez zbiorowy pozew.
          • Gość: alpepe Re: Pralnia Perfect Clean IP: *.pools.arcor-ip.net 12 lat temu
            chłopcze, czarny PR też trzeba umieć. Piszesz z tego samego adresu co ten powyżej, nie jesteś wiarygodny.
            • hybziak Re: Pralnia Perfect Clean 11 lat temu
              W lutym bieżącego roku oddałam do Pralni Perfect Clean w Olsztynie w Realu zimowy płaszczyk do czyszczenia. To miało być zwyczajne wypranie, a raczej odświeżenie płaszczyka po zimie. Zapłaciłam, oczywiście, z góry za usługę w nadziei i dobrej wierze. Wcześniej nie miałam z nimi do czynienia, więc nawet się nie zastanawiałam nad opiniami nt. tej pralni. Po paru dniach przyjechałam po płaszczyk i w swojej naiwności i zaufaniu do ludzi, nie sprawdziłam go przy odbiorze, po prostu odebrałam zafoliowany płaszczyk i zawiozłam do domu, po czym spakowałam do szafy, licząc na to, że zima już nie wróci. Po 10 dniach zima jednak powróciła i musiałam przeprosić się z zimową odzieżą, wyciągnęłam z szafy "uprany" płaszcz i okazało się, że jest zniszczony, tzn. dwa z trzech zamków są całkowicie zepsute, powyginane tak, że zamki nienaturalnie powkręcały się w materiał płaszcza. Oczywiście, moja reakcja była natychmiastowa. Złożyłam reklamację i zostawiłam płaszcz do naprawy. Nic bardziej mylnego. W odpowiedzi otrzymałam pismo od specjalisty ds. reklamacji p. A. Szydłowskiej, która za pisanie takich bzdur- jakie ujęła w tejże reklamacji, nieźle zarabia. Reklamacja nie została uznana, a do tego wszystkiego w swej nieposkromionej bezczelności, firma oskarżyła mnie, że sama sobie zniszczyłam płaszcz, że oddałam do reklamacji brudny płaszcz, choć w ogóle go nie używałam, bo nie mogłam się zapiąć, z powodu zepsutych zamków. W reklamacji podali nieistniejące paragrafy KC, do tego oddali mi brudny płaszcz, za co zapłaciłam 59,99 zł. Masakra, chamstwo i żenada!!!!! Nie ma kontaktu z centralą! Czekają kiedy klient się zmęczy i odpuści. Jestem wściekła na tych złodziei i na samą siebie, że dałam się tak zrobić. Przestrzegam wszystkich, sprawdzajcie rzeczy dokładnie przy odbiorze, a nawet róbcie zdjęcia przy tej okazji, bo bez tego, marne szanse na pozytywną reklamację. Byłam u Rzecznika Praw Konsumenta z zakłamaną i oskarżycielską odpowiedzią na moją reklamację i niestety, nic nie uzyskałam, bo w swej naiwności nie sprawdziłam płaszcza przy odbiorze. Rzecznik kazał mi tylko jak najszybciej odebrać z pralni płaszcz, żeby w swej złośliwości pralnia nie zniszczyła mi go jeszcze bardziej. Brak słów... wszyscy wszystkich dziś oszukują... Takie prawo w tym kraju, nic tylko życzyć tej pralni i jej właścicielom jak najszybszej i bolesnej w skutkach plajty!!!!
              • Gość: Zszok Re: Pralnia Perfect Clean IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11 lat temu
                Odebrałam dziś płaszcz z tej pralni - Perfect Clean przy Realu. JESTEM W SZOKU!
                Oddałam dobry płaszcz - zwrócili mi zniszczony i wmawiali, że jest stary i zużyty i po każdym praniu będzie tracił kolor. Arogancka niemiła obsługa.
                Zasięgnęłam porady innej pralni - Perfect Clean często tak robi. Używa za mocnej chemii do prania, stąd ten efekt. Ciekawe, czy uda mi się z reklamacją...
    • Gość: piotr123z Re: Pralnia Perfect Clean IP: *.dynamic.mm.pl 9 lat temu
      Witam przestrzegam wszystkich przed tą pralnią ponieważ z korzystałem z ich usług i to był pierwszy i ostatni raz !
      Oddałem kurtkę do odświeżenia Pani z pralni wydała paragon i poinformowała że jutro będzie do odbioru Na drugi dzień przyszedłem po odbiór okazało się że krótka nie nadaje się do noszenia została zniszczona więc nie odebrałem złożyłem reklamację na ich usługę Dostałem następnego dnia odpowiedz że to moja wina ponieważ po zapłaceniu za usługę widniała informacja że oddaje na swoje ryzyko zniszczenie wyblakniecie plamy
      Koszmar !!!!!
      Ale złożyłem pozew do sądu nie od puszcza tej sprawy koszt sprawy to 40 zł
      Wezmę adwokata i zębach mi oddadzą.
      Sprawa do wygrania tylko trzeba mieć dużo czasu Ja nie mam nic do stracenia
      Jeżeli ktoś nie korzystał z tej pralni przestrzegam i odradzam.
    • odrzuconareklamacja.pl Re: Pralnia Perfect Clean 9 lat temu
      Tutaj fajny schemat co robić
      konsumentwsieci.pl/kolejna-reklamacja-wadliwego-towaru-na-podstawie-rekojmi-procedura/

Jak wyczerpiesz wszystkie możliwości możesz sprzedać prawo do reklamacji za 50% ceny zakupu. Odzyskasz połowę ceny.
      Tutaj informacja:
      www.facebook.com/odrzuconareklamacja/
      odrzuconareklamacja.pl/

Pozdrawiam
      Łukasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka