mikams75 22 lata temu Mam paprotke, ktora ciagle schnie. Listki obsypuja sie z niej caly czas. Przesadzilam ja i tez nic nie pomoglo. POdlewam odzywkami i tez nic. Moze ktos potrafi cos doradzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dewa Re: schnaca paprotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Zapewne kupiłaś kiedyś piękną paprotkę w kwiaciarni a w domu zaczęła marnieć w oczach? To raczej normalne.Paprotki kochają specyficzny mikroklimat, który gwarantują im szklarnie, a nie znoszą kiedy je się stamtąd zabiera.Mi wszystkie zakupione niestety uschły ale mam dwie piękne - własnej hodowli,od znajomych, którzy w domu mają ładne paprocie pobrałam malutkie zaszczepki i uprawiałam od małej roślinki.I chyba to jest sposób, żeby paprocie akceptowały klimat domowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: schnaca paprotka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Paprocie jonizują powietrze i dlatego tak się dzieje,ja mam w pobliżu telewizora i komputera zgodnie z zaleceniem specjalistów ,bo one pobierają szkodliwe promienie.Wejdź w google tam można znaleźć dużo stron na temat paproci i innych roślin. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: schnaca paprotka 22 lata temu Dzieki za odpowiedzi. Paprotke kupilam w Ikei i slyszalam juz od kilku osob, ze kwiaty tam kupowane kiepsko sie maja w domu. Ale przepisowo jest w okolicy telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś