Dodaj do ulubionych

lampy z kloszami z papieru lub z pergaminu-opinie

IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 22 lata temu
Bardzo podobają mi się lampy z kloszami z papieru lub z pergaminu gniecione.
Takie jakie można kupić np. w Ikei. Mam tylko pytanie-jak je czyścić/ Czy
przypadkiem to nie jest zakup jednorazowy a wydanie ok. 200 zł na taką lampę
(stojącą) nie jest wyrzuceniem pieniędzyw błoto? Prosze o opinie
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: lampy z kloszami z papieru lub z pergaminu-op 22 lata temu
      Ja mam z Ikei zyrandol z papieru - taka kule. Nie czyscilam tego wogole -
      najwyzej otrzepywalam z kurzu. Mialam pare lat - poszarzala, zzolkla, wiec
      kupilam sama kule nowa - a to niewielki wydatek.
      • Gość: swiruxx Re: jest problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
        mam te lampe juz z 2 lata i niestety widac na niej ,ze juz nie jest nowa,kurz
        ciezko sie zmywa ,kot ja podrapal,dziecko upadajac zerwalo papier ,niepolecam i
        zapraszam na wszystkodlakobiet.webpark.pl
    • Gość: maryna Re: lampy z kloszami z papieru lub z pergaminu-op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Kolosz starcza mi na ogół na jakies 2 lata. Nie kosztuje 200 zł! Nawet w Ikei
      sa tańsze. Teraz takie klosze mozna kupić nawet w marketach budowlanych.
      Kosztuja grosze.
    • Gość: stefanka ku przestrodze ... IP: *.dynasy.waw.pl / *.dynasy.waw.pl 22 lata temu
      Moja kolezanka miala taki klosz z chinskiego papieru z Ikei i pewnego dnia
      zamiast po raz kojeny otrzepac go z kurzu wytarla go wilgotna szmatka. Zostaly
      po nim tylko papierowe strzepy... Ku przestrodze!
      • Gość: gosc 200zl?? IP: *.strzelce-krajenskie.sdi.tpnet.pl 22 lata temu
        kupilam papierowa kule w castoramie za 23zl, otrzepuje z kurzu miotelka a jak
        sie zniszczy kupie druga
    • iwka901 nie chodzi o papierową kulę... 22 lata temu
      autorce wątku chodzi chyba o lampę stojacą , która faktycznie kosztuje ok 200
      zł., a nie o papierową kulę "żyrandol".
      Podciągam wątek , bo też jestem zainteresowana kupnem takiej lampy i mam takie
      same wątpliwości.
      • Gość: sta Re: nie chodzi o papierową kulę... IP: *.crowley.pl 22 lata temu
        ja również jestem zainteresowana taką lampą z IKEA (kosztuje 199 PLN).
        Chcialabym znaeźć jakieś rozsądne argumenty za aby przekabacić męża, który
        twierdzi, że będzie się kurzyła i nie będzie jak jej czyścic.
    • gzylka Re: lampy z kloszami z papieru lub z pergaminu-op 22 lata temu
      no cóż. Ja mam papierową z ikea, wersję krótką, ale to nie ma znaczenia. Trzyma
      się dość dobrze po prostu na sucho otrzepuję ją z kurzu , a statyw na mokro.
      Ostatnio jednak spotkała mnie przykra niespodzianka ( ale to też nie wina samej
      lampy). Moje 15-miesięczne tornado - synek koniecznie chciał się nią bawić -
      stoi na podłodze i niestety rozdarł jakieś 2-3 cm. A więc nie nadaje się do
      domu z małymi dziećmi. Poza tym daje fajne rozproszone światło.
      • Gość: kragmel Re: lampy z kloszami z papieru lub z pergaminu-op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        mam z ikei tą wysoką lampę i jeszcze taką małą stołową. trzepię klosze z kurzu
        na sucho. nie brudzi się jakoś strasznie. dają ładne światło, a i w dzień
        wyglądają bardzo ładnie. ta wysoka jest bardzo jasna, ma chyba 5 żarówek.
    • Gość: arencl lampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu
      Ja swoja lampe z papieru mam zamiar wsadzic w domestos albo sie wypala dziury albo pobieleje
    • Gość: marzenka Re: lampy z kloszami z papieru lub z pergaminu-op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
      Swoją lampę kupiłam w OBI na promocji kosztowała chyba niespełna 40 zł. Po 2 latach w pokoju w którym pali się papierosy wyglądała jak by stała bez mycia 5 lat:). Dziś podeszlam do niej ostro tzn. Zdjelam klosz wsadzilam do miski z woda dodałam domestos . Czekałam aż się rozpadnie:) Ku mojemu zaskoczeniu po delikatnym praniu sciereczka lampa była cala :) Po wyschnieciu wygląda jak nowa. Może zależy to od rodzaju papieru użytego do tej lampy:) Mówiąc szczerze nie spodziewalam się ze się uda :)
    • Gość: Gość tu macie IP: *.inetia.pl 12 lat temu
      perfekcyjna.tvn.pl/wideo,769,v/jak-wyczyscic-abazur,472759.html
    • Gość: Alicja ikea IP: *.internetia.net.pl 11 lat temu
      a jeśli mam dwie lampy podlogowe butelki mała i duża to co ?? w dużej mam juz dziure a papieru samego nie można kupić... więc lipa... :/ może ktoś coś wie gdzie kupić sam papier butelki ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka