Gość: olivka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu za 3 tygodnie zostane mama chrzestną i nie mam pojęcia jaki prezent kupic maluchowi, czy jego mamie też doradźcie coś proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: itese Re: co na chrzest??????????? IP: *.dip.t-dialin.net 22 lata temu daj pieniadze....wtedy mama bedzie mogla dziecku kupic co najbardziej potrzebuje.... a u nas widzialam czesto ze dzieci na chrzest dostaja zlote bransoletki....slodko to wyglada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: co na chrzest??????????? 22 lata temu jest też inna tradycja - łyżeczka z wygrawerowanym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama chrzestna Re: co na chrzest??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu mam taki sam problem,myslalam o foteliku do samochodu,ale jak rodzice zdaza juz kupic do tego czsu to odpada.zastanawiam sie ile piniedzy daje sie na chrzest od matki chrestnej,byl ktos moze w takiej sytuacji i wie cos na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: co na chrzest??????????? IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu u kolezanki na chrzcie babcia+ dwoje chrzestnych wlasnie skladalo sie na wozek - razem 780 zł, chrzesni dali 430 z tego co wiem, czyli po 215 na głowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama chrzestna Re: co na chrzest??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu mysle ze 200zl bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: co na chrzest??????????? IP: *.kom / *.kom-net.pl 22 lata temu kup dziecku medalik z matką boską i ,ma pamiątke na całe życie do tego ładną pamiątke i według woli można dać kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: co na chrzest??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Moja córeczka dostała na chrzest od Matki chrzestnej 200 zł, a od Ojca złoty łańcuszek z serduszkiem ( nie można dawać dzieciom krzyżyków ). Osobiście nie jestem zwolenniczką dawania z takich okazji pieniędzy- moim zdaniem prezent powinien być pamiątką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: co na chrzest??????????? IP: 217.153.47.* 22 lata temu Wlasnie !!! ja tez w niedziele zostane matka chrzestna i sie drapie w glowe co malemu dac ... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: co na chrzest??????????? 22 lata temu a ile daje taki "normalny" gość :-), tzn nie będący rodzicem chrzestnym. Za 2 tygodnie ide na chrzciny do dziecka mojego kuzyna i zastanawiam się ile pieniędzy się teraz daje lub co kupic dziecku (chłopczyk)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: co na chrzest??????????? IP: 195.117.18.* 22 lata temu Od chrzestnej dostałam złoty łańcuszek i medalik a od chrzestnego złotą 10- rublówkę czyli świnkę. I jeden i drugi prezent mam do dziś. Złoty lub srebrny pieniażek to rodzaj pomyślnej wróżby dla dziecka by juz od kołyski mu tego surowca nie brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś