Dodaj do ulubionych

co na chrzest???????????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
za 3 tygodnie zostane mama chrzestną i nie mam pojęcia jaki prezent kupic
maluchowi, czy jego mamie też doradźcie coś proszę
Obserwuj wątek
    • Gość: itese Re: co na chrzest??????????? IP: *.dip.t-dialin.net 22 lata temu
      daj pieniadze....wtedy mama bedzie mogla dziecku kupic co najbardziej
      potrzebuje....
      a u nas widzialam czesto ze dzieci na chrzest dostaja zlote
      bransoletki....slodko to wyglada :-)
    • aankaa Re: co na chrzest??????????? 22 lata temu
      jest też inna tradycja - łyżeczka z wygrawerowanym imieniem
    • Gość: mama chrzestna Re: co na chrzest??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      mam taki sam problem,myslalam o foteliku do samochodu,ale jak rodzice zdaza juz
      kupic do tego czsu to odpada.zastanawiam sie ile piniedzy daje sie na chrzest
      od matki chrestnej,byl ktos moze w takiej sytuacji i wie cos na ten temat???
      • Gość: b. Re: co na chrzest??????????? IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
        u kolezanki na chrzcie babcia+ dwoje chrzestnych wlasnie skladalo sie na wozek -
        razem 780 zł, chrzesni dali 430 z tego co wiem, czyli po 215 na głowe :)
    • Gość: mama chrzestna Re: co na chrzest??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      mysle ze 200zl bedzie ok
      • Gość: ja Re: co na chrzest??????????? IP: *.kom / *.kom-net.pl 22 lata temu
        kup dziecku medalik z matką boską i ,ma pamiątke na całe życie do tego ładną
        pamiątke i według woli można dać kase
        • Gość: axa Re: co na chrzest??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
          Moja córeczka dostała na chrzest od Matki chrzestnej 200 zł, a od Ojca złoty
          łańcuszek z serduszkiem ( nie można dawać dzieciom krzyżyków ).
          Osobiście nie jestem zwolenniczką dawania z takich okazji pieniędzy- moim
          zdaniem prezent powinien być pamiątką!
          • Gość: renia Re: co na chrzest??????????? IP: 217.153.47.* 22 lata temu
            Wlasnie !!! ja tez w niedziele zostane matka chrzestna i sie drapie w glowe co
            malemu dac ...
    • ruda_80 Re: co na chrzest??????????? 22 lata temu
      a ile daje taki "normalny" gość :-), tzn nie będący rodzicem chrzestnym. Za 2
      tygodnie ide na chrzciny do dziecka mojego kuzyna i zastanawiam się ile
      pieniędzy się teraz daje lub co kupic dziecku (chłopczyk)?
      • Gość: marta Re: co na chrzest??????????? IP: 195.117.18.* 22 lata temu
        Od chrzestnej dostałam złoty łańcuszek i medalik a od chrzestnego złotą 10-
        rublówkę czyli świnkę. I jeden i drugi prezent mam do dziś. Złoty lub srebrny
        pieniażek to rodzaj pomyślnej wróżby dla dziecka by juz od kołyski mu tego
        surowca nie brakowało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka