Dodaj do ulubionych

Mycie paneli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
Mam prośbę czym myjecie panele,ja do dzis myłam płynem do paneli,dziś jeszce
nałozyłam Sidolux nabłyszczający i porobiły sie strszne plamy i mazazje. Jak
je usunąć, czy zmywaczem Sidoluxa próbował ktos. A tak poza tym to polecie
coś po czym panele by ładnie błyszczały. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: wrocławianka Re: Mycie paneli IP: *.kom / *.kom-net.pl 22 lata temu
      przy kupnie paneli miałaś ulotke żadnym nabłyszczaczem tylko teraz masz kłopot
      zmyjesz to ale na kolanachszczotką płynem do zmywania sidoluchsu od razu nie
      zejdzie wszystko zawsze sie czyta ,panele sie nie nabłyszcza takie kupiłaś i
      takie powinny być woda odrobine pronto i nic pozatym żadnych past powodzenia
    • Gość: ja Re: Mycie paneli IP: *.pwsbia.edu.pl / *.devs.futuro.pl 22 lata temu
      sidoluks sobie daruj - to koszmar, natomiast i do mycia paneli i do ich
      nablyszczania stosuje wylacznie pronto - tylko uwaznie czytaj opis na naklejce
      bo sa takze pronto do podlogi z tzw. surowych desek - jest takze ekonomiczne -
      ja daje do mycia 1 nakretke na 5 l wody ( do mycia mopem) a potem drugi typ
      pronto - do nablyszczania ( jak podloga wyschnie) rozchlapuje (troche) i
      rozprowadzam taka plaska szczotka z materialu (ktora potem mozna zdjac i
      wyprac)- powodzenia i uwazaj na sidoluks juz kilka razy sie nabralam - bo jest
      tanszy,
    • Gość: Zuza Re: Mycie paneli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Faktycznie Sidolux to koszmar,dałam sobie z nim spokój po pierwszym
      zastosowaniu. Dość długo zajęlo mi usuwanie tego środka z podłogi. I faktycznie
      Pronto jest o wiele lepsze, choć nabłyszczacza nie kupiłam, czy po nim nie ma
      śladów plam i zacierania, czy rozprowadza się równomiernie.
      • amwayowiec Re: Mycie paneli 22 lata temu
        A ja myje płynem LOC uniwersalnym który jest przeznaczony do mycia większości
        powierzchni, które nadają się do czyszczenia na mokro. Skutecznie usuwa nawet
        silne zabrudzenia, nie pozostawiając zacieków. Czyszczona powierzchnia
        pozostaje czysta i świeża. Płyn nie musi być spłukiwany wodą, po jego
        wyschnięciu nie pozostają żadne osady. Jest jednocześnie tak łagodny, że można
        go stosować również do mycia rąk.
        CZy słyszałas o takim płynie?
      • Gość: ja Re: Mycie paneli IP: *.pwsbia.edu.pl / *.devs.futuro.pl 22 lata temu
        rozprowadza sie wlasciwie - samo - jak machniesz tak bedzie a jak spojrzysz pod
        swiatlo to od razu widac gdzie wogole nie maznelas i mozesz poprawic -
        ostrzegam przed stosowaniem plynow, ktore maja w bazie wode - panele wody nie
        lubia (chociaz na poczatku uzywania niby wszystko jest OK ) takze radze trzymac
        sie jednego typu srodkow i do mycia i do nablyszczania ( a tak przy okazji
        takze pronto do kurzu jest niezle - zwlaszcza to ktore zapobiega osiadaniu
        kurzu na meblach.powodzenia
    • Gość: Ktosia Re: Mycie paneli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22 lata temu
      Najlepszy mi sie wydaje zwykły zapachowy Ajax
    • Gość: magi Re: Mycie paneli IP: 217.153.180.* 22 lata temu
      a ja proponuję specjalną ścierkę z mikrowłókien i rezygnację ze wszelkich
      chemicznych środków. ja mam drewniane panele i ten sposób sprawdza się
      znakomicie. nie ma żadnych zacieków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka