Gość: Miśka IP: *.icpnet.pl 22 lata temu ratunku!!! czy ktos miał do czynienia z cieknącą spłuczką??? wiecie, po spuszczeniu wody chwila ciszy a potem rusza strumyczek... szlag mnie trafia! czy ktos wie co trzeba zrobić???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annb Re: ratunku!!! 22 lata temu zdejm pokrywę poobserwuj może kamień się osadził i spłuczka nei może się domknąc może uszczelka Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: ratunku!!! 22 lata temu U nas w domu niestety nie pomogło oczyszczenie mechanizmu z kamienia i trzeba było wymienić mechanizm spłukujący. Można dostać w sklepach sanitarnych tylko trzeba dokładnie określić model i firmę. Jeśli nie masz zdolności do majsterkowania, najlepiej wezwij specjalistę, który oceni co się stało. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smart Re: ratunku!!! IP: *.retsat1.com.pl 22 lata temu Świetnie cię rozumiem, u nas jest to samo. Nie wiedząc co zrobić, na razie zamykamy dopływ wody przed wyjściem, ale na dłuższą metę to nie jest rozwiązanie. Liczymy się właśnie z faktem, iż trzeba będzie wezwać hydraulika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: ratunku!!! IP: *.icpnet.pl 22 lata temu tez jestem właśnie na etapie zakręcania wody przed wyjściem... hydraulik to ostateczność, ciagle wierzę że jest jakiś sposób na tę cholerną spluczkę bez wydawania ani grosza... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: ratunku!!! IP: *.spm.pl / *.spm.pl 22 lata temu a ja podniosłam pokrywkę, pooglądałam, kupiłam uszczelki (zestaw), najpierw zmieniłam taką dużą ale dalej ciekło,na to nałożyłam drugą i odpukać przez kilka lat nie cieknie Odpowiedz Link Zgłoś