Gość: Oli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Dostałam drogą teflonową patelnię. Nie wiem jak jej używać. Poradźcie, co smażyć bez tłuszczu, a co na tłuszczu. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: Patelnia TEFLONOWA 21 lat temu Koniecznie kup sobie do niej teflonową łopatkę. A w sprawie tłuszczu kieruj się własnym smakiem. Ja np naleśniki robię bez tłuszczu, ale placki ziemniaczane na oleju, bo lubię chrupiące. Kotlety na tłuszczu, bo inaczej są blade i suche, ale jak ktoś woli to można bez tłuszczu. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Patelnia TEFLONOWA 21 lat temu ja powyrzucalam wszystkie teflonowe patelnie i blachy do pieczenia jakie tylko mialam, i te drogie i te tansze uzywam tylko stalowych i marza mi sie z kutego zelaza dlaczego powyrzcalam? bo mialam dosc tego odchodzacego teflonu i wybierania z pomiedzy zebow z tych kelomatow i innych drogich firm teflon jest rakotworczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkkkaa Re: Patelnia TEFLONOWA IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 21 lat temu to jakiś szajssss miałaś, jeśli ci teflon z patelni schodził Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Patelnia TEFLONOWA 21 lat temu Gość portalu: mkkkaa napisał(a): > to jakiś szajssss miałaś, jeśli ci teflon z patelni schodził tak tak Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Patelnia TEFLONOWA 21 lat temu zaleta pateli teflonowej jest to ze mozesz spamyc bez tluszczu albo na odrobinie, jedzonko jest zdrowsze, a jak tu pisza niektore forumowiczki, ze im teflon odchodzil to teflon byl kiespki lub stary Umaz sobie kiedys to samo danie na tej patelni z tyluszczem i bez ( lub krolepka) poczujesz roznice :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Patelnia TEFLONOWA 21 lat temu z dobrej patelni nic nie odchodzi, ale trzeba sie z nia umiejetnie obchodzic. Jak juz ktos wspomnial - kup sobie teflonowa lopatke lub drewniana. W zadnym wypadku nie wolno uzywac noza, widelca czy innych ostrych przedmiotow - wowczas zarysuje sie teflon. A wlasnie zarysowany teflon jest rakotworczy. Teflon w calosci jest ok. Patelnia teflonowa nie wymaga tez szorowania, nic sie nie lepi do niej. Zupelnie bez tluszczu nie jest takie smaczne, ale mozna tluszcz stosowac o wiele oszczedniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Patelnia TEFLONOWA IP: *.jci.com 21 lat temu na mojej byla taka mniej wiecej instrukcja obslugi: uzuwac tylko na malym i srednim gazie (b. dobrze rpzewodzi cieplo i i tak szybko sie nagrzewa) nie rozgrzewac patelni na sucho smazyc mozna z tluszczem lub bez (ja uzywam troszke) konieczna jest delikatna lopatka (np. drewniana) patelni nie trzeba (i wrecz nie wolno) szorowac - wystarczy mycie gabka. Jesli cos przywarlo, namoczyc na pol godz. i powinno odejsc bez problemu. JESLI TEFLON JEST PORYSOWANY/ZLAZI to patelnia idzie do kosza!!! Czas na nowa, z ktora bedziemy sie lepiej obchodzic. Moje maja 5 lat in nic, NIC nie odlazi. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Patelnia TEFLONOWA 21 lat temu a ja mam petelnie serii "teflon platinum" kosztowala bardzo duzo ale jest swietna i uzywam do niej matalowych przyrzadow i nic sie nie dziej....to jest zaleta tych patelni,podobn to sa jedyne prawdziwie teflonowe patelnie.nie ma ich w ofercie tefal iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Patelnia TEFLONOWA IP: 213.17.230.* 21 lat temu kupiłam patelnię z teflon platinum, nie ma ulotki o pierwszym myciu czy przygotowaniu mam coś zrobić na początku? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Patelnia TEFLONOWA 21 lat temu ja swoja umyłam ,później nasmarowałam oliwą oliwkową,podgrzałam ale nie na max,ostudziłam i umyłam ponownie.Tak mi radzono tam gdzie kupowana była iza Odpowiedz Link Zgłoś