Dodaj do ulubionych

ile Ukraince za mycie okien?

IP: *.devs.wavenet.pl 21 lat temu
Umówiłam się z przemiła panią z Ukrainy na mycie okien w mieszkaniu. Okna
cztery: dwa trzyskrzydłowe, dwa jednoskrzydłowe. I nie wiem jakiej zapłaty
będzie oczekiwała? Chciałabym się przygotować, a ponieważ to znajoma znajomej
jakoś niezrecznie mi zapytać najpierw. Poradzcie!....
Obserwuj wątek
    • Gość: ALA Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: 24.72.149.* 21 lat temu
      mysle ze powinnas zapytac jej na ile ona wycenia mycie okien.Jesli przesadzi z
      cena to powiedz ze tyle zaplacic nie mozesz i wtedy podaj swoja propazycje.Ale
      pamietaj ze jesli zanizy cene a ty uznasz jako uczciwa kobieta ze to zamalo daj
      dozuc do jej ceny pare groszy.Ty bedziesz zadowolona i ona rowniez.Pozdrawiam
      • f.l.y Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
        Ukrainka też kobieta, też ma ręce - odchodząc od tematu nieco - zastanawia mnie
        fakt, dlaczego cudzoziemkom płaci się mniej niż polskim paniom sprzątającym?
        mają inne ręce? sprzątają czy prasują gorzej?

• Gość: edyta Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: 80.50.250.* 21 lat temu
          A dlaczego Polako za granica placi sie mniej niz innym. Bo jestesmy tam tania sila robocza. Anglik w zyciu za te pieniadze by nie robil tego co zrobi Polak.
          • Gość: Evita Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.dyn.optonline.net 21 lat temu
            Anglicy nie myja okien
    • gosc101 Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
      Moja mama jest obecnie w Niemczech.
      Tam myje okna u starszych Pan za 5€ za godzine.
      Jak umyje okna szybciej to jej sprawa, jak trwa to dluzej to tez jej sprawa.
      Mama jest zadowolona z tych 5€.
      Ja osobiscie nie mylabym za 20 zl, chyby ze 20 zl za pokoj.
      • lewica_os Re: ile Ukraince za mycie okien? 8 lat temu
        5 €, serio? Tj. 24zł. Opłaci jej się z Polszy wyjeżdżać??
    • Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: 195.116.92.* 21 lat temu
      Mama zamowila kiedyś sobie pania do mycia okien, Polkę. Ale wlasciwie to bez
      znaczenia jakiej byla narodowosci. Pani dostala 30 zl od okna.
      • Gość: beti Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.devs.wavenet.pl 21 lat temu
        Ależ te podane przez was ceny na prawdę przesadzone!!! Pani z Ukrainy
        powiedziała, że pracuje za 10 zł za godzinę. Myła cztery okna 4 godziny, plus
        kurze i parapety i lustra w mieszkaniu i chciała 40 zł. Dałam 50 zł, bo uważam,
        że to ok.
        Więc te propozycje za 30 zł to były na prawdę z sufitu!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Sky Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21 lat temu
          Na jakiego diabla dalas jej wiecej niz zazadala? Chcialas sie poczuc "dobra
          pania"? Bussiness is bussiness. Windujesz cene sama, pozniej bedziesz plakac ze
          chca za duzo.
          • f.l.y Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu

uważasz że Beti dała za dużo? 5 dych za tyle pracy...

Boże chroń te, które do Ciebie przyjdą sprzątać...
            • f.l.y Beti.. 21 lat temu

jesteś z Warszawy?

możesz podac kontakt do tej pani z Ukrainy?
              f.l.y@gazeta.pl

będę wdzięczna...
            • Gość: Sky Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21 lat temu
              Moja pani do sprzatania bardzo sobie chwali prace u mnie, wiec martw sie raczej
              o swoja, aby byla zadowolona. Zawsze dajesz wiecej pieniedzy niz tyle o ile
              ktos chce??? W sklepie rowniez??? Eeee, napewno dajesz napiwki kazdej kasjerce.
              • Gość: beti Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.devs.wavenet.pl 21 lat temu
                Sky, masz rację.
                Ale nie myśl, że nie zastanowiłam się nad tym krokiem. Zrobiłam to dla zachety,
                żeby było ok. Nastepnym razem zapłacę pani tyle, ile zażada, bo ceny za godzinę
                nie podniesie. Poza tym byłam zadowolona, chciałam dać jej odczuć moje
                zadowolnie również finansowo.
                Nie daję napiwków kasjerce i jestem bardzo oszczędna w rozdawaniu pieniędzy, na
                które cięzko pracuję sama.
                Poza tym super jest miło zobaczyć szczęśliwy uśmiech, nawet za 10 zł.:)))
        • Gość: edyta Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: 80.50.250.* 21 lat temu
          nie sa to cany z sufitu, poniewaz moja kolezanka dwa razy w miesiacu jezdzi do warszawy do starszych ludzi moze nieco lepiej sytuowanych i placa jej 50 zl za okno.
    • noie Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
      beti pwiem szczerze...odrzucilo mnie gy zobaczylam twoj temat.
      UKRAINCE...wybacz ale jestm na takie cos czula. Jesli natomiast chodzi o dalsza
      dyskusje na ten temat, to mysle ze pani (sprzataczka) powiedziala nizsza cene
      by wogole miec prace ale na tyle wysoka ( dla niej) by cos zarobic. jesli beti
      zaplacila 10 zl wiecej bo jak pisze byla zadowolona to uwazam ze jest ok. jest
      to w pewien spoosb zacheta do dalszej pracy. jesli natomiast beti uwazasz 8bo
      tak piszesz) ze ceny innych forumowiczek sa wygorowaneto coz...musze ci
      powiedziec ze taka jest srednia i ty trafilas na tania sprzataczke, wiec
      powinnas sie cieszyc i bardziej te pania cenic :-)
      pozdrawiam
      noie
      • Gość: Adrian Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
        jak czytam coś takiego to bierze mnie na mdłości kto pzwala sobie na sprzatanie
        w swoim domu nic nie warta leniwa i głupia baba współczuję męzczyznom takich
        zon a tylakie dobre mają wszędzie zdanie o polskich gospodyniach to już nie to
        pokolenie matki proste ciężko pracowały bo córka inteligentnej matki nie
        pozwala sobie napewno na taki wstyd
        • Gość: polska gospodyni Adrian :-)) IP: *.jci.com 21 lat temu
          a nie przyszlo Ci do glowy ze sprzataniem w domu rownie dobrze moze zajac sie
          FACET?
          • Gość: Evita Polska gospodyni nie zwracaj uwagi na prostakow IP: *.dyn.optonline.net 21 lat temu
      • Gość: Ema Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
        ukrainki piszecie wam się do nich nie równać lenie
        • Gość: Dora Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
          wstydze się za swoje pokolenie Adrian ma rację chołota prostactwo
          • noie Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
            szkoda mi was :-( i szkoda mi slow na takie idotyzmy...
          • nowe.zycie Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
            Ciekawe, że wszyscy "pracowici" piszą z Lubina.
            • ula76 Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
              cooo?
              • Gość: Sławek Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
                nie wieim po co głos tu zabierają osoby ograniczone nie podejmujac tematu ale
                wpisują głupie uwagi typu oooo cooo
              • Gość: Roland Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
                facet może pomóc w sprzątaniu czemu nie ale jeżeli ma żonę pracującą i czas mu
                pozwoli ale widzę piszą tu osoby znudzone takie widzi mi się pseudo gospodynie
                przepraszam jednocześnie kobiety mądre pracowite do nich ta uwaga sie nie tyczy
                ale do rozzkaprysionych chorowitych leniwych wstydźcie się ukraince nie warte
                jesteście nie mówiąc co
                • nglka Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
                  Gość portalu: Roland napisał(a):

> facet może pomóc w sprzątaniu czemu nie ale jeżeli ma żonę pracującą i czas mu
                  > pozwoli

Odbijam piłęczkę - kobieta może pomóc w sprzątaniu jeśli ma męża pracującego i
                  czas Jej pozwoli.
                  Kobieta to nie maszynka do prania, prasowania Twoich ubrań, rodzenia,
                  wychowywania, pracowania i zadowalania męża.
                  Każda kobieta ma prawo do własnego życia i powinieneś się cieszyć, jeśli żona
                  zrobi Ci obiad bo to nie obowiązek tylko przysługa dla Ciebie.
    • Gość: h Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Do wszystkich oburzonych: sila nabywcza naszej zlotowki bywa rozna w roznych
      krajach, dlatego niektorzy godza sie pracowac za mniejsze pieniadze. Tak samo
      jest z Polakami pracujacymi za granica za duuuzo nizsze stawki. Nie tworzmy
      moralnych zwiazkow zawodowych i nie oburzajmy sie, ze ktos placi mniej osobie
      spoza Polski - przeciez obydwie strony na tym korzystaja.
    • Gość: len Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu
      Moim zdaniem 50 zł to jest właściwa cena za umycie czterech okien. Nie
      przesadzajcie, że mycie czterech okien to taka ciężka praca. Moim zdaniem nie
      jest więcej warta, 50-100 zł kosztuje sprzątanie całego 3-4 pokojowego
      mieszkania. Ja swoje okna, też cztery, ale w tym jedno bardzo duże balkonowe,
      myję w 2-3 godziny, męczę się przy tym umiarkowanie. Gdybym sama miała w ten
      sposób zarabiać, chciałabym za taką pracę dostać właśnie 50 zł.

Pozdrawiam!
      • Gość: groch Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        A czy jednakowo liczycie? Bo mnie się wydaje, że nowe okna plastiki myje się
        łatwiej i szybciej, natomiast stare z rozkręcaniem dłużej i trzeba więcej pracy
        aby je umyć. Jak to jest? 10 zł za okno niezależnie od tego jakie jest, czy
        trochę inaczej?
      • Gość: malwa Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: 217.153.6.* 21 lat temu
        taka jesteś mądra? to zgłos sie za ukrainke i popros o te 50 zł. czy to nie wstyd tak pisać? a Polacy też na saksach pracowali za nedzne grosze i chwalili sobie.takie targowanie o cene ubliza temu, kto sie targuje!
        • Gość: Zuzia Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
          no dziwisz się kto się targuje ? leń niemota zamiast wziąć sie do roboty udaje
          nie wiadomo kogo i ujmuje uczciwym ludziom że też do takiej ktoś sprzątać
          pójdzie
    • Gość: Monetta Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Jestem z warszawy i wlasnie poszukuje jakiejs zaufanej osoby do mycia okien u
      mojej mamy w mieszkaniu. Pomozcie bardzo prosze. Moj adres:
      kawiarnia_monetta@op.pl. Z gory bardzo serdecznie dziekuje za pomoc.
      • madai Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
        jak wy to robicie, ze 4 okna myjecie 3 godziny?? ja 4 okna myje gora w 1,5 h i
        to z wielkim ociaganiem ;)
        • Gość: Bob Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
          idzie ci to szybko i sprawnie bo jesteś pracowita i normalna pewnie nie
          wyobrażasz sobie kogoś kto miał by ci usługiwać gratuluję więcej takich z
          poważaniem Robert
      • Gość: Mieszko Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
        podaję ares lichej sprzątaczki monetta@op.pl ale nie polecam
    • Gość: nusia Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      PRZERAŻA mnie, podobnie jak jedną z przedmówczyń, że wspominasz o narodowości
      tej pani. Czemu nie napiszesz: ile dać przemiłej pani za mycie okien? Jestem po
      filologii słowiańskiej. Mam wielu przyjaciół zza wschodniej granicy i dręczę
      się, gdy opowiadają mi tysiące podobnych historii - ciągle przykleja się im
      metkę taniego Ruska. Ruska alkoholika, łatwej Ruski itd... Błagam, ludzie,
      postukajcie się w (polskie) czółko i nie kompromitujcie się. Wstyd. Nie obraź
      się, proszę, staram się poruszyć jakoś ten problem, ważniejszy nieco moim
      zdaniem od ceny za okno.
      • Gość: Daria Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
        niusia dziwisz się samo jej imię beti jakim się przedstawia mówi o niej znam
        więcej takich ograniczone zakompleksione leniwe i w ten sposób sobie kompensują
        wydając ciężko zarobione pieniądze swoich mężów acha spotkasz je w każdym gab
        lekarskim a najczęściej u znachorów
        • Gość: Kuba Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
          uszanowanie dla Niusi i podobnym paniom precz z zakompleksionymi leniami
          udawanie wam nie wiele pomoże idżcie do lustra i na kanapę nic tu po was lenie
          • Gość: Tatiana Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
            dzięki ale one i tak nic z tego nie zrozumieją tylko nadymają te wiecznie
            odchudzające gęby
            • Gość: Ania Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
              racja racja ale co wstrętne że one wywodzą się najczęściej z prostactwa bo z
              rodziny inteligentnej a nawet skromnej nie wyjdzie snob ale matka pewnie
              fizycznie zasówała i brakowało czasu i siły aby wychować córkę na człowieka
              wartościowego i tak to się kręci obrzydliwość
              • Gość: Antoni Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
                tak po wojnie zostały takie księżniczki i poginęły sczezły albo pogłupiały i
                można je było spotykać na ulicach w nocnikach na głowach przewiązane pończochą
                ale to były autentyczne księżniczki ale te obecne nowobogackie głupie komu chcą
                imponować ale los lubi się mścić i ona może kiedyś ukrainkę prosić o chleb i
                tak im życzę dobra i mądra matka nie wypóści z domu głupiej córki
                • Gość: zoja Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
                  racja Antoni ale ja mam dwóch synów i jak się ustrzec od takiej lichej synowej
                  broń Boże żeby oni kiedyś musieli pracować placenie za sprzątanie swoich domów
                  żeby takie baby trafiło już od progu życzę sobie dobrej uczciwej zdrowej i
                  pracowitej synowej kukły i miotły niech omijają nas szerokim kołem
                  • ela333 Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
                    No dobrze, ale jakby zatytułować: "Ile Polce za mycie okien", to też byście się
                    tak oburzali? Poza tym, co zdrożnego w zApłaceniu Ukraince za mycie okien? Co
                    zdrożnego z zapłaceniu komukolwiek za mycie okien? Gdyby się okazało, że
                    potrzebująca kobieta jest niepełnosprawna i dlatego sama ich nie umyje,to co?
                    Dlaczego wylewacie pomyje dla kobiet, które z różnych względów nie mogą same
                    umyć tych parszywych okien?
                      Elu333 - odpowiadasz na nędzną prowokację osóbki, która zamiast myć okna siedzi
                      i co 2 minuty wysyła posta zmieniając nick ;) Spójrz na hosta
                    • Gość: Jaś Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
                      może twoje zakichana gospodyni okna są parszywe bo u mojej żony (
                      wykształcona ) lśnią czystością tak ją mama przygotowała do życia mam wspaniałą
                      pracowitą żonę i matkę dla naszych dzieci b kulturalną nie narzekającą na prace
                      domowe ani teściową po prostu bardzo dobrze wychowana osoba i dzięki
                      najwyższemu i jej rodzicom
                • Gość: klara Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: 212.2.173.* 21 lat temu
                  masz schizofrenie i rozmawiasz sam z soba????
    • Gość: len Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.aster.pl 21 lat temu
      Widzę, że jedna z osób świetnie się tu bawi pisząc posty i jednocześnie na nie
      odpowiadając, hehe... Słuchaj, nie musisz zmieniać za każdym razem nicka,
      możesz napisac po prostu jednego długiego posta, hehe... O boże, niektórzy to
      naprawdę mają nieźle nafajdane!

Pozdrawiam!
      Moja mama płaci Pani od sprzątania 5 zł za jedno okno (szyba, rama +
      dokończeniowo parapet).
      Myślę, że to ok cena.
    • Gość: Kaja Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: 195.205.71.* 21 lat temu
      Najmij Polkę!
      • anne-so Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
        ja płace pani z Ukrainy za sprzatanie 3 pokoi 50 pln (raz w tygodniu). pani
        sprzata z zegarkiem w reku 5 godzin i w tym czasie wg własnego uznania umyje
        okna (a mam ich 7 w tym duze balkonowe) lub pomoże mi w prasowaniu. I to
        wychodzi 10 pln za godzinę, tyle samo ile dostaję na rękę pracując w biurze.
        nie widzę nic zdrożnego w zapłaceniu komuś za zrobienie tego za czym nie
        przepadam. oczywiste rowniez jest to, ze sposrod wielu ofert na rynku wybiore
        mozliwie najlepsza za najmniejsze pieniadze. pozdrawiam
        • Gość: Kuba Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
          ej ty anne żygać się chce niemoto zapyziała po co takie piszą z was nic tu
          chętnie podyskutujemy z prawdziwymi kobietami a wy do wyra i pod lustro
          dziamoty skończone żebyś jeszcze szukała posługi u ukrainki wynosząc śmieci i
          kible jej szorując zresztą nie wiadomo czy wy takie wogóle do czegoś się
          nadajecie chybba damy zgrywać
          • Gość: gocha Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu
            nie podniecaj się tak bo do fabryki się spóźnisz robolu
            • Gość: Radek Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
              nie sprzatać to kobiety muszą raczej za tymi które nigdzie się nie śpieszą a
              wgłowach mają sieczkę te z fabryki podołają wszystkiemu i są do rzeczy
      • Gość: KIKA Re: ile Ukraince za mycie okien? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
        niech ci mama umyje jak lenia wypuściła wcisnęłla komuś na udrękę
    • Gość: Evita Tyle samo co Polce IP: *.dyn.optonline.net 21 lat temu
      Nie przesadzajmy. Mam wrazenie ze najwazniejsze dla ciebie jest to, ze pani
      jest z Ukrainy. Zaplac jej tyle co bycs zaplacila kazdemu innemu
      • Gość: Zofia. Re: Tyle samo co Polce IP: *.broker.com.pl 21 lat temu
        Uważam że masz problem-podam Ci proste rozwiązanie: kup sobie dobry płyn do mycia okien mister masyl,rękawy podwiń,dobra szmatka i do dzieła zaoszczędzisz,a zyskasz krążenie Ci się poprawi spróbuj a przyznasz Mi racje....
    • dziewice Re: ile Ukraince za mycie okien? 21 lat temu
      moze po prostu dwa razy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka