Dodaj do ulubionych

odciski (odgniotki) na stopach- pomocy!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
może macie jakis sprawdzony sposób na odciski na stopach. Szczególne moje
utrapienie to dwa miejsca - spód dużego palca i tak jeszcze kawałek za nim w
kierunku pięty. Smaruje kremem nawilżającym, ścieram pumeksem, namaczam.
troche pomaga. Najgorzej jest jak chodze w szpilkach. Bardzo mnie wówczas
boli i stopy puchną. Poradźcie
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: odciski (odgniotki) na stopach- pomocy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Płyn na odciski - do kupienia w aptece za plus-minus 5 zł - świetne,zobaczysz.
      • Gość: smutas13 Re: odciski (odgniotki) na stopach- pomocy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Dobre są też plastry - dostaniesz w aptece bez recepty .

I , spróbuj zmienić buty.
        Jeżeli wciąż będziesz chodzić w tych samych szpilkach ,
        odcisków nie wyleczysz .

• Gość: AnkaK Re: odciski (odgniotki) na stopach- pomocy! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21 lat temu
          Wyleczyłam ponasg 20 letni odcisk na stopie stosując się do porady jednej z
          forumowiczek forum"Zdrowie"(P.Iwono - pozdrawiam), w ten sposób:
          Poproś swojego lekarza rodzinnego aby przypisał Ci (bo to lek robiony,na receptę
          )maść salicylową 50%.Niedużą ilość - 30 g.Kosztuje to 5 zł.Kup także jak
          najszerszy plaster na rolce - poloplast a także ok.10 skalpelków.I uzbroj się w
          trochę cierpliwości ale naprawdę warto!
          Na stopę naklej podwójnie plaster,uprzednio robiąc wycięcie na odcisk. Na odcisk
          w tym otworze nałóż maść.Niewielką ilość - tak na czubek noża.Całość zaklej
          jeszcze jednym plastrem.Z tym opatrunkiem trzeba chodzić 3 dni uważając aby przy
          myciu tego nie zamoczyć.Po trzech dniach odklej,stopę umyj ciepłą wodą i mydłem
          i delikatnie zetnij skalpelem wystającą warstewkę odcisku.Nie odcinaj za mocno
          bo łatwo się skaleczyć.To nie boli,bo skóra jest rozmięknięta i biała.Następnie
          znowu nałóż taki sam opatrunek z maścią i powtórz czynność po 3 dniach.Aż do
          skutku.Mnie ta "operacja"zajęła 3 tygodnie ale odcisk usunęłam wraz z
          rdzeniem,cierpliwie i systematycznie.Teraz czuję się jak"nowo
          narodzona".Wypróbuj tę metodę,bo warto!Polecam.Gdyby nie to,musiałabym poddać
          się wycięciu przez chirurga a to unieruchomiłoby mnie na kilka dni w domu.Życzę
          powodzenia w walce z odciskami.
          • Gość: szukająca-pomocy dzięki serdeczne IP: *.pronet.lublin.pl 21 lat temu
            Bardzo Ci dziękuję za szczegółowy opis i za poradę. Spróbuje zastosować i dam
            znać...ale jak mówisz to może potrwać. Stosowałam już maści na odciski i te w
            płynie też ale odcisk znikał po części powierzchniowo i jeszcze szybciej
            "odrastał". Czułam, ze walcze z wiatrakami. Powiedz czy pozbyłaś się go na wieki
            czy zmieniłaś coś jeszcze?? Tak się zastanawiałam, ze może to skłonnośc
            dziedziczna - po rodzicach?? Heh tak chciałabym mieć miękkie stopki bez
            odcisków. Ależ się rozpisałam. Pozdrawiam i trzymajcie za mnie kciuki :))
            • Gość: AnkaK Re: dzięki serdeczne IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21 lat temu
              Odcisku pozbyłam się definitywnie.
              Radzę,uzbroj się w cierpliwość i zobaczysz,że pozbędziesz się kłopotu.Ja miałam
              już tak,że nie mogłam przez ból stopy chodzić.Też na początku kuracji wydawało
              mi się że to długo,ale zobaczysz jak szybko leci czas i ani się obejrzałam 3
              tygodniowa kuracja zleciała jak "z bicza trzasnął" a i odcisku pozbyłam się
              bezpowrotnie.Naprawdę warto!Dotychczas żadnymi plastrami ani płynami na odciski
              nie udało mi się osiągnąć oczekiwanego rezultatu.Przekonaj się sama.Im szybciej
              - tym lepiej.Napisz o rezultatach na priv AnkaKw@wp.pl Życzę powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka