Dodaj do ulubionych

Chemia w łóżku

IP: *.adsl.entanet.co.uk 20 lat temu
Witam wszystkich! Rok temu wzielam zastrzyk tylko raz i do dnia dzisiejszego
nie mam okresu. Tragedia czuje sie okropnie ja chce wrocic do normalnosci
Obserwuj wątek
    • Gość: zara Re:Nic nie wspomniano na temat wkładek domacicznyc IP: *.lubin.dialog.net.pl 20 lat temu
      Mija już 2 lat od kiedy stosuje jako srodek antykoncepcyjny wkładke domaciczną
      Miena. Działa on terapeutycznie i antykoncepcyjnie przez 5 lat, po upływe tego
      czasu należy go usunąc. Moge stwierdzic ze wplywa ona na moje libido tak jak
      wczesniej stosowane przeze mnie tabletki hormonalne, zmniejszaja go. Pozatym
      dziala bezpośrednio na macicę a nie jak inne srodki hormonalne na caly organizm.
      I została uznana za jeden z najbaradziej skuteczny srodek zapobiegania ciazy
      porównywalny ze sterylizacją.
      Ponadto jest zalecana przy leczeniu nadmiernych krwawień i zapobiega przerostą
      błony sluzowej macicy. Tak jak każdy środek posiada kilka przeciwskazań do jej
      stosowania ale jest ich niewiele. A warto zaznaczyć ze mozna ja sosowac u osob z
      chorobami krazenia , serca i żylakami. Wewnatrzmaciczny system Mirena moze
      zalozyć tylko lekarz ginekolog w gabinecie lekarskim w ciągu siedmiu dni od
      wystapienia krwawienia miesiaczkowego. Usuniąć Mirene moze także lekarz w
      kazdej chwili. Po zalozeniu wkładki mozna odczuwac silniejsze bóle podobne do
      bóli menstruacyjnych przez 4-5 godzin. Ale w dalszym uzytkowaniu nie jest ona
      odczuwalna. Zakup tej wkładki domacicznej nie jest to niskim jednorazowym
      kosztem / w tej chwili chyba rzędu 600 pln/ ,ale po przeliczeniu na ilośc lat /5
      lat/ jej skuteczności i komfortu jaki odczuwa kobieta jest warta. Pozdrawiam:))
      • Gość: Hoho Wkladka - srodek aborcyjny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu
        Swietna reklama. Masz jakis udzial w zyskach? Jak czujesz sie psychicznie
        wiedzac, ze dokonalas w ten sposob wielokrotnych aborcji??? Jest to wyjatkowo
        niemoralna, barbarzynska i obrzydliwa metoda....
      • Gość: Michael Re:Nic nie wspomniano na temat wkładek domaciczny IP: *.aster.pl 20 lat temu
        Sugeruję, żebyś zapoznała się na nowo ze słownikiem ortograficznym...
        Pusta ci.pa.
    • Gość: ewa Re: Chemia w łóżku IP: *.kat.forthnet.gr 20 lat temu
      stosowalam przez okres 2 lata zastrzyki, pierwszy rok miesiaczkowalm
      regularnie , w drugim roku zaszlo bardzo wiele zmian: zanik miesiaczki, zawroty
      glowy itp. po roku czasu nie stosownia tej metody wszystko doszlo do normy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka