Gość: piotr IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20 lat temu Według ostrożnych szacunków w Polsce na NZJ ( do których zaliczamy również chorobę Leśniowskiego- Crohna ) choruje 50 tysiecy osób. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: crohnowiec Re: Na co chorują bohaterowie popularnych seriali IP: *.acn.waw.pl 20 lat temu 50 000 to raczej maksymalna liczba chrych na nieswoiste zapalenia jeli czyli chorobę Leśniowskiego-Crohna i wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Chorych na chL-C może być 5 10 lub 15 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobius Re: Na co chorują bohaterowie popularnych seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Tak apropo, to w internecie istnieje forum zrzeszajace ludzi chorych na Nieswoiste Zapalenia Jelit pod adresem: crohn.home.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croniki Na co chorują bohaterowie popularnych seriali IP: *.acn.waw.pl 20 lat temu Z tą dietą w chorobie Leśniowskiego-Crohna to nie jest tak. Każedme szkodzi co innego. Zainteresowani mogą poczytać na stronach Towarzystwa J-elita nzj.iimcb.gov.pl/ lub podyskutować na forum poświęconym nieswoistym zapaleniom jelit crohn.home.pl/forum/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
blackgodiva aidWEB - Rzadkie Choroby - Forum Rodzin i Specj. 20 lat temu Polecam stronę www.aidWeb.org która została stworzona dla rodzin borykających się z problemem rzadkiej choroby (jeden przypadek na 2000 osób). Wkrótce strona otrzyma wersję w języku polskim... Portal aidWeb.org oferuje firum dyskusyjne pacjentów i ich rodzin oraz szczegółowe informacje o poszczególnych rodzajach rzadkich chorób i relacje prasowe z całego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Popieram pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Świetny pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewap162 Na co chorują bohaterowie popularnych seriali IP: *.acn.waw.pl 20 lat temu Niedawno dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak ADHD Z wielkim prawdopodobieństwem dotyczy to mnie i mojej dorosłej już córki. Chciałabym zrozumieć swoją córkę i siebie i dlatego bardzo mnie ten temat interesuje. Pytałam swojego lekarza rodzinnego. Słyszał i szuka materiałów. Czy jest ktoś, kto zna temat? Gdzie szukać informacji? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja321 Re: Na co chorują bohaterowie popularnych seriali IP: *.adsl.inetia.pl 20 lat temu z ADHD MOZNA ZYC I Z ZASADY SIE Z NIEJ WYRASTA. Nie wyrasta sie z pozostalych problemow ale mozna z nimi zyc. Wszelkie porady (filmowe, serialowe i inne) moga pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Na co chorują bohaterowie popularnych seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Cześć Wam. Tym, którzy szukacie pomocy w serialach! Który odcinek własnego życia oglądacie? 110? 345? 2457? Jest poprawa? Pomyślcie o Waszych bliskich? Być może Oni naprawdę potrzebują Waszej pomocy. Zycie Waszych bliskich jest w Waszych rękach. Pamiętajcie o tym! Odpowiedz Link Zgłoś
ita20 ADHD 20 lat temu Polecam ksiażkę :Nadpobudliwość psychoruchowa u dzieci.Autorzy:Wolańczyk,Kołakowski ,Skotnicka.Wydawnictwo Lublin 1999r.Mam egzemplarz,jesli jest pani zainyeresowana kontakt pod mailem gazetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Na co chorują bohaterowie popularnych seriali IP: *.crowley.pl 20 lat temu Wladzia trzy lata temu wystawili pod plandeke do ogrodu i sluch po nim zaginal... czy taki wzor opieki nad chorymi na alzheimera chce upowszechniac tvp? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
inessta Re: Na co chorują bohaterowie popularnych seriali 20 lat temu powinni jeszcze mówić o prostacie i zaburzeniach z nią związanych. Istotnym problemem jest także rak jelita grubego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Kolejny błąd w leśniewskim IP: *.nat.dsuj.pl 20 lat temu To nie trąd, nikogo z Leśniewskim nie trzeba izolować, Ci ludzie normalnie przecież wśród nas żyją... A dodać należałoby jeszcze, że dla niektórych chorujących na L-C stres jest najbardziej szkodliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciotka Matylda [...] IP: *.promax.media.pl 20 lat temu Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Na co chorują bohaterowie popularnych seriali IP: *.cto.us.edu.pl 20 lat temu Z tego co wiem, to ani Durczok, ani Pawłowski nie chorowali na ziarnicę Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 Na co chorują bohaterowie popularnych seriali 20 lat temu Z wymienionych osób ani red. Durczok ani red. Pawłowski nie byli chorzy na ziarnicę. Mieli natomiast inne choroby nowotworowe. Odpowiedz Link Zgłoś