Dodaj do ulubionych

Ściereczka z microfibry

• Gość: ola Re: Ściereczka z microfibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      ja też kupiłam taką niebieską Stelli i już ją miałam wyrzucić, bo
      taka gruba, ale pomyślałam, że może przyda się do podłogi.
      Rzeczywiście się przydała, bo łatwo z niej spłukać wszystkie włosy,
      które do innych ścierek się przyklejają.
      • Gość: al Re: Ściereczka z microfibry IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19 lat temu
        są ludzie dla których najlepsze są garnki aluminiowe, za nic w świecie nie dadzą
        się przekonać żeby do kremu użyć miksera (ręcznie niby lepiej wychodzi) albo
        kobiety którym nie da się przetłumaczyć że są lepsze kremy do twarzy niż Nivea
        (ten tłusty w płaskim pojemniku).
        Myślę że do takich ludzi należą przeciwnicy mikrofibry, no bo jak wytłumaczyć
        fakt że nie podoba im się coś tak wygodnego w użyciu i dobrego? Od kiedy
        zaczęłam sprzątać tymi ściereczkami nie kupuję płynu do prysznica, płynu do
        mycia okien, ściereczek do monitora itd. Ostatnio kupiłam mopa z mikrofibry i
        kuchnię myję tylko wodą, naturalnie i oszczędnie, wyjdzie mi na zdrowie a i
        środowisko mniej ucierpi. Jedyne co jeszcze kupuję ze środków czyszczących to
        wybielacz do blatów kuchennych - cholerne jasne meble......
        • Gość: zott36 Re: Ściereczka z microfibry IP: *.eranet.pl 19 lat temu
          Dzisiaj odkryłam to cudo, szkoda , ze tak późno(pod wpływem tego forum i tego tematu) , chociaż ja w takie cuda nigdy nie wierzyłam.
          Nobla dla osoby , która wymyśliła tą szmatkę. Kamień czysci rewelacyjnie(az jestem w szoku)kabina prysznicowa, okap, inox , szkło , olulary , laptop, krany , no wszystko lśni jak nowe.
          Czy ktoś może mi wyjasnic co to za tkanina ?, naturalna , sztuczna?
          Na jakiej zasadzie to działa , ze az kamien kilkuletni czysci bez detergentów.?
          Chemia idzie w odstawke , raz , ze zdrowo ,dwa nie było po niej takich efektów.
          Moja mikrofibra to prima (nie wiem czy to ma jakies znaczenie).
          Nie mogę wyjsc z podziwu , to jakies czary chyba;)
        • Gość: kama co to jest wybielacz do blatów? IP: *.rad.vectranet.pl 19 lat temu
          pierwszy raz słyszę... czy mozesz podac nazwe dokladna igdzie to
          mozna kupic?
          z góry dziekuje
    • inna32 Re: Ściereczka z microfibry 19 lat temu
      Mikrofibra - to cienka przędza poliamidowa spleciona z
      kilkudziesięciu bardzo cienkich niteczek tzw. mikrowłókien, które
      posiadają aksamitną miękkość,
      • smolkowicz_a Re: Ściereczka z microfibry 19 lat temu
        Jeśli idzie o pranie, prać należy w temperaturze 60 stopni, bez
        płynów do płukania. Nie wolno prać razem z ręcznikami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka