beatrix01 20 lat temu czy studiujac za granica rowniez beda przyslugiwac mi alimenty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malgosia Re: alimenty IP: *.aster.pl 20 lat temu po pierwsze, po polsku mówi się "czy kiedy będę studiowała za granicą, będą mi przysługiwały alimenty" albo "czy studiując za granicą będę nadal miała prawo do alimentów". jak ktoś studiuje to powinien poprawnie używać konstrukcji z imiesłowem przysłówkowym czynnym. a po drugie - będą Ci przysługiwały alimenty, chyba że już utrzymujesz się sama. rodzice mają obowiązek alimentowania dzieci dopóki te nie są w stanie utrzymać się same. pzdr, M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoho Kobito niesamowito IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu Alez kobito nie czepiaj sie dziewczyny. Po pierwsze nie wszyscy studiuja jakas beznadziejna polonistyke, po drugie ona bedzie studiowac w innym jezyku niz polski( poradzilabys sobie?). Po trzecie przeanalizuj wszystkie swoje posty..... pod katem wystepujacych tam imieslowow przyslowkowych biernych. Odpowiedz Link Zgłoś
morgan11 Re: alimenty 20 lat temu tak, a to czy jestes w stanie sie sama utrzymac nie ma tu znaczenia(nikt ci tego nie udowodni); ja bylam ale w sadzie mowilam ze mam duzo nauki i nie moge! wiec do 25go roku zycia, bedac na studiach pobieralam alimenty. Odpowiedz Link Zgłoś