20 lat temu
Nie lubie mycia podłóg.Nie mam żadnego mopa więc łapie ściere, na kolana i
myje. Wkurzyłam się w te upały i postanowiłam kupić - chociaż mój mąż
powiedziała, że paneli mokrym mopem się nie myje. Rozumiem go.

Jakie macie mopy? Te sznurkowe, płaskie - szukam takiego który za bardzo nie
nasiąknie wodą tzn, nie będzie taki mokry.
Obserwuj wątek
    • Gość: ela2225 Re: Mopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Używam takiego pomarańczowego nie pamietam jakiej firmy ale jest dobry jak
      dobrze wycisnę to jest prawie suchy i nie nasiąka wodą.
      Taki jest paskowy.
      Podobno Viledy są dobre tylko te ceny
      • pepsi Re: Mopy 20 lat temu
        moze maz sam zlapie sciere, skoro taki madrala? ;)

ja tez uzywam paskowego, dosc dobrze da sie wycisnac, panelom nic sie jak na
        razie nie stalo
    • Gość: Mopmenka Re: Mopy IP: *.adsl.inetia.pl 20 lat temu
      Ja myję podłogę mopem. Nazywam to opierda....e podłogi, więc raz na jakiś czas
      szoruję szczotą podłogę. Polecam oczywiście viledę. Kupuję zamiennie żółty lub
      ten niebieski mop. W sklepie kosztuje zwykłym 17zł, w makro 12zł. Mam 2 różne-
      do schodów przed domem i do paneli. Jak jest bardzo zabrudzony, to poprosu go
      piorę w pralce. Mop naprawdę ułatwia życie. I myślę sobie, ze jak Twój mąż gada
      takie rzeczy- że mopa nie używa sie do paneli, to niech sobie sam czyści na
      kolanach podłogę...
      Do mopa kupujesz przeciesz specjalne wiadro i tam nadmiar wody wyciskasz. Jesli
      masz duże powierzchnie do mycia sa takie specjalnie szczotki do szyszczenia-
      tez Viledy- sa bardzo dobre!!!!
    • veeto1 Re: Mopy 20 lat temu
      Od 5 lat zasuwam mopem panele i nic sie nie dzieje. Ściera tak samo mokra jak
      mop. Jakiś czas zrezygnowałam jednak z paskowych (lepsze od sznurkowych!) na
      rzecz mopa (?) w formie dość długiej gąbki na kiju, która składając się przy
      pomocy specjalnego mechanizmu odsącza wodę. Takie mopy wspaniale ściągają cały
      ewentualny piasek czy "koty" z kurzu nic nie wciskając pod listwy, jak to bywa
      z mopami sznurkowaymi lub paskowymi. Poszukja w sklepach, polecam.
    • Gość: Matylda Re: Mopy IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Mop i żelazko bezprzewodowe to jak dla mnie największe wynalazki na świecie. Ja
      kupuję w Leclercu, takie z biało - niebieskiej serii. Bardzo dobre, paskowe.
      Jednak co jakiś czas trzeba zniżyć się do poziomu podłogi i przejechać
      tradycyjnie chociażby przy listwach.
      • Gość: Anki Re: Mopy IP: 86.67.66.* 20 lat temu
        Ja mam takei coś:

www.smarthandlepro.com/images/Dust%20Mop.GIF
        tylko mniej kudłate ;) Sprawdza się świetnie (panele i płytki), choć raz na
        miesiąc ze ścierą na kolaach trzeba przelecieć :))
    • Gość: dewad Re: Mopy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Proponuję podejrzeć męża, jak on to robi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka