Dodaj do ulubionych

Włosy ozdobą kobiety

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
Najlepsza na włosy suche jest maseczka(ja mam z Rossmana za 4zł i jest
świetna), na maseczkę czepek foliowy i trzymamy 15 minut. Włosy robią się
przepiękne, szczególnie loki(jak moje)
Obserwuj wątek
    • aga25_79 Re: Włosy ozdobą kobiety 20 lat temu
      a jak ta maska się nazywa?
    • Gość: balejafan Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.hsd1.nj.comcast.net 20 lat temu
      Zupelnie nie zgadzam sie z opinia zawarta w tym artykule, ze najlepszy dla
      cienkich i delikatnych wlosow jest jednolity kolor na calej glowie. Wrecz
      przeciwnie- delikatny balejaz nada im wrazenie wiekszej objetosci, a jak wiemy,
      przy jednolitym kolorze i cienkich wlosach trudno ten efekt uzyskac.Pozdrawiam.
      • bubster Re: Włosy ozdobą kobiety 16 lat temu
        I jednolita długośc też się nie sprawdzi.
    • Gość: kasia Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.chello.pl 20 lat temu
      zawsze miałam grube i solidne włosy
      sama zwracam uwagę na włosy kobiet i na pweno o włosypodobnie jak o zeby i
      paznokcie tzreba dbać szczególnie
      a nie tylko umyć i cześć.
      ale- jeda taka fryzjerka ( z bożej łaski ) obcięła mnie brzytwą i mam
      poszczępione końcówki, ie mogę ich doprowadzić do dawnej swietności..
      :-(((
    • Gość: ... Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.netblok.pl 20 lat temu
      Wprawdzie jestem facetem, ale w 100% zgadzam sie z opiniami nt. wlosow cienkich/delikatnych/przetluszczajacych sie. Sam strzyge sie dosc krotko (choc bez przesady) z cieniowaniem oraz uzywam pianki do wlosow i szamponu zwiekszajacego objetosc, wlosy wygladaja duzo lepiej niz bez tych zabiegow, kiedy to juz po paru godzinach wygladaja jakbym nie myl ich od tygodnia :P
    • Gość: Didi - Loczek ;) Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Musze wam cos powiedziec bo inaczej popadne w głęboką depresje!!mam kręcone
      włosy lecz gdy są suche i bez zadnego zelu czy pianki wyglądaja okropnie!!
      wogóle nie widac ze sa kręcone a są suche jak pieprz są gęste i na dodtatek
      wyglądaja jak siano!!mialam kiedys długie włosy gdzies do pasa i niestety
      obciełam je prawie az do samej szyi.teraz tego załuje.kiedy uzywam pianki i mam
      rozpuszczone włosy moje loki pięknie wyglądaja lecz mam wielkie afro którego
      nie moge znieść.problem w tym ze pianka powoduje ze moje włosy wyglądaja na
      mokre a raczej według innych na tłuste.wiec niewiem co mam robic.mówi sie ze
      niby mokra włoszka ale wyglądaja jakby byly tłuste :/ wiec niewiem teraz co mam
      robic.postanowilam ze zapuszcze wlosy moze nie do pasa ale za ramoina - mysle
      ze wtedy pozbede sie tego wstrętnego afra!! ale problem pozostaje taki : jesli
      nie bede uzywac pianki to wlosy beda okropne bez efektu loków i sianowate
      natomiast jesli uzyje pianki wlosy beda mialy loki lecz bede wygladaly na
      mokre/tłuste.powiedzcie mi co mam zrobic?? prosze.jestem juz tak zdesperowana
      ze chcialm isc dzis do fryzjera i znowu je obciać.jakos wystopniowac czy
      cos.ale nie moge bo ZAPUSZCZAM!!prosze poradzcie mi.
      • Gość: Alibaba Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.pr.radom.net 19 lat temu
        Do Didi-Loczek ja też mam takie włosy,/z tyłu są inne bardziej proste natomiast
        przód siano/ kiedyś jak były trochę krótsze, te z przodu, mokre nawijałam na
        noc na dwa wałki grubsze, teraz mam dłuższe i po umyciu na mokre nakładam
        dobrą piankę, nie suszę żadnymi suszarkami zostawiam aż same wyschną, i wcale
        nie wyglądają jak przetłuszczone.Inne już nie będa i trzeba się z tym pogodzić.
        Często je spinam wiążę. Żeby wyglądały jako tako trzeba myć co dwa dni
        • koa.la Do Didi 19 lat temu
          A może po prostu wyprostujesz włosy u fryzjera i będzie spokój,
          nakłada się płyn taki jak do trwałej, tylko zamiast zakręcać na
          wałki prostuje się je jakoś...
      • agata9090 Do Didi 18 lat temu
        mam kręcone włosy równiez i wiem jaka z nimi jest udręka... Wg mnie pianki to zło :/ nie dośc ze włosy są po nich sztywne, to tylko pozornie wygładzają no i dają efekt sklejonych, tłustych włosów... przed umyciem włosów czeszę je, a potem przed nałozeniem odzywki 1. Ja uzywam zawsze przy pielęgnacji włosów serii do włosów suchych i zniszczonych, nakładam 2 odzywki, kazdą spłukuję. Następnie zawijam wlosy na chwilę w ręcznik, odwijam i nie czeszę tylko układam palcami loki przy pomocy serum (np z avonu) a jeszcze lepiej przy pomocy jedwabiu w płynie ;) po nim włosy się cudownie kręcą, ślicznie pachną i lśnią :D włosów nie czeszę, bo loków nie powinno się czesac, a włosy mam wycieniowane, bo dzięki temu lepiej się kręcą na całej długości i fryzura ma odpowiedni kształt :)
      • Gość: Ilona Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.xdsl.centertel.pl 18 lat temu
        Napewno nie prostuj włosów na stałe bo okropnie je zniszczysz!!!Ja tez mam
        krecone włosy i troche z nimi problemow zreszta wiesz jak to
        jest...przeczytałam ostatnio ze dobre sa preparaty nivea do włosów
        kreconych(szampon,odzywka,maska) i odzywka pantin do włosow kreconych podobniez
        dobrze nawilza dzisiaj kupiłam wiec ile w tym prawdy jeszcze nie wiem.Słyszałam
        tez ze powinno sie je obcinac z głowa pochylona w doł ale nie wiem jak to
        wyglada,trzeba by było spytac fryzjerki.Pozdrawiam
      • tilla3 Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu
        warto je nawilżać, stosować preparaty bez alkoholu, które jeszcze bardziej
        wysuszają włosy i nie rozczesywać na sucho tylko po myciu
    • alexxa6 Re: Włosy ozdobą kobiety 19 lat temu
      a co to za maseczka? nazwę poproszę .

vanilla-cafe.net/
      • Gość: wanilijka Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        maseczka w białym perłowym słoiczku z bodajże bordowo-fioletową pokrywką
        wyprodukowana dla rossmanna. chyba rossmann hair repair.
    • besame.mucho Re: Włosy ozdobą kobiety 19 lat temu
      Jeśli chodzi o grube, sztywne włosy, to porada jest straszna. Co to w ogóle za pomysł, żeby włosy codziennie niszczyć prostowaniem lub lokówką + super trwałymi piankami, lakierami, woskami czy innymi gumami? Po co? Żeby je zupełnie zniszczyć?
    • Gość: grecz Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      wychodzi na to ze moje włosy są idealne do układania....szkoda, ze
      rzeczywistość mówi co innego.. ;)
    • Gość: Ach te wlosy Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.abhsia.telus.net 19 lat temu
      Wlosy, wloski, wlosiczki, jak je ulkadac, czy straszliwymi herkulesowsimi
      paluchami, a moze delikatnymi paluszkami, po upojnym tangu Milonga? Poradzcie.
      LG
    • Gość: Prosze o porade Włosy ozdobą kobiety IP: *.abhsia.telus.net 19 lat temu
      jak utrzymac wlosy w porzadku?, wszystko mam owlosione za wyjatkiem wspaniale
      uksztaltowanej bezwlosej czaszki z duzym intelektualnym wybrzuszeniem czola do
      przodu a la Ilich.
      Jakie maseczki, szampony aby ulozec je w piekne futerko. Prosze o porady.
      LG
      • zona_jarka Re: Włosy ozdobą kobiety 19 lat temu
        Jeżeli chodzi o maseczkę to przeciwgazowa, a na owłosienie stosować szampon
        przeciw pchłom pół na pół z musztardą sarepską.
        • Gość: sabbatha Re: Włosy ozdobą kobiety IP: 213.17.145.* 19 lat temu
          najlepsza maska do wax - przynajmniej dla wiekszosci kobiet - ale troche wzmaga
          puszenie ,wiec nie do kazdego rodzaju wlosow.

torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=2577
    • Gość: Agata Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      super stronka terz mam krecone
      • Gość: :P Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        ojej, ty terz?
        • ago-33 Re: Włosy ozdobą kobiety 19 lat temu
          Ja mam proste,chce mieć kręcone,tylko nie trwała.
          www.euro-klinika.pl
          • Gość: micro Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.aster.pl 19 lat temu
            Przeczytajcie sobie ten art: "Zadbane, lśniące włosy"
            e-kobiety.pl/content/view/929/446/1/0/ - kilka rad i metod postepowania z
            każdym rodzajem włosów.:)
            • Gość: Ewelina Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.szwajcarska.pl 19 lat temu
              Ty chyba żartujesz polecając ten artykuł w którym pisze: "Jeżeli włosy
              przetłuszczają się należy myć je, co 7 dni lub częściej." Myć włosy tłuste co 7
              dni???????? Jakbym myła włosy co 7 dni to tego ostatniego dnia miałabym włosy
              jak wysmarowe w oleju. Ale brednie.
    • Gość: Renata Włosy ozdobą kobiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Nie ma nic na temat wyprostowania wlosuw.Ja chce miec proste wlosy prubuje
      ruznych sposobuw i niema efektuw.Poradzie cos.
    • Gość: marysia996 Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.telkonet.pl 19 lat temu
      Całe moje życie to walka z loczkami. Nie lubię kręconych włosów. Ile ja godzin
      straciłam susząc i prostując je na grubej szczotce. Przyszedł moment, że
      osiwiałam - a one nadal się kręcą. Wyprostuję - wystarczy trochę wilgotnego,
      parnego powietrza i loczki, fale i szopa na głowie.
    • Gość: Kasia Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Mam włosy grube i sztywne . Na dodatek nie są one ani proste ani kręcone, więc cokolwiek chcę z nimi zrobić potrzebna mi jest lokówka lub prostownica. Każdego dnia wstaję z myślą, że bede musiala się męczyć z moimi włosami, aby wyglądały choć trochę lepiej ...
      Pianka, lakier itp ? Odpada, bo na moje włosy nie działa nic, a jak już podziała coś z wyżej wymienionych to wygladają jak siano.
      Gdy same wyschną to jeszcze czasami mam dość ładne loczki, ale wiadomo, że nie zawsze jest czas, żeby czekać jak wyschną . Jak wysusze to są sztywne i ciężko je ułozyć . Jak zasne z mokrymi to jeszcze od dnia zależy z jakimi się obudzę ... ogólnie koszmar .
      odżywki i maseczki pomagają choć nie do końca .

Pomóżcie , bo już nie wiem co z nimi zrobić ;/
      • Gość: Marta Re: Potrzebna pomoc IP: *.4kroki.net 19 lat temu
        Też mam włosy sztywne i grube,zupełnie nie podatne na kręcenie.Nie
        mam już siły do nich.Zazdroszczę dziewczynom,które mają cieńsze lecz
        podatne na kręcenie włosy.
    • Gość: rila Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      "Kręcone i niesforne

Takie włosy mają najczęściej osoby rude, a czasem też blondynki i szatynki. "

itp.
      co to za brednie?!
      ten artykul jest fatalny
      • Gość: ala Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.bagu.cable.ntl.com 18 lat temu
        z całym szacunkiem ale ktos kto napisał te brednie o kręconych
        włosach zapewne czerpał informacje z jakiegos komunistycznego
        poradnika.Nie jestem ruda a mimo to mam kręcone włosy.szczerze
        mówiąc to wiekszosc osob ktore znam i maja fikusna nature swoich
        wlosow to bruneci i blondyni , do tego ja nie mam gestych wlosow
        tylko "nadrabiam" lokami heh to dodaje im obietosci. a jak ma sie
        suche to 3eba je podciac i tyle. aha rozbawilo mnie stwierdzenie ze
        rozna dlogosc kreconych wlosow wynika z tego ze trudno je prosto
        obciac (mala podpowiedz - tego typu "zabiegi" robi sie na mokrych
        wlosach.zdradze jeszcze ze kazdy rodzaj wlosow tak sie traktuje).no
        ale coz co ja moge wiedziec..nigdy nawet nozyczek w rekach nie 3malam
    • Gość: paula świetna maseczka IP: 195.116.43.* 18 lat temu
      Najlepsza maseczka to kilka kropel olejku rycynowego( około 2złote w kazdej aptece)jedno zółtko i kilka kropel soku z cytryny!Taka papke porzadnie rozmieszac nałozyc na glowe spłukac po 3o minutach i umyc włosy szamponem (jesli wlosy sa bardzo przesuszone to wystarczy spłukac!
    • biedronka2only Włosy ozdobą kobiety 18 lat temu
      artykuł ok tylko nie napisali o tym jak bardzo wazne przy pielęgnacji tego
      typu włosów jest prawidłowe suszenie włosów polecam artykuły z
      www.handsomemen.pl/Tag,Afro.html
    • Gość: Ewa Włosy ozdobą kobiety IP: *.kalisz.mm.pl 18 lat temu
      Tak ale geste wlosy. Mialam cienkie, w zlej kondycji pomogl mi artykul
      www.handsomemen.pl/wlosy,wlosy,geste_wlosy.html
      • Gość: Basia Włosy ozdobą kobiety IP: *.aster.pl 17 lat temu
        A próbowałyscie moze nakładac na krecone włosy balsam Nivea Flexible
        Curls ? jestem ciekawa efektów.
        • ola5777 Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu
          Tak , ja używałam i uzywam nadal balsamu Flexible
          Curls.Jest bardzo fajny , wydajny i dobrze sie po nim układaja
          wlosy.Polecam bo dzieki niemu na mojej głowie nie ma efektu siana.
    • idealnapanidomu29 Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu
      Równie skuteczne są domowe sposoby.

Żółtko do mycia włosów

Żółtko jako szampon i odżywka do włosów: zmieszaj 2 żółtka z kieliszkiem rumu. Wmasuj połowę papki w wilgotne włosy i pozostaw na nich na 5 minut. Spłucz i wmasuj w skórę resztę szamponu z żółtka, a następnie porządnie wypłucz włosy.

Lakiery i żele

Po umyciu włosów nie musisz używać lakierów i żeli, żeby je ułożyć; wystarczy, że do ostatniego płukania dodasz przecedzony sok z cytryny albo trochę octu winnego. Dzięki temu włosy będą lśniące i podatne na układanie. Płukankę taką stosuj tylko od czasu do czasu, ponieważ kwas również niszczy włosy.

Piwo do włosów

Żel albo piankę do układania włosów możesz zastąpić piwem. Jest to po pierwsze środek naturalny, a po drugie, na ogół zawsze jest pod ręką.

więcej na poradypanidomu.pl
    • Gość: beti Włosy ozdobą kobiety IP: *.chello.pl 17 lat temu
      moje krwecone wlosy to koszmar fajne sa tylko wtedy kiedy sa zafarbowane na
      ciemny kolor kiedy je rozjasniam przypominaja kupe siana a odzywek i szamponow
      w domu mam tyle ze moglabym zaopatrzyc nie jedna hurtownie
      • Gość: Jola Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.aster.pl 17 lat temu
        I co beti ?
        zaden szampon do kreconych włosów sie nie sprawdził ?
        • push.sp Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu
          www.100zl.net/?t=54655222
        • borsuk-ja Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu
          A moze spróbuj tego szamponu Nivea Flexible Curls.
          Zamienia naturalnie kręcone włosy we wspaniałe loki, nadając im
          sprężystość i blask.Wiec moze warto sprobowac.
          • basina1979 Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu
            Uzywalam tej odzywki Flexible Curl i mialam co loki co prawda nabieraly
            ladniejszych ksztaltow, ale i tak dalej byly przesuszone. Potem probowlam
            wcierac jedwab na noc, ale tez nie widzialam rewelacji. Teraz zastanawiam sie
            nad jakims suplementem, zeby wzmocnic je i jakos odzywic od wewnatrz. Slyszalam,
            ze dobry jest Onozis na suche wlosy, bo ma az dwa aminokwasy w skladzie, wiec
            jesli cenowo jest ok to chyba sie skusze...
    • flying_citron Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu
      Ja w pielęgnacji włosów stawiam na naturalne kosmetyki, ponieważ są dla naszych włosów lepsze niż te wszystkie ładnie wyglądające kosmetyki w zwykłych drogeriach. Większość z nich kupuję w Mydlarni u Franciszka. Od dłuższego czasu moje włosy są zdrowe, lśniące i nawet przestały mi się rozdwajać koncówki.
    • olenka_28 Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu
      Piękne włosy powinny być dumą każdej doskonałej pani. Dowiedz się jak o nie dbać. Wcale nie trzeba inwestować w drogie szampony czy odżywki. Równie skuteczne są domowe sposoby.

www.poradypanidomu.pl/artykuly/uroda/piekna-pani-domu-wlosy.html
    • Gość: anja Włosy ozdobą kobiety IP: 212.160.77.* 16 lat temu
      Ja mam włosy naturalnie kręcone i jestem naturalną blondynką. Problem w tym,
      że moje włosy wcale nie są gęste i grube tylko cienkie i delikatne...
    • bubster Włosy ozdobą kobiety 16 lat temu
      Dziwny podział.Albo raczej okrojony.
      ja siebie tam nie znalazłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka