Gość: Mia IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Najlepsza na włosy suche jest maseczka(ja mam z Rossmana za 4zł i jest świetna), na maseczkę czepek foliowy i trzymamy 15 minut. Włosy robią się przepiękne, szczególnie loki(jak moje) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: balejafan Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.hsd1.nj.comcast.net 20 lat temu Zupelnie nie zgadzam sie z opinia zawarta w tym artykule, ze najlepszy dla cienkich i delikatnych wlosow jest jednolity kolor na calej glowie. Wrecz przeciwnie- delikatny balejaz nada im wrazenie wiekszej objetosci, a jak wiemy, przy jednolitym kolorze i cienkich wlosach trudno ten efekt uzyskac.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Włosy ozdobą kobiety 16 lat temu I jednolita długośc też się nie sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.chello.pl 20 lat temu zawsze miałam grube i solidne włosy sama zwracam uwagę na włosy kobiet i na pweno o włosypodobnie jak o zeby i paznokcie tzreba dbać szczególnie a nie tylko umyć i cześć. ale- jeda taka fryzjerka ( z bożej łaski ) obcięła mnie brzytwą i mam poszczępione końcówki, ie mogę ich doprowadzić do dawnej swietności.. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.netblok.pl 20 lat temu Wprawdzie jestem facetem, ale w 100% zgadzam sie z opiniami nt. wlosow cienkich/delikatnych/przetluszczajacych sie. Sam strzyge sie dosc krotko (choc bez przesady) z cieniowaniem oraz uzywam pianki do wlosow i szamponu zwiekszajacego objetosc, wlosy wygladaja duzo lepiej niz bez tych zabiegow, kiedy to juz po paru godzinach wygladaja jakbym nie myl ich od tygodnia :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Didi - Loczek ;) Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Musze wam cos powiedziec bo inaczej popadne w głęboką depresje!!mam kręcone włosy lecz gdy są suche i bez zadnego zelu czy pianki wyglądaja okropnie!! wogóle nie widac ze sa kręcone a są suche jak pieprz są gęste i na dodtatek wyglądaja jak siano!!mialam kiedys długie włosy gdzies do pasa i niestety obciełam je prawie az do samej szyi.teraz tego załuje.kiedy uzywam pianki i mam rozpuszczone włosy moje loki pięknie wyglądaja lecz mam wielkie afro którego nie moge znieść.problem w tym ze pianka powoduje ze moje włosy wyglądaja na mokre a raczej według innych na tłuste.wiec niewiem co mam robic.mówi sie ze niby mokra włoszka ale wyglądaja jakby byly tłuste :/ wiec niewiem teraz co mam robic.postanowilam ze zapuszcze wlosy moze nie do pasa ale za ramoina - mysle ze wtedy pozbede sie tego wstrętnego afra!! ale problem pozostaje taki : jesli nie bede uzywac pianki to wlosy beda okropne bez efektu loków i sianowate natomiast jesli uzyje pianki wlosy beda mialy loki lecz bede wygladaly na mokre/tłuste.powiedzcie mi co mam zrobic?? prosze.jestem juz tak zdesperowana ze chcialm isc dzis do fryzjera i znowu je obciać.jakos wystopniowac czy cos.ale nie moge bo ZAPUSZCZAM!!prosze poradzcie mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alibaba Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.pr.radom.net 19 lat temu Do Didi-Loczek ja też mam takie włosy,/z tyłu są inne bardziej proste natomiast przód siano/ kiedyś jak były trochę krótsze, te z przodu, mokre nawijałam na noc na dwa wałki grubsze, teraz mam dłuższe i po umyciu na mokre nakładam dobrą piankę, nie suszę żadnymi suszarkami zostawiam aż same wyschną, i wcale nie wyglądają jak przetłuszczone.Inne już nie będa i trzeba się z tym pogodzić. Często je spinam wiążę. Żeby wyglądały jako tako trzeba myć co dwa dni Odpowiedz Link Zgłoś
koa.la Do Didi 19 lat temu A może po prostu wyprostujesz włosy u fryzjera i będzie spokój, nakłada się płyn taki jak do trwałej, tylko zamiast zakręcać na wałki prostuje się je jakoś... Odpowiedz Link Zgłoś
agata9090 Do Didi 18 lat temu mam kręcone włosy równiez i wiem jaka z nimi jest udręka... Wg mnie pianki to zło :/ nie dośc ze włosy są po nich sztywne, to tylko pozornie wygładzają no i dają efekt sklejonych, tłustych włosów... przed umyciem włosów czeszę je, a potem przed nałozeniem odzywki 1. Ja uzywam zawsze przy pielęgnacji włosów serii do włosów suchych i zniszczonych, nakładam 2 odzywki, kazdą spłukuję. Następnie zawijam wlosy na chwilę w ręcznik, odwijam i nie czeszę tylko układam palcami loki przy pomocy serum (np z avonu) a jeszcze lepiej przy pomocy jedwabiu w płynie ;) po nim włosy się cudownie kręcą, ślicznie pachną i lśnią :D włosów nie czeszę, bo loków nie powinno się czesac, a włosy mam wycieniowane, bo dzięki temu lepiej się kręcą na całej długości i fryzura ma odpowiedni kształt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.xdsl.centertel.pl 18 lat temu Napewno nie prostuj włosów na stałe bo okropnie je zniszczysz!!!Ja tez mam krecone włosy i troche z nimi problemow zreszta wiesz jak to jest...przeczytałam ostatnio ze dobre sa preparaty nivea do włosów kreconych(szampon,odzywka,maska) i odzywka pantin do włosow kreconych podobniez dobrze nawilza dzisiaj kupiłam wiec ile w tym prawdy jeszcze nie wiem.Słyszałam tez ze powinno sie je obcinac z głowa pochylona w doł ale nie wiem jak to wyglada,trzeba by było spytac fryzjerki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tilla3 Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu warto je nawilżać, stosować preparaty bez alkoholu, które jeszcze bardziej wysuszają włosy i nie rozczesywać na sucho tylko po myciu Odpowiedz Link Zgłoś
alexxa6 Re: Włosy ozdobą kobiety 19 lat temu a co to za maseczka? nazwę poproszę . vanilla-cafe.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanilijka Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu maseczka w białym perłowym słoiczku z bodajże bordowo-fioletową pokrywką wyprodukowana dla rossmanna. chyba rossmann hair repair. Odpowiedz Link Zgłoś
besame.mucho Re: Włosy ozdobą kobiety 19 lat temu Jeśli chodzi o grube, sztywne włosy, to porada jest straszna. Co to w ogóle za pomysł, żeby włosy codziennie niszczyć prostowaniem lub lokówką + super trwałymi piankami, lakierami, woskami czy innymi gumami? Po co? Żeby je zupełnie zniszczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grecz Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu wychodzi na to ze moje włosy są idealne do układania....szkoda, ze rzeczywistość mówi co innego.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ach te wlosy Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.abhsia.telus.net 19 lat temu Wlosy, wloski, wlosiczki, jak je ulkadac, czy straszliwymi herkulesowsimi paluchami, a moze delikatnymi paluszkami, po upojnym tangu Milonga? Poradzcie. LG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosze o porade Włosy ozdobą kobiety IP: *.abhsia.telus.net 19 lat temu jak utrzymac wlosy w porzadku?, wszystko mam owlosione za wyjatkiem wspaniale uksztaltowanej bezwlosej czaszki z duzym intelektualnym wybrzuszeniem czola do przodu a la Ilich. Jakie maseczki, szampony aby ulozec je w piekne futerko. Prosze o porady. LG Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: Włosy ozdobą kobiety 19 lat temu Jeżeli chodzi o maseczkę to przeciwgazowa, a na owłosienie stosować szampon przeciw pchłom pół na pół z musztardą sarepską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabbatha Re: Włosy ozdobą kobiety IP: 213.17.145.* 19 lat temu najlepsza maska do wax - przynajmniej dla wiekszosci kobiet - ale troche wzmaga puszenie ,wiec nie do kazdego rodzaju wlosow. torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=2577 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu super stronka terz mam krecone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu ojej, ty terz? Odpowiedz Link Zgłoś
ago-33 Re: Włosy ozdobą kobiety 19 lat temu Ja mam proste,chce mieć kręcone,tylko nie trwała. www.euro-klinika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micro Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.aster.pl 19 lat temu Przeczytajcie sobie ten art: "Zadbane, lśniące włosy" e-kobiety.pl/content/view/929/446/1/0/ - kilka rad i metod postepowania z każdym rodzajem włosów.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.szwajcarska.pl 19 lat temu Ty chyba żartujesz polecając ten artykuł w którym pisze: "Jeżeli włosy przetłuszczają się należy myć je, co 7 dni lub częściej." Myć włosy tłuste co 7 dni???????? Jakbym myła włosy co 7 dni to tego ostatniego dnia miałabym włosy jak wysmarowe w oleju. Ale brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Włosy ozdobą kobiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Nie ma nic na temat wyprostowania wlosuw.Ja chce miec proste wlosy prubuje ruznych sposobuw i niema efektuw.Poradzie cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia996 Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.telkonet.pl 19 lat temu Całe moje życie to walka z loczkami. Nie lubię kręconych włosów. Ile ja godzin straciłam susząc i prostując je na grubej szczotce. Przyszedł moment, że osiwiałam - a one nadal się kręcą. Wyprostuję - wystarczy trochę wilgotnego, parnego powietrza i loczki, fale i szopa na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Potrzebna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Mam włosy grube i sztywne . Na dodatek nie są one ani proste ani kręcone, więc cokolwiek chcę z nimi zrobić potrzebna mi jest lokówka lub prostownica. Każdego dnia wstaję z myślą, że bede musiala się męczyć z moimi włosami, aby wyglądały choć trochę lepiej ... Pianka, lakier itp ? Odpada, bo na moje włosy nie działa nic, a jak już podziała coś z wyżej wymienionych to wygladają jak siano. Gdy same wyschną to jeszcze czasami mam dość ładne loczki, ale wiadomo, że nie zawsze jest czas, żeby czekać jak wyschną . Jak wysusze to są sztywne i ciężko je ułozyć . Jak zasne z mokrymi to jeszcze od dnia zależy z jakimi się obudzę ... ogólnie koszmar . odżywki i maseczki pomagają choć nie do końca . Pomóżcie , bo już nie wiem co z nimi zrobić ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Potrzebna pomoc IP: *.4kroki.net 19 lat temu Też mam włosy sztywne i grube,zupełnie nie podatne na kręcenie.Nie mam już siły do nich.Zazdroszczę dziewczynom,które mają cieńsze lecz podatne na kręcenie włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rila Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu "Kręcone i niesforne Takie włosy mają najczęściej osoby rude, a czasem też blondynki i szatynki. " itp. co to za brednie?! ten artykul jest fatalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.bagu.cable.ntl.com 18 lat temu z całym szacunkiem ale ktos kto napisał te brednie o kręconych włosach zapewne czerpał informacje z jakiegos komunistycznego poradnika.Nie jestem ruda a mimo to mam kręcone włosy.szczerze mówiąc to wiekszosc osob ktore znam i maja fikusna nature swoich wlosow to bruneci i blondyni , do tego ja nie mam gestych wlosow tylko "nadrabiam" lokami heh to dodaje im obietosci. a jak ma sie suche to 3eba je podciac i tyle. aha rozbawilo mnie stwierdzenie ze rozna dlogosc kreconych wlosow wynika z tego ze trudno je prosto obciac (mala podpowiedz - tego typu "zabiegi" robi sie na mokrych wlosach.zdradze jeszcze ze kazdy rodzaj wlosow tak sie traktuje).no ale coz co ja moge wiedziec..nigdy nawet nozyczek w rekach nie 3malam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula świetna maseczka IP: 195.116.43.* 18 lat temu Najlepsza maseczka to kilka kropel olejku rycynowego( około 2złote w kazdej aptece)jedno zółtko i kilka kropel soku z cytryny!Taka papke porzadnie rozmieszac nałozyc na glowe spłukac po 3o minutach i umyc włosy szamponem (jesli wlosy sa bardzo przesuszone to wystarczy spłukac! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Włosy ozdobą kobiety 18 lat temu artykuł ok tylko nie napisali o tym jak bardzo wazne przy pielęgnacji tego typu włosów jest prawidłowe suszenie włosów polecam artykuły z www.handsomemen.pl/Tag,Afro.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Włosy ozdobą kobiety IP: *.kalisz.mm.pl 18 lat temu Tak ale geste wlosy. Mialam cienkie, w zlej kondycji pomogl mi artykul www.handsomemen.pl/wlosy,wlosy,geste_wlosy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Włosy ozdobą kobiety IP: *.aster.pl 17 lat temu A próbowałyscie moze nakładac na krecone włosy balsam Nivea Flexible Curls ? jestem ciekawa efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu Tak , ja używałam i uzywam nadal balsamu Flexible Curls.Jest bardzo fajny , wydajny i dobrze sie po nim układaja wlosy.Polecam bo dzieki niemu na mojej głowie nie ma efektu siana. Odpowiedz Link Zgłoś
idealnapanidomu29 Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu Równie skuteczne są domowe sposoby. Żółtko do mycia włosów Żółtko jako szampon i odżywka do włosów: zmieszaj 2 żółtka z kieliszkiem rumu. Wmasuj połowę papki w wilgotne włosy i pozostaw na nich na 5 minut. Spłucz i wmasuj w skórę resztę szamponu z żółtka, a następnie porządnie wypłucz włosy. Lakiery i żele Po umyciu włosów nie musisz używać lakierów i żeli, żeby je ułożyć; wystarczy, że do ostatniego płukania dodasz przecedzony sok z cytryny albo trochę octu winnego. Dzięki temu włosy będą lśniące i podatne na układanie. Płukankę taką stosuj tylko od czasu do czasu, ponieważ kwas również niszczy włosy. Piwo do włosów Żel albo piankę do układania włosów możesz zastąpić piwem. Jest to po pierwsze środek naturalny, a po drugie, na ogół zawsze jest pod ręką. więcej na poradypanidomu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Włosy ozdobą kobiety IP: *.chello.pl 17 lat temu moje krwecone wlosy to koszmar fajne sa tylko wtedy kiedy sa zafarbowane na ciemny kolor kiedy je rozjasniam przypominaja kupe siana a odzywek i szamponow w domu mam tyle ze moglabym zaopatrzyc nie jedna hurtownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Włosy ozdobą kobiety IP: *.aster.pl 17 lat temu I co beti ? zaden szampon do kreconych włosów sie nie sprawdził ? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk-ja Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu A moze spróbuj tego szamponu Nivea Flexible Curls. Zamienia naturalnie kręcone włosy we wspaniałe loki, nadając im sprężystość i blask.Wiec moze warto sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
basina1979 Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu Uzywalam tej odzywki Flexible Curl i mialam co loki co prawda nabieraly ladniejszych ksztaltow, ale i tak dalej byly przesuszone. Potem probowlam wcierac jedwab na noc, ale tez nie widzialam rewelacji. Teraz zastanawiam sie nad jakims suplementem, zeby wzmocnic je i jakos odzywic od wewnatrz. Slyszalam, ze dobry jest Onozis na suche wlosy, bo ma az dwa aminokwasy w skladzie, wiec jesli cenowo jest ok to chyba sie skusze... Odpowiedz Link Zgłoś
flying_citron Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu Ja w pielęgnacji włosów stawiam na naturalne kosmetyki, ponieważ są dla naszych włosów lepsze niż te wszystkie ładnie wyglądające kosmetyki w zwykłych drogeriach. Większość z nich kupuję w Mydlarni u Franciszka. Od dłuższego czasu moje włosy są zdrowe, lśniące i nawet przestały mi się rozdwajać koncówki. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_28 Re: Włosy ozdobą kobiety 17 lat temu Piękne włosy powinny być dumą każdej doskonałej pani. Dowiedz się jak o nie dbać. Wcale nie trzeba inwestować w drogie szampony czy odżywki. Równie skuteczne są domowe sposoby. www.poradypanidomu.pl/artykuly/uroda/piekna-pani-domu-wlosy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Włosy ozdobą kobiety IP: 212.160.77.* 16 lat temu Ja mam włosy naturalnie kręcone i jestem naturalną blondynką. Problem w tym, że moje włosy wcale nie są gęste i grube tylko cienkie i delikatne... Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Włosy ozdobą kobiety 16 lat temu Dziwny podział.Albo raczej okrojony. ja siebie tam nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś