Dodaj do ulubionych

Jak wam się podobają...

IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
poprzykręcane na górze na balkonach suszarki podsufitowe?
Mnie pusty śmiech ogarnia gdy widzę tą wystawę gaci.Szczególnie jak powiewają
na wietrze.To żadna ozdoba w naszych osiedlach.Dla mnie jest wyrazem zwykłego
buractwa.
Przecież pranie można wywiesić na suszarkach rozkładanych.
Ludzie sami sobie tymi gaciami czy inną wiszącą wysoko bielizną zasłaniają okna.
Uważam,że administracje osiedli powinny zakazać tego typu nieestetycznych "ozdób".
Obserwuj wątek
    • Gość: Kate1972 Re: Jak wam się podobają... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      "Wolnoć Tomku w swoim domku" :P Jeszcze tego brakuje, żeby płacąc 400,00
      czynszu, ktoś z aministracji miał mi polecenia wydawać. Wieszam pranie na
      sznurku, powiewa, z tą różnicą, że "gacie", czyli bieliznę osobistą wieszam w
      łazience a całą resztę na balkonie.
    • Gość: b Re: Jak wam się podobają... IP: *.chello.pl 20 lat temu
      w taka pogode jak mamy teraz to grzechem by było kisić ubrania w łazience przez
      dwa dni jak mozna w poł dnia wszystko wysuszyć.nie kazdy ma taras zeby mógł
      postawić suszarkę.a jak ci sie nie podobaja powiewające gacie to sie nie patrz
      na nie
      • f.l.y Re: Jak wam się podobają... 20 lat temu
        sama suszę pranie, ale nisko, 'niewidocznie' dla innych .....

mnie też dziwi wieszanie gatek na widok publiczny.....no cóż...to jest tak jak
        się mieszka w blokach z ludżmi o różnej kulturze osobistej...
    • Gość: Matylda Re: Jak wam się podobają... IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Suszarki na balkonach są złem koniecznym a nie objawem braku kultury osobistej.
      Czy cham czy inteligent gdzieś musi suszyć a Ty miej raczej żal do projektanta
      i właściciela bloku o to, że takiej potrzeby mieszkańców nie przewidzieli. Te
      podwieszane suszarki jeszcze nie są takim złym rozwiązaniem, nie zasłaniaja
      okien, można je osłonić pnącym kwieciem. Gorsze są te sznury przewieszone przez
      całą szerokość balkonu. Gacie można sobie suszyć gdzieś na dole albo z tyłu i
      czymś przesłonić.
      • passionati Re: Brak poczucia estetyki 20 lat temu
        Brak poczucia estetyki i jakichkolwiek zasad!!! Płacąc mies.550zł za czynsz +
        150,- remontowe +media;gaz, światło...nie zwalnia nas od porzucania jakiś form
        współżycia, czy braku kultury? Stojące suszarki są bardzo ładne i praktyczne, a
        balkon można osłonić siateczką ogrodową + kwiatki i wszystko będzie OK.
        wystarczy tylko odrobina dobrej woli.
        • Gość: Matylda Re: Brak poczucia estetyki IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Właśnie zepsuła mi się ta górna (trzeba wymienić na nową)i chwilowo jestem
          zmuszona korzystać z tej stojącej. Na tej stojącej pranie schnie dwa razy
          dłużej bo na dole nie ma dobrej cyrkulacji powietrza. Poza tym drążki sa zbyt
          gęsto rozmieszczone. Ubrania jeszcze jakoś wyschną, gorzej z bielizną
          pościelową.
          • Gość: Karimata Re: Brak poczucia estetyki IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
            Co ty chrzanisz kobito!
            Zobacz z dołu jak wygląda twoje pranie pod sufitem!
            Ci co tak suszą pranie wychowali się chyba w dołach społecznych.
            Przecież jak na suszarkę rozkładaną nawalisz grubo jedno na drugie to zmiłuj się
            Boże nie pomoże.Będzie schło rok.Ale tak,ty przyzwyczajona do sznurków
            rozwieszonych pomiędzy drzewami w sadzie nie rozumiesz,że oszpecasz tym widok
            innym i nie świadczy to dobrze o tobie.
            Ludzie,więcej estetyki i kultury.
            Pardon,od kogo tu wymagać?
            Osobiście nienawidzę czegokolwiek powiewającego pod sufitem na balkonie.
            • ryjek Re: Brak poczucia estetyki 20 lat temu
              Pomimo wykształcenia -Brak estetyki i kultury
              A pralka Frania to przeżytek, robią już energo-oszczędne i z suszarką!!!
            • Gość: Matylda Re: Jej Wysokość Karimata IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
              Droga estetko z wyżyn społecznych. Wiem co mówię ponieważ to o MOJE pranie
              chodzi i JA je suszę więc siłą rzeczy wiem lepiej. Nigdy nie miałam sadu a w
              nim szmurów (czego bardzo żałuję) ale skoro Ty miałaś (naturalnie za pałacem)
              to pewnie wiesz co mówisz. Nieważnę są dla mnie również Twoje wrażenia
              estetyczne bo jak widzę na podstawie innych wątków, Tobie trudno dogodzić. Masz
              walczącą, agresywną naturę. Moje pranie zazwyczaj schnie na suszarce sufitowej,
              umocowanej nie na tle okien a na tle pustej ściany. Na balustradzie, na odcinku
              suszarki jest zamontowana kratownica, po której pnie się powój. Bardzo ładnie
              to wygląda. Ja też nie lubię jak na balkonach powiewają gacie.
              Twoje słowa "Pardon, od kogo tu wymagać" są dalece niestosowne. Są na tym forum
              ludzie prości ale i są tacy, obok których w realu nawet nie odważyłabyś się
              stanąć. Każdemu należy się szacunek. Przepraszam za ostre słowa ale sama dałaś
              nie raz świadectwo swojej "kultury". Mądry człowiek tym się wyróżnia spośród
              motłochu, że potrafi porozmawiać z każdym człowiekiem i może się nie zgodzić z
              argumentami ale nie robi niestosownych uwag. Serdecznie pozdrawiam.
              • Gość: Karimata Droga hrabino Matyldo IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
                Jak sama nazwa wskazuje to są suszarki ŁAZIENKOWE.Po jasną ciasną montujecie je
                na balkonach?A załóż je jaśnie pani sobie w łazience.I nie pisz mi o ładnym
                widoku zasłoniętym powojem.Bzdura!
                No chyba że uwielbiasz jak nad głową powiewa poszewka na poduchę albo ściera.
                Ja w dalszym ciągu uważam,że balkon nie służy do suszenia gaci ani za spiżarnię.
                Lubię jak na balkonie rosną kwiaty i mogę sobie na nim odpocząć.(Nie mylić z
                grilowaniem).A do suszenia bielizny służy suszarnia lub strych.Tak jak do
                wystawiania garów z bigosami - spiżarnia.A co do okien,to właśnie u mnie na
                osiedlu niektórzy wolą widok merdających przed oknami ręczników niż słońca i
                nieba.Wygląda to naprawdę okropnie.Całymi dniami okna pozasłaniane.No bo pranie
                za praniem.A szmaty i gacie powiewają,powiewają...
                Jeszcze tylko we Włoszech można spotkać takie sielsko-anielskie(?)obrazki.
                Wcale nie mamy się czym chwalić.
                To na tyle Pani hrabino.Ja,prosty człek nie śmiem zwracać tak "kulturalnej"
                osobie uwagi.
                Wywieszaj dalej swoje gacie pod sufitem.
                A jak będzie wichura?Hihihi
                • Gość: Matylda Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
                  Może bym Cię traktowała poważnie gdyby nie to, że zapamiętałam jak w jednym z
                  wątków (to było jakoś zimą chyba) pochwaliłaś się, że otrułaś kota, dodając mu
                  do pokarmu trucizny na szczury. Tylko dlatego, że biedne zwierze drażniło Twój
                  jaśnie wielmożny zmysł powonienia. Od tej chwili przestałaś być w moich oczach
                  człowiekiem i nie lubię Cię. Twoje wyszukane poczucie estetyki mnie przeraża. Z
                  jednej strony drażnią Cię gacie na cudzym balkonie, lubisz popatrzeć sobie na
                  kwiaty a z drugiej strony skazałaś na śmierć w męczarniach bezbronne zwierze.
                  Czy dobrze się z tym czujesz? Pewnie uważasz się za wrażliwą kobietę! Powiem Ci
                  coś, czego jeszcze nikomu nie powiedziałam, ani na forum ani w realu. DLA MNIE
                  JESTEŚ ZEREM! MAŁYM, ZAKOMPLEKSIONYM ZEREM!
                  • Gość: Karimata Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
                    No cóż...
                    Nie każdy musi kochać koty.Ja ich po prostu nie cierpię i mam odwagę się do tego
                    przyznać.I zawsze te śmierdziuchy tępić będę.A moje poczucie estetyki to całkiem
                    inna sprawa.Nie lubię gaci pod sufitem i nie lubię kotów.A czy muszę???
                    • Gość: Matylda Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
                      Faktycznie, trzeba WIELKIEJ odwagi, żeby się przyznać do czegoś na forum!
                      Wyjdz przed swój blok jak będzie wielu sąsiadów i wtedy powiedz co zrobiłaś.
                      Powiedz przy swojej rodzinie i przy znajomych z pracy. To będzie odwaga! Całe
                      szczęście, że mojego prania nie da się otruć bo pewnie spotkałby go ten sam los
                      co to niewinne zwierze. Kot Ci zaufał i z wdzięcznością przyjął od Ciebie
                      jedzenie. Napewno był głodny, zziębnięty i nieszczęśliwy bo była ostra zima i
                      może wtedy sobie pomyślał po kociemu "jednak nie wszyscy ludzie są żli, ktoś mi
                      pomógł". Jak się z tym czujesz teraz? jak możesz przechodzić koło miejsca,
                      gdzie wtedy postawiłaś tę miskę? Co widzisz jak spojrzysz w lusterko? Czytałaś
                      książkę "Powracająca fala"? Jak nie to przeczytaj. Dowiesz się, że czy dobro,
                      czy zło powraca do człowieka właśnie jak fala. Co dasz z siebie to do Ciebie
                      wróci. Może gdybyś miała w sobie jakąś wrażliwość, litość i dobroć to może
                      znalazłabyś ratunek dla swojego kolana...a tak to powraca do Ciebie TWOJA fala.
                      Jeśli chodzi o Twoje poczucie estetyki to ...W czasie wojny był taki jeden
                      hitlerowiec. Miał na sumieniu wiele istnień ludzkich. Po skończonej pracy w
                      obozie na Majdanku lubił posiedziec w swoim pokoju gdzie zbierał dzieła sztuki.
                      Rozkoszował się ich pięknem, podziwiał treść i formę, nawet mówił cicho w tym
                      przybytku sztuki, żeby nie spłoszyć nastroju. Czy to czasami nie był jakiś Twój
                      kuzyn?
                      • Gość: Alek Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.aster.pl 20 lat temu
                        I to pisze ktoś, kto czytał pamietniki swopich córek. Namawiasz kogos, kto otruł
                        kota (NIE pochwalam) do publicznegop przyznania się? Samm przyznałas się córkom?
                        ŻENADA!!!
                      • Gość: onna Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                        Gość portalu: Kate1972 napisał(a):

> "Wolnoć Tomku w swoim domku" :P Jeszcze tego brakuje, żeby płacąc 400,00
                        > czynszu, ktoś z aministracji miał mi polecenia wydawać.

Taka właśnie postawa jest dowodem 100% buractwa. Kulturalny człowiek, płacąc
                        nawet 800 pln czynszu, nie wywiesi prania na widok publiczny. No i administracja
                        nie musi mu tego nakazywać;))
                        • Gość: Kate1972 Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
                          A ja nadal, konsekwentnie wieszać będę, a od dziś nawet gacie :) Uwielbiam
                          świeże, pachnące pranie i nie widzę powodu DO KISZENIA W ŁAZIENCE, żeby takim
                          prymitywom jak na tym formum estetykę poprawiać :P Won szorować brudne nogi i
                          golić śmierdzące pachy a nie obrażać normalnych ludzi.
                          A tego bydlaka, który zamordował kota należałoby napiętność!!! Kto będzie
                          następny???? Teściowa, czy mężuś????
                          • Gość: adm Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                            Cham chamem pozostanie , naawet jesli lubi zwierzęta i pachnace pranie.DD
                            • Gość: Kate1972 Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
                              Spadaj buraku!!!Trzeba być niezłym fiutem, żeby popierać wariatkę mordującą
                              zwierzęta!! I tak mój tekst jest okrojony, bo inne słowa mi się cisną na usta -
                              a ty spier...aj!!!
                              • Gość: pan_doktor Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                                Kasieńko w Tworkach Ci pomogą, naprawdę.DD
                                  ...a jest tam basen??? :P Jełop

A dziś dorzucę jeszcze dwa do dwóch już posiadanych sznurków.

Dziwi mnie wasza reakcja na krzywdę zwierząt i na to, ze ktoś się tym
                                  emocjonuje. Widać rośnie nam społeczeństwo nieczułe i gruboskórne - głęboko
                                  współczuję, bo wychowacie swoje dzieci na jełopów pozbawionych uczuć,
                                  zrzucające psy/koty z 10 piętra. Albo w najgorszym razie będą bohaterami
                                  kolejnych opowieści w Dedektywie.
                                  • Gość: ?? Re: Taka sobie zwyczajna karimata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                                    Dedektyw??
                                    • Gość: JoAnka Suszarki IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
                                      Jak sama nazwa wskazuje sa to suszarki łazienkowe-podsufitowe.Mnie one na
                                      balkonach się nie podobają.
                                      Jest tyle suszarek rozkładanych,że z powodzeniem można w nich wybierać i przebierać.
                                      Także nie lubię gdy mi się nad głową majta pranie.
                                      Cóż,każdy lubi coś innego ksiądz pieniądze,świnia g....
                                      • passionati Re: piękne balkony 20 lat temu
                                        Inni płacą więcej niż ty te 400,- i jakoś się dopasowują, a zresztą nie o
                                        wysokość czynszu tu chodzi, ale o estetykę i kulturę!!!
                                        Bo kto widział wywieszać w niedzielę?!
                                        • Gość: anka Re: piękne balkony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                                          Ja.
                                          Tak samo robić zakupy i myć okna.
                                          • passionati Re: piękne balkony 20 lat temu
                                            Gość portalu: anka napisał(a):

> Ja.
                                            > Tak samo robić zakupy i myć okna.
                                            To bardzo ŻLE świadczy o tobie jako złej gospodyni, to powinien być czas dla
                                            męża, rodziny, przyjaciół, albo po prostu dla ciebie na odpoczynek, nie mówiąc
                                            o BOGU!
                                            • Gość: anka Re: piękne balkony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                                              > To bardzo ŻLE świadczy o tobie jako złej gospodyni, to powinien być czas dla
                                              > męża, rodziny, przyjaciół, albo po prostu dla ciebie na odpoczynek, nie
                                              mówiąc
                                              > o BOGU!
                                              Wyobraź sobie, że nie wszyscy są wierzący. Co niektorzy spotykają się w soboty,
                                              a na brak wypoczynku nie narzekają.
                                            • Gość: Kasik Re: piękne balkony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                                              > To bardzo ŻLE świadczy o tobie jako złej gospodyni
                                              Jeżeli źle o niej świadczy jako o złej gospodyni, to znaczy, że jest dobrą
                                              gospodynią.

Latanie do kościoła oduczyło logicznego wypowiedania się?
                                              • Gość: Karol Re: piękne balkony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu
                                                Gość portalu: Kasik napisał(a):

> Jeżeli źle o niej świadczy jako o złej gospodyni, to znaczy, że jest dobrą
                                                > gospodynią
                                                Kobieto! Jaka to gospodyni co robi pranie, zakupy i myje okna w niedzielę? co
                                                robiła w tygodniu? Leń i tyle. Każdy Men ucieka od takich.
                                          • Gość: Karol Re: piękne balkony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu
                                            Ciesz się, że nie jesteś moją zoną! Ona na wszystko ma czas , a weekend należy
                                            do nas(rodziny, rozpieszczamy ją ) i wypoczywa
                                            • Gość: only Re: piękne balkony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                                              Można w niedzielę myć okna, trzepać dywany, robić inne głośne prace domowe,
                                              można głośno bekać,i puszczać gazy przy innych ludziach.Można generalnie olewać
                                              otoczenie, wszelkie normy wspólżycia, można nie liczyć się z nikim i niczym.
                                              Można jeśli jest się CHAMEM.
                                              • Gość: Jasia Re: piękne balkony IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
                                                No właśnie.Dziś przechodziłam przez osiedle i na co drugim balkonie pod sufitem
                                                powiewają gatki.W jednym to nawet olbrzymie barchany jak na słonia.
                                                Wiecie co?Zaczęłam się śmiać.Cuuuuudny widok!
                                                No cóż...Kultura...
                                                • Gość: akkknes Re: piękne balkony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                                                  moj balkon jest tak ciasny, ze nie zmieszcze tam 'po szerokosci' suszarki
                                                  rozkladanej. pranie wieszam na balkonie - mam specjalnie przedluzenie 'pod kolor
                                                  i ksztalt' barierki, a na nim ladne, co roku zmieniane sznurki. gatki i
                                                  skarpetki wieszam 'przed nimi(od mojej strony) - nikt nie widzi a wietrzy sie na
                                                  powietrzu. z racji ze u mnie w domu pali sie papierosy w lazience - nawet majtek
                                                  tam nie susze, instytucja pralni/suszarni jakos dawno temu zniknela, nie mam
                                                  wyjscia - latem susze na balkonie i nie przeszkadza mi to dopoki nikt nie wiesza
                                                  prania w niedziele - no rozumiem jedna bluzeczka czy cos do doschniecia, ale
                                                  pelna pralka w niedziele to juz przesada, i oczywiscie jak ktos wiesza lachy do
                                                  suszenia i przez pol miesiaca ich nie rusza :)
                                                  • Gość: Halszka Re: piękne balkony IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
                                                    Nie lubię widoku niczego co powiewa na,nad ,czy za balkonem.A jak stojąca
                                                    suszarka się nie mieści to można sobie sprawić pralko-suszarkę i nie potrzeba
                                                    sznurków.
                                                    Wywieszanie prania na widok publiczny jest ekshibicjonizmem.
                                                  • akkknes Re: piękne balkony 20 lat temu
                                                    na dwa miesiace slonca bede wydawac 2000zlotych?
                                                    nie stac mnie niestety na pralko-suszarke, poza tym tu nie chodzi o samo
                                                    wysuszenie a o zapach prania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka