Dodaj do ulubionych

załamujące pranie:(:(:(:(

20 lat temu
mój mąż jest alergikiem - mnóstwo maści na bazie wazeliny, no i problem - kiedy piorę pościel to wyciągam ją całą w takich tłustych szaroczarnych kulkach (strzepuję, nie udaje mi się to zbyt efektywnie, cała łazienka do sprzątnięcia, megadepresja na horyzoncie;))
gdy piorę inne rzeczy, nie ma takich sensacji i moje pytanie: może ktoś ma jakąś bezcenną radę - co zrobić w takiej sytuacji??? jak uprać tę nieszczęsną pościel???

(mam nadzieję, że nie powielam jakiegoś wątku, szukałam we wcześniejszych tematach, ale nic nie znalazłam...:()
Obserwuj wątek
    • zielonka16 Re: załamujące pranie:(:(:(:( 20 lat temu
      ja bym prała na lewą stronę odwrócone i ewent. dolała trocheplynu do naczyń
      Ludwik.
      • Gość: kazia4 dziękuję,,, IP: *.bsk.vectranet.pl 20 lat temu
        będę próbować:)
        • mamanaci Re: dziękuję,,, 20 lat temu
          hej!
          sprawdz czy filtr w pralce nie jest zapchany
    • Gość: Kate1972 Re: załamujące pranie:(:(:(:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Rozumiem, że tłuszcz się nie rozpuszcza a jedynie zbryla, to może trzeba prać
      pościel w 90 stopniach? A filtr tu raczej nie ma nic do rzeczy. Płyn do naczyń
      przy alergiku...? No nie wiem, ale jeśli już to ostrożnie z ilością, bo piana
      może wychodzić spod pralki (przeżyłam to :D )
      • mamanaci Re: załamujące pranie:(:(:(:( 20 lat temu
        Kiedyś mała skarpetka mojej córki tak się wkręciła podczas prania w gumę od
        pralki,że przedostała się właśnie do filtra w związku z czym był on zapchany i
        pranie moje wyglądało dokładnie tak jak opisujesz.
        Może więc jednak warto sprawdzić.

Pozdrawiam
    • Gość: ość Re: załamujące pranie:(:(:(:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Płyn zdecydowanie odradzam. Alergikom powinno się serwować jak najmniej
      detergentów.
    • Gość: :( Re: załamujące pranie:(:(:(:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      > piorę pościel to wyciągam ją całą w takich tłustych szaroczarnych kulkach (str
      > zepuję, nie udaje mi się to zbyt efektywnie, cała łazienka do sprzątnięcia, meg
      > adepresja na horyzoncie;))

Uważaj. Jak nazwiesz te emocje, które cię dopadną po złych wynikach? Jeśli pościel wpędza cię w megadepresję?? Jak zareagujesz na raka, na przykład? A takim pie...leniem możesz wywołać prawdziwe nieszczęscie, cholera.
      • Gość: kazia4 ach, :(, nie bierz wszystkiego tak na serio... IP: *.bsk.vectranet.pl 20 lat temu
        to akurat był taki wątek komiczny, wężykiem, jeśli można...

co do płynu - spróbowałam, działa, na razie "pranie" nie używane, zatem poczekam na efekty, filtr nie jest zapchany (skarpetki sparowane;) itp.), gotowanie prania nie dawało efektów - czy to 60 stopni, czy 90 kulki były...
        • Gość: marta Re: ach, :(, nie bierz wszystkiego tak na serio.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Zaproponowałabym mężowi spanie w piżamie - może lepiej uprać jedną piżamę?
          Oczywiście nie wiem co sobie Twój mąż smaruje bo jeśli twarz, to można coś
          podłożyć na poduszce... Stopy - skarpetki cienkie bawełniane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka