Dodaj do ulubionych

Bioenergoterapia

20 lat temu
Pani Jolanto Kwapisz, co za bzdury Pani wypisuje? Dziwi mnie, że GW firmuje takie szmatławce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fuuuuu!!! Bioenergoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Miały być fakty. Chyba przestanę lubić wyborczą...
    • Gość: wojtek Bioenergoterapia - bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Promowanie oszukańczych metod, które nie mają nic wspólnego z medycyną i z
      naukową metodologią, przez Gazetę na wysokim poziomie można uznać za skandal i -
      w jakimś sensie - udział w oszustwie. Pozwolę sobie przytoczyć opinię wybitnego
      polskiego onkologa, prof. Marka Pawlickiego: "co najmniej pięć tysięcy Polaków
      chorych na raka umiera co roku, ponieważ rezygnują z medycyny konwencjonalnej.
      Winą obarcza uzdrowicieli, a ich działalność określa jako zbrodniczą." Myślę,
      że byłoby dobrze, gdyby Gazeta nie brała udziału w tym procederze.
      • Gość: w. Re: Bioenergoterapia - bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Lepiej byłoby chyba napisać coś więcej o tegorocznych nagrodach Nobla z
        medycyny; ale to wymaga odrobiny wysiłku intelektualnego. Pisanie o takich
        bzdetach jak bioenergoterapia czy homeopatia, jest de facto kpiną z metodologii
        naukowej, i obraża ludzi, którzy ciężkim wysiłkiem nierzadko całego życia
        pracują nad odkryciami i nowymi metodami, które autentycznie pomagają leczyć
        ludzkie choroby.
        • Gość: PIOTR.G. Re: Bioenergoterapia - bełkot IP: *.lodz.mm.pl 19 lat temu
          Proponuję napisac coś o swoim wykształceniu i stycznosci z bioenergoterapia.
          Jeżeli jest się laikiem w temacie, to należy się najpierw douczyc, a później
          zabierac głos.
          WYKłADOWCA BIOTRONIKI W POLICEALNYM STUDIUM (ZAREJESTROWANYM W KURATORIUM)
      • Gość: PIOTR.G. Re: Bioenergoterapia - bełkot IP: *.lodz.mm.pl 19 lat temu
        Przypominam, że bioenergoterapeuta to zawód (nr.514402 klas. zaw.). Jeżeli prof.
        Marek Pawlicki ma za soba wykłady z biotroniki to pojęcie jakieś powinien miec.
        O ile mi wiadomo na medycynie nie ma biotroniki, zaś w szkołach
        psychotronicznych jest. Jeżeli więc Pan profesor nie ma żadnego pojęcia
        fachowego o biotronice, nie może weryfikowac bioterapeutów. Dlatego radzę zajac
        się swoim fachem ku uciesze pacjentów!!
        WYKłADOWCA BIOTRONIKI W POLICEALNYM STUDIUM.
        • Gość: sae Re: Bioenergoterapia - bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Szkoły psychotroniczne, nie rozśmieszaj nas piotrusiu.
      • Gość: Sprostowanie Re: Bioenergoterapia - bełkot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
        "Pozwolę sobie przytoczyć opinię wybitnego
        polskiego onkologa, prof. Marka Pawlickiego: "co najmniej pięć tysięcy Polaków
        chorych na raka umiera co roku, ponieważ rezygnują z medycyny konwencjonalnej.
        Winą obarcza uzdrowicieli, a ich działalność określa jako zbrodniczą."

Cała prawda o Pawlickim
        To właśnie on w TVN program "rozmowy w toku" przyznał się do współpracy z
        bioenergoterapeutą Johanem Rongenem, dzięki temu chory na raka pacjent żyje w
        USA i ma się dobrze.
      • Gość: czarny wilk Re: Bioenergoterapia - bełkot IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16 lat temu
        a ilu pacjentów umiera corocznie na raka nie rezygnując z medycyny konwencjonalnej..?? ;-)
    • Gość: oszukana Bioenergoterapia IP: *.icpnet.pl 20 lat temu
      lepiej z daleka od takich szarlatanow. Bylam u takiego ktory jest mistrzem
      bioenergoterapii i ma ogromna moc i jasnowidztwem sie zajmuje -
      katastrofa.Facet poczytal troche psychologii, wie co to manipulacja i umie
      odczytywac mimike ze zdjecia oraz zna doskonale znaczenie imion. Odradzam bo
      skoda pieniedzy - ja wydalam 100 zł. a ten szarlatam mieszka w Poznaniu na ul.
      Stróżyńskiego 17c/23. pozdrawiam wszystkich i ostrzegam...
      • Gość: PIOTR.G. Re: Bioenergoterapia IP: *.lodz.mm.pl 19 lat temu
        Czytajac wypowiedź "oszukanej" nie bardzo widzę jej sens. Pochwała to, czy
        nagana dla bioenergoterapeuty? Dla porównania: Miałem kiedyś przewlekły
        spastyczny nieżyt oskrzeli. Pani pulmonolog kazała przyjśc po leki za 6 tygodni,
        tyle czasu dostałem na rzucenie palenia. Powiedziano mi że to nieuleczalne, a
        leki tylko złagodza objawy, jak nie będę się leczył to mnie zadusi. Wyleczyłem
        się sam tylko ziołami i inhalacjami z igliwia sosnowego. Minęło 17 lat, a ja
        palę 30 papierosów dziennie i wbiegam po 2 stopnie na drugie piętro, bez
        zadyszki! Oczywiście po żadne leki nie poszedłem. Gdydym wierzył ślepo
        "autorytetom" medycznym, leczyłbym się jeszcze z depresji - ku chwale konowałom.
        Nie polecam więc pani pulmonolog WOŹNIAK Z Łodzi, która autorytatywnie
        stwierdziła 17 lat temu, że jestem nieuleczalnie chory. Może dla tzw."lekarzy"
        tak było, ale nie dla medycyny niekonwencjonalnej!!!
    • Gość: PIOTR.G. Re: Bioenergoterapia IP: *.gdynia.mm.pl 19 lat temu
      Muzg, czy mózg? Oto jest pytanie. Inteligent jesteś, czy prostak, baranie. Gdy
      wiosna stado opanuje ruja. Z prostactwem będa barany się bujac.
    • Gość: Małgosia Bioenergoterapia - bardzo dobry artykuł IP: 217.116.98.* 19 lat temu
      Czytałam wiele artykułów o bioenergoterapii jak również wiele pseudo
      artykułów. Jestem zaskoczona i szczerze zadowolona, że wreszcie ten
      temat został prawidłowo opisany. I za to dziękuję autorce.
      Chce też dodać, że w każdym zawodzie zdarzają się nieprofesjonaliści
      i tutaj są nimi rzeczeni "uzdrawiacze". Za to bioenergoterapeci
      potrafią pomóc, z czym się nie raz spotkałam, nawet w ciężkich
      przypadkach chorobowych.
      • on3000 Cała prawda o Bioenergoterapi 14 lat temu
        Przestrzegam was przed Bioenergioterapią to zniszczy wam życie !! Poprzez Bioenergioterapię otwieracie się na świat duchowy demoniczny i z czasem zaczynają się prawdziwe kłopoty dręczenia a czasami opętania także silne depresje .Macie tu kilka linków cała prawda o Bioenergioterapi www.zywawiara.pl/swiadectwa/art-364.html i tu www.zywawiara.pl/swiadectwa/art-92.html Przejrzyjcie też inne świadectwa ostrzeżenia z tej strony znajdziecie wiele więcej ciekawych rzeczy i szczędzicie sobie cierpień i innym ostrzegając ich to ta strona www.zywawiara.pl/
        • Gość: cleo To jest prawda IP: *.lightspeed.hstntx.sbcglobal.net 13 lat temu
          A tak w ogóle to gazeta zgrywa sie na to jak to adresowana jest niby do wykształconych, z dużego miasta a paniusie redaktorki wierzą w zabobony.....
    • Gość: Bacchante Bioenergoterapia IP: *.realestate.net.pl 18 lat temu
      www.kraj-cech-rad-bio.pl/index_pliki/page0004.htm
      Dla wszystkich o wrogim nastawieniu do bioterapii. Warto obejrzeć całą witrynę,
      nie tylko tę stronę.
    • Gość: anna Bioenergoterapia IP: *.171.16.220.crowley.pl 18 lat temu
      bioenergoterapeuci to nc innego jak demon.Poczatkowo pomoze ale zawsze konczy
      sie zle.
    • Gość: szczera Bioenergoterapia IP: *.eranet.pl 18 lat temu
      BIOENERGOTERAPIA TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO. NIE MA żADNEJ AURY I żADNEGO
      BIOPOLA. CHODZIłAM NA TAKI ZABIEGI, BIOENERGOTERAPEUTA OKAZAł SIę ZBOCZONYM NA
      PUNKCIE SEKSU SPECJALISTą. WYKORZYSTYWAł MOJE ZAłAMANIE CHOROBą, MOLESTOWAł I
      NAMAWIAł W PERFIDNY SPOSóB NA SEKS. PRAWDOPODOBNIE NAGRYWAł ZABIEGI NA KAMERę.
      MAM TROCHę DOWODóW, JESTEM W TRAKCIE ZBIERANIA NASTęPNYCH. WIDUJE SWOJE
      ZDJęCIA W INTERNECIE. PRAWDOPODOBNIE WSZYSTKO SKOńCZY SIę W SąDZIE.
      • cancer88 Re: Bioenergoterapia niebezpieczne? 17 lat temu
        zobaczcie www.youtube.com/watch?v=JGfKhLtUfzQ
      • red0 Re: Bioenergoterapia 17 lat temu
        Do wykorzystywanej - Proszę ze mną był taki sam przypadek.
        Erotoman , uzdrowiciel robił to samo . to było kilka lat temu .
        Napisz na priw do mnie być moze to ten sam . Też myślę o sprawie w
        sądzie
      • oszukanaprzez Re: Bioenergoterapia 15 lat temu
        straszne te wszystkie reklamy i opowieści, wręcz wyjete z filmu fantasy. Ludzie! na księżyc latamy a Wy cały czas wzmacniacie sie jego tzw. AURĄ???
        a moze miotły dac między nogi i dalejże na apteki, fabryki, na naukę i eksperymenty naukowe !!! a niech tam! niech gina!! najgorsza czarownica - lepsza od doktora! szrlatan i oszust bioterapeuta - najlepszy od leków i operacji!!
        LUDZIE W CO WY WIERZYCIE !? nawet to mało śmieszne stało sie. poczytajcie o faktach, tragedia!

www.eioba.pl/a/2v8b/mistrzowie-zycia
        • nail1350 Re: Bioenergoterapia 14 lat temu
          prawda!
          Czapki z głów, gdy ktoś mi udowodni, że innego szatan opętał, a nie zwyczajnie jest chory umysłowo.
    • Gość: filip Bioenergoterapia IP: *.eranet.pl 18 lat temu
      Ci ludzie dorabiają się na naiwnych często podłamanych ludziach. udają pomocnych
      a jakby nie było liczą tylko na kasiorę. dobrzy spekulanci i manipulatorzy.
      kupują książki o mowie ciała, zrobią kursy dla pielęgniarek, trochę psychologi i
      odgrywają pseudolekarzy. jest taki drań gdzieś przy starówce warszawskiej.
      UWAGA! jest przemily i przeuprzejmy, latwo dać się nabrać.
        Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę podać kontakt do "bioenergoterapeuty", "pedagoga", mistrza Reiki (?), który dysponując zasadniczym wykształceniem budowlanym m.in. oczyszcza drogi rodne ( sic!) i prowadzi fizjoterapię bez wymaganego wykształcenia i zapewne nie odprowadzając podatku Vat od szemranych "usług".

"A szkoda zwać człowiekiem, kto bydlęco żyje." Jan Kochanowski
    • Gość: marianna Re: Bioenergoterapia IP: 193.138.241.* 17 lat temu

Najbardziej w odpowiedziach w rożnych wątkach, na zapytanie
      pacjentów o opinię o konkretnego lekarza czy specjalistę, śmieszą
      mnie odpowiedzi, które zawierają np. takie zdanie - "wspaniały
      lekarz, leczę się u niego 10 lat i nie mogę powiedzieć na niego ani
      jednego złego słowa".
      A moje pytanie brzmi: jak można się leczyć 10 lat u jednego lekarza,
      chwalić go i nie zostać wyleczonym?
      Czy nie uważacie, że kierunek działania medycyny nie jest fałszywy?
      Nie szukanie przyczyn i ich usuwanie ale łagodzenie skutków choroby
      coraz to nowszymi i droższymi farmaceutykami?
      Bioenergoterapia USUWA PRZYCZYNY znajdujące się w chorym organizmie.
      Jednak by korzystać z dobrodziejstwa bioenergoterapii trzeba być
      przygotowanym na zmiany w swoim życiu, warunkujące utrzymanie stanu
      zdrowia. Niestety ludzie od bioenergoterapeuty oczekują cudu, by
      ktoś za nich podjął działanie i ich uzdrowił. Nie ma tak dobrze.
      Każdy musi wykonać swoją pracę. Ale to dla pacjentow nie jest
      wygodne. Wygodna jest natomiast tabletka przepisana przez lekarza,
      bo to lekarz przejmuje odpowiedzialność za nasze zdrowie, my w tym
      procesie chcemy stać obok i ewentualnie mieć na kogo zrzucić winę -
      ten lekarz jest do kitu, bo mi nie pomógł. A ja jestem w porządku,
      tyle, że na pozycji roszczeniowej.
      Na swoje zdrowie zarabiamy całe życie my sami, nikt za nie nie może
      brać odpowiedzialności oprócz nas. To my kreujemy styl naszego
      życia, odżywiania, sposób wypoczynku, dbałość o zdrowie. NFZ póki co
      w edukację prozdrowotną nie partycypuje, więc nasze zdrowie i życie
      jest tylko w naszej gestii a nie lekarzy.
    • Gość: Terapeuta Bioenergoterapia IP: *.retsat1.com.pl 17 lat temu
      W CYWILIZOWANYCH krajach Unii Europejskiej i nie tylko w Unii zawody takie jak
      BIOENERGOTERAPIA nikogo nie dziwią. Przy wielu szpitalach działają
      bioenergoterapeuci, mają swoje kliniki na całym świecie również w krajach
      katolickich i Kościół z nimi nie walczy. Co jest powodem takiej strasznej
      nagonki w Polsce na tego typu działania, które przecież mają służyć dla dobra
      ludzi? Jest to kraj ogromnej nietolerancji i braku współczucia dla innych.
      Jeżeli komuś bioenergoterapia czy inne niekonwencjonalne metody uzdrawiania
      pomagają wrócić do zdrowia i poprawiają jakość życia to należy zostawić w
      spokoju ludzi profesjonalnie zajmujących się tą dziedziną życia. Każdy może
      znaleźć się w trudnej sytuacji, człowiek jak jest chory zrobi wszystko żeby
      wyzdrowieć - tak to działa, więc jeśli bioterapia ma pomóc takiej osobie to
      trzeba ją nawet do tego namówić, trzeba korzystać ze wszelkich dostępnych
      środków medycyny konwencjonalnej i alternatywnej,wszelkich terapii, aby pomóc
      każdej osobie, która potrzebuje pomocy. Intencją wszystkich ludzi powinno być
      najwyższe dobro każdego człowieka, tylko dzięki współdziałaniu i działaniu w
      harmonii można osiągnąć szczęście.
      • Gość: komers Re: Bioenergoterapia IP: 109.243.190.* 16 lat temu
        Różnica polega na tym, że w cywilizowanych krajach "uzdrowiciele", to margines.
        Nawet, jak ktoś chce tam płacić "uzdrowicielowi" za pomachanie rękami, czy inne
        bezsensowne czynności, to na ogół nie rezygnuje przy tym z leczenia. U nas
        różnie z tym bywa, a liczba "uzdrowicieli" dorównała już niemal liczbie lekarzy.
        To jest prawdziwa plaga i poważny problem, bo ludzie zajmujący się
        "uzdrawianiem" bardzo często nie mają absolutnie żadnych skrupułów. Bezwzględnie
        wykorzystują ludzkie nieszczęścia, żeby tylko nabić sobie kabzę. To powinno być
        karalne.
      Rzeczywiście, nie można generalizować.
      Są ludzie, którzy mają dobroczynny wpływ na zdrowie i życie innych, najprawdopodobniej do takich właśnie ludzi należy Samotny Wilk. Są też inni, ich domeną jest z kocioł z bigosem, w którym znajdziecie Jezusa, klucz Atlantydy, aniołka, papużkę, brudną jej klatkę, gębę pełną frazesów nie trzymających się ni kupy ni...wiadomo czego, dobroć ( anieslką rzecz jasna), pranie prywatnych brudów, narcystyczne przechwałki ( domena wieku starczego) i straszenie gremialne wszelkich przeciwników owej "działalności" sądem..
      Cóż, trzeba hartu ducha, by uczciwie zarabiać na chlebek;-)
      • 1montechristo Re: Bioenergoterapia 14 lat temu
        Każdy kto chciałby skorzystać z usług Z.Ulatowskiego powinien poczytać co on wypisuję na stronie Moc Anioła. Zapewne większość tego nie robiła stąd później zaskoczenie. Dla mnie człowiek, który wierzy w wizje, że był choćby dr Mikao Usui. Który jednocześnie ukrywa swoją linię przekazu w Reiki nie jest wiarygodny. Na całym świecie podaje się trzy stopnie Reiki, a on twierdzi, że jest ich osiem. Przy tym jako <wcielenie> dr.Usui pisze nieprawdę na temat jego historii, np. że był księdzem katolickim i został zamordowany.
        • 1montechristo Re: Bioenergoterapia 14 lat temu
          Im więcej czytam, tym więcej wiem o Zbyszku Ulatowskim. Toż to nasz zbawca, Pan Bóg go zesłał na ziemię żeby nam pomagał, tak jest napisane Moc Anioła. Zbyszek, skoro Bóg Cię zesłał dlaczego masz cennik, to nie przystoi świętemu, blee.
          • Gość: Ola Re: Bioenergoterapia IP: *.dynamic.chello.pl 12 lat temu
            Bóg go zesłał, ale niestety nie obdarował mocą żywienia się energią słoneczną i materializowania energii w pieniądze, facet tez musi nakarmic rodzinę i zarobić na rachunki. A mnie boli ta głupota i ograniczenie ludzi 'ekspertów doradców'. Pozdrawiam wszystkich serdecznie jeśli Wam nie pasuję po prostu nie leczcie się, nie chodżcie do bioenergoterapeutów i nie będziecie płacic. Swoją drogą wielkie podziękowania dla wszystkich z Warszawskiego CECHU Bioenergoterapeutów za pomoc w poprawieniu jakosci życia i uleczeniu z 2 chorób, gdzie na jedną z nich lekaże rozkładali ręce. I wiecie co?? wcale nie jest mi żal tych 100 zł, które zapłaciłam za wizytę bo przez 3 lata wydałam na prywatnych lekaży i leki, które nie przynosiły poprawy majątek. Podziękowania dla Jarosława Cetens i Mariusza Gabriela Głębockiego, trzymam kciuki i róbcie swoje dalej!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka