IP: 193.151.48.* 20 lat temu
Poradźcie,jakie preparaty myjące są najlepsze do użytkowania w zmywarce i
gdzie je kupujecie
Obserwuj wątek
    • Gość: asik Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      w lidlu
      • Gość: panidomu Re: Zmywarka IP: 80.72.34.* 20 lat temu
        Ja używam Calgonit Power powder - żółta plastikowa butla - duża - lepiej się
        opłaca, ale nigdy nie wiem, czy do zmywarki dolewać jeszcze nabłyszczacza i
        soli, bo tam jest napisane 3 w 1? ale dolewam i dosypuję. Czasem tylko nie wiem
        ile soli, bo nie jest nigdzie napisane, ani w instrukcji zmywarki, ani na
        pudełku z solą.
        Jeszcze jedno, moja mama była niezadowolona ze zmywania, a powód był prosty -
        zbyt niska temperatura i za krótko. Moja zmywarka myje ponad godzinę w 70 st i
        mam wszystko super umyte i wysuszone!!!
        • Gość: kasia Re: Zmywarka IP: *.attu.pl 20 lat temu
          ja tez kupuje w Lidlu i bardzo dobrze myja...
    • Gość: forget-me-not Re: Zmywarka IP: *.rene.com.pl 20 lat temu
      Ja używam osobno soli, nabłyszczacza i proszku. kupuję Calgonit albo Somat,
      najtańsze widziałam w Kauflandzie i rossmannie.Proszek do mycia niby też jest
      wielofunkcyjny,ale ponoc nalepsze efekty osiaga się używając każdego produktu
      osobno.Jeszcze nie używałam tabletek,wię nie wiem do końca jak to ma się z
      rzeczywistoscią. Sól ustawiasz w zalezności od twardości wody w kranie i tak
      samo nabłyszczacz. Ja ustawiałam dozowanie wegług wskazników ale w koncu
      skonczyło się na metodzie prob i błędów.
    • Gość: zuza Re: Zmywarka IP: 193.151.48.* 20 lat temu
      Bardzo dziękuję za pomoc,pozdrawiam
    • Gość: Nana Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Ja uzywam Calgonitu, wszystko osobno i na kieliszkasz po jakimś czasie robi mi
      się biały nalot. Jaka może być przyczyna?. Nawet zaraz po wyciągnięciu ze
      zmywarki na szkalnakch do soku widać zaschnięte kropki i nawet resztki np
      cytryny. Najbardziej jednak denerwuje mnie fakt białego nalotu na kieliszkach po
      jakimś czasie.
      • Gość: asik Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        to pilnuj żeby nie brakowało soli i nabłyszczacza. Sól sypiemy do oporu jak
        brakuje soli to może wejść niecałe 2 kg.
        • Gość: Nana Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Nigdy mi nie brakuje. Od razu jak zaświeci mi lampka to dosypuję do oporu.
          • Gość: gość Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
            uzywam calgonit w tabletkach 3 w 1. jakiś czas temu miałam awarię zmywarki
            związaną ze zużuciem pewnych części. Mechanik, ktory naprawiał zmywarkę
            powiedział, żeby sól sypać zawsze. nawet jak jest 3 w 1, zalecił też, aby raz w
            miesiącu włączać pustą zmywarkę ze specjalnym płynem do mycia tejże.
    • Gość: zuza Re: Zmywarka IP: 193.151.48.* 20 lat temu
      Też się jednak zdecydowałam na tabletki,kupiłam Somat Extra Power z Henkela i
      póki co myje w porządku.
    • klaviatoorka Re: Zmywarka 20 lat temu
      niezły jest też Robot z tesco, nie widzę różnicy pomiędzy nim, a Calgonitem, a
      cena niższa.zmywarka początkowo wykorzystuje kilka razy te samą wodę,więc
      trzeba często myc sita w zmywarce i uszczelki, nawet nie sypię soli i
      nabłyszczacza, myje ok. , chyba że naczynia były wkładane z resztkami(powinno
      się wstępnie opłukać, ale nie zawsze o tym pamiętamy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka