Gość: zuza IP: 193.151.48.* 20 lat temu Poradźcie,jakie preparaty myjące są najlepsze do użytkowania w zmywarce i gdzie je kupujecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panidomu Re: Zmywarka IP: 80.72.34.* 20 lat temu Ja używam Calgonit Power powder - żółta plastikowa butla - duża - lepiej się opłaca, ale nigdy nie wiem, czy do zmywarki dolewać jeszcze nabłyszczacza i soli, bo tam jest napisane 3 w 1? ale dolewam i dosypuję. Czasem tylko nie wiem ile soli, bo nie jest nigdzie napisane, ani w instrukcji zmywarki, ani na pudełku z solą. Jeszcze jedno, moja mama była niezadowolona ze zmywania, a powód był prosty - zbyt niska temperatura i za krótko. Moja zmywarka myje ponad godzinę w 70 st i mam wszystko super umyte i wysuszone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zmywarka IP: *.attu.pl 20 lat temu ja tez kupuje w Lidlu i bardzo dobrze myja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forget-me-not Re: Zmywarka IP: *.rene.com.pl 20 lat temu Ja używam osobno soli, nabłyszczacza i proszku. kupuję Calgonit albo Somat, najtańsze widziałam w Kauflandzie i rossmannie.Proszek do mycia niby też jest wielofunkcyjny,ale ponoc nalepsze efekty osiaga się używając każdego produktu osobno.Jeszcze nie używałam tabletek,wię nie wiem do końca jak to ma się z rzeczywistoscią. Sól ustawiasz w zalezności od twardości wody w kranie i tak samo nabłyszczacz. Ja ustawiałam dozowanie wegług wskazników ale w koncu skonczyło się na metodzie prob i błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Zmywarka IP: 193.151.48.* 20 lat temu Bardzo dziękuję za pomoc,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Ja uzywam Calgonitu, wszystko osobno i na kieliszkasz po jakimś czasie robi mi się biały nalot. Jaka może być przyczyna?. Nawet zaraz po wyciągnięciu ze zmywarki na szkalnakch do soku widać zaschnięte kropki i nawet resztki np cytryny. Najbardziej jednak denerwuje mnie fakt białego nalotu na kieliszkach po jakimś czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu to pilnuj żeby nie brakowało soli i nabłyszczacza. Sól sypiemy do oporu jak brakuje soli to może wejść niecałe 2 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Nigdy mi nie brakuje. Od razu jak zaświeci mi lampka to dosypuję do oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu uzywam calgonit w tabletkach 3 w 1. jakiś czas temu miałam awarię zmywarki związaną ze zużuciem pewnych części. Mechanik, ktory naprawiał zmywarkę powiedział, żeby sól sypać zawsze. nawet jak jest 3 w 1, zalecił też, aby raz w miesiącu włączać pustą zmywarkę ze specjalnym płynem do mycia tejże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Zmywarka IP: 193.151.48.* 20 lat temu Też się jednak zdecydowałam na tabletki,kupiłam Somat Extra Power z Henkela i póki co myje w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: Zmywarka 20 lat temu niezły jest też Robot z tesco, nie widzę różnicy pomiędzy nim, a Calgonitem, a cena niższa.zmywarka początkowo wykorzystuje kilka razy te samą wodę,więc trzeba często myc sita w zmywarce i uszczelki, nawet nie sypię soli i nabłyszczacza, myje ok. , chyba że naczynia były wkładane z resztkami(powinno się wstępnie opłukać, ale nie zawsze o tym pamiętamy) Odpowiedz Link Zgłoś