aga.55 19 lat temu kto zna ten proszek ? proszę o opinie powiedziano mi, że jest doskonały pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doświadczona Re: W5 proszek do prania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu zgadzam się z tą opinią w 100 %. W sytuacji uporczywych plam psikam jeszcze dodatkowo areozolem na plamy też W5. w dzialaniu przypomina mi Ariel , ale ten z najlepszych czasów tzn. lata 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: W5 proszek do prania IP: 85.112.196.* 19 lat temu O czym Wy piszecie, czy chodzi o produkty z serii W5 sprzedawane w Lidlu? Jeśli tak to napiszcie jaki produkt warto kupić i do czego najlepszy. Ja pod wpływem "Forumowych zachwytów" kupiłam kiedyś specyfik z serii W5 do czyszczenia kabiny prysznicowej i od tej pory nie mogę się bez tego obyć. Jeśli macie pozytywne doświadczenia to podzielcie się, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja uzywam Re: W5 proszek do prania IP: *.attu.pl 19 lat temu tabletki, nablyszczacz i sol do zmywarki, kosztuja grosze a dzialaja swietnie, nie widze roznicy pomiedzy tymi z lidla a calgonitem, za to roznica w cenie jest bardzo duza... Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Ostatnio z tej serii nabylam a Lidlu srodek czyszczacy do kuchni.Idealnie sie sprawdza,Wszystko w kuczni tym pryskam i kuchenke i meble,i blaty.Jak narazie mam dobre zdanie na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.55 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu czy to jest płyn ? ile kosztował ten środek do kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Jest to plyn w sprayu,pomaranczowa butelka plaska.Ceny nie pamietam ,ale chyba ok 7zl.pojemnosc 750ml. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: W5 proszek do prania IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19 lat temu płyn do mycia naczyń w5 jest bardzo dobry Odpowiedz Link Zgłoś
twojahanus Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Mnie wysusza bardzo ręce. Bez rękawiczek ani rusz. Ale tak poza tym jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
hanunia2 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Witajcie ja od pewnego czasu kupuję środek W5 do czyszczenia łazienek.Kosztuje około 5 zł i jest świetny.Myję kafelki i armaturę a proszek do prania muszę sprobować bo jeszcze nie kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolla7 Re: W5 proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu kupiłam dziś płyn do prania W5 uniwersalny do 95stopni i uwierzcie mi skarpetki białe mego syna po wczorajszym treningu w błocie DOPRAŁY sie serio.Napewno kupię proszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amuszę? W5 multi purpose de-greaser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Wedle sugestii Forumowiczów nabyłam dziś ww (pomarańczowa butelka ze spryskiwaczem) za kwotę 4,99 PLN za 750 ml multi-anty-tłuszcz i odmyłam okap!!! Tylko mi proszę nie sugerować, że był zapuszczony... każdy, kto choć raz szorował okap odda życie za coś przyzwoitego, co pozwoli mu nie zwichnąć sobie przy tym głowy ;-) Niech żyje i umacnia się przyjaźń z W5!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Lel proszek do prania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Świetny w Lidlu jest też proszek LEL do białych rzeczy lub kolorowych. Skarpetki dopierają się wzorowo a i cena proszku nie jest powalająca. bodajże 5kg do bieli 9.90zł Polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: W5 proszek do prania IP: 80.51.47.* 19 lat temu Ostatnio kupiłam w Lidlu płyn do prania tkanin W5 Formil Aktiv,właśnie był na promocji.Za 2 litrową butelkę zapłaciłam 6,99 zł, a tak normalnie kosztuje 9,99zł. Pierze b. dobrze, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
dakusia a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 19 lat temu i tez jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika9949 Re: a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Aż trudno uwierzyć,że za taką cenę można mieć coś naprawdę dodrego. Od razu zastrzegam,że nie mam zamiaru nikogo urazić.Muszę koniecznie wypróbować a Lidl blisko:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 IP: 85.112.196.* 19 lat temu Wmawiają nam, że najlepsze są produkty reklamowane w mediach a to chyba nieprawda. Gdyby były takie dobre to nie potrzebowałyby reklamy. Ludzie jak natrafią na coś dobrego to sami zrobia reklamę. Najskuteczniejszą bo wiarygodną. Trzeba więc przetestować te wszystkie W5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu tabletki do zmywarki-ekstra, płyn do szyb(niebieski),żółty do łazienek,pomarańczowy do kuchni- wszystkie u nas po 3,79 oczywiście wszystkie super, proszki do koloru i bieli-pudełko po 1,89 kupiłam dla próby też dobre.LIDL rządzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukająca Re: a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu anty kamien w płynie, super działa nawet na stary zapuszczony kamien, ktorego nic innego nie zwalczylo, lel miałam płyn do płukania, zielony i byłam zadowolona, ładnie pachniał i był skuteczny, nic sie nie elektryzowało tabletki do zmywarki - bardzo wydajne, taniutkie proszek do prania Doussy, też z lidla, bardzo dobrze dopiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: W5 proszek do prania IP: 85.112.196.* 19 lat temu Wczoraj kupiłam płyn do mycia naczyń. Kosztował 3,90 (cały litr!). Nie mam zwyczaju wpadać w zachwyt nad byle czym ale ten płyn to rewelacja. Bardzo skuteczny i nie wysusza rąk. Ta seria W5, gdyby była sprzedawana w systemie sprzedaży bezpośredniej, jak np. Amway kosztowałaby majątek! Dziś kupię proszek do prania i taki uniwersalny płyn do mycia (wszystkiego). Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Płyn uniwersalny jest rewelacyjny.Zimą, świeżo wyczyszczony, biały kożuch pobrudziłam smarem.Po przyjściu do domu spryskałam płynem potarłam szczoteczką i plama zeszła.Ostatnio odkryłam piankę do mycia okien,też z serii W5-jest super.Wypróbowałam już prawie wszystkie środki z tej serii i nie kupię już nic innego.Tanie a diałają super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ociec prać Re: W5 proszek do prania IP: *.chello.pl 19 lat temu Lidl jak Lidl! Nawet nie stać go na kampanie reklamową tylko ukrywa się pod tą stertą spamu. Powinni podać numer kodu paskowego, żeby nie pomylić artykułu. Co to może być dobrego jak na przykład trzy kilogramy proszku do zmywarek (niemieckiego!!!) po przeliczeniu z euro kosztuje prawie tyle samo co kilogram też znanego niemieckiego producenta tylko dystrybutorem jest Polska spółka i można go dostać we wszystkich sklepach z chemią gospodarczą. Tylko na opakowaniu proszku z Lidla jest ostrzeżenie, że sztućce ze srebra nie mogą mieć kontaktu ze stalowymi naczyniami, a plastykowe elementy zmywarki mogą się odbarwić. Nie ma nić za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Gość portalu: Matylda napisał(a): > Ta seria W5, gdyby była sprzedawana w systemie > sprzedaży bezpośredniej, jak np. Amway kosztowałaby majątek! Podaj wyliczenie na dowód. Albo nie kłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: W5 proszek do prania IP: 85.112.196.* 19 lat temu Jeśli Cię to zadowoli dokonam porównania na przykładzie Tupperware. Tam plastikowa miseczka kosztuje np. 50zł. Podobna miseczka w sklepie kosztuje najwyżej 10zł. Jakość taka sama, funkcja taka sama, nawet estetyka taka sama. Dlaczego taka rożnica w cenach? Płyn do mycia naczyń W5, w Lidlu kosztuje 3,90. Ile w/g Ciebie kosztowałby gdyby sprzedawano go w systemie sprzedaży bezpośredniej? bo ja myślę, że przynajmniej 25-30zł. I byłby przedstawiany jako cudowny! Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Gość portalu: Matylda napisał(a): > Dlaczego taka rożnica w cenach? Z powodu jakości materiałów. > bo ja myślę, że > przynajmniej 25-30zł. To co ty myślisz nie ma znaczenia, liczą się wyliczenia, a tych nie zaprezentowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: W5 proszek do prania IP: 85.112.196.* 19 lat temu >Z powodu jakości materiałów< Dobry argument. Pewnie dokładnie znasz różnice pomiędzy plastikiem Tupperware a tym sprzedawanym w sklepach więc racz mnie oświecić. Jakość towaru najszybciej można określić podczas użytkowania. Ja użytkuje i takie i takie i różnicy nie widzę. >To co ty myślisz nie ma znaczenia, liczą się wyliczenia, a tych nie zaprezentow ałaś.< To zaprezentuj Ty, dam Ci pole do popisu.. Ja myślę, że W5 byłyby dużo droższe, Ty twierdzisz że nie więc powiedz dlaczego tak uważasz bo jak do tej pory to tylko negujesz, żadnych argumentów. Ps. Mam ściereczkę z mikrofibry ze sklepu "Po cztery złote" i cztery złote kosztowała. Mam też ściereczkę z mikrofibry z jakiejś sprzedaży bezpośredniej za kilkadziesiąt złotych (nie wiem dokładnie co to za ściereczka i firma bo to był upominek). Obie ściereczki są jednakowo dobre a ich żywotność podobna. Czy cena tej drugiej też w/g Ciebie wybika z jakości? Ja różnicy nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Gość portalu: Matylda napisał(a): > Pewnie dokładnie znasz różnice pomiędzy plastikiem Tupperware a > tym sprzedawanym w sklepach więc racz mnie oświecić. Skoro ty możesz zakładać jedne rzeczy, to mnie wolno zakładać inne. > powiedz dlaczego tak uważasz bo jak do tej pory to > tylko negujesz, żadnych argumentów. To ty zarzucasz nam że zdzieramy z ludzi. W całym świecie cywilizowanym to negatywne posądzenia trzeba udowadniać a nie to, że się jest uczciwym. No, chyba, że uważasz, iż Polska nie jest krajem cywilizowanym. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: skory1 IP: 85.112.196.* 19 lat temu >Skoro ty możesz zakładać jedne rzeczy, to mnie wolno zakładać inne.< A proszę bardzo, wolno Ci zakładać co chcesz. Jednak jak się komuś zarzuca kłamstwo, tak jak robisz to w poprzednim, do mnie skierowanym poście, to wypadałoby to jakoś uzasadnić. Nie sadzisz? >To ty zarzucasz nam że zdzieramy z ludzi< Owszem, zarzucam ale i uzasadniam swój pogląd. Jako była użytkowniczka wyrobów firmy Amway stwierdzam, że ani ich jakość, ani koszty transportu ani koszty dystrybucji nie uzasadniają takich wysokich cen. Tak, zdzieracie z ludzi, wprowadzacie w błąd mówiąc o cudownych zaletach zwyczajnych produktów. Jeśli to jest oznaką cywilizacji to ja już wolę zaścianek. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: skory1 19 lat temu Gość portalu: Matylda napisał(a): > Jako była użytkowniczka wyrobów firmy Amway stwierdzam, że ani ich jakość, ani > koszty transportu ani koszty dystrybucji nie uzasadniają takich wysokich cen. To nie zmienia faktu, że to twoja prywatna opinia a nie prawda absolutna. ;) > Tak, zdzieracie z ludzi, > wprowadzacie w błąd mówiąc o cudownych zaletach zwyczajnych produktów. A tutaj już narzucasz swoją opinię innym, w ramach owej "prawdy absolutnej." Gdybyś dodała - moim zdaniem - nie zatrącałoby to o pomówienie. W takim kształcie wypowiedzi wyraźnie się o nie ocierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: skory1 IP: 85.112.196.* 19 lat temu No i widzę, że Tobie już nic nie pomoże. Zdrowy rozsądek przepadł na mitingach. Zarzucasz mi, że nie napisałam "moim zdaniem" w sytuacji kiedy Ty już nawet "własnego zdania" nie posiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: skory1 19 lat temu Gość portalu: Matylda napisał(a): > No i widzę, że Tobie już nic nie pomoże. Zdrowy rozsądek przepadł na mitingach. Przestań na mnie napadać i zacznij się zachowywać logicznie. Albo to co napisałaś jest twoim prywatnym zdaniem, albo "prawdą objawioną". ;) W tym drugim wypadku - wybacz - ale w proroctwa odnośnie AMWAY nie wierzę, tylko w gołe fakty. Mniej emocji dziewczyno a więcej logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: skory1 IP: 85.112.196.* 19 lat temu Kto komu zarzucił kłamstwo? kto tu kogo napada? Nie mogę stwierdzić, że to co napisałam jest moim prywatnym zdaniem. Amway ma niestety taką opinię a ja co najwyżej ją podzielam. Ta ugruntowana wśród ludzi zła opinia to właśnie FAKT. Tobie oczywiście wolno wierzyć albo nie, Twój wybór. Co do emocji to zapewniam Cię, że z mojej strony nie ma żadnych. Nie kupuję nic w Twojej ulubionej firmie, nie zaangażowałam się uczuciowo więc nie widzę powodu. Zresztą ten wątek miał służyć czemuś ważniejszemu niż zla reputacja firmy, ktora na polskim rynku jest już śladowa. Jeszcze chwila i wszyscy zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: skory1 19 lat temu Gość portalu: Matylda napisał(a): > zla reputacja firmy, ktora na polskim > > rynku jest już śladowa. Jeszcze chwila i wszyscy zapomną. Tia zapomną, zapomną i jakoś zapomnieć nie mogą. Pobożne życzenie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: skory1 - do "rąk" własnych IP: 85.112.196.* 19 lat temu Przyznam się, że zaciekawił mnie Twój dziwny upór w w/w sprawie. Przeprowadzilam małe śledztwo i chyba już rozumiem o co chodzi.Twój nick pokazuje się w wyszukiwarce tylko jeden raz, przed około rokiem i jest to post w obronie firmy Amway, którą to powyżej pozwoliłam sobie wymienić jako taką, ktora sprzedaje swoje wyroby drożej niż miałaby na to wskazywać jakość i zdrowy rozsądek. Ja po latach jeszcze pamiętam moją przygodę z płynem do mycia naczyń Amway, ktory nie był dobry, wysuszał mi ręce a nie wyrzucilam właśnie dlatego, że sporo kosztowal. Wiem, że taka jest specyfika tego rodzaju firm ale wiem również, że skoro jesteś osobą zaangażowaną emocjonalnie (wszystko na to wskazuje) to żadna dyskusja nie doprowadzi do kompromisu. Amway już dawno okrzyknięto "pralnią mózgów" i chyba nie bezzasadnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga717 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Wracając do tematu watku- proszek dobry. Uzywam go do prania tylko białych rzeczy. Piorąc kolorowe mam wrażenie, że spiera kolor (tu polecam W5- formil activ color w płynie) . Nie piore ręcznie bo bardzo wysusza rece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: W5 proszek do prania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu niech żyją wątki reklamowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papaya6 Re: W5 proszek do prania IP: *.home.otenet.gr 19 lat temu Postanowilam rowniez wyrazic swoje zdanie.Otoz kupilam kiedys plyn do kolorow i jak dla mnie klapa.Nie dopral mi plam na ciuchach,mimo,ze pralam w 60st,a powinnam w 40.Na proszek juz sie nie skusilam.No i ten brzydki zapach,dla mnie proszek czy plyn musza pachniec,a ten z Lidla pachnie tania chemia.Owszem,mozna zapach zamaskowac plynem do plukania(jak ktos lubi).Plyn do naczyn jest dobry,ale nie rewelacyjny.Ja od lat kupuje Fairy-nie ma porownania.Jesli chodzi o produkty do zmywarek-sol i nablyszczacz super,natomiast z tabletek w5 jestem niezadowolona.Sa natomiast drozsze tabletki o nazwie Adritt i te sa wprost rewelacyjne,naprawde lepsze niz Calgonit.Aha!Ten 3 kg proszek do zmywarek tez swietny i starcza na baardzo dlugo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W5 Re: W5 proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Firmy szukajac nowych sposobow reklamy wymyslaja najrozniejsze rzeczy. Jedna z nich sa wynajeci ludzie ktorych zadaniem jest polecanie produktow bezposrednio w rozmowach. Moze tu pokazala sie jedna z takich osob? Odpowiedz Link Zgłoś
aga717 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu Witam. Gość portalu: W5 napisał(a): > Firmy szukajac nowych sposobow reklamy wymyslaja najrozniejsze rzeczy. Jedna z > nich sa wynajeci ludzie ktorych zadaniem jest polecanie produktow bezposrednio > w > rozmowach. Moze tu pokazala sie jedna z takich osob? Jeśli przez to dowiem sie o tym produkcie i ten spełni moje oczekiwania jest mi wszystko jedno jak go producent reklamuje. Odpowiedz Link Zgłoś