Dodaj do ulubionych

W5 proszek do prania

19 lat temu
kto zna ten proszek ? proszę o opinie
powiedziano mi, że jest doskonały
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: doświadczona Re: W5 proszek do prania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      zgadzam się z tą opinią w 100 %. W sytuacji uporczywych plam psikam jeszcze
      dodatkowo areozolem na plamy też W5. w dzialaniu przypomina mi Ariel , ale ten
      z najlepszych czasów tzn. lata 80
    • Gość: Matylda Re: W5 proszek do prania IP: 85.112.196.* 19 lat temu
      O czym Wy piszecie, czy chodzi o produkty z serii W5 sprzedawane w Lidlu? Jeśli
      tak to napiszcie jaki produkt warto kupić i do czego najlepszy. Ja pod
      wpływem "Forumowych zachwytów" kupiłam kiedyś specyfik z serii W5 do
      czyszczenia kabiny prysznicowej i od tej pory nie mogę się bez tego obyć. Jeśli
      macie pozytywne doświadczenia to podzielcie się, proszę.
      • Gość: ja uzywam Re: W5 proszek do prania IP: *.attu.pl 19 lat temu
        tabletki, nablyszczacz i sol do zmywarki, kosztuja grosze a dzialaja swietnie, nie widze roznicy pomiedzy tymi z lidla a calgonitem, za to roznica w cenie jest bardzo duza...
        • j2334 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu
          Ostatnio z tej serii nabylam a Lidlu srodek czyszczacy do kuchni.Idealnie sie
          sprawdza,Wszystko w kuczni tym pryskam i kuchenke i meble,i blaty.Jak narazie
          mam dobre zdanie na jego temat.
          • aga.55 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu
            czy to jest płyn ?
            ile kosztował ten środek do kuchni?
            • j2334 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu
              Jest to plyn w sprayu,pomaranczowa butelka plaska.Ceny nie pamietam ,ale chyba
              ok 7zl.pojemnosc 750ml.
              • Gość: monia Re: W5 proszek do prania IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19 lat temu
                płyn do mycia naczyń w5 jest bardzo dobry
                • twojahanus Re: W5 proszek do prania 19 lat temu
                  Mnie wysusza bardzo ręce. Bez rękawiczek ani rusz. Ale tak poza tym jest OK
          • hanunia2 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu
            Witajcie ja od pewnego czasu kupuję środek W5 do czyszczenia łazienek.Kosztuje
            około 5 zł i jest świetny.Myję kafelki i armaturę a proszek do prania muszę
            sprobować bo jeszcze nie kupowałam.
            • Gość: jolla7 Re: W5 proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
              kupiłam dziś płyn do prania W5 uniwersalny do 95stopni i uwierzcie mi skarpetki
              białe mego syna po wczorajszym treningu w błocie DOPRAŁY sie serio.Napewno
              kupię proszek.
      • Gość: Amuszę? W5 multi purpose de-greaser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Wedle sugestii Forumowiczów nabyłam dziś ww (pomarańczowa butelka ze
        spryskiwaczem) za kwotę 4,99 PLN za 750 ml multi-anty-tłuszcz i odmyłam okap!!!
        Tylko mi proszę nie sugerować, że był zapuszczony... każdy, kto choć raz
        szorował okap odda życie za coś przyzwoitego, co pozwoli mu nie zwichnąć sobie
        przy tym głowy ;-)
        Niech żyje i umacnia się przyjaźń z W5!!!
    • Gość: pola Re: Lel proszek do prania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Świetny w Lidlu jest też proszek LEL do białych rzeczy lub kolorowych.
      Skarpetki dopierają się wzorowo a i cena proszku nie jest powalająca.
      bodajże 5kg do bieli 9.90zł
      Polecam:)
    • Gość: Ania Re: W5 proszek do prania IP: 80.51.47.* 19 lat temu
      Ostatnio kupiłam w Lidlu płyn do prania tkanin W5 Formil Aktiv,właśnie był na
      promocji.Za 2 litrową butelkę zapłaciłam 6,99 zł, a tak normalnie kosztuje
      9,99zł. Pierze b. dobrze, polecam.
    • dakusia a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 19 lat temu
      i tez jestem bardzo zadowolona.
      • Gość: mika9949 Re: a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Aż trudno uwierzyć,że za taką cenę można mieć coś naprawdę dodrego.
        Od razu zastrzegam,że nie mam zamiaru nikogo urazić.Muszę koniecznie wypróbować
        a Lidl blisko:-)))
        • Gość: Matylda Re: a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 IP: 85.112.196.* 19 lat temu
          Wmawiają nam, że najlepsze są produkty reklamowane w mediach a to chyba
          nieprawda. Gdyby były takie dobre to nie potrzebowałyby reklamy. Ludzie jak
          natrafią na coś dobrego to sami zrobia reklamę. Najskuteczniejszą bo
          wiarygodną. Trzeba więc przetestować te wszystkie W5.
          • Gość: evro44 Re: a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
            tabletki do zmywarki-ekstra, płyn do szyb(niebieski),żółty do
            łazienek,pomarańczowy do kuchni- wszystkie u nas po 3,79 oczywiście wszystkie
            super, proszki do koloru i bieli-pudełko po 1,89 kupiłam dla próby też
            dobre.LIDL rządzi!
            • Gość: szukająca Re: a ja kupuje, anty-kamien do armatury W5 IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu
              anty kamien w płynie, super działa nawet na stary zapuszczony kamien, ktorego
              nic innego nie zwalczylo,

lel miałam płyn do płukania, zielony i byłam zadowolona, ładnie pachniał i był
              skuteczny, nic sie nie elektryzowało

tabletki do zmywarki - bardzo wydajne, taniutkie

proszek do prania Doussy, też z lidla, bardzo dobrze dopiera
      Wczoraj kupiłam płyn do mycia naczyń. Kosztował 3,90 (cały litr!). Nie mam
      zwyczaju wpadać w zachwyt nad byle czym ale ten płyn to rewelacja. Bardzo
      skuteczny i nie wysusza rąk. Ta seria W5, gdyby była sprzedawana w systemie
      sprzedaży bezpośredniej, jak np. Amway kosztowałaby majątek! Dziś kupię proszek
      do prania i taki uniwersalny płyn do mycia (wszystkiego).
      • enita2 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu
        Płyn uniwersalny jest rewelacyjny.Zimą, świeżo wyczyszczony, biały kożuch pobrudziłam smarem.Po przyjściu do domu spryskałam płynem potarłam szczoteczką i plama zeszła.Ostatnio odkryłam piankę do mycia okien,też z serii W5-jest super.Wypróbowałam już prawie wszystkie środki z tej serii i nie kupię już nic innego.Tanie a diałają super.
        • Gość: Ociec prać Re: W5 proszek do prania IP: *.chello.pl 19 lat temu
          Lidl jak Lidl!
          Nawet nie stać go na kampanie reklamową tylko ukrywa się pod tą stertą spamu.
          Powinni podać numer kodu paskowego, żeby nie pomylić artykułu.
          Co to może być dobrego jak na przykład trzy kilogramy proszku do zmywarek
          (niemieckiego!!!) po przeliczeniu z euro kosztuje prawie tyle samo co kilogram
          też znanego niemieckiego producenta tylko dystrybutorem jest Polska spółka i
          można go dostać we wszystkich sklepach z chemią gospodarczą.
          Tylko na opakowaniu proszku z Lidla jest ostrzeżenie, że sztućce ze srebra nie
          mogą mieć kontaktu ze stalowymi naczyniami, a plastykowe elementy zmywarki mogą
          się odbarwić. Nie ma nić za darmo!
      • skory1 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu
        Gość portalu: Matylda napisał(a):

> Ta seria W5, gdyby była sprzedawana w systemie
        > sprzedaży bezpośredniej, jak np. Amway kosztowałaby majątek!

Podaj wyliczenie na dowód. Albo nie kłam.
      Jeśli Cię to zadowoli dokonam porównania na przykładzie Tupperware. Tam
      plastikowa miseczka kosztuje np. 50zł. Podobna miseczka w sklepie kosztuje
      najwyżej 10zł. Jakość taka sama, funkcja taka sama, nawet estetyka taka sama.
      Dlaczego taka rożnica w cenach?
      Płyn do mycia naczyń W5, w Lidlu kosztuje 3,90. Ile w/g Ciebie kosztowałby
      gdyby sprzedawano go w systemie sprzedaży bezpośredniej? bo ja myślę, że
      przynajmniej 25-30zł. I byłby przedstawiany jako cudowny!

> Dlaczego taka rożnica w cenach?

Z powodu jakości materiałów.

> bo ja myślę, że
        > przynajmniej 25-30zł.

To co ty myślisz nie ma znaczenia, liczą się wyliczenia, a tych nie zaprezentowałaś.
          >Z powodu jakości materiałów<

Dobry argument. Pewnie dokładnie znasz różnice pomiędzy plastikiem Tupperware a
          tym sprzedawanym w sklepach więc racz mnie oświecić. Jakość towaru najszybciej
          można określić podczas użytkowania. Ja użytkuje i takie i takie i różnicy nie
          widzę.

>To co ty myślisz nie ma znaczenia, liczą się wyliczenia, a tych nie zaprezentow
          ałaś.<

To zaprezentuj Ty, dam Ci pole do popisu.. Ja myślę, że W5 byłyby dużo droższe,
          Ty twierdzisz że nie więc powiedz dlaczego tak uważasz bo jak do tej pory to
          tylko negujesz, żadnych argumentów.

Ps. Mam ściereczkę z mikrofibry ze sklepu "Po cztery złote" i cztery złote
          kosztowała. Mam też ściereczkę z mikrofibry z jakiejś sprzedaży bezpośredniej
          za kilkadziesiąt złotych (nie wiem dokładnie co to za ściereczka i firma bo to
          był upominek). Obie ściereczki są jednakowo dobre a ich żywotność podobna. Czy
          cena tej drugiej też w/g Ciebie wybika z jakości? Ja różnicy nie widzę.

> Pewnie dokładnie znasz różnice pomiędzy plastikiem Tupperware a
            > tym sprzedawanym w sklepach więc racz mnie oświecić.

Skoro ty możesz zakładać jedne rzeczy, to mnie wolno zakładać inne.

> powiedz dlaczego tak uważasz bo jak do tej pory to
            > tylko negujesz, żadnych argumentów.

To ty zarzucasz nam że zdzieramy z ludzi. W całym świecie cywilizowanym to
            negatywne posądzenia trzeba udowadniać a nie to, że się jest uczciwym. No,
            chyba, że uważasz, iż Polska nie jest krajem cywilizowanym. ;)
            • Gość: Matylda Re: skory1 IP: 85.112.196.* 19 lat temu
              >Skoro ty możesz zakładać jedne rzeczy, to mnie wolno zakładać inne.<

A proszę bardzo, wolno Ci zakładać co chcesz. Jednak jak się komuś zarzuca
              kłamstwo, tak jak robisz to w poprzednim, do mnie skierowanym poście, to
              wypadałoby to jakoś uzasadnić. Nie sadzisz?

>To ty zarzucasz nam że zdzieramy z ludzi<

Owszem, zarzucam ale i uzasadniam swój pogląd. Jako była użytkowniczka wyrobów
              firmy Amway stwierdzam, że ani ich jakość, ani koszty transportu ani koszty
              dystrybucji nie uzasadniają takich wysokich cen. Tak, zdzieracie z ludzi,
              wprowadzacie w błąd mówiąc o cudownych zaletach zwyczajnych produktów. Jeśli to
              jest oznaką cywilizacji to ja już wolę zaścianek.

• skory1 Re: skory1 19 lat temu

> Jako była użytkowniczka wyrobów firmy Amway stwierdzam, że ani ich jakość, ani
                > koszty transportu ani koszty dystrybucji nie uzasadniają takich wysokich cen.

To nie zmienia faktu, że to twoja prywatna opinia a nie prawda absolutna. ;)

> Tak, zdzieracie z ludzi,
                > wprowadzacie w błąd mówiąc o cudownych zaletach zwyczajnych produktów.

A tutaj już narzucasz swoją opinię innym, w ramach owej "prawdy absolutnej."
                Gdybyś dodała - moim zdaniem - nie zatrącałoby to o pomówienie. W takim
                kształcie wypowiedzi wyraźnie się o nie ocierasz.
                  No i widzę, że Tobie już nic nie pomoże. Zdrowy rozsądek przepadł na mitingach.
                  Zarzucasz mi, że nie napisałam "moim zdaniem" w sytuacji kiedy Ty już
                  nawet "własnego zdania" nie posiadasz.

> No i widzę, że Tobie już nic nie pomoże. Zdrowy rozsądek przepadł na mitingach.

Przestań na mnie napadać i zacznij się zachowywać logicznie. Albo to co
                    napisałaś jest twoim prywatnym zdaniem, albo "prawdą objawioną". ;) W tym drugim
                    wypadku - wybacz - ale w proroctwa odnośnie AMWAY nie wierzę, tylko w gołe
                    fakty. Mniej emocji dziewczyno a więcej logiki.
                      Kto komu zarzucił kłamstwo? kto tu kogo napada? Nie mogę stwierdzić, że to co
                      napisałam jest moim prywatnym zdaniem. Amway ma niestety taką opinię a ja co
                      najwyżej ją podzielam. Ta ugruntowana wśród ludzi zła opinia to właśnie FAKT.
                      Tobie oczywiście wolno wierzyć albo nie, Twój wybór. Co do emocji to zapewniam
                      Cię, że z mojej strony nie ma żadnych. Nie kupuję nic w Twojej ulubionej
                      firmie, nie zaangażowałam się uczuciowo więc nie widzę powodu. Zresztą ten
                      wątek miał służyć czemuś ważniejszemu niż zla reputacja firmy, ktora na polskim
                      rynku jest już śladowa. Jeszcze chwila i wszyscy zapomną.

> zla reputacja firmy, ktora na polskim
                        > > rynku jest już śladowa. Jeszcze chwila i wszyscy zapomną.

Tia zapomną, zapomną i jakoś zapomnieć nie mogą. Pobożne życzenie. ;)
    • Gość: Matylda Re: skory1 - do "rąk" własnych IP: 85.112.196.* 19 lat temu
      Przyznam się, że zaciekawił mnie Twój dziwny upór w w/w sprawie.
      Przeprowadzilam małe śledztwo i chyba już rozumiem o co chodzi.Twój nick
      pokazuje się w wyszukiwarce tylko jeden raz, przed około rokiem i jest to post
      w obronie firmy Amway, którą to powyżej pozwoliłam sobie wymienić jako taką,
      ktora sprzedaje swoje wyroby drożej niż miałaby na to wskazywać jakość i zdrowy
      rozsądek. Ja po latach jeszcze pamiętam moją przygodę z płynem do mycia naczyń
      Amway, ktory nie był dobry, wysuszał mi ręce a nie wyrzucilam właśnie dlatego,
      że sporo kosztowal. Wiem, że taka jest specyfika tego rodzaju firm ale wiem
      również, że skoro jesteś osobą zaangażowaną emocjonalnie (wszystko na to
      wskazuje) to żadna dyskusja nie doprowadzi do kompromisu. Amway już dawno
      okrzyknięto "pralnią mózgów" i chyba nie bezzasadnie. Pozdrawiam.
    • aga717 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu
      Wracając do tematu watku- proszek dobry. Uzywam go do prania tylko białych
      rzeczy. Piorąc kolorowe mam wrażenie, że spiera kolor (tu polecam W5- formil
      activ color w płynie) . Nie piore ręcznie bo bardzo wysusza rece.
    • Gość: bti Re: W5 proszek do prania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      niech żyją wątki reklamowe!
      • Gość: Papaya6 Re: W5 proszek do prania IP: *.home.otenet.gr 19 lat temu
        Postanowilam rowniez wyrazic swoje zdanie.Otoz kupilam kiedys plyn do kolorow i
        jak dla mnie klapa.Nie dopral mi plam na ciuchach,mimo,ze pralam w 60st,a
        powinnam w 40.Na proszek juz sie nie skusilam.No i ten brzydki zapach,dla mnie
        proszek czy plyn musza pachniec,a ten z Lidla pachnie tania chemia.Owszem,mozna
        zapach zamaskowac plynem do plukania(jak ktos lubi).Plyn do naczyn jest
        dobry,ale nie rewelacyjny.Ja od lat kupuje Fairy-nie ma porownania.Jesli chodzi
        o produkty do zmywarek-sol i nablyszczacz super,natomiast z tabletek w5 jestem
        niezadowolona.Sa natomiast drozsze tabletki o nazwie Adritt i te sa wprost
        rewelacyjne,naprawde lepsze niz Calgonit.Aha!Ten 3 kg proszek do zmywarek tez
        swietny i starcza na baardzo dlugo!
        • Gość: W5 Re: W5 proszek do prania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Firmy szukajac nowych sposobow reklamy wymyslaja najrozniejsze rzeczy. Jedna z
          nich sa wynajeci ludzie ktorych zadaniem jest polecanie produktow bezposrednio w
          rozmowach. Moze tu pokazala sie jedna z takich osob?
          • aga717 Re: W5 proszek do prania 19 lat temu
            Witam.
            Gość portalu: W5 napisał(a):

> Firmy szukajac nowych sposobow reklamy wymyslaja najrozniejsze rzeczy. Jedna z
            > nich sa wynajeci ludzie ktorych zadaniem jest polecanie produktow
            bezposrednio
            > w
            > rozmowach. Moze tu pokazala sie jedna z takich osob?

Jeśli przez to dowiem sie o tym produkcie i ten spełni moje oczekiwania jest mi
            wszystko jedno jak go producent reklamuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka