Dodaj do ulubionych

Domowe farbowanie

19 lat temu
Kupiłam spódnicę na allegro i okazała się być zbyt jasna jak na mój gust. Jest
biała i chciałabym ją zafarbować na beż. Jakieś domowe sposoby polecacie?
Przyszła mi na myśl herbata..
Obserwuj wątek
    • smolkowicz_a Re: Domowe farbowanie 19 lat temu
      Musisz kupić specjalny barwnik. Najlepiej farbować w pralce wg przepisu na
      opakowaniu.
    • Gość: Jarho Re: Domowe farbowanie IP: 195.117.234.* 19 lat temu
      Herbatą owszem, ale będziesz to musiała robić za każdym praniem i po każdej
      kropli wody na materiale zostanie odbarwienie. Wszystko zależy od tego z jakiego
      materiału jest spódnica. Ja wychowałam się w czasach, gdy w sklepach nic nie
      można było dostać i brało się co rzucili, więc farbowanie było u mnie w domu non
      stop. Sprawdzały sie te zwykłe barwniki ze sklepów z chemią gospodarczą - nawet
      ostatnio gdzieś mi takie wpadły w oczy, ale to był jakiś naprawdę mały sklepik.
      Podobno tymi barwnikami można też farbować i sztuczne materiały, ale ja nigdy
      tego nie robiłam, bo po prostu nie lubię sztuczności. Kolory są ok, ale
      oczywiście nie jest to tak intensywne i piękne jak fabryczne. Myślę, że
      najlepiej będzie jak polubisz kolor, który masz i nie będziesz kombinować ;-) bo
      zawsze będziesz żałować. Albo spódnicę polub (pomyśl o jakiś ciekawych
      dodatkach), albo... sprzedaj na Allegro. :-)
      • Gość: dolores12 Re: Domowe farbowanie IP: *.pronet.lublin.pl 19 lat temu
        Ja ostatnio kupowałam barwniki na allegro, był duzy wybór kolorów. Musisz się
        jednak liczyć z tym, że kolor weźmie nierówno, mi się parę razy to zdarzyło,
        niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka