monika_04 19 lat temu Kupiłam spódnicę na allegro i okazała się być zbyt jasna jak na mój gust. Jest biała i chciałabym ją zafarbować na beż. Jakieś domowe sposoby polecacie? Przyszła mi na myśl herbata.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smolkowicz_a Re: Domowe farbowanie 19 lat temu Musisz kupić specjalny barwnik. Najlepiej farbować w pralce wg przepisu na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarho Re: Domowe farbowanie IP: 195.117.234.* 19 lat temu Herbatą owszem, ale będziesz to musiała robić za każdym praniem i po każdej kropli wody na materiale zostanie odbarwienie. Wszystko zależy od tego z jakiego materiału jest spódnica. Ja wychowałam się w czasach, gdy w sklepach nic nie można było dostać i brało się co rzucili, więc farbowanie było u mnie w domu non stop. Sprawdzały sie te zwykłe barwniki ze sklepów z chemią gospodarczą - nawet ostatnio gdzieś mi takie wpadły w oczy, ale to był jakiś naprawdę mały sklepik. Podobno tymi barwnikami można też farbować i sztuczne materiały, ale ja nigdy tego nie robiłam, bo po prostu nie lubię sztuczności. Kolory są ok, ale oczywiście nie jest to tak intensywne i piękne jak fabryczne. Myślę, że najlepiej będzie jak polubisz kolor, który masz i nie będziesz kombinować ;-) bo zawsze będziesz żałować. Albo spódnicę polub (pomyśl o jakiś ciekawych dodatkach), albo... sprzedaj na Allegro. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolores12 Re: Domowe farbowanie IP: *.pronet.lublin.pl 19 lat temu Ja ostatnio kupowałam barwniki na allegro, był duzy wybór kolorów. Musisz się jednak liczyć z tym, że kolor weźmie nierówno, mi się parę razy to zdarzyło, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś