Dodaj do ulubionych

białe robaki

IP: 195.136.186.* 19 lat temu
witam,
mam bardzo przykry problem.
od kilku dni pojawiaja mi sie na drzwiach lodowki biale larwy, pelzajace do gory. mam zabudowana lodowke i nie wiem skad one moga wychodzic:(
wiecie moze co to jest? moze mol spozywczy?
czym to zabic? tak aby juz sie nie pojawilo?
pozdrawiam i prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • nikasob Re: białe robaki 19 lat temu
      Wygląda na mola. Trzeba wszystkie szafki przejrzeć, bo lubią się chować w
      najgłębszych zakamarkach, nawet w tam gdzie nie ma jedzenia, np. w szufladzie ze
      sztućcami :(. Wszystkie mąki, kasze, makarony, owoce suszone, etc. pochować do
      słoików i co jakiś czas sprawdzać, czy gdzieś się nie pojawią. Jeśli w czymś
      znajdziesz takie coś co przypomina pajęczynę - to mole.
      • Gość: ania Re: białe robaki IP: 195.136.186.* 19 lat temu
        raz znalazlam taka pajeczyne o ktorej mowisz- pod lodowka. teraz kolejna mi sie pojawila:( juz nie wiem co mam robic.
        dzisiaj czyscilam szafki, mylam i sprawdzalam. niczego nie znalazlam a kolejna sie pojawila. kuchnie mam nowa i zabudowana, wiec nie moga wychodzic spod szaf, bo tam jest jakby guma ktora trzyma wszystko.
        moze masz racje i jutro wszytkie opakowania sprawdze i schowam do pojamnikow.
        ale jakby byly w jakims opakowaniu to bym zobaczyla:( a tu nic, pojawiaja sie tylko na drzwiczkach.
        pozdrawiam
    • Gość: bi Re: białe robaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      ja też raz tak miałam, gdy mój szczur (hodowlany) wyniósł mi kawałek mięsa za
      szafkę ze zlewem i muchy się tam rozmnazały
      • Gość: ania Re: białe robaki IP: 195.136.186.* 19 lat temu
        az mi wstyt przed sama soba:( tyle razy czyscilam szuflade i nic nie zobaczylam. robaki byly w otwartym opakowaniu migdalow, wszystko wyrzucilam, zrobilam porzadek i mam nadzieje ze nigdzie ich nie bedzie.
        jak myslicie, kupic jeszcze jakis srodek zabojczy? plytke Ride na mole?
        pozdrawiam
    • Gość: Ania Re: białe robaki IP: *.eastwest.com.pl 19 lat temu
      zbieraliście ostatnio grzyby? może nie bez powodu dziadek mój dziadek mówi, że
      mole siedzą w grzybach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka